Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-18@06:14:55 GMT

این سرطان شبیه سرماخوردگی است!

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۷۴۸۷۳

این سرطان شبیه سرماخوردگی است!

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،سیدامیر شیخ الاسلامی با اشاره به این که به طورکلی سرطان خون انواع مختلفی دارد، اظهار کرد: به طور کلی در سرطان خون، مغز استخوان به صورت غیر عادی، مقدار بسیار زیادی سلول خونی تولید می‌کند، این سلولها با سلولهای خون نرمال و عادی متفاوت هستند و درست عمل نمی‌کنند.

وی افزود: زمانی که فرد به سرطان خون مبتلا می شود تولید طبیعی سلول‌های سفید خون متوقف می شود و توانایی فرد در مقابله با بیماری‌ها از بین می‌رود، این بیماری بر اساس رده های مختلف می تواند مبتلایان را درگیر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که درگیری سلول های سازنده خونی خصوصا در مغز استخوان ساز، با نام لوسمی ها شناخته می شود خاطرنشان کرد: لوسمی بر اساس نوع گویچه سفید خون که دچار تراریختگی و سرطان شده به دو دسته لنفوئیدی یا لنفوبلاستی و میلوئیدی تقسیم می‌شود.

به گفته استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دو دسته لوسمی به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می شود، لذا چهار نوع شایع لوسمی داریم که شامل مزمن میلوئیدی ، لوسمی حاد میلوئیدی ، لوسمی مزمن لنفوئیدی و لوسمی حاد لنفوئیدی (ALL، CLL، AML، CML) است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که بسته به نوع بیماری نشانه ها در مبتلایان متغیر است خاطرنشان کرد: لوسمی های حاد و مزمن بر اساس طیف، شدت و سرعت پیشرفت روند بیماری با هم متفاوتند.

فوق تخصص خون و آنکولوژی لوسمی ها را از جمله بیماری های پرسرو صدا توصیف کرد و ادامه داد: لوسمی های حاد ظرف چند روز و نهایتا چند هفته علامت های اختصاصی از خود بروز می دهند.

دکتر شیخ الاسلامی گفت: لوسمی های مزمن نیز معمولا به تدریج پیشرفت می کنند ولی در سیر بیماری معمولا نشانه های حاد را از خود نشان می دهند.

فوق تخصص خون و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به شایع ترین نشانه های لوسمی های لنفوسیتی مزمن (CLL) اشاره کرد وافزود: در این بیماری لنفوسیت های خون دچار تغییر شکل، ساختار و کارکرد می شوند و در ادامه به فرم های بدخیم تبدیل می شوند.

دکتر شیخ الاسلامی با تاکید بر این که لوسمی لنفوبلاستی حاد، شایع ترین نوع لوسمی در اطفال و سنین زیر ۲۰ تا ۲۵ سال تظاهر می کند ادامه داد: گروه سنی ۶۰ به بالا گروه دیگری هستند که در مقابل این بیماری بیش از بقیه آسیب پذیر هستند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نمای کلی مبتلایان به سرطان خون اظهار کرد: نمای کلی این بیماری ممکن است شبیه به سرماخوردگی و یا بیماری عفونی باشد، معمولا این علایم همزمان است و مبتلایان به درمان های معمول پاسخ نمی دهند و یا بیماری بسیار طولانی می شود، این طولانی شدن علامت ها می تواند در تشخیص بیماری کمک کننده باشد.

وی با اشاره به این که سرطان خون ضمن اختلال در عملکرد گلبول های سفید، مبتلایان را با ضعف سیست ایمنی روبرو می کند توضیح داد: ریسک عفونت ها خصوصا عفونت های غیرمعمول و فرصت طلب در مبتلایان به سرطان خون افزایش می یابد.

کم خونی های زمینه ای، ضعف، رنگ پریدگی، افت پلاکت خون، ریسک ابتلا به بیماری های خونریزی دهنده، خونریزی زیر پوستی، خون دماغ و یا افزایش خونریزی های قاعدگی از جمله نشانه های ابتلا به سرطان خون است که این عضو هیئت علمی دانشگاه به آن اشاره کرد و افزود: بزرگ شدن غدد لنفاوی، طحال و کبد نیز نمای تشخیص این بیماری به حساب می آید که در معاینات اولیه دیده می شود.

وی افزود: لمس غدد لنفاوی در ناحیه زیربغل، کشاله های ران و یا گردن نیز می تواند در مراحل ابتدایی ابتلا به سرطان خون ایجاد شود هر چند که بزرگ شدن غدد لنفاوی معمولا جنبه های خوش خیم دارد و در صورت ایجاد حتما باید با پزشک معالج مشورت شود

وی در ادامه به فاکتورهای خطر ابتلا به سرطان خون اشاره کرد و افزود: اختلال شناخته شده ای در این سرطان تا به امروز شناسایی نشده است ولی بنظر می رسد مواردی مثل سیگار کشیدن، سابقه ژنتیکی، تماس با سموم و مواد شیمایی ریسک ابتلا به سرطان های خون را بالا می برد.

این استاد دانشگاه با اشاره به درمان های موثر در مبتلایان به سرطان خون گفت: بسته به این که بیماری حاد یا مزمن باشد درمان ها نیز متفاوت است.

وی با بیان این که در سرطان های حاد پاسخ به درمان در سنین پایین بسیار بهتر و موثرتر است ادامه داد: درمان ها معمولا ترکیبی است، ترکیبی از شیمی درمانی و در مواردی پیوند مغز استخوان.

بنابر گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر شیخ الاسلامی با بیان این موضوع که در لوسمی های مزمن؛شیمی درمانی، درمان های خوراکی و در برخی موارد درمان تزریقی تجویز می شود ادامه داد: در لوسمی های حاد، درمان ها ترکیبی از شیمی درمانی و پیوند مغز استخوان است.

منبع:برنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرماخوردگی سرطان ابتلا به سرطان شیخ الاسلامی سرطان خون مغز استخوان لوسمی ها نشانه ها درمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۴۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات سه‌پا سیارک‌ها را کاوش می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، محققان دانشگاه زوریخ سوئیس موفق به توسعه یک ربات سه‌پا به نام «اسپیس هاپر» (space Hopper) شده‌اند که با وجود گرانش صفر قابلیت پرش روی سیارک‌ها را دارد.

این ربات می‌تواند به مبارزه با چالش‌های کاوش در محیط‌های کم گرانش، مانند محیط‌های موجود در سیارک‌ها یا قمر‌ها کمک کند.

اسپیس‌ هاپر بدنی مثلثی دارد که در هر گوشه آن یک پای مفصلی وجود دارد؛ یک زانو و یک مفصل ران روی هر پا به ربات اجازه می‌دهد تا حرکات پرش را برای مقابله با محیط‌های کم جاذبه و حتی گرانش صفر انجام دهد. 

برنامه این ربات برای نخستین‌بار بار دو سال و نیم پیش به عنوان یک پروژه تحقیقاتی دانشجویی در دانشگاه صنعتی زوریخ در سوئیس راه اندازی شد و به تازگی، طبق بیانیه دانشگاه، محققان ربات پرش را در یک محیط شبیه‌سازی شده گرانش صفر در طول پرواز سهموی آژانس فضایی اروپا آزمایش کردند. پرواز سهموی یا پرواز گرانش صفر ایده‌ای است که برای شبیه سازی حالت بی وزنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش را نخستین بار ناسا به کار گرفت.

فیزیک ساخت اسپیس‌هاپر به ربات اجازه می‌دهد از سطحی خارج شود، خود را در فضا پیش ببرد و فرود خود را در یک منطقه تعیین‌شده کنترل کند. این ربات به طور خاص برای کاوش اجرام آسمانی نسبتاً کوچک مانند سیارک‌ها و قمر‌ها طراحی شده است، جایی که جاذبه یا به مقدار کم وجود دارد یا اصلاً وجود ندارد.

محققان در این بیانیه‌ای شرح دادند، تصور می‌شود که سیارک‌ها حاوی منابع معدنی ارزشمندی هستند که می‌توانند در آینده برای بشریت مفید باشند. اکتشاف این اجرام همچنین می‌تواند بینشی از شکل گیری جهان بدهد.

با این حال، کاوش این نوع اجرام آسمانی چالش برانگیز است و در محیطی تقریباً بدون جاذبه، اساساً هیچ کششی بین چرخ‌های فضاپیما و سطحی که از آن عبور می‌کند وجود ندارد و به همین دلیل به ندرت شرایطی برای پرواز کاوشگر پیش می‌آید. 

پرواز سهموی اخیر به محققان این امکان را داد تا شرایط کم گرانشی را که ممکن است اسپیس‌هاپر روزی در آن مستقر شود، شبیه سازی کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «پرویزخان» شبیه پدرم نیست
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • ستاره سابق فرانسه ول‌کن امباپه نیست!
  • فرودگاه دبی به دریاچه تبدیل شد+ فیلم
  • ببینید | شوخی جالب حسن روحانی با یک قاری قرآن؛ زنگنه با سرماخوردگی آمد، ظریف دیر رسید
  • چند باور رایج و غلط درباره ویتامین‌ها
  • اپل اشتباهش را پذیرفت
  • (تصاویر) وقتی چهارراه ولیعصر شبیه جنگل بود
  • تهران قدیم| وقتی چهارراه ولیعصر شبیه جنگل بود/ عکس
  • ربات سه‌پا سیارک‌ها را کاوش می‌کند