Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس، گروه محیط زیست: بیش از نیم قرن سال است که پسماندهای تهران در جنوب کهریزک؛ در  کیلومتر ۲۳ جاده قدیم تهران- قم و در مجتمع پردازش پسماند آرادکوه سرازیر می شود. مجتمعی که برای دفن زباله جمعیت پنج میلیون نفری تهران در سال 1343 برنامه ریزی شده بود.

در آن زمان نه جمعیت پایتخت چند میلیونی شده بود نه ری و تهران آنقدر توسعه پیدا کرده بودند که مرزهای شهرهای اقماری با دریای شیرابه های آرادکوه پیوند بخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اما اکنون  حدود 5 هزار تن پسماند سرریز شده به این مرکز آن را به یکی از مهمترین معضلات شهر تهران و ری نشینان تبدیل کرده است.

طی سالهای اخیر بارها سازمان محیط زیست، با توجه به معضلات بی شمار این مرکز از جمله نفوذ شیرابه ها به لایه های زمین و نیز ایجاد گازهای متان و دی اکسید کربن در هوا، خواستار جا به جایی آن از محدوده کهریزک شده و شهرداری تهران اما به دلیل هزینه های سرسام آور این انتقال، با این  جا به جایی مخالفت کرده است.

فاطمه اکبرپور، رئیس اداره محیط زیست انسانی استان تهران در گفت و گو با خبرنگار فارس درباره آخرین تصمیمات گرفته شده برای بهبود شرایط آرادکوه گفت: در هفته های اخیر رئیس سازمان محیط زیست به اتفاق استاندار تهران از این سایت بازدید داشته و به این نتیجه رسیدند که انتقال زیرساخت های این مرکز،  در کوتاه مدت میسر نیست و باید ساماندهی این سایت و استفاده از فناوری های نوین در کوتاه مدت در دستور کار شهرداری تهران برای بهسازی و ارتقای وضعیت محیط زیستی این مرکز، قرار بگیرد.

عمر آرادکوه به سر رسیده است

اکبرپور تاکید کرد:  هر مرکز دفنی، طول عمری دارد و پس از آن،  مرکز دفن بسته می شود. و با توجه به دفن 60 ساله در آرادکوه،  برنامه ریزی و انجام مطالعات برای انتخاب مکان دیگر ضروری است و در این راستا،  شهرداری تهران نسبت به انتخاب مشاور اقدام کرده است ولی هنوز مطالعات تمام نشده و پس از ارایه مطالعات،  بررسی های لازم انجام خواهد شد. 

وی ادامه داد:  یکی از راهکارهای اساسی کاهش تولید پسماند از طریق اصلاح الگوی مصرف، آموزش و تنویر افکار عمومی و تولید کالاهای با کیفیت و تفکیک از مبدا پسماندها است و یکی دیگر از راهکارهای کوتاه مدت در دست اجرا،  تمرکز زدایی از آرادکوه و کاهش پسماند ورودی به این مرکز است.

4 ایستگاه میانی پردازش پسماند در تهران، نفس آرادکوه را چاق می کند

 طبق برنامه های اعلام شده توسط شهرداری 4 مرکز MRF (پردازش تمییز) در ایستگاه های میانی کوهک منطقه 22، حکیمیه منطقه 4، دوکوهه منطقه 13 و آزادگان،  به بهره برداری خواهد رسید تا در این مراکز، جداسازی پسماندهای خشک، متراکم سازی پسماندهای ترو ریجکت و تصفیه شیرابه در محل انجام و پس از ان به آرادکوه، منتقل شود. 

تهران نیاز به زباله سوز بیش از 800 تن دارد

رئیس اداره محیط زیست انسانی استان تهران  درباره وضعیت زباله سوز مرکز آرادکوه توضیح داد: زباله سوز موجود ظرفیت200 تنی دارد که در مقایسه با ورودی 5 هزار تنی زباله تولیدی روزانه در تهران ظرفیت ناچیز است.

وی خاطرنشان کرد: تهران نیازمند زباله سوز جدید است اما با وجود برگزاری مناقصه برای  خرید یک زباله سوز 800 تنی تاکنون موفق به تامین اعتبارات لازم نشده اند.

جابه جایی آرادکوه 30 هزار میلیارد اعتبار و 500 هکتار زمین لازم دارد

عمر بیش از نیم قرنی مجتمع آرادکوه  آنچنان زمین های کهریزک را آلوده کرده است که محمد مهدی عزیزی مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران جا به جایی این مرکز را به صلاح نمی داند وی به خبرنگار فارس در این باره توضیح داد: مشاوران شهرداری به منظور امکان سنجی جابه جایی سایت کهریزک  کارشان را آغاز کرده اند اما نکته حائز اهمیت این است که  طبق برآوردهای صورت گرفته چیزی حدود  30 هزار میلیارد تومان هزینه های جابه جایی زیرساخت این مرکز است. و حداقل به زمین حدود 500 هکتار نیاز داریم.

وی با اشاره  به اینکه منطقه کهریزک طی این سالها آلوده شده است، گفت: اینکه بخواهیم با جا به جایی مرکز پردازش دوباره منطقه ای را آلوده کنیم به صلاح نیست، چون این مساله باز هم باعث اعتراض ساکنین یک منطقه دیگر خواهد شد و بنابراین بهتر است به جای تغییر مکان مرکز، به سمت کاهش حجم زباله های ورودی باشیم.

وی از آغاز به کار مرکز MRF (پردازش تمییز)  کوهک تا 45 روز آینده خبر داد و گفت: با توسعه این مراکز می توانیم از حجم ورودی پسماند بکاهیم.

وعده ژاپنی ها برای همکاری در توسعه زیرساخت های مدیریت پسماند

مساله مدیریت پسماند در هفته های گذشته از اولویت های کاری دولت و شهردار هم قرار داشته است. در دیدار روزهای اخیر شهردار تهران با سفیر ژاپن در ایران، آیکاوا کازوتوشی با اشاره به اینکه در گذشته طرح های مشترکی با تهران برای بهبود دفع زباله اجرا شده بود، اظهار امیدواری  کرد، طرح جدیدی را نیز برای تهران آماده کند. 

اهدای دستگاه بازیافت خودکار (RVM) برای بازیافت بطری پلاستیکی به شهرداری تهران نیز مورد تاکید سفیرژاپن قرار گرفت وی ازاهدای ۳۳ دستگاه دیگر خبر داد و گفت:  به طور پیوسته آماده همکاری با شهرداری تهران است.

 طبق برآوردهای صورت گرفته حداقل ۱۰‌درصد درآمد مدیریت شهری می‌تواند از محل مدیریت پسماند تامین شود.
 و  هزینه چند میلیاردی جمع‌آوری زباله در کلا‌نشهر‌ی مثل تهران با مدیریت صحیح پسماند می‌توان ۲۰ تا ۳۰‌درصد این هزینه را برگرداند و این مبلغ  را در دیگر بخش های خدماتی شهر هزینه کرد.

 

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست مدیریت شهرداری تهران مدیریت پسماند جا به جایی محیط زیست زباله سوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۱۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضل مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری بدون راهکار مانده است

رئیس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: در مدیریت پسماند و زباله در استان دچار سردرگمی هستیم و هیچ راهکار مشخصی مطرح نشده و روز به روز این معضل در استان در حال گسترش است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بهمن میری در حاشیه نشست بررسی مسائل محیطی زیستی مناطق پنج‌گانه کشور اظهار داشت: در خصوص تفاهم‌نامه‌ای که مهرماه سال 1402 بین شورای اسلامی استان و اداره کل محیط زیست استان جلسه‌ای با حضور اعضای شورای استان و رؤسای شورای شهرستان‌ها با مدیرکل و معاونین و کارشناسان برگزار شد.

وی ادامه داد: مطالبات و درخواست‌های افراد  در جلسه در حوزه استانی و شهرستانی مطرح شد و مصوب شد که مسائل پیگیری شود و همکاری مناسب‌تری را در سطح استان، شوراهای اسلامی و سازمان محیط زیست داشته باشیم.

 رئیس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری در خصوص مهمترین مشکلات استان در زمینه محیط زیست تصریح کرد: ما باید بپذیریم که در استان در مورد مدیریت پسماند دچار چالش هستیم و در حوزه پسماند و زباله‌ها دچار نوعی بی‌تکلیفی و عدم مشخص بودن متولی مدیریت پسماند و زباله در سطح استان نیز هستیم.

 وی اضافه کرد: دهیاری‌ها منابع بسیار محدودی برای مدیریت دارند و نمی‌توانند طبق اصولی که در قانون مطرح شده است مدیریت کنند، شهرداری‌ها نیز به همین شکل دچار مسئله هستند و ما اساسی‌ترین مسئله‌ای که در شهرها و روستاها داریم موضوع پسماند و مدیریت آن است که مشکلات بسیار زیادی را برای شوراهای شهرها و روستاها و به ویژه شخصیت حقیقی برخی مسئولان ایجاد کرده است.

میری خاطرنشان کرد: در مدیریت پسماند و زباله در استان دچار سردرگمی هستیم و هیچ راهکار مشخصی مطرح نشده و روز به روز این معضل در استان در حال گسترش است.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان همدان در سال جدید
  • تولید روزانه ۷۰۰ تن زباله در محدوده شهر همدان
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • گسترش مشکلات مدیریت پسماند در استان چهار محال و بختیاری
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران
  • معضل مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری بدون راهکار مانده است
  • ۸۰۰ روستای کردستان دارای جایگاه دفن پسماند مجوزدار است
  • پسماند و زباله معضل اصلی شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری
  • شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند
  • انتقال آرادکوه در دستور کار شهرداری تهران