Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@20:20:03 GMT

تبیین وضعیت فرهنگی کشور در برنامه «دستخط»

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۲۳۸۶

تبیین وضعیت فرهنگی کشور در برنامه «دستخط»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شبکه پنج سیما، برنامه «دستخط» شبکه پنج سیما، ساعت ۱۶:۱۰ روز جمعه پنجم آذرماه ساعت میزبان حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی استاد حوزه علمیه خواهد بود. این کارشناس حوزه و دانشگاه در تازه‌ترین قسمت برنامه درباره وضعیت فرهنگی کشور گفتگو خواهد کرد.

وی همچنین در این برنامه به تعریف دین داری در جامعه امروزی با وجود فضای مجازی و موضوع حجاب و نماز در جامعه و اشتباهات در برخوردها خواهد پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی عملکرد دولت‌ها، از دیگر موضوعاتی است که در برنامه «دستخط» گفتگو خواهد شد.

«دستخط» که به گفتگوهای صریح با نخبگان سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، پزشکی و اجتماعی می‌پردازد کاری از گروه خانواده و کودک شبکه پنج سیما است.

این برنامه گفتگو محور و تحلیلی را مریم حداد تهیه کنندگی می‌کند و با اجرا، سردبیری و نویسندگی محمد حسین رنجبران هر هفته جمعه‌ها ساعت ۱۶ از گروه اجتماعی شبکه پنج سیما تماشایی می‌شود.

کد خبر 5360613 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: برنامه تلویزیونی ناصر رفیعی شبکه پنج سیما برنامه دست خط فیلم کوتاه تئاتر ایران فیلم مستند فیلم منصور آلبوم موسیقی حضور هنر ایران در جهان شبکه مستند سیما سینمای مستند موسیقی ایرانی رادیو صبا برنامه تلویزیونی پانزدهمین جشنواره سینما حقیقت جشنواره فیلم فجر خانه سینما شبکه پنج سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۲۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادیو فرهنگ در سالی که گذشت/ از توجه به فرهنگ اقوام تا برنامه‌های جدید 

 

سید مرتضی کاظمی دینان مدیر شبکه رادیویی فرهنگ در خصوص عملکرد یکساله این رادیو گقت: همه تلاش ما در این شبکه خدمت به مردم و توجه به پیگیری دغدغه‌های آنها و فرهنگ سازی و احیای آداب و رسوم نیکو بوده است تا همچنان رادیو فرهنگ در سپهر رسانه بدرخشد.

وی ادامه داد: نگاهی به کارنامه این شبکه در یک سال گذشته نشان می‌دهد که سال ۱۴۰۲ رادیو فرهنگ دستی پر از برنامه و محتوا برای شنوندگان داشته و با تولید و پخش برنامه‌های متنوع، برپایی پویش‌ها و همراهی و همکاری با سازمان‌های فرهنگی و هنری، جشنواره‌ها و رویداد‌های ادبی، فرهنگی، هنری و اجتماعی و ... تلاش کرده بهترین اوقات را برای شنوندگان رقم بزند.

کاظمی دینان با اشاره به اینکه شبکه رادیویی فرهنگ در سال گذشته، با محور قرار دادن سرفصل‌های سند تحول رسانه ملی، تلاش کرد تا هر چه بیشتر به سمت هویت محوری و عدالت گستری گام بردارد گفت: در این زمینه، با توجه به ماهیت تخصصی شبکه، بخش‌های مختلف فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی، مورد توجه برنامه سازان شبکه قرار گرفت و سعی شد تا دستاورد‌ها و پیشرفت‌های ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه‌های فرهنگی و هنری هر چه بیشتر به اطلاع شنوندگان برسد.

وی افزود: در عین حال، از توجه به نقاط دور دست و پیرامون از جمله روستا‌ها و شهرستان‌ها نیز غفلت نکردیم و در سالی که گذشت تلاش کردیم که به مناطق (شهرستان‌ها و روستاهایی) که کمتر مرکز توجه هستند پرداخته و ضمن معرفی در انتقال دغدغه و درخواست‌های مردم به مسئولین پل ارتباطی مناسبی باشیم و در این مسیر با مراکز استان‌ها ارتباطمان را حفظ کنیم، همچنین مفاخر و فرهیختگان آن نقاط معرفی شده و صدای آنها از شبکه فرهنگ شنیده شد.

مدیر رادیو فرهنگ درباره برنامه‌های جدید و تنوع در رنگ آمیزی جدول پخش این رادیو گفت: ۱۸ عنوان برنامه جدید در سال ۱۴۰۲ به جدول پخش شبکه رادیویی فرهنگ اضافه شد که پیگیری دغدغه‌های فرهنگی -اجتماعی مردم، طرح جوانی جمعیت، توجه به ظرفیت‌های گردشگری ایران عزیز، معرفی انواع موسیقی اقوام و بزرگداشت مفاخر علمی، هنری و فرهنگی، مستند‌های پرتره، گزارشی و روایت محور با موضوع معرفی بزرگان، فرهنگ ایثار و شهادت، معرفی الگو‌های مناسب فرهنگی اعتقادی معاصر، معرفی روستا‌ها و آبادی‌ها و توجه به اهمیت پایگاه اعتقادی سیاسی اجتماعی مهمی، چون مسجد، همچنین اهمیت کتاب و کتابخوانی، توجه به معماری ایرانی اسلامی و ترویج فرهنگ ساده زیستی از مهمترین محور‌های موضوعی این برنامه‌ها بود که در قالب جنگ، مجله، مسابقه و برنامه گفتگو محور تولید شدند.

وی ادامه داد: رادیو فرهنگ در سالی که گذشت با نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی فرهنگی کشور نشست‌ها و جلسات هم اندیشی متعددی داشت که منجر به تولید و پخش برنامه‌های متنوع فرهنگی از از این شبکه رادیویی شد. همچنین با توجه به ماموریت رادیو فرهنگ در ترویج زبان معیار و  پاسداشت زبان و ادبیات پارسی برنامه‌های متنوعی را در این زمینه روانه آنتن شد که بصورت ویژه می‌توان به تولید فصل دوم مسابقه «حریر سخن» و برنامه فرهنگستان اشاره کرد. 

کاظمی دینان در بحث ساختار‌های برنامه سازی نیز توضیح داد: رادیو فرهنگ توجه ویژه‌ای به ساختار‌های نوین، کوتاه و جذاب از جمله UGC، PSA و ... داشته همچنین توجه به امتداد پیام در فضای مجازی و گسترش دایره مخاطبان در آن حوزه نیز مورد توجه جدی بوده است که با ساز و کار‌های خلاقانه و جذاب، تحول جدی در این عرصه رخ داد بعنوان مثال مخاطبان شبکه در پیام رسان «بله» به حدود ۴ برابر افزایش یافت.

 وی درباره بازشناسی و معرفی متون و داستان‌های کهن ایرانی به دو برنامه کلیلک و دمنک و برنامه قصه‌های سرزمین مادری اشاره کرد و گفت: این برنامه‌ها با هدف قصه گویی و آشنایی مخاطب با قصه‌های کهن ایرانی تولید شد.

مدیر رادیو فرهنگ افزود:به مسائل کلان حوزه فرهنگی، مصوبات شورای انقلاب فرهنگی و مطالبه گری در این حوزه، در برنامه زنده «رهنمون» توجه شد و تولید و پخش برنامه «پیشران» با موضوع شعار سال و با محوریت تبیین شاخص‌های فرهنگی شعار سال، معرفی تولیدکنندگان کالا‌های فرهنگی و هنری، آموزش فروش و محصولات فرهنگی و هنری پرداختیم، همچنین بزرگداشت و تجلیل از نخبگان و اساتید فرهنگی به عنوان الگو‌هایی برای نسل جدید در رادیو فرهنگ در برنامه هایی، چون «مستند فرهنگ»، «چراغداران» و بخش «یاد‌ها و نام ها» در برنامه «هفت اقلیم» و» روز شمار» در برنامه‌های «کتاب فرهنگ» و «ققنوس» همچنین «قاب صدا» در برنامه «صبح به وقت فرهنگ» مورد توجه قرار گرفت. 

وی در ادامه عنوان کرد: حمایت از کودکان مظلوم غزه و فلسطین و توجه به تحولات منطقه‌ای دربرنامه‌های «از بچه‌های ایران به بچه‌های غزه» و «صبح به وقت فرهنگ» همچنین پرداختن به مناسبت‌های ملی- مذهبی از جمله اعیاد، بزرگداشت‌های ادبی، انتخابات، جشنواره‌های فرهنگی و هنری، مناسبات ملی و... نیز در ویژه برنامه‌های مختلف را از جمله اقدامات این رادیو برشمرد.

کاظمی دینان در پایان به چشم اندازی که برای سال جدید در نظر گرفته شده اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۳ برای تحقق هرچه بیشتر سند تحول سازمان گام برداشته و با برنامه‌های مختلف و محوریت ایران بزرگ فرهنگی برنامه‌های جدیدی، چون دردانه و ایستگاه ۱۰۶ روانه آنتن شده و به تدریج برنامه‌های دیگری به جدول پخش اضافه می‌شود که به وجوه مختلف فرهنگ و هنر می‌پردازد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • خبر‌های رسانه، ۴ اردیبهشت
  • تبیین سیاست‌های فرهنگی تأثیرگذار بر بازآفرینی شهری
  • برنامه «سرزمین شعر» ادامه‌دار شد/ آغاز فصل دوم از خرداد
  • عملکرد دستگاه قضا درعدالت و مبارزه با فساد در وضعیت حجاب موثر است
  • دهه کرامت فرصت مناسبی برای تبیین آموزه‌های دینی است
  • دهمین آیین تک چراغ در مراسم میثاق با هنرمندان در مشهد برگزار شد
  • برنامه داغ کنسرت‌های بهاری در تهران
  • پخش «چهارگاه» از شبکه چهار سیما
  • ائمه جماعات با جهاد تبیین، ارزش آب و برق را تشریح کنند
  • رادیو فرهنگ در سالی که گذشت/ از توجه به فرهنگ اقوام تا برنامه‌های جدید