Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات ضمن اشاره به جعلی بودن گواهی بهداشت نخل‌هایی که به کشور قطر صادر شده بود در خصوص خبری که اخیرا در مورد "عودت ۳۵۰۰ تن محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران به دلیل آلودگی" منتشر شده بود توضیح داد.

 مهدی قائمیان در نشست خبری که ظهر امروز برگزار شد در خصوص نخل‌هایی که اخیرا از قطر به ایران عودت داده شده است، گفت: بررسی‌های انجام شده نشان داد که در گواهی‌های بهداشت این نخل‌ها دست برده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی یا گواهی‌های بهداشت برای آن محصولات نبوده یا تغییراتی بر روی آن اعمال شده است.

وی ادامه داد: در حقیقت گواهی بهداشت نخل‌های صادر شده جعلی است و آن چیزی نیست که ما برای نخل‌ها صادر کردیم. قطعا پیگیری‌های حقوقی در این زمینه را دنبال خواهیم کرد.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور اضافه کرد: گواهی بهداشتی که همکاران ما در سازمان جهادکشاورزی بوشهر صادر کرده‌اند با چیزی که قطر برای ما ارسال کرده، متفاوت است. یعنی بعد از صدور گواهی بهداشت گیاهی یک نفر در آن تغییراتی اعمال کرده و تحویل کشور قطر داده است.

قائمیان در ادامه گفت: این نخل‌ها که حدود ۴۰۰ اصله بوده به مرز خروجی بازگشته است و فاقد اسناد و مشخصات هستند.

وی تصریح کرد: سازمان حفظ نباتات در این زمینه مدعی است. زیرا علاوه بر عودت این نخل‌ها از قطر، بحث اعاده حیثیت کشور ما هم مطرح است. گواهی بهداشت گیاهی یک سند دولتی است و کسی که در آن دست برده حتما باید مشخص شود و مجازات لازم هم برای آن تعیین شود.

تکذیب عودت سیب زمینی های ایرانی از ازبکستان

قائمیان در ادامه به خبری که اخیرا در مورد "عودت ۳۵۰۰ تن محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران به دلیل آلودگی" منتشر شده بود، اشاره کرد و گفت: دو ماه پیش حفظ نباتات کشور ازبکستان درخواست وبیناری با رئیس سازمان حفظ نباتات ایران داشتند.در آن جلسه طرف ازبکستانی ابراز نگرانی کرد و گفت که مقداری از سیب زمینی‌هایی که وارد ازبکستان شده آلوده به نماتد گیاهی است.

وی ادامه داد: بعد از آن به صورت روزانه با طرف ازبکی مکاتبات انجام دادیم و چند هفته پیش نیز هیاتی از ازبکستان وارد ایران شدند و درخواست تغییر شرایط واردات سیب زمینی از ایران را داشتند.

به گفته وی تغییر شرایط واردات محصولات گیاهی روال معمولی بین کشورها است.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات افزود: در حقیقت طرف ازبکی از ما درخواست کرد که اگر قرار است محموله‌ای به ازبکستان صادر شود باید اجازه ورود این کشور را داشته باشد. ضمن اینکه محموله‌های وارد شده نیز باید عاری از خاک و نماتد باشند.

وی در ادامه اضافه کرد: با طرف ازبکی در این موارد به توافق رسیدیم و از این به بعد قرار است هر محموله‌ای که صادر می‌شود شرایط ذکر شده را داشته باشد.

قائمیان خاطر نشان کرد: تاکنون هیچ محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران برگشت داده نشده است. این خبر را تکذیب می‌کنیم. بر اساس آمار گمرک هم هیچ برگشت محصولی نداشته‌ایم. البته کشور ازبکستان هم احتمال داده است که ممکن است این آلودگی مربوط به سیب زمینی هایی باشد که از پاکستان یا افغانستان به نام سیب زمینی ایران صادر می شوند.

این مقام مسئول در سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه در طول تاریخ برای مردم این واقعیت آشکار شد که فقط تأمین غذا مطرح نیست بلکه امنیت غذا هم حائز اهمیت است،‌گفت: جابجایی محصولات کشاورزی بدون پایش و بررسی آفات قرنطینه‌ای می تواند خطرناک باشد. آفات قرنطینه آفاتی هستند که در کشور مبدا وجود دارند ولی در کشور مقصد دیده نمی شوند. برای همین این افات می‌تواند برای کشور مقصد خطرناک باشد.

وی افزود: هر کشوری لیست آفات قرنطینه ای خاص خودش را دارد. وقتی قرار است محموله کشاورزی جابجا شود حفظ نباتات کشور مبدا از کشور مقصد شرایط ورود را جویا می شود.

معاون سازمان حفظ نباتات تصریح کرد:برای تبادل و تجارت محصولات کشاورزی و تداوم آن حفظ نباتات کشورها با هم مکاتبات بسیاری دارند. که در نهایت منجر به صدور گواهی بهداشت می شود. اصلی ترین مدرک برای تجارت محصولات کشاورزی گواهی بهداشت گیاهی است.اگر محموله‌ای فاقد این گواهی باشد بازگردانده می شود.

وی در پایان یادآور شد: گواهی بهداشت گیاهی گواهی‌ای است که کشورها برای محموله‌های کشاورزی صادر می‌کند و در آن ضمانت می‌کنند که در محموله صادر شده لیست آفات گیاهی مدنظر کشور مقصد وجود ندارد.

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گواهی بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات حفظ نباتات کشور سیب زمینی کشور مقصد صادر شده نخل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۷۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم مدیریت بیماری و آفات درختان سیاه ریشه

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران، گفت: رعایت توصیه‌های فنی کارشناسان برای مبارزه با آفات و بیماری‌های درختان سیاه ریشه در بهار ضروری است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، فرید بیگی درباره پیشگیری و کاهش خسارت آفات و بیماری‌ها در باغات سیاه ریشه، اظهار داشت: مدیریت آفات و بیماری‌های درختان میوه هسته‌دار و دانه‌دار باغات سیاه ریشه از اهمیت بالایی برخوردار است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران، افزود: زنبور گوجه و آلو از آفات مهم درختان گوجه سبز در اوایل فصل رشد در مازندران به شمار می‌رودف به‌گونه‌ای که لارو  آن با تغذیه از گوشت میوه‌های تازه تشکیل شده سبب ریزش میوه، زرد شدن و کاهش محصول می‌شود.

وی افزود: مبارزه شیمیایی در مناطقی که سابقه آلودگی دارد پس از تشکیل میوه و مشاهده اولین علایم خسارت آفت با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی با اخذ نسخه گیاهپزشکی و سموم توصیه شده ضرورت دارد.

بیگی درباره آفت شته توضیح داد: آفت حشرات مکنده کوچکی به رنگ‌های سبز، سیاه و قهوه‌ای است که از اواسط فروردین به بعد پشت برگ‌ها و روی شاخه‌های جوان و نورسته با تراکم بالا ظاهر می‌شود و با تغذیه از شیره گیاهی موجب پیچیدگی برگ‌ها و سرشاخه و ترشح عسلک و دوده‌ای شدن برگ و میوه و ریزش شکوفه‌ها و میوه‌های تازه می‌شود.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه تراکم پائین این آفت توسط حشرات مفید مانند زنبورها، کفشدوزک‌ها و مگس‌های پارازیت و بالتوری‌های شکارگر بصورت طبیعی کنترل می‌شود،  تصریح کرد: در صورت مشاهده تراکم بالای شته‌ها با هماهنگی و مشاوره کارشناسان حفظ نباتات و همینطور کلینیک‌های گیاه‌پزشکی با سموم اختصاصی متاسیستوکس، پریمور، مالاتیون، هوستاکوئیک و ونتیگرا با دوز توصیه شده در نسخه گیاه‌پزشکی به‌صورت مه پاشی با فشار کم انجام می‌شود تا موجب ریزش شکوفه‌ها و میوه‌های تازه تشکیل شده نشود.

بیگی گفت: شپشک سفید توت نیز از آفات مهم درختان شلیل، هلو، گردو، کیوی، توت و بید است و بنابراین تراکم پوره‌های این آفت با تغذیه از شیره گیاهی سبب ضعف عمومی درخت می‌شود.

وی  زرد شدن و ریزش برگ و خشکیدگی سرشاخه‌های آلوده را از دیگر تبعات دانست و بیان کرد: این آفت ابتدا روی تنه درخت نزدیک سطح خاک مستقر شده که در صورت عدم مبارزه به دلیل چند نسله بودن آفت، پوره‌های نسل دوم یا نسل سوم روی شاخه‌های اصلی و سرشاخه‌ها مستقر می‌شوند.

بیگی گفت: در صورت عدم کنترل بموقع سبب خشکیدگی درخت و خسارت‌ می‌شود.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین خاطر نشان کرد: مدیریت آفت با مبارزه تلفیقی اعم از مبارزه مکانیکی شامل پاک کردن تنه و شاخه‌های اصلی درخت با اسکاچ نرم و حذف سرشاخه‌های شدیدا" آلوده و در صورت مشاهده ظهور پوره‌های آفت از هفته دوم اردیبهشت به بعد ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی می‌توان با یکی از حشره کش‌های  اتیون، رلدان،  آدمیرال، اپلاود و غیره روی تنه و شاخه‌های اصلی درخت اقدام به سمپاشی کرد.

وی درباره بیماری‌های قارچی میوه هسته دار و دانه دار افزود: مهمترین بیماری‌های قارچی شامل لکه سیاه سیب و گلابی، 
 لب شتری هلو و شلیل، مونیلیا و سفیدک می‌باشد که با علائم مربوطه روی برگ‌ها منجر به کاهش سطح فتوسنتز و خسارت کمی و کیفی محصول می‌شود.

بیکی بیماری شانکر باکتریایی در درختان هسته دار، را یکی دیگر از چالش‌ها عنوان اظهار کرد: علائم درداین  بیماری بصورت لکه‌های آب سوخته قهوه‌ای رنگ با ترشح صمغ و خشکیدگی از محل ایجاد لکه به سمت نوک شاخه‌ها همراه است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با مشاوره و هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی  یکی از قارچکش‌های اختصاصی تیوفانات اتیل، کاپتان،استروبی، فلینت، ناتیوو، پانچو تی اف، دلان، دودین، مانکوزب، بایکور برای بیماری‌های قارچی و ترکیبات مسی جهت بیماری‌های باکتریایی با دوز توصیه شده پس از ریزش گل‌ها و ظهور میوه الزامی است.

وی یادآور شد: به دلیل حساسیت شدید درختان سیاه ریشه در فصل رشد به روغن امولسیون شونده، استفاده از این ترکیب در مبارزه بهاره اکیدا ممنوع است.

بیگی افزود: برای پیشگیری از تاثیر سوء احتمالی سمپاشی‌ بر روی حشرات مفید گرده افشان به ویژه زنبور عسل لازم است  هماهنگی لازم با زنبورداران منطقه برای جابجایی کندو‌ها انجام شود.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران به باغداران توصیه کرد از اختلاط سموم با کود‌های شیمیایی در سمپاشی‌ها خودداری کنند.

وی عنوان کرد: باغداران برای کسب اطلاعات و راهنمایی‌ به کارشناسان حفظ نباتات مستقر در مراکز مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و کلینیک‌های گیاهپزشکی مراجعه کنند و از اطلاعات هواشناسی برای اطمینان از عدم بارندگی بمدت  24 تا 48 ساعت پس از سمپاشی توجه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف محموله ۵۱۲ کیلویی شیشه در تایباد
  • دستگیری ۲۰ نفر به دلیل فروش سوال های جعلی آزمون سراسری
  • کشف محموله سنگین شیشه از یک دستگاه تریلی توسط مرزبانان هنگ تایباد
  • کشف محموله ۵۶۶ کیلوگرمی مواد مخدر صنعتی در مرز دوغارون
  • دستگیری ۲۰ نفر به دلیل فروش سوال‌های جعلی آزمون سراسری
  • لزوم مدیریت بیماری و آفات درختان سیاه ریشه
  • ۱۳۵۰ گواهی سلامت ورزشکاران در اردبیل صادر شده است
  • توزیع ۵۷۰۰ تن اقلام اساسی در مازندران
  • توزیع بیش از ۵ هزار تن اقلام اساسی در مازندران
  • مرکبات مازندران در سبد صادراتی ۱۶ کشور جهان