Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی قائمیان در نشست خبری که ظهر امروز برگزار شد در خصوص نخل‌هایی که اخیرا از قطر به ایران عودت داده شده است، گفت: بررسی‌های انجام شده نشان داد که در گواهی‌های بهداشت این نخل‌ها دست برده شده است. یعنی یا گواهی‌های بهداشت برای آن محصولات نبوده یا تغییراتی بر روی آن اعمال شده است.

وی ادامه داد: در حقیقت گواهی بهداشت نخل‌های صادر شده جعلی است و آن چیزی نیست که ما برای نخل‌ها صادر کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعا پیگیری‌های حقوقی در این زمینه را دنبال خواهیم کرد.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور اضافه کرد: گواهی بهداشتی که همکاران ما در سازمان جهادکشاورزی بوشهر صادر کرده‌اند با چیزی که قطر برای ما ارسال کرده، متفاوت است. یعنی بعد از صدور گواهی بهداشت گیاهی یک نفر در آن تغییراتی اعمال کرده و تحویل کشور قطر داده است.

قائمیان در ادامه گفت: این نخل‌ها که حدود ۴۰۰ اصله بوده به مرز خروجی بازگشته است و فاقد اسناد و مشخصات هستند.

وی تصریح کرد: سازمان حفظ نباتات در این زمینه مدعی است. زیرا علاوه بر عودت این نخل‌ها از قطر، بحث اعاده حیثیت کشور ما هم مطرح است. گواهی بهداشت گیاهی یک سند دولتی است و کسی که در آن دست برده حتما باید مشخص شود و مجازات لازم هم برای آن تعیین شود.

ماجرای عودت سیب زمینی های ایرانی از ازبکستان

قائمیان در ادامه به خبری که اخیرا در مورد  "عودت ۳۵۰۰ تن محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران به دلیل آلودگی" منتشر شده بود، اشاره کرد و گفت: دو ماه پیش حفظ نباتات کشور ازبکستان درخواست وبیناری با رئیس سازمان حفظ نباتات ایران داشتند.در آن جلسه طرف ازبکستانی ابراز نگرانی کرد و گفت که مقداری از سیب زمینی‌هایی که وارد ازبکستان شده  آلوده به نماتد گیاهی است.

وی ادامه داد: بعد از آن به صورت روزانه با طرف ازبکی مکاتبات انجام دادیم و چند هفته پیش نیز هیاتی از ازبکستان وارد ایران شدند و درخواست تغییر شرایط واردات سیب زمینی از ایران را داشتند.

به گفته وی تغییر شرایط واردات محصولات گیاهی  روال معمولی بین کشورها است.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات افزود: در حقیقت طرف ازبکی از ما درخواست کرد که اگر قرار است محموله‌ای به ازبکستان صادر شود باید اجازه ورود این کشور را داشته باشد. ضمن اینکه محموله‌های وارد شده  نیز باید عاری از خاک و نماتد باشند.

وی در ادامه اضافه کرد: با طرف ازبکی در این موارد به توافق رسیدیم و از این به بعد قرار است هر محموله‌ای که صادر می‌شود شرایط ذکر شده را داشته باشد.

قائمیان خاطر نشان کرد: تاکنون هیچ محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران برگشت داده نشده است. این خبر را تکذیب می‌کنیم. بر اساس آمار گمرک هم هیچ برگشت محصولی نداشته‌ایم. البته کشور ازبکستان هم احتمال داده است که ممکن است این آلودگی مربوط به سیب زمینی هایی باشد که از پاکستان یا افغانستان به نام سیب زمینی ایران صادر می شوند.

این مقام مسئول در سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه در طول تاریخ برای مردم این واقعیت آشکار شد که فقط  تأمین غذا مطرح نیست بلکه امنیت غذا هم حائز اهمیت است،‌گفت: جابجایی محصولات کشاورزی بدون پایش و بررسی آفات قرنطینه‌ای می تواند خطرناک باشد. آفات قرنطینه آفاتی هستند که در کشور مبدا وجود دارند ولی در کشور مقصد دیده نمی شوند. برای همین این افات می‌تواند برای کشور مقصد خطرناک باشد.

وی افزود: هر کشوری لیست آفات قرنطینه ای خاص خودش را دارد. وقتی قرار است محموله کشاورزی جابجا شود حفظ نباتات کشور مبدا از کشور مقصد شرایط ورود را جویا می شود.

معاون سازمان حفظ نباتات تصریح کرد:برای تبادل و تجارت محصولات کشاورزی و تداوم آن حفظ نباتات کشورها با هم مکاتبات بسیاری دارند. که در نهایت منجر به صدور گواهی بهداشت می شود. اصلی ترین مدرک برای تجارت محصولات کشاورزی گواهی بهداشت گیاهی است.اگر محموله‌ای فاقد این گواهی باشد بازگردانده می شود.

وی در پایان یادآور شد: گواهی بهداشت گیاهی گواهی‌ای است که کشورها برای محموله‌های کشاورزی صادر می‌کند و در آن ضمانت می‌کنند که در محموله صادر شده لیست آفات گیاهی  مدنظر کشور مقصد وجود ندارد.

۲۲۳۲۲۷

کد خبر 1577189

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: صادرات غیرنفتی قطر ایران و قطر گواهی بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات حفظ نباتات کشور سیب زمینی کشور مقصد نخل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۸۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، علی رحمانی افزود: قزوین امروز صادرکنندگان عمده‌ای دارد که کارت بازرگانی آنها متعلق به استان نیست و حتی کالا‌های خود را نیز از سایر گمرکات کشور به خارج صادر می‌کنند.

رحمانی با بیان اینکه آمار واقعی صادرات استان قزوین بیشتر از مقدار اعلام شده است، اضافه کرد: اگر بخواهیم به صورت تقریبی محاسبه کنیم، حدود ۲۰ درصد صادرکنندگان عمده ما کالاهایشان را از سایر گمرکات به خارج صادر می‌کنند.

بگفته رحمانی متاسفانه خیلی از صادرکنندگان ما زیر نظر اتاق بازرگانی قزوین هم نیستند، بنابراین برای اطلاع رسانی دقیق و جامع به تمامی صادر کنندگان نباید فقط بخشنامه‌ها را به اتاق بازرگانی ابلاغ و بر تقویت بستر‌های اقتصادی و صادراتی استان تاکیدکرد.

تحقق بیش از ۹۵ درصد برنامه صادراتی قزوین

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قزوین با اشاره به تحقق بیش از ۹۵ درصد برنامه صادراتی قزوین گفت: هدفگذاری صادراتی این استان در سال گذشته ۵۶۰ میلیون دلار بود که کامل محقق شد که با برنامه صادرات ۸۰۰ هزار تن کالا بوده است.

رستمی تعداد اقلام صادراتی استان را ۳۷۶ قلم با کد تعرفه گمرکی ذکر و اضافه کرد: مقصد‌های هدف صادراتی شامل ۶۲ کشور از جمله عراق، امارات متحده عربی، پاکستان، ترکیه، روسیه و افغانستان است.

بگفته رستمی عمده کالا‌های صادراتی شامل روغن پایه معدنی، میله‌های آهنی یا فولادی، اکسیدها، تریلر‌های سردخانه دار و سیب زمینی بوده است.

مدیرکل صمت اضافه کرد: سهم صادرات استان در حوزه کالایی شامل صنایع معدنی با ۲۵ درصد، صنعت ۵۳ درصد، پتروشیمی و پایه نفتی ۲۰ درصد و کشاورزی نیز ۲ درصد را شامل می‌شود.

رستمی گفت: بیش از ۷۰۵ کارت بازرگانی فعال در سال گذشته در استان فعال بود و همچنین ۱۱۹ کارت جدید صادر و ۱۶۱ مورد هم کارت صادراتی تمدید شد.

 ضرورت رفع تعهدات ارزی

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین هم گفت: بزرگترین مشکل پیش روی فعالان صادراتی رفع تعهدات ارزی است.
مهدی عبدیان افزود: طرح افزایش صادرات با توجه به اقدامات صورت گرفته با قوت درحال پیگیری است و عقب ماندگی‌های گذشته را جبران می‌کند.

بگفته عبدیان متاسفانه صادرات استان قزوین در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ روند کاهشی داشته است که علت عمده آن همین مشکلات رفع تعهدات ارزی است.

وی اضافه کرد: از سال ۹۷ که تحریم‌های ظالمانه آمریکا اعمال شد، سران سه قوه اختیارات ارزی کشور را به بانک مرکزی واگذار کردند که به نظرم اشتباه بزرگی بود.

عبدیان گفت: بانک مرکزی برای تامین ارز کشور از نگاه خودش موضوعات را دنبال می‌کند و به روند تولید و اشتغال چندان اهمیت نمی‌دهد، به هرحال شاید این تصمیم در یک برهه به خاطر تحریم‌ها اثرگذار بود، اما نباید ماندنی و ادامه دار باشد.

وی افزود: قوه مجریه چهار وزارت خانه دارد که موضوعات تولید و اقتصاد به آنهامرتبط است و لذا اگر بخواهیم تمام اختیارات این وزارتخانه‌ها را به یک نهاد بسپاریم کار درستی نیست، بر همین روال در شرایطی که می‌توانستیم صادرات را دوبرابر کنیم، حتی نتوانستیم به میزان صادرات سال ۹۶ برسیم.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین معتقد است: استان قزوین ظرفیت بالایی برای صادرات دارد که اگر برخی موانع از پیش روی فعالان اقتصادی و صادراتی برداشته شود، شاهد رونق این حوزه خواهیم بود.

برنامه ریزی برای تحقق صاردات یک میلیارد دلاری

استاندار قزوین هم گفت: براساس هدف گذاری‌های صورت گرفته در یک بازه زمانی مشخص، صادرات استان برای یک میلیارد دلاری برنامه ریزی شده است.

محمدمهدی اعلایی افزود: برای تحقق کامل این مهم باید همت و تلاش مدیران و تولیدکنندگان در دستور کار باشد.

وی اضافه کرد: مجموعه مدیران اقتصادی استان به تمامی صنایع و فعالیت‌های تولیدی توجه دارند و از همه فعالیت‌ها نیز حمایت می‌کنند.

 کشور‌های همسایه بازار خوب برای محصولات قزوین

سفیر ایران در ازبکستان هم معتقد است: محصولات قزوین بازار خوبی در کشور‌های همسایه دارد.

محمدعلی اسکندری با بیان اینکه محصولات قزوین در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی بازار خوبی در کشور‌های همسایه پیدا کرده افزود: این مساله بیانگر توانمندی‌های صادراتی استان قزوین است.

از آنجائیکه مقصد بخش عمده‌ای از کالا‌های صادراتی کشور از جمله استان قزوین کشور‌های آسیای میانه است به سراغ اقای اسکندری رفتیم که وی معتقد است: امروز انواع کالا‌های استان قزوین اعم از صنایع غذایی، محصولات کشاورزی و خشکبار مثل کشمش، فندوق و پسته به خوبی توانسته به بازار کشور‌های همسایه و آسیای میانه راه پیدا کند.

وی اضافه کرد: کشور ازبکستان و دیگر کشور‌های همسایه فرصت خوبی برای فروش محصولات صنعتی و کشاورزی استان قزوین است که باید این بیشتر مورد توجه تولیدکنندگان قرار گیرد.

قزوین یکی از قطب‌های مهم صنعتی کشور

صنعت در قزوین در کنار کشاورزی یکی از محور‌های اصلی تولید در اقتصاد این استان محسوب می‌شود و تجمیع تنوع کارخانه‌های صنعتی در آن سبب شده تا نام قزوین به عنوان یکی از قطب‌های مهم صنعتی کشور شناخته شود.

هم اکنون صنعت استان قزوین سه هزار و ۴۶۹ پروانه بهره‌برداری دارد که ۱۵۲ هزار و ۶۱۳ نفر به شکل پایدار مشغول به کار و فعالیتدر این بخش هستند.

همچنین یک شهر صنعتی و ۱۸ شهرک و ناحیه صنعتی فعال در نقاط مختلف استان قزوین وجود دارد که بخش عمده واحد‌های صنعتی درون آن قرار گرفته است، بر همین اساس در واحد‌های صنعتی استان بیش از یک هزار و ۳۰۰ نوع محصول صنعتی تولید می‌شود.

صنایع این استان در حوزه‌های مختلفی فعالیت دارد که بخش عمده آن شامل شیشه و بطری‌های شیشه‌ای، محصولات شوینده، قطعات خودرو، کاشی و سرامیک، فولاد، تولید کننده سی دی و دی وی دی، چرخ خیاطی، لوازم خانگی، ظروف کریستال و مواد غذایی است.

فعالیت صنایع در قزوین این استان را در رتبه ۷ کشوری قرار داده و از نظر اشتغال نیز در رتبه پنجم قرار دارد، اشتغال در صنایع استان قزوین به قدری مهم است که در طول تاریخ سرمایه گذاران مختلفی از داخل و خارج کشور برای سرمایه گذاری، این استان را انتخاب کرده‌اند.

همچنین استان قزوین از دیرباز به علت قرارگیری در کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور و همچنین موقعیت ژئواکونومی (جغرافیای اقتصادی) همواره مورد توجه صادرکنندگان محصولات صنعتی بوده که گفته میشود محصولات صنعتی قزوین به ۵۹ کشور دنیا صادرات می‌شود.

مقصد مهمترین کشور‌های کالا‌های صادراتی قزوین عراق، ترکیه، افغانستان، هند، ترکمنستان، پاکستان، سوریه، امارات، ارمنستان، ازبکستان و روسیه است.

براساس ظرفیت‌های موجود هم اکنون انواع اقلام پلاستیک و نایلون، مواد غذایی مثل چیپس و سیب زمینی سرخ شده، رب گوجه فرنگی، سرکه، ماکارونی و انواع محصولات ساختمانی مثل کاشی و سرامیک، کابل و مفتول‌های مسی، مشتقات نفتی، پارافین و انواع شیشه، موکت، کشمش، کولر آبی و ظروف کریستال به سایر کشور‌ها و بازار‌های بین‌المللی صادر می‌شود.

قزوین در حوزه معدن نیز از ظرفیت‌های بسیار بالایی برخوردار است، به طوری که ۱۵۶ پروانه اکتشاف در این استان صادر شده و حدود ۹۲۰ نفر در معادن آن مشغول به کار هستند، با این نکته که از معادن استان قزوین انواع سنگ و کانی‌های مختلف استخراج و مورد استفاده شرکت‌ها قرار می‌گیرد.

رشد درآمدی گمرک قزوین
مدیرکل گمرک استان هم گفت: گمرک قزوین در سال گذشته رشد ۹۵ درصد درآمدی نسبت به مدت مشابه داشته است.
سعید نادری افزود: مجموع میزان درآمد گمرک قزوین در سال گذشته بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال بود که این درآمد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ با رشد ۹۵درصدی همراه بوده است.

نادری میزان صادرات استان در سال گذشته را هم ۸۰۰ هزار تُن به ارزش ۵۳۰ میلیون دلار اعلام کرد.

تاسیس ۹ انجمن صنعتی جدید در قزوین

معاون بازرگانی صمت گفت: یکی از سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت توسعه تشکل‌های غیردولتی است.

مجید برزگر افزود: از جمله برنامه ریزی‌های دیگر در حوزه مردمی کردن صنایع و فعالیت‌های غیردولتی، افزایش میزان مشارکت در تصمیم سازی‌ها و استفاده از ظرفیت مردم درانجام اموراست که در دولت سیزدهم ۹ انجمن جدید تحت عناوین انجمن‌های آرایشی و بهداشتی، ماشین آلات و تجهیزات، مشتقات نفتی، مواد و محصولات شیمیایی، محصولات پلیمری، صنایع غذایی، مواد و محصولات سلولزی، معدن و صنایع معدنی در استان قزوین تاسیس شده است.

تغییرمباحث ارزی و پولی به نفع فعالان اقتصادی

معاون استاندار قزوین گفت: قوانین و بخشنامه‌های حوزه اقتصاد به خصوص مباحث ارزی و پولی باید به نفع فعالان اقتصادی تغییر کند.

علی رحمانی افزود: استان قزوین تمام منابع مالی بانکی را در حوزه تامین سرمایه واحد‌های تولیدی به کار بسته و انتظار می‌رود که قوانین نیز مسیر را برای انجام این امر همواره کرده و موانع را از پیش روی بردارد.

رحمانی اضافه کرد: اگر تولید را محور همه برنامه‌ها قرار دهیم، باید اولویت‌های کشور و سپس استان‌ها نیز بر مبنای همین مباحث اقتصادی برنامه ریزی شود تا بلکه بتوانیم با تمرکز بر موضوعات دستاورد‌های ویژه‌ای را لحاظ کنیم.

وی با بیان اینکه مهمترین خواسته بخش صنعت، تامین منابع مالی و تخصیص ارزی است، گفت: در شرایط تورمی، تامین منابع مالی نیز باید روز به روز افزایش بیابد تا تولید کننده بتواند براساس نیاز‌های خود در مسیر توسعه و پیشرفت گام بردارد.

معاون امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار قزوین افزود: تامین سرمایه در گردش برای واحد‌های تولیدی یکی از موارد مهم در راستای افزایش سطح تولید و توان اقتصادی است که باید این مساله مورد توجه قانونگذاران باشد.

رحمانی معتقد است: یکی از دستاورد‌های قزوین طی سال‌های گذشته فراهم کردن بستر‌های امن سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران است.

ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید

امسال که بنام سال جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده است باید شرایطی فراهم شود تا اهداف این شعارمهم سال، محقق گردد.

جهش تولید بدون صادرات مسیری بن‌بست است، چون ظرفیت مشخصی برای مصرف در کشور وجود دارد و باید فرایند صادرات تولیدات را تسهیل کرد.
عملاً رکن و اساس ساختار صادرات با بخش خصوصی میسر است و دولت فقط باید تسهیلگر باشد.

فرایند صادرات با اطلاع‌رسانی درست و به‌موقع قوانین، آگاهی از زمان و نحوه ممنوعیت‌ها تسهیل می‌شود؛ لذا ضروری است در سال جدید جهش تولید با مشارکت مردم با ایجاد زیرساخت‌های لجستیک، حمایت‌های ارزی و جلوگیری از قوانین خلق‌الساعه از صادرات و تجار حمایت شود.

یاد آور میشود: براساس آمار‌های موجود، استان قزوین رتبه ۱۴ صادرات کشور را داراست.

نگارنده: علی صفری الموتی

دیگر خبرها

  • واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا
  • واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
  • نگرانی سازمان جهانی بهداشت از گسترش آنفلوآنزای پرندگان در بین انسان‌ها
  • حمله موشکی به اصفهان؟ ؛ واکنش رسمی یک مقام سازمان فضایی کشور
  • بایدن : تحریم‌ ها و کنترل‌های صادراتی جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنیم / این تحریم‌ها، رهبران و نهاد‌های مرتبط با سپاه، وزارت دفاع و برنامه موشکی و پهپادی ایران را هدف قرار می‌دهند
  • ۹۹ درصد خانواده‌های اخراج شده از پاکستان غذای کافی برای خوردن ندارند
  • یک سالگی جنگ داخلی سودان
  • مرکبات مازندران در سبد صادراتی ۱۶ کشور جهان
  • ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید
  • پایش مزارع کلزا در منطقه چنقرالوی پل شهرستان ارومیه