Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روزنامه الاخبار لبنان، این مساله همچنین به کاهش آرزوهای عربستان برای امضای توافقی که امنیت مرزی این کشور و اراضی‌اش را در برابر حملات موشکی حفظ کند، منجر شده است. در سایه رفتن توپ جنگ به جبهه مأرب و پیشروی نیروهای صنعا به چند کیلومتری مرکز این استان عربستانی‌ها همچنان بر موضع جدی آمریکا حساب باز کرده‌اند تا اوضاع در این استان کاملا دگرگون شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها باور ندارند که در هر صورت واشنگتن چنین موضع مشابهی را اتخاذ نخواهد کرد.

دیوید شنکر، معاون سابق وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه اخیرا در مقاله‌ای نوشت: در هر حالت دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای ممانعت از پیروزی کامل حوثی‌ها چه از طریق همکاری با عربستانی‌ها برای مسلح کردن دولت عبدربه منصورهادی، رئیس جمهور مستعفی یمن و هم‌پیمانان محلی وی و چه از طریق مداخله مستقیم ارتش آمریکا کاری نخواهد کرد.

الاخبار به اسنادی دست یافته که نشان می‌دهند آمریکا برای قانع کردن عربستانی‌ها درباره لزوم توقف جنگ و حساب باز نکردن روی امکان مداخله طرف سومی برای قانع کردن انصارالله تلاش می‌کند. جودی هود، معاون موقت وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک چهارم ژوئن در دیدار با دیپلمات‌هایی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در واشنگتن به آن‌ها گفته بود:‌ در حال حاضر هیچ چیزی روی حوثی‌ها تأثیر ندارد و ایران هم تأثیری بر آن‌ها ندارد. برای همین ما معتقدیم توقف عملیات عربستان در یمن و خروج از این کشور و از الحدیده به پایان جنگ کمک می‌کند. به رغم اینکه قبول این طرح سخت است؛ اما گام درستی است.

براساس یک سند دیگر که تاریخ آن به ۲۱ فوریه بازمی‌گردد، تیریز پاستل، مسؤول دفتر یمن در وزارت خارجه آمریکا بعد از سفرش به همراه تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن به ریاض اعلام کرد: عربستان به دنبال راه خروجی از جنگ یمن است. وی از نگرانی واشنگتن از پیشروی انصارالله در مأرب که به کارشکنی در روند صلح منجر می‌شود، ابراز نگرانی کرد و گفت: هزینه عقب نشینی ناگهانی عربستان از جنگ یمن احتمالا بالا خواهد بود. حوثی‌ها همچنان درحال پیشروی هستند و احتمالا کشورهای دیگری مثل قطر، ترکیه و امارات برای استفاده از این فرصت دست به کار خواهند شد و بحران طولانی خواهد شد.

پاستل اعلام کرد: دولت بایدن از افزایش حملات حوثی‌ها بعد از اعلام دولت آمریکا درباره حذف نامشان از لیست تروریسم خشمگین است. واشنگتن به دنبال اعمال تحریم‌های جدیدی بر شخصیت‌های نظامی انصارالله است. با اینکه تناقضی میان اظهارات هود و پاستل وجود دارد؛ اما هر دو درباره تحریک عربستان برای خروج از باتلاق یمن یک واقعیت را می‌گویند.

به ویژه اینکه چند روز بعد کنت ایوانز، مدیر امور خلیج فارس در شورای امنیت ملی آمریکا در دیدار با دیپلمات‌های کشورهای  شورای همکاری خلیج فارس در ۲۶ فوریه اعلام کرد که فرصتی برای پایان جنگ در یمن وجود دارد هرچند که آسان نیست. وی گفت که لیندرکینگ اخیرا به ریاض سفر کرده و معتقد است که عربستان خواهان پایان جنگ است و حوثی‌ها نیز احتمالا آماده پایان جنگ با شروطی باشند که از جمله آن بازگشایی فرودگاه صنعا، بندر الحدیده و تقسیم منابع مالی میان دولت مستعفی یمن و دولت انصارالله در شمال است. ایوانز هیچ گونه واکنش منفی نسبت به شروط حوثی‌ها نشان نداد و گفت در صورت موافقت ایران با بازگشت به مذاکرات هسته‌ای احتمالا بر حوثی‌ها برای آتش بس فشار خواهد آورد. وی گفت که حوثی‌ها معتقدند می‌توانند به پیروزی در مأرب برسند برای همین در این مرحله امتیازی نخواهند داد.

ایوانز همچنین گفت که مأموریت لیندرکینگ حمایت از تلاش‌های فرستاده سازمان ملل به یمن برای توقف جنگ و انتقال به مذاکرات سیاسی است نه جستجوی طرح‌های جدید. وی گفت که واشنگتن بر ریاض برای موافقت با حمایت از جنوب یمن فشار خواهد آورد چراکه ثبات در جنوب برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مفید خواهد بود. وی گفت که از طریق حمایت مالی از بانک مرکزی و حمایت از بخش‌های دولتی تحقق این مساله ممکن است. وی همچنین به موضوع سامانه‌های دفاع هوایی عربستان اشاره کرد که این کشور سال ۲۰۱۹ برای مقابله با حملات موشکی خواهان این سامانه‌ها از کشورهای اروپایی شده بود. ایوانز گفت که در سایه ادامه حملات علیه عربستان پیگیری این موضوع با اروپایی‌ها فایده‌ای ندارد.

۲۳۳۱۱

کد خبر 1577208

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا عربستان خلیج فارس پایان جنگ حوثی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۷۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد

به گزارش خبرگزاری مهر، «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفت‌وگو با شبکه العربیه اعلام کرد: امسال در موسم حج ۹۰ هزار ایرانی عازم سرزمین وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد: این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفت‌وگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود: این پروازها به مدت ۲۰ روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به ۶۰۰۰ نفر خواهد رسید.

وی درباره حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

گفتنی است؛ روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه پس از گذشت ۹ سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسوولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

سفیر کشورمان در ریاض با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

عنایتی با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی برای تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌ امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسؤولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

کد خبر 6087600 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط