Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@20:12:48 GMT

نقش داستان در توجه به حیوانات

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۹۵۰۷

نقش داستان در توجه به حیوانات

مژگان کلهر با اشاره به نقش داستان در توجه به حیوانات می‌گوید: با توجه به این‌که بسیاری از حیوانات ما در معرض انقراض هستند، استفاده از این شخصیت‌ها هدف‌دار نیست و بچه‌ها اطلاع زیادی درباره آن‌ها ندارند.

این نویسنده و مترجم ادبیات کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایسنا درباره جایگاه شخصیت‌های حیوانی در ادبیات داستانی کودک و نوجوان و این‌که به نظر می‌رسد در گذشته بیشتر از آن‌ها استفاده می‌شده است، اظهار کرد: شاید در گذشته بیشتر  شخصیت‌ها تمثیلی از حیوانات بودند، از مشهورترین آن‌ها می‌توان به قصه‌های «کلیله و دمنه» اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته قبلا زندگی روزمره را خیلی کم در قصه‌ها می‌دیدیم و نویسنده‌ها پیام داستانی را از زبان حیوانات به خواننده می‌رساندند، اما امروز زندگی روزمره بیشتر  در قصه‌ها به تصویر کشیده می‌شود و بچه‌ها می‌توانند هم‌سن و سال‌های خود را در داستان‌ها ببینند و همذات‌پنداری کنند؛ در حالی که در گذشته زندگی عادی و روزانه کمتر در داستان‌ها به تصویر کشیده می‌شد به تبع کمتر از شخصیت‌های واقعی و انسانی حرفی زده می‌شد.

 او درباره این‌که چرا برخی نویسنده‌ها ترجیح می‌دهند داستان خود را از زبان حیوانات روایت کنند، نیز گفت: این ترجیح دادن نیست بلکه یک انتخاب است. من به عنوان یک نویسنده گاهی حس می‌کنم اگر پیامم از زبان یک میمون یا خرس یا خرگوش گفته شود، بهتر باشد تا این‌که از زبان یک دختر یا پسر. گاهی حتی ماجرایی که به ذهنم می‌رسد باعث می‌شود تا شخصیتم را یک حیوان انتخاب کنم؛ یک حیوان می‌تواند در دریا باشد یا روی درخت و  این مکان‌ها بیشتر به ماجرای داستان من شاخ و برگ می‌دهند، اما گاهی هم به خاطر طرح داستانم، باید شخصیتم یک بچه واقعی باشد. پس برای من نویسنده مهم این است که وقتی داستانم را می‌نویسم، بدانم ماجرای داستانم با شخصیت انسانی جور درمی‌آید یا با شخصیت حیوانی، وگرنه هیچ ترجیحی وجود ندارد.

کلهر درباره این‌که آیا پرداختن به شخصیت‌های حیوانی می‌تواند منجر به توجه و حفظ گونه‌های جانوری شود، بیان کرد: به‌نظرم شخصیت‌های حیوانی در کتاب‌های کودک و خردسال زیاد هستند و فکر نمی‌کنم کم شده باشند، اما با توجه به این‌که بسیاری از حیوانات ما در معرض انقراض هستند، استفاده از این شخصیت‌ها هدف‌دار نیست و بچه‌ها اطلاع زیادی درباره آن‌ها ندارند و باید در این زمینه فرهنگ‌سازی شود و این فرهنگ‌سازی می‌تواند هم از مدارس شروع  شود و هم از راه کتاب و فیلم و کارتون و... . اما متاسفانه ما از هیچ کدام از این امکانات استفاده نمی‌کنیم.

 او افزود: لازم هم نیست حتما در داستان یا فیلم یا... اطلاعات علمی به بچه داده شود، همین که شخصیت اصلی یک ببر ایرانی باشد، یا یک سنجاب در جنگل‌های بلوط یا شاهینی که بر فراز کوهی زندگی می‌کند و هر بار ماجرایی برایش اتفاق  می‌افتد، می‌تواند توجه بچه‌ها را جلب  کند. اتفاقا  این سوال شما می‌تواند باعث شود که نویسندگان ادبیات کودک با استفاده از شخصیت‌های حیوانی، بچه‌ها را نسبت به محیط اطراف و محیط زیست‌شان آگاه‌تر کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مژگان کلهر شخصیت های حیوانی شخصیت ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۹۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت همراه داشتن حیوانات خانگی در مراکز عرضه غذا در کرمانشاه

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی قنادی ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران، با اشاره به معضل سگ گردانی، اظهار کرد: روی آوردن برخی افراد به سگ گردانی یا به همراه داشتن سگ در معابر عمومی یکی از مشکلات و ناهنجاری‌های اجتماعی است که در چندسال اخیر بروز پیدا کرده و به نوعی تقلید کورکورانه از فرهنگ مبتذل غربی است.

وی با تاکید بر اینکه سگ گردانی هیچ سنخیتی با فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی ندارد، افزود: از طرفی بازخوردهای مردمی نشانگر این است که شهروندان خواستار مقابله با عوامل ترویج هرچه بیشتر فرهنگ ناپسند و غرب گرایانه سگ گردانی هستند.

مسئول روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب استان کرمانشاه تصریح کرد: متأسفانه اخیراً گزارش‌هایی از سوی شهروندان دریافت کرده‌ایم مبنی بر اینکه عده قلیلی از مشتریان همراه با حیوانات خانگی خود مانند سگ و گربه وارد واحدهای صنفی عرضه مواد غذایی مانند رستوران‌ها، سوپرمارکت‌ها و مواد پروتئینی و حتی واحدهای صنفی فروش پوشاک می‌شوند.

وی با بیان اینکه این موضوع نارضایتی عمومی شهروندان را به دنبال داشته، عنوان کرد: ورود حیوانات خانگی به واحدهای صنفی عرضه مواد غذایی خلاف موازین بهداشتی و باعث تضییع حقوق عمومی افراد می‌شود.

قنادی با تاکید بر اینکه ورود حیوانات خانگی به مراکز عرضه مواد غذایی ممنوع است، اعلام کرد: در این راستا همه واحدهای صنفی موظف هستند که در درب ورودی واحد خود نسبت به نصب تابلو هشداری ممنوعیت به همراه داشتن حیوانات خانگی را نصب کنند به گونه‌ای که در معرض دید مشتریان قرار گیرد.

وی یادآور شد: بازرسان اتاق اصناف و پلیس نظارت بر اماکن عمومی موظف هستند تا با بازدید از این واحدهای صنفی آنها را ملزم به نصب این تابلوی هشداری کرده و در صورت عدم رعایت موارد فوق و ارسال گزارشی مبنی بر اجازه واحد صنفی مبنی بر ورود حیوانات خانگی به داخل واحد در راستای صیانت از حقوق عمومی پلمب خواهد شد و پیگرد قانونی خواهد داشت.

کد خبر 6081921

دیگر خبرها

  • دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار + فیلم
  • ورود حیوانات خانگی به داخل مراکز عرضه غذا در کرمانشاه ممنوع است
  • ممنوعیت همراه داشتن حیوانات خانگی در مراکز عرضه غذا در کرمانشاه
  • ممنوعیت بردن حیوانات خانگی به برخی اماکن عمومی
  • ممنوعیت همراه داشتن حیوانات خانگی به مراکز عرضه غذا
  • تولد غیرمعمول اورانگوتان نادر، دانشمندان را امیدوار کرده است
  • ساره خسروی؛ مترجم: روانشناسان خواندن «سلام زیبا» را به مراجعین خود پیشنهاد می‌کنند
  • شناسایی و دستگیری شکارچیان غیر مجاز
  • شکارچیان حیوانات وحشی در راور به دام قانون افتادند
  • تیمار و رهاسازی چهار گونه جانوری در طبیعت میاندشت جاجرم