Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

اولین سالگرد شهادت شهید محسن فخری زاده با حضور مقامات کشوری و لشکری و جمعی از دوستداران این شهید هسته‌ای از جمله مهندس اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس در محل امام‌زاده صالح(ع) تجریش برگزار شد.

در این مراسم محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران این شهید بزرگوار را اسوه ایثار و فداکاری خطاب کردند و با اشاره به خدمات ارزشمند و ماندگار ایشان در حوزه فناوری هسته‌ای، خستگی‌ناپذیر بودن، استواری و حرکت پرشتاب در رسیدن به اهداف، تعهدات و ماموریت‌ را از ویژگی‌های بارز ایشان برشمردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون رئیس جمهور با اشاره به فداکاری و ایثارگری این شهید در انجام مأموریت ها و اهداف، گفت: برای شهید فخری زاده احساس یأس معنا و مفهومی نداشت و او ثابت قدم بود و در انجام وظایف خود کوتاهی نمی‌کرد. تهدید برای جان این شهید نزدیک به ۲۰ سال وجود داشت ولی او هرگز با وجود این تهدیدات دست از تلاش برنداشت و در مسیر پر فراز و نشیب پیشبرد برنامه‌ها و اهداف فناوری‌های نوین کشور، بدون ترس و تا واپسین لحظات حیات خویش تلاش کرد.

وی افزود: موضوع حایز اهمیت این است که دشمنان انقلاب اسلامی اهداف و حیات متعالی این انقلاب شکوهمند را برنمی تابند و برای از بین بردن انقلاب با همه ابزار و ظرفیت‌های خود به میدان آمده اند.

معاون رییس جمهور گفت ما در ۴۰سال گذشته انواع و اقسام توطئه ها و حرکت‌های مخرب را شاهد بودیم؛ ترورها، جنگ، انواع و اقسام فتنه‌هایی که با اخلال‌گری در فرآیندهای اجرایی در کشور ایجاد کردند بطوریکه همواره علیه جمهوری اسلامی ایران تهدیدهایی وجود داشته است.

اسلامی تصریح کرد: آخرین نسخه‌ی دشمنان ایران، نسخه‌ی جنگ اقتصادی بود که ما امروز در دامنه این جنگ هستیم؛ اگرچه به مردم ما خیلی سخت گذشته است، اما به پاس الطاف خداوند متعال جمهوری اسلامی توانست با حداقل آسیب از این تنگه و شرایط سخت عبور کند و به سمت رسیدن به وضعیت مطلوب حرکت داشته باشد.

وی گفت: همواره استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا، برای رسیدن به اهداف خود از تحریم های ظالمانه و فشارهای اقتصادی استفاده کرده است. آنها تحریم را برای تسلیم و تسلیم را برای تسلط بر ملت‌ها می‌خواهند که برای کشور ما به شیوه‌های گوناگون این موضوع را در دستور کار خود قرار داده اند. شما دقت کنید در تمام جنگ‌هایی که آمریکا ورود کرده است تا زمانی که یک کشور را به خلع سلاح وادار نکرده، وارد عرصه جنگ با آن نشده است. ولی درخصوص جمهوری اسلامی ایران به لطف خداوند و جانفشانی شهداء و رهبری داهیانه مقام معظم رهبری و همچنین مقاومت مردم ایران این آرزو را به گور خواهند برد.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره اهداف دشمنان ایران اسلامی اظهار داشت: در شرایطی هستیم که با فشارهای گوناگون در محیط بین‌المللی مواجه هستیم و آنها به دنبال این هستند که جمهوری اسلامی را به هر طریقی مثل تحریم، مذاکره و تهدید از مسیر موفقیت دور کنند. آنها هرگز نیت نداشتند که ایران موفق باشد. از ابزارهای گوناگون حتی موجه مانند ظرفیت سازمان های بین‌المللی در این دوره برای ایجاد فضای متفاوتی که مسیر را بر ایران محدود کنند استفاده کرده و می کنند.

وی افزود: در برجام هم جمهوری اسلامی ایران خیلی خالصانه به تمامی تعهدات خود بدون هیچ‌گونه کوتاهی عمل کرد اما آنها به تعهدات خود عمل نکردند. امروز هم اتهامات ساخت بمب اتم را به جمهوری اسلامی نسبت می دهند و هر روز در رسانه‌ها با این اتهام به دنبال فشار بمنظور توقف فعالیت هسته‌ای ایران هستند، اما به فضل الهی هرگز نخواهند توانست به این هدف شوم خود برسند.

وی گفت: با رفتار صحیح حقوقی، قانونی و سیاسی، بدون اینکه بهانه‌ای به دست مخالفین جهت ایجاد مزاحمت برای کشور بدهیم، مذاکرات حول پادمان و تعهدات NPT که تکالیف قانونی کشور است را انجام داده‌ و نشان داده ایم که مسیر هسته‌ای ایران فقط صلح آمیز است و در این زمینه به دنبال فناوری های نوظهور و موثر در زندگی مردم هستیم.

اسلامی با اشاره به ادامه فعالیت‌های موثر جمهوری اسلامی ایران در صنعت هسته‌ای، بیان داشت: به یاری حق تعالی و با تلاش دانشمندان هسته‌ای، هر روز صنعت هسته‌ای را قدرتمندتر خواهیم کرد و آثار و جلوه‌های این فناوری را در بخش‌های مختلفی از زندگی مردم مخصوصا در حوزه پزشکی و رادیوداروها (تشخیصی و درمان) نشان می‌دهیم.

وی ادامه داد: در دیگر حوزه‌های کشاورزی، زیست محیطی و صنعت از انرژی هسته‌ای به شکل موثری استفاده خواهیم کرد؛ متاسفانه بخش تولید برق از انرژی هسته‌ای مغفول مانده و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تولید حداقل ده هزار مگاوات برق هسته‌ای در دستور کار ما است تا مردم ایران بتوانند از این فناوری به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

وی در پایان سخنان خود گفت: امیدواریم که خداوند متعال ما را شرمنده شهدا نکند و در راه پیشبرد و اعتلای انقلاب و جمهوری اسلامی گام‌های بزرگ و موثری را برداریم.

دیگر سخنران این مراسم حجت الاسلام والمسلمین رفیعی بود که در باب جایگاه والای شهدا نزد خداوند متعال سخنرانی کردند و در ادامه به مراتب والا و خدمات ارزشمند این شهید بزرگوار در راستای اعتلای کشور اشاره نمودند.

این مراسم با مداحی و مرثیه سرایی میثم مطیعی مداح اهل بیت علیهم السلام به پایان رسید.

همچنین محمد اسلامی در حاشیه مراسم نخستین سالگرد شهادت شهید محسن فخری زاده در جمع خبرنگاران افزود: تاسیسات کرج مرتبط با موضوع برجام است و آن‌هایی که در برجام بی تعهدی کرده و از آن خارج شده اند حق اظهارنظر درباره آن را ندارند و نمی‌توانند مدعی باشند، بنابراین چنین چیزی از نظر جمهوری اسلامی هرگز پذیرفتنی نیست.

وی تصریح کرد: آن‌ها به تعهدات خود به ویژه در دوره ترامپ عمل نکرده اند و این فضا در دوره جدید تغییر کرده است و نمی‌تواند تعهدات یک طرفه باشد چرا که ما به همه تعهداتمان براساس برجام عمل کرده ایم.

اسلامی تاکید کرد: مذاکرات در پیش روی وین نیز در خصوص مسائل هسته‌ای نیست بلکه درباره برجام و آن هم عمل کردن طرف مقابل به تعهدات خود است بنابراین دیگر اینکه یک طرفه به آن متعهد باشیم گذشته است بلکه این بار باید آن‌ها در عمل نشان دهند که متعهد هستند و پس از راستی آزمایی تعهدات آنها، ما هم به آنچه که متعهدیم عمل می‌کنیم.

وی همچنین درباره تناقض سخنان رافائل گروسی پس و بعد از سفر به ایران گفت: مدیر آژانس به فعالیت هسته‌ای ایران طبق روال قانونی اذعان کرد، اما به نظر می‌رسد در فضای رسانه‌ای غرب غوغاسالاری صورت می‌گیرد مبنی بر اینکه مذاکره وی در تهران شکست خورده است. این درحالی است که آقای گروسی در فضای مجازی هم نوشت که این مذاکرات سازنده، اما ناتمام بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: مذاکرات ما با آژانس شفاف و براساس پادمان و ان پی تی صورت می‌گیرد و این مذاکرات ادامه خواهد یافت و به علت اینکه باید وقت بیشتری برای برخی موضوعات قرار داده می‌شد تا بتوان آن‌ها را نهایی کرد زمان کم بود، اما هرگز مذاکره اخیر شکست خورده نیست و آقای گروسی نیز چنین مطلبی نگفته است.ایران در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای خود بسیار جدی است چرا که آن را در خصوص مصارفی همچون برق، صنعت، کشاورزی و پزشکی همچون رادیوداروها ضروری می‌داند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: محمد اسلامی برجام جمهوری اسلامی ایران سازمان انرژی اتمی تعهدات خود هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۰۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت نشریه اماراتی از جزئیات مذاکرات محرمانه ایران و امریکا

در ادامه این مطلب آمده است که هرچند واشنگتن در خصوص این گفتگو‌ها اظهارنظری نکرده، اما رسانه‌های دولتی ایران انجام دور اخیر گفتگو‌های غیرمستقیم را تایید و اعلام کرده اند که تمرکز این مذاکرات لغو تحریم‌ها علیه ایران است که یک انگیزه مهم برای تهران جهت کاستن از سطح تنش‌های منطقه‌ای به شمار می‌رود.

به گزارش انتخاب، یکی از منابع آگاه از این تلاش‌های دیپلکاتیک اظهار داشت: «به وضوح شاهد فشار از سوی طرف آمریکایی هستیم... تا طرف ایرانی خویشتن داری نسبی‌ای را که به ویژه در جبهه عراق اعمال می‌کند و موجب تداوم بیش از یک ماهه آتش بس اعلام نشده در این جبهه شده را ادامه دهد.»

دولت آمریکا در ماه جاری میلادی یک معافیت تحریمی را تمدید کرد که به موجب آن ایران امکان دسترسی به ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های تحت تحریمش را پیدا می‌کند. بر اساس این معافیت که برای ۴ ماه دیگر تمدید شده، تهران از درامد حاصل از فروش برق خود به عراق برای پشتیبانی بودجه‌ای و بازپرداخت بدهی هایش استفاده می‌کند.

یک منبع لبنانی نزدیک به حزب الله در این باره گفت، به نظر می‌رسد که این معافیت یکی از نشانه‌هایی باشد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از طریق آن «میزان تمایل خود به جلب نظر ایرانی‌ها در این مقطع حساس از جنگ غزه و در آستانه گرم شدن رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا را نشان می‌دهد.»

وی افزود: «ظاهرا بایدن آمادگی یک ماجراجویی عمده را که ممکن است بخش عمده سرمایه سیاسی وی را هدر دهد ندارد.»

سال‌های متمادی ایران و آمریکا مذاکراتی را از طریق میانجی‌ها بر سر برنامه هسته ای، برنامه موشکی و مسائل منطقه‌ای در عمان، ژنو و دیگر شهر‌های جهان برگزار کرده اند.

اما پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل که مقدمه آغاز جنگ غزه و تحرکات گروه حزب الله در منطقه در حمایت از حماس شد، گفتگو‌ها بین دو کشور به سمت حفظ ثبات منطقه‌ای و یافتن راه‌هایی برای جلوگیری از بروز یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه معطوف گشته است.

از زمان آغاز جنگ غزه که تاکنون بیش از ۳۲ هزار نفر کشته بر جای گذاشته است، گروه‌های شبه نظامی در عراق و سوریه در قالب یک جنبه هماهنگ حملاتی را علیه نظامیان امریکایی ترتیب داده بودند.

اما آخرین حملات این گروه‌ها در روز ۴ فوریه اتفاق افتاد. منابع مطلع در بیروت و بغداد گفتند، قطع حملات علیه اهداف آمریکایی بخشی از یک "آتش بس اعلام نشده" بوده که تهران و دولت عراق بخشی از ان بوده اند.

یک نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت، «بر کسی پوشیده نیست که ما از اوایل ماه فوریه هیچ حمله‌ای را شاهد نبوده ایم.»

این اقدامات تنش زدایانه پس از حمله‌ای در ماه ژانویه انجام گرفت که طی آن ۳ سرباز آمریکایی در مرز اردن و سوریه کشته شدند. واشنگتن این حملات را به مقاومت اسلامی در عراق، که یک گروه تحت حمایت ایران است نسبت داد. پس از این حمله یک ژنرال ارشد ایران با سفر به عراق از گروه‌های شبه نظامی خواست تا تنش‌ها را پایین بیاورند. مدت کوتاهی بعد، گروه کتائب حزب الله که مقاومت اسلامی در عراق نیز بخشی از آن محسوب می‌شود اعلام کرد که عملیات‌های نظامی علیه نیرو‌های آمریکایی در سوریه و عراق را با هدف جلوگیری از «هرگونه شرمساری» دولت عراق به حالت تعلیق در می‌آورد.

یک منبع آگاه در بیروت که به گروه‌های تحت حمایت ایران نزدیک است اظهار داشت: «سخت می‌توان تصور کرد که آمریکایی‌ها بخشی از این (توافق آتش بس) نبوده باشند.»

نماینده وزارت امور خارجه آمریکا بدون تایید انجام چنین گفتگو‌هایی اظهارداشت: «ما همواره راه‌هایی برای ارسال پیام به ایرانی‌ها هنگامی که منافعمان اقتضا کند داریم.»

در لبنان، یعنی جایی که حزب الله درگیر یک رویارویی محدود با نظامیان اسرائیلی است، آمریکا تلاش‌های زیادی را برای دستیابی به یک آتش بس و جلوگیری از بروز جنگی گسترده‌تر به کار بسته است. چنین جنگی تبعات ویرانگری برای لبنان و اسرائیل به بار خواهد داشت و احتمالا جرقه یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر خواهد بود.

حزب الله همواره تلاش‌های آمریکا برای برقراری آتش بس با اسرائیل قبل از اتمام جنگ غزه را رد کرده است. اما این گروه شبه نظامی در عین حال تمایل چندانی از خود برای ورود به یک جنگ گسترده با اسرائیل نشان داده و تلاش نموده تا از افزایش بیشتر سطح تنش جلوگیری کند. تل آویو به نوبه خود در هفته‌های اخیر حملاتی در عمق خاک لبنان انجام داده و از طریق یک تاکتیک اسرائیلی تحت عنوان "دیپلماسی یا فشار" به دنبال دستیابی به هدف خود یعنی عقب راندن حزب الله از جنوب بوده است.

علیرغم اظهارات علنی مسئولان حزب الله، منابع مطلع در بیروت که به این تلاش‌های دیپلماتیک نزدیک هستند گفتند، ترتیباتی برای آغاز مذاکرات جهت پایان دادن به منازعه مرزی بین لبنان و اسرائیل در حال انجام است.

این توافق با میانجیگری آموس هاچستین، فرستاده ویژه دولت امریکا و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در حال شکل گیری است. آمریکا هیچ تماس مستقیمی با حزب الله که آن را یک گروه تروریستی قلمداد می‌کند ندارد.

دو منبع سیاسی لبنانی نزدیک به حزب الله گفتند، ژنرال اسمائیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه در ماه‌های اخیر چندین با به لبنان سفر کرده و با رهبر حزب الله دیدار داشته است تا راه‌های حفظ فشار بر اسرائیل بدون ورود به یک جنگ تمام عیار را بررسی نماید.

یکی از این منابع اظهار داشت: «ایرانی‌ها به نصرالله نگفته اند که ما نمی‌خواهیم درگیر جنگ با اسرائیل شویم. آن‌ها در عوض می‌خواهند همکاری‌های نیروی قدس (با حزب الله) را هماهنگ کنند.»

در همین حال مقام‌های ایرانی و آمریکایی هفته گذشته به فایننشال تایمز گفتند، واشنگتن در ماه ژانویه گفتگو‌هایی سری را در عمان با تهران انجام داده تا ایران را به استفاده از نفوذ خود برای توقف حملات حوثی‌ها در دریای سرخ مجاب نماید.

یک دیپلمات ارشد غربی که اخیرا از چند جبهه بین اسرائیل و لبنان بازدید کرده، در توانایی آمریکا برای محدود کردن تاثیرات منطقه‌ای جنگ غزه به ویژه در لبنان ابراز تردید کرد. وی با اشاره به جبهه بین اسرائیل و حزب الله گفت: «جنگ منطقه‌ای مدتی است شروع شده است.» وی افزود، با توجه به اینکه حزب الله دارای تونل‌های جنگی بهتر و توانمندی موشکی بالاتری نسبت به حماس است، جنگ غزه موجب شده تا آسیب پذیری اسرائیل در باره هرگونه حمله چند وجهی متحدان ایران آشکار شود.

تهدید وجودی ناشی از حملات حزب الله پس از حمله ۷ اکتبر، و عدم امکان بازگشت ده‌ها هزار شهروند اسرائیلی به خانه هایشان در شهر‌های مرزی نشان دهنده انگیزه قوی اسرائیل برای مقابله به مثل با طرف‌های متخاصم است.

این منبع مطلع افزود: «تن‌ها راه برای رویارویی با این تهدید دور کردن حزب الله از مناطق مرزی است... مهم نیست که آمریکایی‌ها در این زمینه همراهی نکنند. اسرائیلی‌ها در این زمینه به حرف آن‌ها نیز گوش نمی‌کنند.»

دیگر خبرها

  • جزئیات مذاکرات محرمانه میان ایران و امریکا برای ایجاد آتش بس در منطقه
  • یکی دیگر از مخالفان جدی جمهوری اسلامی هم مُرد
  • سناتور آمریکایی ضد ایران درگذشت/ جو لیبرمن چه می گفت؟
  • روایت نشریه اماراتی از جزئیات مذاکرات محرمانه ایران و امریکا
  • رئیسی: شکست‌های طوفان الاقصی برای رژیم صهیونیستی غیر قابل جبران است
  • «ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد»
  • ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد | ماجرای سرقت نفت ایران توسط آمریکا
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  • رئیسی: شکست‌های طوفان‌الاقصی برای رژیم صهیونیستی غیرقابل جبران است
  • الهندی: مقاومت زیر بار آتش‌بس موقت نخواهد رفت