Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@02:42:43 GMT

نفسِ تنگ نصف جهان زیر تیغ آلودگی هوا

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۰۱۰۹

نفسِ تنگ نصف جهان زیر تیغ آلودگی هوا

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، این روز‌ها بحرانِ دو عنصر حیاتی در اصفهان، تیتر یک رسانه‌های اصفهان شده: "آب" و "هوا"...

خشکسالی از یک سو و بی تدبیری مسئولان از سوی دیگر زندگی را بر مردم اصفهان سخت کرده است.

اصفهان، شهری در محاصره صنایع که با خشکسالی بی سابقه دست‌و‌پنجه نرم می‌کند و در دو سال اخیر، آلوده‌ترین کلان‌شهر کشور شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه ناپایدار، تعداد زیاد واحد‌های صنعتی، خشکسالی و مسائلی دیگر، منجر به افزایش مداوم غلظت آلاینده‌ها در هوای اصفهان شده است.

از ابتدای امسال تاکنون در مقایسه با زمان مشابه پارسال تعداد روز‌های آلوده در اصفهان ۵۰ درصد افزایش یافته و گویا اقدامات مجموعه مدیریت استان در کنترل این روند موثر نبوده است.

اصفهان آلوده‌ترین کلانشهر و کم‌بارش‌ترین شهر کشور

بابک صادقیان مدیر امور آزمایشگاه‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: آلودگی هوا در همه کلان‌شهر‌های کشور وجود دارد و این روند در فصل سرما بیشتر می‌شود، اما اصفهان به دلیل شرایط بد اقلیمی، خشکسالی و وجود صنایع در حومه شهر گوی سبقت را از سایر کلان‌شهر‌ها ربوده و در ردیف اول آلودگی هواست.

وی ادامه داد: از سوی دیگر کلانشهر اصفهان در سال زراعی گذشته یعنی از مهر سال ۹۹ تا مهر امسال، کم‌بارش‌ترین شهر کشور بوده است.

مدیر امور آزمایشگاه‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان افزود: میزان بارش در سال زراعی ۱۴۰۰_۱۳۹۹ فقط با ۷۲ میلی‌متر بوده است.

صادقیان ادامه داد: اثر مخرب فعالیت‌های غیراصولی واحد‌های صنعتی و معدنی مانند واحد‌های سنتی تولید آجر و گچ در بطن کانون‌های بحرانی فرسایش بادی مجاور کلان شهر اصفهان مزید بر علت بوده و سبب شده در ۷ ماهه امسال نسبت به زمان مشابه در سال ۹۹ شاهد افزایش ۷۴ درصدی روز‌های ناسالم در اصفهان باشیم.

اصفهان، شهری که با صنایع آلاینده احاطه شده

وی گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل آلودگی هوای اصفهان استقرار و تمرکز واحد‌های صنعتی از جمله سنگبری‌ها و صنایع فلزی و شهرک‌های صنعتی در شعاع حدود ۵۰ کیلومتری شهر است.

مدیر امور آزمایشگاه‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: صنایع بزرگ و آلاینده در هفت درصد از مساحت استان و بیش از ۴۵۰ واحد صنعتی آلاینده در شعاع ۵۰ کیلومتری شهر‌ها قرار گرفته است.

صادقیان افزود: یکی از موضوعاتی که باید در موضوع آلایندگی صنایع به آن توجه شود این است که گسترش صنایع، افزایش جمعیت را به همراه دارد و افزایش جمعیت موجب افزایش تردد و مصرف انرژی می‌شود و همین امر موجب شده دورتا دور کلانشهر اصفهان به واسطه گسترش صنایع کوچک و بزرگ شهرک‌های متعددی ساخته شود که افزایش آلودگی هوا را به دنبال داشته است.

وی گفت: با توجه به اینکه در نیمه دوم سال شرایط وارونگی هوا را داریم با تخلیه آلاینده‌ها، چند برابر آستانه تحمل محیطی، استقرار آلاینده‌ها را داریم که این شرایط موجب ایجاد وضع بحرانی می‌شود.


خشکسالی و شرایط بد اقلیمی دیگر متهمان آلودگی هوا

مدیر امور آزمایشگاه‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: در نیمه دوم سال و با سرد شدن هوا و وقوع پدیده وارونگی هوا، وزش باد‌های سطحی کاهش می‌یابد و شرایط پایدار جوی به آلودگی هوا دامن می‌زند.

صادقیان ادامه داد: از طرفی دیگر با خشکسالی و کاهش شدید رطوبت خاک، با وزش باد نه چندان شدید، ذرات خاک به هوا برخاسته و موجب تشدید آلودگی هوا می‌شوند.

وی افزود: بر اساس پیش‌بینی‌ها با توجه به شرایط جوی، روند آلودگی هوا همچنان ادامه دارد و بر همین اساس ازهمه گروه‌های حساس به خصوص کودکان، سالمندان و بیماران قلبی و عروقی می‌خواهیم از تردد غیر ضروری در فضای باز به ویژه مناطق پرترافیک بپرهیزند.

فعلا مصرف مازوت گزارش نشده است

سیدمصطفی علوی مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با بیان رکوردشکنی مصرف گاز در هفته اخیر گفت: در حال حاضر فقط محدودیت تحویل گاز به کارخانه‌های سیمان اعمال شده است.

وی اظهار کرد: مصرف گاز استان به شدت افزایش یافته و عمده مصرف در بخش خانگی و ۱.۵ برابر بخش صنعت است.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان گفت: مصرف گاز استان به ۷۶ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال گذشته ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته و رقمی بی‌سابقه است.

علوی درباره تشدید آلودگی هوای اصفهان و نگرانی بابت مصرف سوخت دوم مازوت در برخی صنایع، گفت: میزان مصرف گاز صنایع و تردد خودرو‌ها در شهر همانند گذشته است، اما، اکنون سامانه‌های گرمایشی وارد مدار شده‌اسا که این موجب افزایش آلودگی می‌شود.

وی گفت: تنها راه کاهش آلودگی هوا در روز‌های سرد سال، مصرف کمتر سوخت است.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان در پاسخ به این سوال که کدام یک از صنایع استان از سوخت مازوت استفاده می‌کنند،اظهار کرد: در حال حاضر تمام صنایع اصفهان گاز مصرف می‌کنند، اما ممکن است صنایع سیمان خارج از محدوده اصفهان در این زمینه اقدام کرده باشند که اطلاعی از آن در دست نیست.

مدیر امور آزمایشگاه‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان هم درباره مصرف مازوت گفت: امسال با وجود شایعات فضای مجازی، اشخاص حقیقی و برخی شخصیت‌های حقوقی، تا این لحظه مجوز مصرف حتی یک لیتر مازوت برای هیچ واحد صنعتی و نیروگاهی در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان صادر نشده و با قاطعیت از مصرف این نوع سوخت ممانعت شده است.

صادقیان تاکید کرد: درخصوص مصرف مازوت، اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با حضور ویژه دادستان عمومی و انقلاب اصفهان به طور جدی وارد عمل شده و بر روند کار واحد‌های نیروگاهی و صنعتی نظارت کرده که گزارش‌های آن از صدا و سیمای استان هم پخش شده است.


با ادامه این شرایط، هوای اصفهان آلوده‌تر می‌شود

آسیه آقایی کارشناس پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی استان اصفهان، وضع هوای بسیار ناسالم را برای روز‌های آینده پیش‌بینی و اعلام کرد: شاخص‌های کیفیت هوا در روز‌های آینده باز هم فراتر از ۲۰۰ (بسیار ناسالم) خواهد رفت، مگر اینکه تمهیداتی برای کاهش تولید آلاینده‌ها پیش بینی شود تا شاخص کیفیت هوا در همان گستره ناسالم برای عموم باقی بماند.

وی با اشاره به آلودگی هوای اصفهان از روز‌های پایانی آبان به بعد، توضیح داد: وقتی مه و غبار، آمیخته می‌شود، یکدیگر را تشدید می‌کند، اما اگر مه نباشد شاخص آلودگی تا این اندازه بالا نمی‌رود؛ اگر در روز‌های آینده رطوبت زیاد شود انتظار داریم شاخص‌های آلودگی در اصفهان بالاتر هم برود.

کارشناس پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی استان اصفهان، افزود: در روز‌های گذشته شاخص کیفیت هوا در برخی ساعات به ۲۰۰ رسید و هوا بسیار ناسالم بود.

پلمب واحد‌های آلاینده متخلف

ایرج حشمتی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: برای کنترل آلودگی هوا، از صنایع بزرگ، خواسته شده اورهال خود را در فصول سرد انجام دهند تا با کاهش تولید و به دنبال آن کاهش مصرف گاز، آلایندگی کاهش یابد.

وی بیان کرد: همچنین صنایع پرمصرف گاز شناسایی و اخطار‌های لازم به آن‌ها داده شده، پایش‌ها و نظارت‌ها تشدید و تقویت شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: با همکاری دادستانی اصفهان، اداره‌کل حفاظت محیط زیست می‌تواند به طور مستقیم واحد‌های آلاینده را مهروموم کند، سال گذشته هم ۵۶ واحد پلمب شد و اقدامات اصلاحی در برخی واحد‌های آلاینده شروع شده است.

حشمتی افزود: در این فصل که نمی‌توان واحد‌های بزرگ و راهبردی را تعطیل کرد، اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان با کاهش اثر تجمعی و جلوگیری از فعالیت واحد‌هایی همچون کوره‌پزخانه‌های گچ و آجر، میزان آلایندگی را که در زمان وارونگی دما انباشت می‌شود کاهش می‌دهد تا مردم راحت‌تر تنفس کنند.

وی گفت: نمونه‌گیری در جایگاه‌های سوخت بیشتر شده تا سوخت استاندارد در اصفهان عرضه شود، مراکز معاینه فنی پایش و نظارت شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اضافه کرد: استفاده از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست هم در دستور کار است. بر این اساس هر صنعتی که مشکل آلایندگی داشته و در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان باشد، می‌تواند با استفاده از این تسهیلات برای رفع آلایندگی خود اقدام کند.

اقداماتی که روی زمین مانده و مدیریتی که موفق نبوده

حشمتی گفت: اصفهان در دو سال اخیر آلوده‌ترین کلان‌شهر کشور بوده است، در مقایسه با زمان مشابه پارسال تعداد روز‌های آلوده، ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: این موضوع نشان می‌دهد اقدامات مجموعه مدیریت استان مناسب نبوده است و نیازمند تصمیماتی هستیم که همچون جراحی عمل کند، اگر به دنبال حفظ محیط زیست هستیم این اقدامات حتی اگر آسیب‌هایی به دنبال داشته باشد، حتماً باید انجام شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: درگذشته برخی از شهرداران برای جابجایی صنوف مزاحم شهری، اقدام کردند که منجر به تشکیل بخش‌های صنعتی غیرمجاز شده، ۴۸۳ هکتار از اراضی کلان‌شهر اصفهان با بخش‌های صنعتی غیرمجاز و صنوف مزاحم درگیر است، وزارت صمت موظف بوده با این واحد‌ها برخورد کند، اما تا کنون اقدامی نشده است.

حشمتی افزود: گاهی استقرار پهنه صنعتی غیرمجاز تردد کامیون‌های آلاینده را نیز به دنبال دارد، بنابراین جلوگیری از استقرار این پهنه‌ها الزامی است.

وی گفت: روزانه ۲.۴ لیتر گازوییل در مرکز استان مصرف می‌شود که یک میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر آن بیش از پنج هزار قسمت در میلیون گوگرد دارد.

محیط زیست فقط توانایی پایش ۱۰ درصد صنایع را دارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: نظارت‌ها باید بر اساس منابع انسانی و اعتبارات تعریف شود، اکنون این اداره‌کل، فقط توانایی رصد و پایش ۱۰ درصد صنایع استان را دارد، همچنین اعتبارات بسیار اندکی برای این کار اختصاص می‌یابد.

حشمتی توضیح داد: یکی از شاخص‌های بودجه ۱۴۰۰ کاهش آلودگی هوا بوده، اما سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای همه دستگاه‌های مربوط هیچ اعتباری اختصاص نداده است.

وی ادامه داد: اعتبارات امسال تملک اداره کل حفاظت محیط زیست استان فقط ۳۵۰ میلیون تومان بوده است که با این رقم نمی‌توان کار خاصی کرد البته با همین اعتبارات اندک همکاران ما به وظایف خود عمل کرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: علاوه بر این، به دلیل مسائل اجتماعی و اقتصادی تعطیل کردن واحد‌های تولیدی به معیشت کارگران آسیب می‌زند، چرخ سلامت، اقتصاد و مسائل اجتماعی باید همزمان بچرخد.

حشمتی افزود: بنابراین سعی می‌شود با واحد‌هایی که آلایندگی آن‌ها به خط قرمز نزدیک نباشد برخورد نرم‌تری شود البته هر زمان احساس کنیم شاخص‌ها عبور از مرز خطر را تایید می‌کند، برخورد لازم را خواهیم داشت.

نامه نماینده اصفهان به رئیس‌جمهوری درباره لزوم اجرای جدی قانون هوای پاک

مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه‌ای خطاب به رئیس جمهوری بر لزوم اجرای جدی قانون هوای پاک در کلانشهر اصفهان تاکید کرد.

وی در این نامه نوشته است: همانطور که مستحضرید آلودگی هوای اصفهان در سال‌های اخیر در وضع بسیار خطرناکی قرار گرفته به طوری که در بسیاری از ایام سال حتی به مراتب بدتر از وضع هوای کلانشهر تهران است، متأسفانه در زمینه مقابله با این شرایط وخیم و اجرای قانون هوای پاک تاکنون اقدام قابل توجهی نشده و ترک فعل‌های بسیاری از مدیران و مسئولان محرز است.

نماینده مردم اصفهان در ادامه نوشته است: توزیع نشدن سوخت دیزل با کیفیت، نبود رصد و پایش برخط صنایع آلاینده، جایگزین نشدن خودرو‌های فرسوده و به‌ویژه اتوبوس‌های درون شهری و... از مهمترین مسائلی است که نتایج زیانباری بر سلامت مردم عزیز اصفهان داشته و دارد.

طغیانی بیان کرده است: مستدعی است ضمن دستور بر اجرای جدی قانون هوای پاک در کلانشهر اصفهان و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی به نحوی که به نتایج قابل قبولی برسد، در زمینه اصلاح، تجهیز، بروزرسانی و تأسیس ایستگاه‌های جدید سنجش و پایش آلودگی هوا در شهرک‌های صنعتی و واحد‌های بزرگ صنعتی اصفهان که سهم اثبات شده‌ای در آلودگی هوای این کلانشهر دارد، دستورات لازم را صادر فرمایید.

برای کاهش آلودگی همه باید دست به کار شوند

منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه شهرک‌ها و واحد‌های صنعتی تازه تاسیس باید حداقل ۱۰ درصد مساحت خود را به فضای سبز اختصاص دهند، گفت: واحد‌های صنعتی متوسط ۵۰ نفر به بالا که پایش و کنترل آلودگی هوا داشتند، باید واحد سلامت و بهداشت محیط ایجاد کنند.

وی ادامه داد: اداره راه و شهرسازی در اجرای طرح تفصیلی شهر‌ها و بنیاد مسکن در طرح هادی روستا‌ها باید در صورت توسعه از نظر زیست محیطی و آلودگی هوا بررسی مطالعاتی انجام دهند، رعایت حریم قانونی، شبکه معابر، حمل و نقل و تراکم ساختمان باید متناسب با شرایط اقلیمی استان باشد و محیط زیست هم نظارت لازم را داشته باشد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری با بیان اینکه در ۲ سال گذشته ۴ طرح مطالعاتی در استان اصفهان انجام شده است، عنوان کرد: این مطالعات با اعتبار ۲ میلیارد تومان برای تدوین برنامه جامع کاهش انتشار آلاینده‌های هوا اجرا شده و دانشگاه اصفهان منشأیابی و سهم‌بندی آلودگی هوا را بررسی کرده است.

شیشه فروش افزود: محیط‌زیست هم برای ۸ شهر سناریوی کاهش آلودگی هوا را مطالعه کرده که طرحی عملیاتی برای پاییز و زمستان است و تکلیف هر دستگاه در آن مشخص می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه توسعه نیافتن حمل و نقل عمومی پاک و ارزان از دلایل ساختاری آلودگی هواست، افزود: افزایش بیش از حد وسایل نقلیه، کیفیت پایین خودرو‌های داخلی و ضعف در نظارت بر آلاینده‌های آن، عمر بالای ناوگان حمل و نقل بار و مسافر و شرایط اقلیمی استان از دلایل آلودگی هوا است.

در اصفهان همه از لزوم رفع آلاینده‌ها، برنامه‌ریزی و همکاری بین بخشی می‌گویند، اما گویا هرکسی ساز خودش را می‌زند، برخی از کمبود اعتبار می‌نالند، برخی، دستگاه‌های دیگر را کم‌کار و مقصر می‌دانند و بعضی با نامه و بیانیه به دنبال سالم کردن هوا هستند. نفس تنگ اصفهان هم تاییدی بر این مدعاست.

گزارش از سولماز محمدی
انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلودگی هوا بحران آب مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان آلودگی هوای اصفهان کلانشهر اصفهان قانون هوای پاک واحد های صنعتی افزایش یافته کاهش آلودگی ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان آلودگی هوا آلاینده ها گاز استان کلان شهر شهر کشور مصرف گاز پیش بینی شهرک ها شاخص ها واحد ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۰۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ورود مدیریت شهری به مسائل زیست‌محیطی برای جلوگیری از ایجاد بحران‌ها

مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری گفت: با توجه به مشکلات متعدد زیست‌محیطی که کلان‌شهرهایی همچون اصفهان را تهدید می‌کند ورود مدیریت شهری برای جلوگیری از ایجاد بحران‌هایی که زندگی مردمان را تهدید می‌کند، امری ضروری و حائز اهمیت است.

وحید مهدویان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از سال ۱۹۶۹ میلادی و به‌دنبال جنبش‌های دانش‌آموزی ضد جنگ و با این باور که انرژی زمین به دلیل آلودگی آب و هوا در معرض خطر است، روز دوم اردیبهشت هر سال (۲۲ آوریل)، روز جهانی زمین پاک نام‌گذاری شده است.

وی افزود: از جمله اهداف روز جهانی زمین پاک، افزایش آگاهی در مورد محیط زیست، انجام فعالیت‌های مثبت و اعتراضات در کمال آرامش و صلح است؛ این روز به مردم آموزش می‌دهد که نتیجه رفتار آن‌ها می‌تواند تأثیراتی بر اکوسیستم و زندگی خودشان روی زمین داشته باشد.

مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری ادامه داد: با توجه به مشکلات متعدد زیست‌محیطی که کلان‌شهرهایی همچون اصفهان را تهدید می‌کند، ورود مدیریت شهری برای جلوگیری از ایجاد بحران‌هایی که زندگی شهروندان را تهدید می‌کند، امری ضروری و حائز اهمیت است.

مهدویان با اشاره به اقدامات شهرداری اصفهان با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط طی سال‌های اخیر گفت: عقد تفاهم‌نامه همکاری بین شهرداری اصفهان و بنیاد جهانی انرژی با حضور وانگانگ نویمن رئیس بنیاد و کریستین مویر دبیرکل شهرهای پایدار جهان در اردیبهشت ۱۴۰۱، تدوین بسته تشویقی از ساختمان‌ها و فضاهای شهری سازگار با محیط زیست با همکاری معاونت محیط زیست و خدمات شهری در سال ۱۴۰۱ و دریافت مصوبه از شورای اسلامی شهر، برگزاری نشست تخصصی با عنوان «الگوی پیشنهادی ارزیابی ساختمان‌های پایدار در ایران» در مرداد ۱۴۰۱ با ارائه بهروز محمدکاری و برگزاری نشست تخصصی با عنوان (خانه هوشمند انسان طبیعت و شهرسازی)، با ارائه جمشید پرویزیان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و حامد ترکش، عضو اسبق هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در آذر ۱۴۰۱، از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد: برگزاری نشست تخصصی با عنوان اثر نو پدیدها و کلان‌روندها بر کلان‌شهرهای هوشمند پایدار در مرداد ۱۴۰۲ با سخنرانی ساسان پور دانشیار دانشگاه خوارزمی، تشکیل دبیرخانه ساختمان پایدار در معاونت شهرسازی و معماری و با همکاری معاونت خدمات شهری و محیط زیست، سازمان نظام مهندسی ساختمان، دانشگاه‌ها و سایر مراجع ذی‌ربط از تیر ۱۴۰۱، برگزاری نشست تخصصی با عنوان «اعلان فراخوان ارزیابی و شناسایی ساختمان پایدار در شهر اصفهان» در مهر ۱۴۰۲ با سخنرانی محمد بهاروند رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان و بهروز محمدکاری رئیس بخش انرژی و نور مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و طاهری اصل عضو هیئت رئیسه نظام مهندسی کشور، فراخوان ارزیابی و شناسایی ساختمان پایدار در شهر اصفهان توسط دبیرخانه ساختمان پایدار معاونت شهرسازی و معماری و ارزیابی ساختمان‌های شرکت‌کننده در فراخوان توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، همکاری در برگزاری اولین همایش ملی پایداری در محیط‌های انسان‌ساخت در پانزدهم و شانزدهم آذرماه ۱۴۰۲ و تقدیر از سه ساختمان برتر که شاخص‌های ساختمان پایدار و سبز را رعایت کرده‌اند، دریافت مصوبه شورای اسلامی شهر اصفهان در رابطه با آئین‌نامه اجرایی حمایت از ساختمان‌ها و فضاهای شهری سازگار با محیط زیست در بیست‌وششم اسفند ۱۴۰۲، اضافه کردن شاخص تعداد پروانه‌های صادره سازگار با محیط زیست در شاخص‌های ارزیابی برنامه راهبردی شهرداری اصفهان و ابلاغ آئین‌نامه و دستورالعمل اجرایی ساختمان‌های پایدار به مناطق شهرداری و سایر مراجع ذی‌ربط از جمله سایر اقدامات است.

مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری تصریح کرد: امیدوارم با توجه به ایجاد بسترهای مورد نیاز به‌ویژه بسته تشویقی حمایت مالی از ساختمان‌های سازگار با محیط زیست یا همان ساختمان سبز در شهر اصفهان، سال جاری شاهد اتفاقات اجرایی قابل توجه در حوزه ساخت‌وساز شهری، ارتقای فرهنگ شهروندی در این زمینه و کاهش مخاطرات زیست‌محیطی در شهر باشیم.

کد خبر 746497

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران
  • اختتامیه هشتمین دوره جایزه محیط زیست همزمان با روز زمین پاک برگزار شد
  • معرفی برگزیدگان هشتمین دوره اعطای جایزه محیط زیست
  • لزوم ورود مدیریت شهری به مسائل زیست‌محیطی برای جلوگیری از ایجاد بحران‌ها
  • طرح جامع دریاچه نمک قم تصویب شد
  • بسته بندی نامناسب کالا سبب تولید پسماند می‌شود
  • تحقق پروژه کاشت ۱۱۰ هزار درخت در اصفهان تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رهاسازی یک شتر مار در طبیعت پیشوا! / شتر مار چیست؟!
  • شناسایی کنسرسیوم میکروبی موثر در حذف آلودگی‌های نفتی منطقه دهلران
  • پسماندسوزی اطراف تهران منبع آلودگی هوا است