Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-کرمانشاه-فاطمه خورشیدی‌نیا: مسئله رمز ارزها از چند سال پیش بحث داغ محافل اقتصادی و سیاست‌گذاران حوزه اقتصاد سیاسی بوده است. اینکه آیا از این ظرفیت می‌توان برای بهبود شرایط اقتصاد استفاده کرد، به خصوص در شرایط تحریمی ایران یا خیر، آیا چشم انداز این بازار مثبت است و می‌توان آن را آینده بازار مالی دانست؟ تهدیدات این فضا چیست؟ 

موضوعاتی که هنوز هم محل بحث، گفت‌وگو و مجادله بین افراد مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خواسته یا ناخواسته امروز بخشی از سرمایه حقیقی مردم ایران در این بازار وجود دارد و به دلیل تبلیغات وسیع صورت گرفته، سیر ورود سرمایه حقیقی به این بازار رو به افزایش است. از این رو و برای بررسی این بازار و البته شناسایی فرصت‌ها و تهدیدات به سراغ یکی از کارشناسان این حوزه در استان کرمانشاه رفته‌ایم. 

«احسان عزیزی» یکی از فعالین بازار سرمایه است و در حوزه بازار رمز ارزها نیز فعالیت می‌کند، اما تمرکز اصلی او در حوزه آموزش و شناسایی آفت‌ها، تهدیدات و مشکلات آن است. کلیدواژه اصلی او در طول مصاحبه یک کلمه بود؛ «مافیا آینده فروشی». وی معتقد است که در شرایط اقتصادی کنونی ایران، بسیاری از کلاهبرداران با ایجاد یک فضای آرمانی، مردم را به سمت سرمایه گذاری‌ها کلان و یک شبه می‌دهند، سرابی که فقط پولدار شدن «مافیای آینده فروشی» را در پی خواهد داشت.

فارس: رمز ارزها امروز یکی از دغدغه‌های جدی مردم است، اساساً پیدایش آن به چه زمانی برمی‌گردد، لطفاً کمی این بازار را تشریح کنید؟

عزیزی: در بحران اقتصاد جهانی سال ۲۰۰۸ موضوع رمز ارزها مطرح شده در آن زمان «وایت پیپر» آن توسط یک شخص یا سازمانی با هویت ناشناس «ساتوشی ناکاموتو» نوشته شد و برای تعدادی از دانشمندانی که در حوزه رمزنگاری  فعالیت می‌کردند ارسال شد، اولین قیمتی که بیتکوین داشته است حدود ۳ دهم سنت بوده که بسیار پایین و نزدیک صفر  بوده است اما در حال حاضر قیمت بیتکوین حدود ۵۶ هزار دلار آمریکا یعنی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان ایران است.

فارس: این بازار چطور شکل و توسعه پیدا کرد؟

عزیزی: بعد از بحران جهانی اقتصاد لزوم جایگزینی برای ارز فیات بیش از پیش احساس شد و خیلی از مردم جهان به دنبال جایگزین ارزهای دولتی به علت وجود تورم و کنترلی مستقیم دولت ها، بودند؛ چون بیتکوین غیرمتمرکز بود و توسط یک شخص یا سازمان دولتی خاصی کنترل نمی‌شد و خیلی از مشکلات ارز فیات را نداشت به نوعی یک جایگزین خوب برای ارز فیات محسوب می‌شد، بعد از بیتکوین ارز های دیجیتال دیگری وارد بازار شدند همچنین صرافی‌ها شکل گرفتند و حجم نقدینگی در این بازار افزایش پیدا کرد و اکنون شاهد به تکامل رسیدن تدریجی این بازار هستیم.

فارس: وضعیت اعتبار بین‌المللی آن چگونه است؟ 

عزیزی: در برخی از کشورها قوانینی برای برای پذیرش یا ممنوعیت این بازار تصویب شده است و اما تنها کشوری که تا بدین لحظه بیتکوین را به عنوان ارز رسمی تصویب کرده است کشور کوچک السالوادور است که تاکنون توانسته دستگاه‌های خودپرداز بیتکوین را نصب کند و استخراج بیتکوین را با استفاده از انرژی زمین گرمایی و انرژی طبیعی انجام می‌دهد.

 

فارس: وضعیت این بازار در ایران چگونه است ؟ حجم معاملات آن چقدر است؟

عزیزی: مجموع حجم مبادلات رمز ارزها در صرافی ها و بازار غیررسمی ایران چیزی حدود ۳۰۰ الی ۵۰۰ میلیون دلار است که رقم بالایی است؛ حدود ۸۰ درصد افرادی که وارد این بازار شدند کمتر از یک سال است که در این حوزه فعالیت می‌کنند. توجه به نرخ تورم و افزایش قیمت دلار در ایران و همچنین رکود دیگر بازارها عامل اصلی این فعالیت‌ها بوده است که مردم ایران بیش از گذشته به این بازار علاقه نشان می دهند.

فارس: فعالیت در این بازار قانونی است؟ آیا چالش های تحریمی دارد؟

عزیزی: در حوزه استخراج بله؛ دو سال پیش این امر قانونی شده و مجوزهای نیز صادر شده است اما نقدهایی جدی به شیوه مجوز از سوی وزارت صمت و نیرو وارد شده است که مجوزها به مزرعه‌های بزرگ داده می‌شود و همین امر باعث شده است حجم قابل توجهی از ماینرها به صورت زیرزمینی و غیرمجاز مشغول به کار شوند، چرا که مجوز به افراد و ماینرهای کوچک داده نمی‌شود، یا بسیار سخت امکان پذیر می‌شود همین موضوع باعث شده که شرکت‌هایی به نام استخراج (ابری) به وجود بیایند که تعدادی از آنها در حال کلاهبرداری از مردم هستند، بدین صورت که مردم ماینرهای خرد خود را در حجم پایین به این شرکت‌ها ارائه می‌کنند

البته بسیاری از این شرکت‌ها مسدود و از فعالیت آنان جلوگیری شد، اما فضای به درستی مدیریت نشده و نقصان‌هایی داریم.

 

 

 

در حوزه مبادلات هنوز قانون خاصی وجود ندارد و چالش‌های تحریمی در حوزه  استیبل‌کوین‌ها و صرافی‌های خارجی وجود دارند که اخیرا شرکتی به نام سایفرتریس هم به این موضوع ورود پیدا کرده است و می‌تواند برای مردم ایران چالش جدی به وجود آورد البته میتوان آن را مدیریت کرد

فارس: به صورت کلی آیا می‌توان از ظرفیت رمز ارزها در داخل کشور استفاده کرد؟

عزیزی: قطعاً می‌توان از فضای رمز ارزها در کشور استفاده کرد و برای دور زدن تحریم‌ها به نوعی از این چالش عبور کرد. دور زدن تحریم‌ها را می توان به گونه‌ای در مقیاس کوچک همانند استفاده از بازارچه‌های مرزی به خصوص بازارچه مرزی کرمانشاه نام برد که در آن تجار و بازرگانان برای مبادلات خودشان از رمز ارزهایی که ظرفیت کافی دارند استفاده کنند اما در مقیاس ملی هم از ظرفیت بانک مرکزی که در حال ساخت رمز ارز ملی است استفاده خواهد شد.

 

فارس: رویا فروشی در حوزه رمز ارزها چگونه به سرمایه های مردم آسیب می‌رساند؟ 

عزیزی: چند سالی است که افرادی با فروش رویا به مردم در حال آسیب زدن به وقت و سرمایه مردم هستند البته این امر مختص به بازار ارز دیجیتال نمی‌باشد. از دو سال پیش افراد کم تجربه که سواد کافی هم ندارند در این حوزه حضور پیدا کردند و شروع به فروش پکیج‌های کپی شده یا دوره‌های بی‌محتوایی که اکثراً دوره‌های رایگان هستند و در اینترنت قابل دسترسی است، اقدام به  فروش رویا به مردم می‌کنند. در واقع این افراد از هیجان تورمی وجود در جامعه استفاده کرده و با به نمایش گذاشتن خانه‌های لاکچری و ماشین‌های مدل بالا مردم را مرعوب خواسته‌های خودشان می‌کنند و این یک زنگ خطر و هشدار جدی برای مردم و مسئولین کشور است که باید به آن توجه ویژه کنند.

فارس: نحوه سوء استفاده شرکت‌های پانزی از فضای رمز ارزها چگونه است؟ 

عزیزی: فضای رمز ارزها یک فضای بسیار پول‌ساز برای یک عده و بسیار هم زیان‌ده برای دیگران است در این بین شرکت‌هایی همچون شرکت های پانزی با تبلیغات گسترده خود و تشویق مردم به زیرمجموعه گیری اقدام به کلاهبرداری نموده اند که نیروهای اطلاعاتی کشورمان در چند ماه گذشته توانسته‌اند سرشاخه‌های چند شرکت که بسیار فعال بودند را دستگیر کنند.

 

 

فارس: در صورت عدم آگاهی بخشی به جامعه چه خطراتی پیشروی مردم است؟

عزیزی: می بایست جامعه را نسبت به این گونه فعالیت‌های اقتصادی هوشیار ساخت، مردم نباید فریب وعده وعیدها و سودهای تضمینی این شرکت‌ها را بخورند به مردم توصیه می‌کنیم که به لیست هشدار انجمن بلاک چین ایران توجه ویژه‌ای کنند زیرا مالباخته شدن مردم در مقیاس شدیدتر از بورس اتفاق خواهد افتاد؛ هر شرکتی که وعده سود تضمینی را به مردم دهد قطعاً کلاهبردار است.

فارس: چرا سرشاخه مافیای آموزشی در حوزه کریپتو در کشور ترکیه هستند؟

عزیزی: تعداد قابل توجهی از کسانی‌ که در این حوزه به مردم رویا فروشی میکنند به تازگی در ترکیه ساکن شده اند زیرا پرونده های شکایت از این افراد بسیار زیاد شده و با این کار به دنبال قانون گریزی هستند.
 یک سری از ایرانیان هم که در حوزه قمار فعالیت می‌کردند در خارج از کشور و کشور ترکیه مستقرند، در واقع مامن این‌ها ترکیه شده است. بعد از اینکه توسط نهادهای امنیتی بخش قابل توجهی از فعالین شبکه فساد و قمار در ترکیه متلاشی شد و اینها سرمایه خودشان را از دست دادند در حال ورود به بازار رمز ارزها هستند، پیش‌بینی می‌شود با راه اندازی صرافی‌های رمز ارزی در خارج از ایران دست به اقدامات شبیه اقدامات قبلی بزنند که این نیازمند توجه ویژه مردم و مسئولین است.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز فارس کرمانشاه بازار سرمایه رمز ارز احسان عزیزی تحلیل بازار رمز ارز بیت کویین ترکیه دور زدن تحریم ظرفیت اقتصادی استان کرمانشاه کلاهبرداری رمز ارزها صرافی ها شرکت ها رمز ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌های پرتقاضا در بازار کار آینده

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ذکر انواع مهارت ‌های فنی و مهارت ‌های شخصیتی پرتقاضا در رزومه و تقویت انواع مهارت ‌های پولساز می‌تواند به رشد فردی و پیشرفت در مسیر شغلی شما در آینده کمک کند. در کنار مهارت‌های سخت و تخصصی، نباید اهمیت مهارتهای نرم را در چک لیست انواع مهارت‌ های شغلی خود فراموش کنید.

در ادامه، به بررسی لیست مهارت‌ های فردی و تخصصی خواهیم پرداخت که می‌توانند شانس شما برای پیشرفت در مسیر شغلی‌تان را افزایش دهند.

هوش مصنوعی

در کنار لیست مهارت ‌های فردی مهم در رزومه‌ نویسی، تعدادی مهارت‌های تخصصی وجود دارند که پیش‌بینی می‌شود در آینده تقاضای بالایی داشته باشند.

برای مشاهده تمام آگهی‌ های استخدام جدید سازمان ‌ها در سال 1403 به لینک https://karbord. io/ مراجعه کنید.

در سال‌های اخیر هوش مصنوعی (AI) روی بخش‌های مختلف بازار کار تأثیر گذاشته و شاخه‌های مختلفی را برای علاقه‌مندان به این حوزه ایجاد کرده است.

یادگیری ماشین

پیش‌بینی می‌شود که یادگیری ماشین (Machine Learning)، سنگ بنای هوش مصنوعی، رشدی تصاعدی را به ویژه در زمینه‌هایی مانند مراقبت‌های بهداشتی، مالی و بازاریابی تجربه کند. الگوریتم‌ها کاربرد زیادی در زمینه تجزیه و تحلیل مجموعه داده‌های گسترده برای استخراج دانش و ارائه پیش‌بینی‌هایی در بازار‌های مالی، تبلیغات هدفمند و... دارند. با توجه به پیچیده‌تر شدن الگوریتم‌های یادگیری ماشین، انتظار می‌رود که میزان تقاضا برای استخدام متخصصان ماهر در زمینه حوزه علم داده، آمار و علوم کامپیوتر افزایش یابد.

پردازش زبان طبیعی

پردازش زبان طبیعی (NLP) یکی دیگر از زمینه‌های رو به رشد در حوزه هوش مصنوعی بوده که شامل کاربرد‌های مختلفی از جمله دستیاران مجازی و چت‌بات‌ها تا تجزیه و تحلیل احساسات و ترجمه زبان است. با توجه به دیجیتالیزه و جهانی شدن ارتباطات، فرصت‌های استخدام متخصصان ماهر در زمینه پردازش زبان طبیعی رو به رشد است.

کسب و کار‌های مختلف به دنبال خودکارسازی و اتوماسیون خدمات مشتری، تجزیه و تحلیل احساسات یا Sentiment Analysis در رسانه‌های اجتماعی و ترجمه کارآمد محتوا هستند. در نتیجه، پیش‌بینی می‌شود که افراد مسلط بر تکنیک‌های NLP، از جمله یادگیری عمیق و شبکه‌های عصبی، وضعیت بازار کار مناسبی در صنایع مختلف داشته باشند و روی آینده تعاملات با مشتری و بومی‌سازی محتوا تأثیر مثبتی بگذارند.

بینایی کامپیوتری

بینایی کامپیوتری (Computer Vision)، جنبه دیگری از هوش مصنوعی با وضعیت بازار کار مناسب و رو به رشد است. پیشرفت در زمینه تشخیص تصویر و اشیا به نوآوری‌هایی در وسایل نقلیه خودران، سیستم‌های نظارتی و واقعیت افزوده کمک می‌کند. همچنین، صنایعی مانند تولید، حمل و نقل، خرده‌فروشی و... از اتوماسیون و بهینه‌سازی‌هایی که توسط فناوری‌های بینایی کامپیوتری امکان‌پذیر شده‌اند، بهره‌مند خواهند شد. به همین خاطر می‌توان گفت که وضعیت بازار کار در این شاخه از هوش مصنوعی نیز در آینده مناسب خواهد بود.

تحلیل داده

در چشم‌انداز در حال تحول بازار کار، مهارت تجزیه و تحلیل داده‌ها همچنان در صنایع مختلف تقاضای بالایی خواهد داشت. با پیشرفت تکنولوژی و تکیه بیشتر کسب و کار‌ها به فرآیند‌های تصمیم‌گیری مبتنی بر داده، توانایی استخراج اطلاعات از مجموعه داده‌های بزرگ بسیار ارزشمند و مفید است.

کارفرمایان به دنبال جذب متخصصانی هستند که نه‌تنها می‌توانند داده‌ها را جمع‌آوری و سازماندهی کنند، بلکه آن‌ها را به طور مؤثر تفسیر کرده و به تصمیم‌گیری‌های استراتژیک کسب و کار کمک کنند. تجزیه و تحلیل داده‌ها طیف وسیعی از توانمندی‌ها، از جمله مهارت در تجزیه و تحلیل آماری، تجسم داده‌ها (Data visualization) و استفاده از ابزار و زبان‌های برنامه‌نویسی مانند Python، R و SQL را در بر می‌گیرد.

آینده تحلیل داده‌ها احتمالاً شاهد همگرایی روش‌های آماری سنتی با فناوری‌های نوظهور مانند یادگیری ماشین و هوش مصنوعی خواهد بود. این ادغام، تحلیلگران را قادر می‌سازد تا به صورت عمیق‌تر در داده‌ها کاوش کرده و الگو‌های پیچیده و روند‌های پیش‌بینی را کشف کنند که مزایای استراتژیکی برای سازمان‌ها به همراه دارد. علاوه بر این، با تشدید نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی و امنیت داده‌ها، تحلیلگران داده نیز باید مهارت خود را در شیوه‌های اخلاقی رسیدگی به داده‌ها نشان دهند و از انطباق با مقررات و حفاظت از اطلاعات حساس اطمینان حاصل کنند.

مرز تجزیه و تحلیل داده‌ها در حال گسترش است و روی صنایع مختلفی تأثیر می‌گذارد. از راه حل‌های مراقبت‌های بهداشتی تا فرآیند‌های پیش‌بینی‌شده در تولید، کاربرد‌های تجزیه و تحلیل داده‌ها بی حد و حصر است. با توجه به افزایش تمرکز کسب و کار‌ها روی پتانسیل تحول‌آفرین بینش‌های مبتنی بر داده، میزان تقاضا برای جذب و استخدام تحلیلگران داده ماهر همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد و این حوزه را به یک مسیر شغلی امیدوارکننده برای افرادی تبدیل می‌کند که علاقه‌مند به کشف داستان‌های پنهان پشت داده‌ها هستند.

مهارت مدیریت پروژه و زمان

در آینده بازار کار ایران و سایر کشور‌های جهان، به خصوص کشور‌های پیشرفته و توسعه‌یافته، نقش مهارت‌های مدیریت پروژه و زمان پررنگ‌تر خواهد شد. در حالی که صنایع به استقبال فناوری و جهانی شدن ‌می‌روند، پروژه‌ها به طور فزاینده‌ای پیچیده و چند وجهی می‌شوند.

مدیریت اثربخش پروژه تضمین می‌کند که وظایف به طور مؤثر انجام می‌شوند، منابع به صورت بهینه استفاده شده و اهداف در چارچوب‌های زمانی تعیین‌شده به دست می‌آیند. در عصری که نوآوری و سرعت اهمیت زیادی دارد، افرادی که دارای مهارت‌های مدیریت پروژه قوی هستند، مزیت رقابتی نسبت به سایر رقبا دارند. آن‌ها می‌توانند در محیط‌های کاری پویا کارایی بیشتری داشته باشند و با اولویت‌های در حال تغییر سازگار شوند.

علاوه بر این، با افزایش فرصت‌های دورکاری و فریلسنری برای پیشرفت به مهارت‌ مدیریت زمان نیاز خواهید داشت. امروزه انعطاف‌پذیری بیشتری در زمان اشتغال وجود دارد و شما می‌توانید در خانه خود و با ساعات کار شناور فعالیت کنید.

به همین خاطر، باید سعی کنید که نظم و انضباط برای مدیریت مؤثر زمان، صرف نظر از موقعیت فیزیکی خود داشته باشید. مدیریت زمان مستلزم اولویت‌بندی وظایف، تعیین ضرب‌الاجل‌ها و تخصیص فکرشده منابع است. در محیطی که حجم حواس‌پرتی‌ها زیاد است، کسانی که می‌توانند زمان خود را به طور مؤثر مدیریت کنند، موقعیت بهتری برای رعایت اولویت‌های زمانی و ارائه کار باکیفیت در زمان مشخص‌شده دارند.

علاوه بر این، از آنجایی که اتوماسیون و هوش مصنوعی نقش‌های شغلی را تغییر می‌دهند، مهارت‌های مدیریت پروژه و زمان به عنوان قابلیت‌های انسانی باقی می‌مانند که غیر قابل جایگزینی هستند. در حالی که ماشین‌ها می‌توانند فرآیند‌ها را ساده‌سازی کرده و وظایف تکراری را انجام دهند، فاقد توانایی‌ تصمیم‌گیری ذاتی در زمینه مدیریت اثربخش پروژه و زمان هستند. افرادی که در این زمینه‌ها برتر هستند، مهارت رهبری، مسئولیت‌پذیری و توانایی هماهنگ کردن تیم‌های مختلف را نشان می‌دهند.

مهارت خودآموزی و یادگیری مستمر

مهارت‌های خودآموزی و تعهد به یادگیری مستمر در بازار کار آینده اهمیت زیادی خواهند داشت. از آنجایی که صنایع تحت تحولات سریع ناشی از پیشرفت‌های تکنولوژیکی قرار می‌گیرند، توانایی انطباق و کسب جدیدترین اطلاعات به طور مستقل برای متخصصان در تمامی حوزه‌ها بسیار مهم است. کسانی که می‌توانند به صورت خودجوش به دنبال فرصت‌هایی برای گسترش مجموعه مهارت‌های خود باشند و در جریان روند‌های نوظهور قرار بگیرند، در مسیر شغلی آینده خود موفق‌تر خواهند بود.

علاوه بر این، همانطور که اتوماسیون و هوش مصنوعی باعث تغییر نیاز‌های بازار کار می‌شوند، میزان تقاضا برای مهارت‌های منحصر به فرد انسانی مانند خلاقیت، تفکر انتقادی و هوش هیجانی در حال افزایش است. این مهارت‌ها اغلب از طریق یادگیری مستمر و تمرین تقویت می‌شوند. با پرورش ذهنیت یادگیری مادام‌العمر می‌توانید این ویژگی‌های ضروری را در خود پرورش دهید و خود را از ماشین‌ها متمایز کنید.

با ظهور نقش‌های شغلی جدید، کسانی که فعالانه به دنبال یادگیری هستند، می‌توانند با تقاضا‌های در حال تحول بازار کار هماهنگ شوند و شانس خود برای بهبود جایگاه شغلی و درآمد در آینده را افزایش دهند.

توانایی دنبال کردن دانش و مهارتی که با علایق و استعدادهای فرد همسو باشد، حس رضایت شغلی را افزایش خواهد داد. همچنین، یادگیری مستمر در را به روی فرصت‌های جدید باز می‌کند و افراد را قادر می‌سازد تا مسیر‌های متنوعی را کشف کنند و به پتانسیل کامل خود برسند.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی لیست مهارت ‌های فردی و تخصصی پرتقاضا در بازار کار آینده پرداختیم. مهارت‌هایی در حوزه هوش مصنوعی و شاخه‌های مختلف آن، تحلیل داده، امنیت سایبری و... از جمله مهارت‌های تخصصی پرتقاضا در آینده محسوب می‌شوند.

در کنار این مهارت‌های تخصصی، مهارت‌های نرم بر زندگی و توسعه فردی شما تأثیر قابل توجهی دارند. مهارت‌های نرم مانند مدیریت زمان، کار گروهی و خودآموزی می‌توانند به شما کمک کنند که خود را از سایر رقبا متمایز کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهارت‌های پرتقاضا در بازار کار آینده
  • در جدال ارزها با همراهی وکیل متخصص
  • خالص فروشی در استان با درصد قابل قبولی در حال انجام است
  • خالص فروشی در استان با درصد قابل قبولی در حال انجام است/انتشار
  • ثبت ۲۱۰۰پرواز از آغاز سفرهای نوروزی در فرودگاه مهرآباد/جلوگیری از کم فروشی و گرانفروشی در نوروز
  • حافظیه و تخت‌جمشید در صدر پربازدیدترین اماکن گردشگری قرار دارند
  • آرامگاه حافظ در صدر استقبال گردشگران نوروزی
  • بازار آب از طرح‌های مهم مشارکت مردمی در حوزه آب/کاهش ۱۱.۶ درصدی بارش‌ها در یزد
  • موفقیت قابل توجه توزیع میوه در طرح تنظیم بازار فارس
  • تداوم طرح توزیع میوه تنظیم بازار در فارس