Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکبات مازندران در حالی در راه بازارهای جهانی است که دلالان و سودجویان بر سر باغات و بازارهای داخلی سایه انداخته‌اند و فروش میوه‌های نوبرانه دوران رکود خود را تجربه می‌کنند.

به گزارش قدس آنلاین، همزمان با اوج گرفتن فصل برداشت مرکبات، میوه‌های نوبرانه استان در راه بازارهای جهانی است اما در داخل، حال و روز باغداران خوش نیست و دلالان بر بازار این محصول سایه انداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خرید مرکبات تا کیلویی پنج هزار تومان حکایت از چنبره واسطه‌ها بر بازار نوبرانه های استان دارند، مفت می خرند تا جیب شأن را از فروش در بازارهای خارجی و دیگر استان‌ها، پرس که کنند.

طالب موسوی باغداری که در حال برداشت مرکبات است و نگران سرما و آفت زدگی محصول را دارد، می‌گوید: واسطه‌های زیادی برای خرید مرکبات بر سر باغم آمدند و قیمت‌های پیشنهادی آنان بس عجیب و ناجوانمردانه است.

سایه دلالان بر سرباغات مازندران

این باغدار مازندران با بیان اینکه دلالان خطر افت و افت زدگی محصول را بهانه‌ای قرار داده‌اند تا آن را با قیمت پایین خریداری کنند، ادامه داد: تا کیلویی پنج هزار تومان بر سرباغ پیشنهاد دادند و با این قیمت نه تنها هزینه‌های تولید را کسب نمی‌کنم بلکه ضرر خواهم کرد.

وی هزینه‌های بالای انبارداری، کارگری، بسته بندی و از همه مهمتر حمایت نشدن را دغدغه هرساله باغداران بیان کرد و گفت: به این دلیل هرساله از سطح باغات کاسته و تبدیل به ویلا و ساختمان می‌شود.

در بازارهای مازندران ومیوه فروشی‌ها قیمت مرکبات چندبرابر سرباغ است و پرتقال‌های نوبرانه از کیلویی ۱۲ تا ۱۸ هزار تومان به فروش می‌رسد و جیب باغدار از این قیمت‌های حبابی خالی مانده است.

با این حال کارشناسان به کشاورزان و باغداران توصیه می‌کنند تا از عرضه یکباره محصول برای جلوگیری از افت محصول خودداری کنند، هادی ایزدی مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران از باغداران خواست تا به رنگ گیری میوه و قند آن برای چیدن توجه کنند، افزود: هرجا شرایط مهیا شد، میوه برای چیدن رسیده است.

وی با بیان اینکه فصل برداشت مرکبات در مناطق مختلف استان شروع شده است، درباره رنگ آوری مرکبات گفت: رنگ آوری در بازارهای محلی انجام نمی‌شود اما سبززدایی با گاز اتیلن ضرری برای مصرف کننده ندارد.

وی با عنوان اینکه در سال جاری رنگ آوری میوه روی درخت به خوبی انجام شده چندان مشکلی نداریم، گفت: علاوه براین هزینه‌های رنگ آوری بالا رفته است.

ایزدی ادامه داد: برخی کشورها طالب میوه‌های نارنجی رنگ هستند و در عین حال برخی واحدهای سورتینگ دست به رنگ آوری می‌زنند که بیشتر برای عرضه در خارج است.

باغداران میوه‌ها را ذخیره کنند / ‌‬ ظرفیت ۷۰۰ هزار تنی ذخیره سازی مرکبات

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با اظهار اینکه در فصل برداشت محصولات کشاورزی به دلیل عرضه زیاد شاهد افت قیمت می‌شویم، گفت: از باغداران تقاضا داریم بخشی از میوه را در انبار ذخیره سازی کنند.

وی با اشاره به ایجاد امکانات در استان گفت: در پایانه روماک ۱۵۰ هزار تن ظرفیت ذخیره سازی داریم که پایانه سبد را در اختیار باغدار قرار می‌دهد.

وی با عنوان اینکه در حال حاضر ۷۰۰ هزار تن ظرفیت انبارداری در استان وجود دارد از باغداران خواست تا از این ظرفیت برای ذخیره سازی و عرضه تدریجی محصول به بازار بهره گیری کنند

مرکبات مازندران از روزهای آینده وارد بازارهای بین المللی می‌شود، ابراهیم قربان نژاد مدیر بازرگانی جهاد کشاورزی با اظهار اینکه در روزهای جاری شاهد آن هستیم که قیکت مرکبات سر باغ و در بازار روند کاهشی داشتیم.

ترکیه به بازار مرکبات عراق رسید / ‌‬ صادرات به کشورهای همسایه

وی با بیان اینکه از ماه‌های جاری صادرات به کشورهای همسایه از جمله ازبکستان در دستور کار قرار می‌گیرد، گفت: در عراق صادرات به کندی انجام می‌شود زیرا قیمت پرتقال ترکیه کمتر از پرتقال ایرانی است.

وی ادامه داد: همچنین مازندران پرتقال شب عید تنظیم بازاری را انجام می‌دهد وپیش بینی می‌شود طی ماه جاری و آینده بازار از رکود خارج شود زیرا ذخیره سازی مرکبات از ماه آینده شروع می‌شود.

قربان نژاد با بیان اینکه برخی دلالان پرتقال را با قیمت کیلویی پنج هزار تومان از باغدار در سر باغ خریداری می‌کنند، گفت: پیش بینی می‌شود که در ماه‌های آتی شاهد افزایش قیمت مرکبات اشد.

منبع: مهر

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازارهای جهانی هزار تومان ذخیره سازی رنگ آوری میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۲۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بسیاری از واحد‌های کوچک و متوسط دام و طیور به چرخه تولید کشور

حسین شیرزاد با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام متعهد به حمایت از جامعه بهره برداران دام و طیور کشور است افزود: سیاست جدید شرکت پشتیبانی امور دام که در بازه زمانی ۶ ماه گذشته پیگیری شده و همچنان با قدرت دنبال می‌شود، حمایت همه جانبه از جامعه دامپروری و مرغداران کشور از طریق فروش نهاده مدت دار، تولید قراردادی با زنجیره‌ها و ایجاد آرامش حداکثری در بازار نهاده‌ها و استفاده از پتانسیل بازار بدهی با مکانیزم تاخیری استمهال است.

وی تصریح کرد: در ۶ ماهه دوم سال گذشته نزدیک به ۹۰۰ هزار تن جو و یک و نیم میلیون تن ذرت بصورت نسیه و مدت دار با چک و سفته و ضمانت نامه بانکی به جامعه هدف بهره بردار عرضه شده و همچنین از عرضه بیش از یک میلیون تن سویا طی سال قبل حدود ۱۰۰ هزار تن بصورت نسیه بوده است.

شیرزاد گفت: در مجموع بیش از ۸۷ درصد فروش‌ها در نهاده جو به شکل نسیه، ۷۵ درصد فروش ذرت و ۱۲ درصد کنجاله سویا نیز بصورت نسیه و مدت دار ۳ تا ۶ ماهه و در برخی استان‌های محروم ۸ ماهه بوده که رکوردی بی سابقه در فروش نهاده‌های کشور با این الگوی حمایتی جدید محسوب می‌شود.

وی افزود: این سیاست‌های حمایتی با قدرت و توان بیشتر در سال جدید نیز ادامه خواهد یافت تا آسیب‌های گذشته ناشی از افزایش قیمت نهاده‌های دام و طیور، عدم تزریق سرمایه در گردش مکفی به صنعت دام و طیور و کشتار دام مولد و تعطیلی واحد‌های کوچک و متوسط تعدیل و صدمات تا حدودی جبران شود.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام نتایج این سیاست‌های حمایتی را تاکنون بازگشت بسیاری از واحد‌های کوچک و متوسط دام و طیور به چرخه تولید کشور دانست و اظهارداشت: این امر اطمینان خاطر مرغداران و دامداران از وجود وفور و فراوانی نهاده و آرامش بازار طی ۶ ماه گذشته، رشد تولید گوشت سفید، تزریق امید و روحیه مثبت تولید در بین جامعه بهره برداران کشور، دیرکشتاری در دام سبک، تشویق به پرواربندی گوساله پای پروار، تشویق به جوجه ریزی تا ۱۵۲ میلیون قطعه و افزایش وزن مرغ را به دنبال داشته است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بازگشت بسیاری از واحد‌های کوچک و متوسط دام و طیور به چرخه تولید کشور
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / روند ادامه‌دار کاهش قیمت سکه
  • بهای نفت در پی «اقدام اسرائیل علیه ایران» در بازارهای جهانی افزایش یافت
  • تداوم کاهش قیمت سکه در بازار
  •  سیگنال بازارهای جهانی به دلار تهران
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۳+ جدول
  • مرکبات مازندران در سبد صادراتی ۱۶ کشور جهان
  • قیمت حبوبات در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد
  • صادرات مرکبات مازندران به ۱۶ کشور جهان
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳+ جدول