Web Analytics Made Easy - Statcounter

با راه‌اندازی شهرک‌های تخصصی و تلاش برای ساماندهی بیشتر مشاغل مزاحم شهری در بازارچه‌های تخصصی، شهر قم در حال تبدیل‌شدن به شهری آرام برای شهروندان است.

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، تا همین چند سال گذشته و همزمان با ساعات پایانی روز و به‌خصوص هنگام غروب، ترافیک پردامنه و سنگینی در میادین و معابر شهری خیمه می‌زد؛ شاید کسی که اولین بار به قم سفر می‌کرد در این مواقع احساس می‌کرد تصادف یا حادثه طبیعی دیگری رخ‌داده که این‌گونه خودروها در هم قفل‌شده‌اند و تصور نمی‌کرد علت آن‌ها حضور چند وانت‌بار در کنار خیابان است که با تجاوز به راه خودروها، صفی از خرید میوه را ایجاد کرده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر کمی به گذشته نگاه کنیم یادمان می‌آید که وانت‌بارها با ایجاد ترافیک و سختی در عبور و مرور شهروندان همیشه رابطه مستقیمی داشتند و در برخی مواقع فاصله وانت‌بارها تا حرم مطهر به چند صدمتر رسیده بود؛ این معضل قدیمی و آزاردهنده سبب شد تا شهرداری قم طی ۶ سال گذشته برای ساماندهی فعالیت بدون مزاحمت این افراد برای شهروندان برنامه‌ریزی کند و به‌تدریج استقرار آن‌ها از هسته مرکزی و معابر شلوغ شهری به مراکز استاندارد و در دسترس عموم مردم را عملیاتی کند.

معاون خدمات شهری شهرداری قم در همین خصوص معتقد است که نفی مشاغل مزاحم شهری مشکلی را حل نمی‌کند و باید به دنبال ساماندهی و استانداردسازی آن‌ها بود.

ساماندهی وانت‌بارها در بازارچه‌های ریحان

عباس ذاکریان با اشاره به اقدامات انجام‌شده جهت ساماندهی وانت‌بارها، گفت: در اقدام نخست خودروها به‌صورت لایه به لایه از هسته مرکزی شهر جمع‌آوری و در روزبازارها و بازارچه‌های ریحان مستقر شدند که تعداد بازارچه‌های عرضه میوه و تره‌بار ریحان فعال در شهر قم به ۶۰ بازار افزایش‌یافته است.

وی با تأکید مجدد بر ضرورت امر ساماندهی مشاغل مزاحم شهری ابراز کرد: باید عرضه و تقاضا را با هم موردنظر قرار داده و روزبه‌روز برای رفع مشکلات و معضلات آن چاره‌اندیشی شود. در سال‌های گذشته ۷۰۰ وانت‌بار که به‌عنوان یک معضل شهری در قم به شمار می‌رفتند با تدابیر چندساله، در قالب بازارهای ریحان مستقر شدند.

ایجاد شهرک‌های تخصصی خودرویی و صنوف برای انتقال مشاغل مزاحم شهری به مراکز تخصصی در شرایط توسعه روزافزون شهر به نظر بهترین و تنهاترین راهکار ممکن می‌رسد که با توسعه زیرساخت‌ها در این شهرک‌های تخصصی انتقال برخی از اصناف و کسبه آغازشده و چهره بسیاری از خیابان پرتردد شهری به فضای آرام‌تری برای شهروندان تبدیل گشته است، اما همچنان ضعف در زیرساخت‌ها در کنار عدم شناخت صحیح برخی کسبه از مزیت‌های حضور در شهرک‌های تخصصی فعالیت این قبیل مشاغل در سطح شهر قم زیاد است.

چهره‌های نازیبای گاراژهای ضایعات

یکی از جلوه‌های نازیبای شهری به‌ویژه در حاشیه و اطراف شهر قم وجود پرتعداد انبار انواع پسماند و ضایعات بازیافت مانند پسماندهای فلزی، قراضه‌ها، کاغذ و مقوا، لاستیک و پلاستیک، پت و غیره است که اصطلاحاً از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن‌ها یافت می‌شود که می‌تواند در اولویت ساماندهی مشاغل مزاحم شهری به‌ویژه به خاطر نوع فعالیت و امکان برخی سوءاستفاده‌ها در خریدوفروش کالاهای بدون مالک و شناسنامه قرار بگیرد.

در کنار این، فعالیت تعمیرگاه ماشین‌آلات سنگین نیز در برخی معابر شهری سبب ایجاد ترافیک عبوری برای شهروندان و خودروهای می‌شود و استقرار برخی از این تعمیرگاه‌ها در محدوده شهری به‌صورت مستقیم به نقض حقوق شهروندی برای مردم همراه شده است.

فعالیت برخی صنوف در کنار مزاحمت، خطر جانی و حادثه نیز برای شهروندان به وجود آورده است؛ شارژ گاز در کپسول یکی از این خطرناک‌ترین مشاغل فعال در برخی نقاط شهر است، فعالیتی که بارها خسارت‌های مالی و جانی به بار آورده اما به دلیل صرفه‌جویی در هزینه رانندگان موردعلاقه آن‌ها است. ساماندهی و انتقال فعالیت‌های مربوط به خرید و شارژ گاز آل پی جی به مراکز استاندارد و ایمن نیز می‌تواند رضایتمندی شهروندان از مجموعه مدیریت شهری را افزایش دهد.

تولید گچ و آهک، شن و ماسه در کنار برخی سنگ‌بری‌های فعال در حریم شهری نیز همیشه موجب آزار شهروندان بوده که انتظار می‌رود با توسعه شهرک‌های تخصصی و توجه بیشتر به فرهنگ‌سازی، ارائه مشوق‌ها در کنار قوانین بازدارنده شاهد انتقال بخش قابل‌توجهی از آن‌ها به خارج از محدوده شهر برای ایجاد زندگی آرام‌تر برای شهروندان باشیم.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری قم نیز در این خصوص با بیان اینکه ساماندهی مشاغل شهری اثرات مستقیم در زندگی شهری و روزمره مردم دارد ابراز کرد: شهرداری قم در این زمینه شهرک صنوف و شهرک خودرویی را ایجاد کرده که در پی اجرای این طرح‌ها، آهن‌فروشان در شهرک صنوف ساماندهی شدند.

علیرضا مظفری تصریح کرد: همچنین ساماندهی صنوف وابسته به خودرو نیز در شهرک خودرویی قم ساماندهی شدند تا با اجرای این طرح مشاغلی که لازم نبوده در شهر باشند به‌منظور ایجاد محیط آرام شهری به خارج از شهر منتقل شوند.

لزوم ساماندهی مشاغل سیار خودرویی

وی با تأکید بر اینکه بر این باوریم مشاغل سیار خودرویی با توجه به آلایندگی و تحت کنترل نبودن نیاز به سامان‌دهی دارند اذعان کرد: شهرداری در این زمینه نیز زیرساخت‌های لازم را برای تأمین معیشت مشاغل سیار خودرویی فراهم کرده است.

در پایان باید گفت که ساماندهی مشاغل مزاحم شهری یک اقدام مستمر و پویا است و با تغییر سبک و سیاق زندگی شهری، پیشرفت تکنولوژی و فرآیندهای زندگی شهروندان دچار تغییر و تحول می‌شود و هر آنچه که برای شهر و شهروندان مشکلات زیست‌محیطی مانند سد معبر، گره‌های کور ترافیکی، دود و آلودگی هوا، آلودگی خاک و آب، بوی نامطبوع، پخش ذرات، ایجاد سر و صدا و غیره ایجاد می‌کند که بر سیما و منظری شهری تأثیر سوء گذاشته و از نشاط و سلامت جسمی و روانی شهروندان می‌کاهد، باید ساماندهی شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا ترافیک قم تصادف تجاوز حرم مطهر شهرداری استاندارد مشکلات شیر حقوق گاز خودرو خاک سر و صدا سلامت شهرداری شهرک صنعتی مشاغل مزاحم شهری ساماندهی مشاغل شهرک های تخصصی برای شهروندان وانت بارها شهرداری قم برای شهر وانت بار شهر قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۲۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت

همزمان با هفتم اردیبهشت ماه که به نام روز ایمنی حمل و نقل نامگذاری شده، رویداد ویژه ایمنی و حمل و نقل به‌صورت یکپارچه در مناطق ۲۲گانه شهر تهران برگزار می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی شهرداری تهران، اهداف اصلی این رویداد که به‌صورت هماهنگ و یکپارچه در مناطق مختلف پایتخت برگزار می‌شود، ترغیب شهروندان به استفاده از حمل و نقل همگانی، رعایت ایمنی در سفر‌های درون‌شهری، مشارکت سازمان‌های مرتبط و نهاد‌های مردمی و نیز توجه ویژه به موتورسیکلت‌سواران، عابرین پیاده و... اعلام شده است.   

 مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران در این باره گفت: این رویداد، اقدامی نمادین است تا با عزم و اراده مشترک، توجه افکار عمومی را به موضوع ایمنی و رعایت مقررات مربوط به حمل و نقل شهری معطوف کنیم.  

 شهریار افندی‎زاده تاکید کرد: راهبرد ایمنی، نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها و نهاد‌های متولی و البته همراهی شهروندان است؛ بنابراین، تمام دستگاه‌های مرتبط از جمله پلیس راهور، شهرداری‌ها، شرکت‌های سازنده خودرو، آموزش و پرورش، مسئولان اجرایی و سایر ارگان‌ها و سازمان‌ها، حتی رسانه‌ها  نیاز است در کنار هم  برای مقابله با تلفات ناشی از حوادث ترافیکی چاره‌اندیشی کنند.

 به گفته مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران، رویداد "ایمنی حمل و نقل" درنظر دارد توجه شهروندان تهرانی به‌خصوص اقشار در معرض خطر تصادفات مانند کودکان، افراد مسن، دوچرخه‌سواران، موتورسواران و...، همچنین مدیران شهری، متولیان حوزه حمل و نقل و ایمنی، کاربران و فعالان فضای مجازی و سازمان‌های مردم ‎نهاد را به موضوع مهم رعایت مقررات ایمنی در خیابان‌ها و معابر پایتخت جلب کند.

 افندی‌زاده با اشاره به اینکه این برنامه از چهارم اردیبهشت ماه آغاز و تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: تمرکز بر برنامه‌های آموزشی، ایمنی تردد در خیابان ویژه دانش‌آموزان، اجرای برنامه‌های مشارکتی با سازمان‌های مردم‌نهاد و تولید و انتشار محتوای رسانه‌ای از جمله: اکران پوستر رویداد در ساختمان‌های شهرداری‌های مناطق، نواحی، پارک‌های آموزش ترافیک، همچنین روی انواع سازه‌های تبلیغاتی، پرتابل، بیلبورد، استرابورد و عرشه پل یا نمایش در تلویزیون‌های شهری و تولید و انتشار اخبار از رویداد‌های مربوط، از جمله فعالیت‌هایی است که طی یک هفته انجام می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • تصویبِ تشکیل کمیته تخصصی خلاقیت و نوآوری شهری در کلانشهرها
  • توزیع رایگان کیسه‌های پارچه‌ای در بازارهای کوثر ویژه هفته نکوداشت اصفهان
  • ساماندهی محل دفن پسماند گتوند در کوتاه مدت
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت
  • تأسیس شهرک ضایعاتی‌ها در شهرستان کرمانشاه
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران
  • تخصیص ۴۴ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های محله‌محور منطقه ۵ اصفهان
  • ساماندهی پارک موتورسیکلت‌ها در خیابان لاله‌زار جنوبی