Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد یزدانی نسب روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص تاثیر مشارکت‌های مردمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی اظهار داشت: تاثیر مشارکت‌های اجتماعی در کاهش آسیب‌های اجتماعی را از دو منظر می‌توان نگریست.

وی تصریح کرد: در وهله نخست تاثیر مشارکت‌کنندگان فعالیت‌های جمعی و شبکه‌های اجتماعی و در درجه دوم، تاثیر مشارکت سمن‌ها (سازمان‌های مردم نهاد)، اتحادیه‌ها، خیریه‌ها و در حقیقت سازمان یا نهاد مشارکتی مربوطه بر کاهش آسیب‌های اجتماعی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یزدانی نسب ادامه داد: از منظر نخست باید گفت، انسان یک موجود اجتماعی است و اغلب آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق و خشونت (که به عنوان یک معلول نگریسته می‌شود) باید حاصل یک وضعیت اجتماعی تلقی شود، اما مشارکت جمعی می‌تواند علل را برجسته کند.

وی توضیح داد: انسان به عنوان یک موجود اجتماعی، در صورت جدا شدن از گروه‌های اجتماعی، قطع ارتباطات و تعاملات اجتماعی، منفرد و منزوی شده و در این شرایط مستعد آسیب‌های متعددی خواهد شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به تحقیقات داخلی و خارجی یادآور شد: در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز مشاهدات متعدد نشان می‌دهد، اغلب متخلفان و به دام افتادگان آسیب‌ها، اجتماعی نبوده و به دلایل مختلف، از پیوندهای اجتماعی گسسته و پیوندهای جدیدی را هم جایگزین نکرده‌اند.

یزدانی نسب افزود: اما حضور در اجتماعات و مشارکت‌های گروهی، سبب نشاط و سرزندگی شده و احساس تعلق نسبت به گروه نیز سبب می‌شود، شخص علایق و سلایق شخصی خود را در نهاد مربوطه دنبال و این امر در گام نخست بر آسیب‌های اجتماعی تاثیرگذار است.

این تحلیلگر اجتماعی تصریح کرد: بر این اساس، اولین پیامد مشارکت اجتماعی را (فارغ از تاثیر مستقیم مشارکت‌های مردمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی) باید دور کردن مشارکت‌کنندگان از آسیب‌های اجتماعی دانست.

وی خاطرنشان کرد: در حقیقت پیوند با گروه، فعالیت‌های گروهی و مشارکت جمعی سبب می‌شود، اضطراب و استرس و... به عنوان زمینه‌ساز برخی آسیب‌های اجتماعی در یک جامعه کنترل شود، اما برجسته‌سازی نقش این مشارکت نباید مانع از حمایت قدرت‌مردان شود.

نظام فرهنگی و سیاسی مردم را به فعالیت‌های جمعی ترغیب کند

یزدانی نسب تاکید کرد: بنابراین نظام فرهنگی و سیاسی هر جامعه باید مردم را به فعالیت‌های جمعی ترغیب کند. این فعالیت‌های اشتراکی دور از دسترس نبوده و از طریق دانشگاه، کارخانه، شرکت، بازار و... هم می‌تواند به انجام برسد. دولت‌ها نیز با تقویت نگاه مبتنی بر اعتماد می‌توانند از این فعالیت‌ها استقبال کنند.

وی با اشاره به مولفه حمایت اجتماعی ادامه داد: در خصوص تاثیر مشارکت‌های مردمی بر کاهش آسیب‌های اجتماعی همچنین باید گفت، با توجه به وضعیت اقتصادی امروز، حمایت اقتصادی نهادهای مردمی نیز در قالب سمن‌ها، خیریه‌ها و... هم حائز اهمیت بوده و پایگاه اجتماعی و اقتصادی ضعیف جامعه بیش از دیگر طبقات جامعه مستعد این فعالیت‌ها است.

یزدانی نسب تصریح کرد: بنابراین سازمان‌ها و انجمن‌های مردمی با کمک‌ و پشتیبانی‌های عاطفی، روانی، اجتماعی و اقتصادی اقشار متعدد جامعه بخشی از مشکلات این گروه‌ها را کاهش داده و این امر بر کاهش آسیب‌های اجتماعی یک جامعه نیز موثر خواهد بود، اما این مساله نباید سبب شود که همه وظایف و مسئولیت‌ها به عهده این گروه‌ها باشد.

وی توضیح داد: برای نمونه، به هنگام وقوع بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله نهادهای رسمی هم امور خیریه را دنبال می‌کنند، این عمل در ذات خود بسیار ارزشمند است، اما نظام مدیریتی هر کشور باید بستر آسیب‌ها را نیز از بین برده و بر اصل پیشگیری هم متمرکز باشد.

ضرورت حذف نگاه آسیب‌محور در مشارکت‌های اجتماعی

یزدانی نسب با اشاره به اهمیت مدیریت مشارکت‌های جمعی نیز یادآور شد: بهره‌گیری از مشارکت‌های مردمی به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی باید مبتنی بر یک نگاه جامعه‌محور باشد. نگرش آسیب‌محور در این مساله آسیب‌ها را افزایش دهد.

وی توضیح داد: برای نمونه، مشاهده و گزارش اعتیاد یک همسایه به نیروی انتظامی و... می‌تواند باعث تشدید این آسیب شود، اما بر اساس نگاه جامعه‌محور می‌توان اعتیاد این شخص را به عنوان یک مشکل (بیماری) نگاه کرد و با جذب او در سمن‌ها بیمار را حمایت کرد.

دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: این رویکرد در مشارکت‌های مردمی می‌تواند بر آسیب‌های اجتماعی اثرگذار و مشکلات اجتماعی یک کشور را کاهش دهد.

به گزارش ایرنا، مشارکت فرایند به کارگیری توانمندی‌های فردی و گروهی ذینفعان برای دستیابی به یک هدف جمعی است که در آن، رفتار آگاهانه، خواست گروهی، پذیرش جمعی، انتخاب و نیازهای مشارکت حائز اهمیت است.

برچسب‌ها آسیب های اجتماعی اختصاصی ایرنا مشارکت اجتماعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی اختصاصی ایرنا مشارکت اجتماعی آسیب های اجتماعی اختصاصی ایرنا مشارکت اجتماعی کاهش آسیب های اجتماعی مشارکت های مردمی تاثیر مشارکت فعالیت ها مشارکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۹۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ علی همه‌خانی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، با حضور در مراسم افتتاحیه باشگاه دانش آموزی خبرنگاران پلیس، ضمن اشاره به تاکید پلیس بر همکاری با اقشار مختلف جامعه، گفت: دانش آموزان بخش بزرگی از پیکره علم و دانش هستند و می‌توانند به عنوان حلقه ارتباطی میان خانواده، مدرسه و جامعه در مأموریت‌ها، به پلیس یاری برسانند.

سرهنگ همه خانی اظهار داشت: بی شک همگان اذعان داریم که امنیت یکی از ارکان اصلی رونق جوامع در همه عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی فردی است، اما تولید این امنیت امری است بس گران که جز با مشارکت و همیاری میان پلیس، دستگاه‌های اجتماعی و خصوصاً مردم، روی نخواهد داد.

این مقام انتظامی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم و فرزانه انقلاب، حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی)، که امسال را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری کرده‌اند، بیان داشت: این نامگذاری خود تأکیدی است بر لزوم مشارکت مردمی در بخش‌های مختلف جامعه از تولید گرفته تا تعاون و پیشرفت در امور اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، که امنیت پایدار نیز یکی از این مسائل مهم است.

وی تصریح کرد: در دورانی که اطلاع رسانی و آگاهی امری مهم برشمرده می‌شود و عصر، عصر ارتباطات است، نهاد یا ارگانی که از دستیابی به اخبار و اطلاعات دور باشد و جا بماند، فرصتی را برای رشد و تعالی نداشته و از چرخه رشد باز می‌ماند.

سرهنگ همه خانی افزود: دانش آموزان، بخش بزرگی از پیکره علم و دانش اند و از آن بیشتر اینکه می‌توانند در این عصر که ارتباطات و آگاهی حرف اول را در همه زمینه‌ها می‌زند، به عنوان نگاه خارج از گود به جریانات، اتفاقات و حوادث جامعه نگاه کرده و به دور از هر گونه سوگیری این جریانات را به تحلیل بکشند و نتیجه آن را برای جامعه آینده به یادگار بگذارند.

وی ادامه داد: دانش آموزان امروز، مردان و زنانی در آینده می‌شوند که می‌توان با تکیه بر نیروی عظیم آنها آینده هر جامعه‌ای را ساخت و پیش برد.

معاون اجتماعی پلیس پایتخت، اظهار داشت: ارتباط دانش آموزان در سه حوزه خانواده، مدرسه و جامعه این پتانسیل را دارد که همچون حلقه ارتباطی میان آنها عمل کرده و با آگاهی از وضعیت این سه بخش اطلاعات را جمع آوری و پس از تحلیل به عنوان اخبار صحیح و دانش روزانه به دیگر بخش‌ها منتقل کند.

وی تصریح کرد: در این میان دانش آموزان خبرنگار پلیس به عنوان سرمایه اجتماعی به بهترین نحو می‌توانند در نقش حلقه اطلاع رسانی و ارتباطی میان ارگان‌ها و نهادها خصوصاً پلیس و مردم عمل کرده و مسئولان حوزه امنیت و تأمین آرامش را به شهروندان پیوند بزنند؛ می‌دانیم که امنیت و تأمین آرامش مردم جامعه بدون مشارکت و همکاری آحاد جامعه که بنیادی‌ترین و زیربنایی‌ترین آن کانون گرم خانواده است، میسر و ممکن نیست و پلیس همواره سعی در جلب مشارکت و حمایت مردم دارد.

سرهنگ همه خانی بیان داشت: بر همین اساس است که پلیس به عنوان حافظ و تثبیت کننده امنیت تلاش دارد با ایجاد ارتباط میان خود و مردم، مشارکت اجتماعی آنان را به دست آورده و این امر محقق نمی‌شود مگر با همیاری و حضور لایه‌های آینده ساز جامعه که همانا دانش آموزان هستند؛ این قشر از جامعه که بنابر قول بزرگان جامعه به عنوان آینده سازان این مرز و بوم هستند، با حضور در سطوح عالی مشارکت‌های اجتماعی و برقراری ارتباط میان مسئولان و متولیان امنیت و مردم، به عنوان عنصر ارتباطی و مشارکتی پلیس و جامعه عمل کنند.

معاون اجتماعی فاتب، عرصه ارتباطات و اطلاع رسانی را در دنیا، فضایی مهم برشمرد و تاکید کرد: از این رو، فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، در راستای تدابیر فرمانده انتظامی کل کشور و با همکاری آموزش و پرورش شهر تهران، با هدف شناسایی و ساماندهی دانش آموزان علاقمند به حرفه خبرنگاری و فعالیت‌های رسانه‌ای، اقدام به افتتاح و تأسیس باشگاه خبرنگاران دانش آموزی کرده تا ضمن زمینه سازی برای کاهش جرایم و آسیب‌های اجتماعی بتوانند به پلیس در برقراری تعامل و مشارکت با اقشار مختلف جامعه به پلیس یاری برسانند.

سرهنگ علی همه خانی، در پایان بیان داشت: خوشبختانه، دانش آموزان، افراد مستعد و با هوشی هستند که در واحدهای خبری محلی و دانش آموزی پا به پای خبرنگاران با سابقه و با دقت نظر و ظرافت در امر خطیر اطلاع رسانی فعالیت داشته باشند و نقطه عطفی برای دستیابی به اهداف عالی کشور باشند.

کد خبر 6086697 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با راه‌اندازی مراکز آموزش شهروندی
  • پیشرفت جامعه اسلامی در گرو سلامت و نشاط خانواده‌ها
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد
  • کاهش آسیب‌ های اجتماعی با ترویج معارف قرآنی
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با ترویج معارف قرآنی
  • ترویج معارف قرآنی، دلیلی بر کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • مجمع خیران مشارکتی طرح‌های محیط زیستی در ۳۱ استان کشور تشکیل می‌شود