Web Analytics Made Easy - Statcounter

 در سال ۹۸ ستاد ملی کرونا به دلیل مشکلاتی که برای برخی از مستاجران و فاقدان مسکن در شرایط کرونایی به دلیل محدودیت‌ها و خلل در کسب درآمدها، پیش آمد، این امکان را فراهم کرد تا متقاضیان مستأجر در شهرهای بزرگ، میانی و کوچک با دریافت مبالغی نسبت به تامین مسکن مورد نیاز خود اقدام کنند؛ رقم این وام در آن سال برای مستاجران تهرانی۵۰ میلیون تومان، برای سایر کلانشهرها ۳۰ میلیون تومان و برای دیگر شهرها ۱۵ میلیون تومان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوسال از پرداخت این وام می گذرد و بنابر بخشنامه بانک مرکزی و تصمیم هیئت دولت، متقاضیان وام ودیعه مسکن تا پایان آذر ماه ۱۴۰۰ برای ثبت نام فرصت دارند.

رقم وام ودیعه امسال نسبت به سال گذشته ۲۰ میلیون تومان در تهران افزایش یافته و به رقم ۷۰ میلیون تومان رسیده است، این مقدار در سایر کلانشهر‌ها ۴۰ میلیون تومان و شهر‌های کوچک ۲۵ میلیون تومان تعیین شده است.

این رقم ها درحالی است که براساس اعلام بانک مرکزی  متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در مهرماه امسال ۳۱ میلیون تومان بود که نسبت به ماه قبل ۰.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد و نرخ اجاره‌بها نیز در پایتخت ۴۸.۴درصد افزایش یافته است.

محمود محمود زاده، معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: ۱۸۵ هزار نفر تاکنون ثبت نام کردند، از این تعداد حدود ۶۴۰ هزار نفر به سیستم بانکی معرفی شدند و بیش از ۱۴۲ هزار نفر تسهیلات را دریافت کرده اند.

اما مستاجران که متقاضیان دریافت این وام هستند از شرایط دریافت این تسهیلات گلایه داشتند.

یکی از مستاجران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بچه های من رفتند دنبال این وام اما چون شرایط ضامن ها سخت بود منصرف شدند.

یکی دیگر از متقاضیان این وام گفت: به دلیل سخت بودن شرایط مجبور شدن از مردم قرض بگیرم.

این سختگیری ها باعث شده که برخی از متقاضیان از دریافت این وام صرف نظر کنند. برای پیگیری بیشتر این موضوع  به عنوان یک متقاضی سراغ بانک های وام دهنده رفتیم.

یکی از مسئولان بانک ها در رابطه با شرایط دریافت وام ودیعه مسکن در گفت و گو با باشگاه خبزنگاران جوان گفت: اجاره نامه باید به نام همسرتان باشد، دریافتی داشته باشند و با توجه به گردش حسابشان در بانک و دو ضامن با کسر از حقوق دولتی می توانید درخواست وام دهید و در نوبت بمانید.

نداشتن بودجه و پر بودن ظرفیت، یکی از جواب های مشترک بانک ها در این زمینه بود.

مسئولان این سختگیری ها و سنگ اندازی بانک ها را بی دلیل می دانند و حتی اقداماتی در این زمینه انجام داده اند.

محمود محمود زاده معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان،، گفت: این موارد به بانک مرکزی و ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده است که مورد بررسی قرار بگیرند؛ زیرا منابع به بانک ها تخصیص داده شد و هیچ بانکی بدون منابع نیست.

این موضوع را از مسئولان بانک های دولتی پیگیری کردیم اما پاسخی در این زمینه به باشگاه خبرنگاران جوان ندادند.

به گفته مسئولان وزارت راه و شهرسازی، ستاد ملی مقابله با کرونا ۱۰ هزار میلیارد تومان برای ارائه این وام به مستاجران اختصاص داده که فقط ۴ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده و این یعنی همچنان ۶ هزار میلیارد تومان آن برای پرداخت تسهیلات باقی مانده است. در صورتی که بانک ها از نبود اعتبار برای اعطای وام سخن می گویند./ باشگاه خبرنگاران

منبع: فردا

کلیدواژه: وام ودیعه مسکن مستاجران تهرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۱۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای بی سند، باز هم کار دست وزیر اقتصاد داد/ اجاره در دولت رئیسی چند برابر قبل شد؟

به گزارش خبرآنلاین این ادعای عضو کابینه درباره «تنظیم اجاره‌بها در کشور»، تا چه حد با «واقعیت اوضاع اجاره‌نشین‌ها» سازگار است؟ روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد، «بازار اجاره مسکن در دولت سیزدهم، رکورد بیشترین رشد اجاره‌بها را در تاریخ ثبت داده‌های رسمی از اجاره، به ثبت رسانده است.» ماجرا چیست؟

ارقام رسمی مربوط به تورم اجاره مسکن در تهران نشان می‌دهد، از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۲، «اجاره‌بها، سالانه به ترتیب ۴۵ درصد، ۴۴‌درصد و ۵۲‌درصد جهش کرد.»

از سال ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰، «بالاترین رشد سالانه اجاره‌بها، برای سال ۷۵ بود و به میزان ۴۱.۵درصد.» بنابراین، «ملتهب‌ترین دوره اجاره‌نشینی» برای سال‌های دولت سیزدهم بوده است و نه دولت‌های قبل‌تر. پس اگر از روی «داده رسمی»، قرار باشد کارنامه دولت رئیسی در بازار اجاره مسکن مورد قضاوت نسبی قرار بگیرد، این دولت در «تنظیم اجاره‌بها»، موفقیتی نداشته‌ است.

همچنین تورم اجاره در کشور نیز طی دو سال گذشته، از «متوسط سالانه دوره‌های قبل»، ‌ سبقت گرفت. نسبت تورم عمومی به تورم اجاره در کشور، همیشه عدد ۱.۵ بوده است. اما سال گذشته به علت «رشد تاریخی اجاره‌بها در کشور»، این نسبت به مرز عدد یک رسید.

دولت تاکنون اقدام موثری برای تنظیم تورم مسکن و تورم اجاره به این معنا که باعث «بازگشت قیمت‌ها به سطح متعارف شود» انجام نداده است. 23302 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896144

دیگر خبرها

  • واکنش بانک‌ مرکزی به انتشار تصاویر اسکناس ۵۰۰ هزار تومانی
  • پیگیری اجرای طرح ساماندهی اجاره و فروش مسکن در همدان
  • آیا همه موجرها ثروتمند هستند؟
  • ۷ افسانه و سبدی از «خیال‏‏‌پردازی‏‏‌ها» در بازار اجاره مسکن
  • اجاره بها در استان مدیریت شود
  • اجاره ‏‏‌بها «کنترل» شد یا «رکورد» زد؟
  • معرفی بیش از هزار و ۲۰۰ نفر متقاضی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی در استان تهران
  • اجاره‏‏ بها «کنترل» شد یا «رکورد» زد؟
  • رکوردشکنی قیمت اجاره مسکن در دولت رئیسی
  • ادعای بی سند، باز هم کار دست وزیر اقتصاد داد/ اجاره در دولت رئیسی چند برابر قبل شد؟