Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی گفت: امروزه کسی قدرتمند تلقی می‌شود که بتواند بیش از همه افکار عمومی را تحت تاثیر افکار خودش قرار بدهد. یکی از راه‌هایی که می‌شود با تکیه بر آن افکار عمومی را جذب کرد برگزاری نمایشگاه‌های آثار موزه‌ای است که تاثیر بسیار زیادی در این زمینه می‌تواند داشته باشد. محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص مزیت نمایشگاه‌های موزه‌ای کوتاه مدت نسبت به نمایشگاه‌های دائمی به میزان گفت: در نمایشگاه‌های دائمی، موزه برگزارکننده ملزم است تا اشیا و آثار متعلق به خودش را به نمایش بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی موزه‌ای یک شیء را قرض می‌گیرد حداکثر برای مدت چند ماه این قرض گرفتن به طول خواهد انجامید. بیشتر از چنین مدتی که موزه‌ها اشیای خودشان را به دیگران قرض نمی‌دهند؛ بنابراین نمایش آثار و اشیای دیگر موزه‌ها به صورت موقتی خواهد بود. اما زمانی که یک موزه قرار بر عرضه و نمایش آثار و اشیای متعلق به خودش داشته باشد در قالب نمایشگاه دائمی این اتفاق رخ می‌دهد. موزه ملی هم وقتی یک شیء تاریخی را از خارج قرض می‌گیرد این فرایند چندماهه خواهد بود و نمایشگاهی که برای چنین اشیایی برگزار می‌شود خود به خود کوتاه مدت خواهد بود.
وی در پاسخ به اینکه آیا نمایشگاه‌های دائمی و موقت از نظر آورده‌های اقتصادی و سیاسی هم وضعیت متفاوتی خواهند داشت گفت: از اساس نمایشگاه دائمی در مقابل نمایشگاه موقت قرار ندارد. این نمایشگاه‌های کوتاه مدت بر اساس قرض گرفتن شئ از دیگر موزه‌ها برگزار می‌شوند. بدیهی است که جنس قرض گرفته شده را باید بعد از مدتی پس داد. درواقع وقتی جنسی قرض گرفته می‌شود شرط امانتداری ایجاب می‌کند تا آن جنس پس داده شود. اگر به فرض مثال ما تابلوی مونالیزا را از موزه لوور قرض بگیریم و بعد به طور دائم در موزه ملی یا موزه هنر‌های معاصر به نمایش بگذاریم قطعا واجد مطلوبیت‌های بسیار زیادی خواهد بود. با این کار یک شیء موزه‌ای درجه یک به اشیای ما اضافه می‌شود.   کارگر اضافه کرد: اگر ما الان در موزه هنر‌های معاصر مثلا ده تابلوی نقاشی از آثار پیکاسو را بیاوریم و به صورت دائمی به نمایش بگذاریم معلوم است که یک اتفاق بسیار خوبی خواهد بود و تاثیرگذاری بسیار بیشتری هم نسبت به نمایش کوتاه مدت خواهد داشت. اما نمایشگاه‌های کوتاه مدت هم با وجود اینکه در یک محدوده زمانی معین برگزار می‌شوند می‌توانند با تاثیرات دائمی همراه باشند. چون کاتالوگ و کالانمای مربوط به اشیای نمایشگاه‌های کوتاه مدت به چاپ می‌رسد و تصاویر مربوط به آثار عرضه شده در این نمایشگاه‌ها هم به صورت همیشگی در دسترس خواهد بود.   بیشتر بخوانید: ضرغامی: در فضای مجازی تخریب آثار تاریخی را اطلاع دهید
مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی درواکنش به این پرسش که چرا برگزاری نمایشگاه‌های کوتاه مدت موزه‌ای در کشورمان مورد غفلت قرار گرفته است اذعان داشت: این نوع قضایا تاحدودی با مسائلی که در حوزه سیاست خارجی وجود دارد گره خورده است. درواقع سلایقی که در آن حوزه وجود دارد بر سلایق فرهنگی اثر گذاشته است.
وی درباره اینکه با وجود اثرگذاری نمایشگاه‌های کوتاه مدت در پیشبرد قدرت نرم یک کشور، چرا در کشور ما اهتمامی برای برگزاری این نمایشگاه‌ها وجود ندارد گفت: واقعیت این است که تاثیرات این نوع فعالیت‌ها بر همگان روشن نیست. امروزه کسی قدرتمند تلقی می‌شود که بتواند بیش از همه افکار عمومی را تحت تاثیر افکار خودش قرار بدهد. یکی از راه‌هایی که می‌شود با تکیه بر آن افکار عمومی را جذب کرد برگزاری نمایشگاه‌های آثار موزه‌ای است که تاثیر بسیار زیادی در این زمینه می‌تواند داشته باشد. البته در یک شرایطی گاهی اوقات دولت‌ها متوجه اهمیت این موضوع هستند. یعنی به دیپلماسی فرهنگی به صورت جدی تری توجه نشان می‌دهند. در مواقعی هم متاسفانه از این موضوع و اهمیتش غافل می‌شوند. از این بابت لازم است تا رسانه‌ها و اصحاب خبر به مسوولان حوزه میراث فرهنگی کمک کنند تا جلوی این غفلت‌ها گرفته شود.   انتهای پیام/ برچسب ها: محمدرضا کارگر نمایشگاه های موزه ای

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محمدرضا کارگر نمایشگاه های موزه ای افکار عمومی میراث فرهنگی کوتاه مدت نمایشگاه ها موزه ها موزه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمانی پور: سیاستگذاری در عرصه دیپلماسی فرهنگی ناظر به میدان و واقع بینانه خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، حجت‌الاسلام محمد مهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در نشست صمیمی اساتید و اندیشه‌ورزان میز‌های سیاست پژوهی، با اشاره به عملیات وعده صادق، افزود: اتفاقی که به واسطه این حرکت جمهوری اسلامی ایران انجام داده شده، اتفاق مبارکی است. گزارش‌های مفصلی از کشور‌های مختلف از جمله کشور‌های اسلامی رسیده است که نشان می‌دهد همگی این اتفاق را ستایش می‌کنند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: از آنجا که این عملیات، رویکردی دفاعی و برای برقراری صلح پایدار بوده است، امیدواریم که شرایط بازدارندگی بلندمدت را ایجاد کند. از این رو، سپاسگزار مقام معظم رهبری هستیم که شرایط برقراری چنین اتفاق مبارکی را رقم زدند.

ایمانی پور افزود: جبهه استکبار غرب، در این عملیات برای مقابله با توان نظامی جمهوری اسلامی با تمام توان خود به میدان آمد، اما نتیجه کار، ابهت پوشالی آنان را به هم ریخته و تهدیدی که دائما بیان می‌کرد همه گزینه‌ها روی میز است، رنگ باخته است.

در نشست صمیمی اساتید و اندیشه‌ورزان میز‌های سیاست پژوهی با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ۱۱ میز سیاست پژوهی حضور داشتند که عبارتند بودند از: میز چین، میز قفقاز، میز دیپلماسی عمومی، میز روسیه، میز آفریقای جنوبی، میز ترکیه، میز خانواده، میز خلیج فارس، میز ایرانیان خارج از کشور، میز ادبیات فارسی، میز فلسطین. خانه اندیشه‌ورزان ایران نیز در این نشست حضور داشت.

دیگر خبرها

  • سفرای ایران از فرصت نمایشگاه کتاب تهران در توسعه دیپلماسی فرهنگی استفاده کنند
  • پیام حمله سپاه به اسرائیل از نگاه مرتضی نبوی /هماهنگی میان «میدان» و «دیپلماسی» شرط عقل است
  • مجموعه‌ای فرهنگی با رنگ و بوی دفاع مقدس در یزد
  • تحویل ۳ شیء تاریخی به میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد
  • تحویل سه شی تاریخی به میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد
  • سیاستگذاری در عرصه دیپلماسی فرهنگی ناظر به میدان و واقع بینانه خواهد بود.
  • ایمانی پور: سیاستگذاری در عرصه دیپلماسی فرهنگی ناظر به میدان و واقع بینانه خواهد بود.
  • دانش بنیان کردن، راه‌حل حذف نگاه‌های سطحی از دیپلماسی فرهنگی
  • اعلام آمار بازدید از نمایشگاه نوروزی موزه هنرهای معاصر تهران
  • آقاتهرانی: هیچ توجیهی برای کوتاه آمدن از حجاب وجود ندارد