Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخیرا موضوع پیشنهاد گمرک برای تعیین تکلیف خودروهای رسوبی موجود در انبارهای گمرک مطرح شده، این در حالی است که با وجود گذشت زمان قانونی و تاکید شورای عالی امنیت ملی برای کاهش زمان قانونی اعمال متروکه از پنج به دو ماه، این خودروها متروکه نشد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طی هفته گذشته گمرک پیشنهادی را برای بررسی در کمیسیون اقتصادی دولت و سپس طرح آن در هیئت وزیران به منظور تعیین تکلیف خودروهای رسوبی با عبور از برخی مقررات ارسال کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برمبنای این پیشنهاد که پیش‌نویس آن از سوی معاونت فنی گمرک ایران ارائه شده است، امکان ثبت سفارش برای خودروهایی که تا 16 دی ماه سال 1397 قبض انبار اماکن گمرکی و مناطق ویژه و آزاد را دریافت کردند، فراهم خواهد شد.

همچنین خودروهایی که تا 16 دی ماه 1397 دارای قبض انبار بوده و با رویه بانکی تأمین ارز شده‌ است نیز با پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز دریافتی با نرخ سامانه نیما و با ثبت سفارش بانکی قابل ترخیص است و هر نوع تخصیص ارز جدید برای این ثبت سفارش ها ممنوع خواهد بود.

براساس آمارهای منتشر شده در حال حاضر حدود دو هزار و 249 دستگاه خودرو در انبارهای گمرک و مناطق آزاد رسوب کرده است. در یکی از پرونده‌ها که بیش  1000 دستگاه خودرو را شامل می‌شود، شرکت وارد کننده بدون ثبت سفارش و به شکل غیر قانونی خودروها را وارد کشور کرده است و در حال حاضر به همین دلیل امکان ترخیص آن را ندارد.

حال این سوال پیش می‌آید که چرا گمرک با وجود گذشته چند باره مهلت قانونی این خودروها را متروکه اعلام نکرده و آنها را به سازمان اموال تملیکی اظهار نکرده است؟

میرمعینی معاون بهره‌برداری و فروش سازمان اموال تملیکی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: تمام خودروهایی که در حال حاضر در گمرک دپو شده، متروکه است. همه این موارد باید به سازمان اموال تملیکی اعلام می‌شده است. عدم اعلام این خودروها تخلف است. براساس ماده 24 آیین‌نامه اجرایی گمرک پس از پنج ماه کالاها باید به سازمان اموال تملیکی اعلام شود.

حداکثر مهلت توقف کالا در امکان گمرکی، 2 ماه شد

وی افزود: در حال حاضر شورای عالی امنیت ملی این زمان را به دو ماه کاهش داده است. در نتیجه عدم معرفی و عدم اعمال تشریفات متروکه درخصوص هر خودرویی که هم اکنون در گمرک دپو شده است تخلف است. این موارد به دلیل گذشت زمان قانونی جزو اموال دولت است و گمرک باید اظهارنامه تعیین و به ما ارسال کند.

بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، مهلت توقف کالاهای وارده به کلیۀ مبادی ورودی کشور، اعم از سرزمین اصلی یا مناطق آزاد و ویژۀ اقتصادی (که به منظور ورود به سرزمین اصلی یا مصرف در مناطق مزبور وارد می شود) دو ماه تعیین گردیده است.

میرمعینی در خصوص چگونگی عدم اظهار این خودروها از سوی گمرک به عنوان کالای متروکه گفت: گمرک یک راه فراری برای خود باز کرده است و می‌گوید مناطق ویژه و مناطق آزاد این موارد را به ما اعلام نکرده‌اند که بخواهیم به سازمان اموال تملیکی اعلام کنیم و این در حالی است که براساس ماده 54 آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی به صراحت بیان کرده است که مناطق آزاد یا ویژه باید به صورت هفتگی کالاها را اعلام کنند. حتی اگر کالای متروکه نداشته باشند نیز باید اعلام کنند که چنین کالایی ندارند.

معاون بهره‌برداری و فروش سازمان اموال تملیکی با اشاره به پیشنهاد گمرک برای ترخیص این کالاها گفت: این مسئله سبب ایجاد یک رانت دیگر خواهد شد. ما اعلام کردیم که به منظور مقابله با این رانت، حقوق و عوارض گمرکی صاحبان کالا را براساس ارزش نرخ آزاد دلار یا یورو محاسبه کنند.

در حال حاضر گمرک می‌خواهد این خودروها را با ارز نیمایی ترخیص کند و این اقدام موجب خواهد شد تا صاحبان کالا ترغیب شوند که بروند ماشین‌های دیگری بیاورند و پنج سال در گمرک نگهدارند و پس از آن شماره‌گذاری و وارد کشور کنند. ما جلوی این اقدام را در مصوبه خودمان گرفتیم و به عقیده بنده چنین اقدامی از سوی گمرک غیرقانونی است.

2 پیشنهاد متناقض گمرک و اموال تملیکی برای ترخیص خودروهای رسوبی/ درآمد فروش خودروها به خزانه می‌رود یا جیب واردکننده؟

به گزارش تسنیم، در خاتمه بایستی تاکید کرد، گمرک ایران براساس قانون، باید خودروها و دیگر کالاهای رسوبی که مهلت قانونی تشریفات آن سپری شده و هنوز ترخیص نشده را به عنوان کالای متروکه به سازمان اموال تملیکی اعلام کند و عدم تمکین از قانون تخلفی آشکار است. در ضمن ذکر این موضوع نیز خالی از لطف نیست که بحث تفاوت قوانین و زمان اعمال متروکه در بنادر و مناطق آزاد نیز با تاکید صریح شورای عالی امنیت ملی عملا کنار گذاشته بود.

شورای عالی امنیت ملی تکلیف هزاران کانتینر احتکاری را روشن کرد

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گمرک سازمان فروش اموال تملیکی اقتصاد گمرک سازمان فروش اموال تملیکی اقتصاد سازمان اموال تملیکی اعلام شورای عالی امنیت ملی خودروهای رسوبی حال حاضر مناطق آزاد ثبت سفارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۱۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین اخبار سوم اردیبهشت/فروش نخی سیگار،ممنوع

ممنوعیت فروش نخی سیگار، معطل ماندن ابلاغ آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو و حراج برخط لوازم خانگی اموال تملیکی از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، ممنوعیت فروش نخی سیگار، معطل ماندن ابلاغ آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو و حراج برخط لوازم خانگی اموال تملیکی از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است.در ادامه برخی از اخبار منتشر شده در رسانه‌های کشور را مرور می‌کنیم.

فروش نخی سیگار، ممنوع

بهزاد ولی‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند.اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند.

دست لرزان وزارت بهداشت در ابلاغ آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو

ماجرای پیرزن تنهایی که برای تهیه داروهایش متوسل به پلیس شده بود بازتاب قابل توجهی در رسانه‌ها داشت. در حال حاضر طبق آخرین آمار، حدود 3 میلیون معلول و 10 میلیون سالمند در کشور وجود دارد که هرکدام از آن‌ها ممکن است در صورت نیاز به مصرف مستمر دارو، برای تهیه حضوری آن با محدودیت مواجه باشند. اینجاست که اهمیت دسترسی برخط چنین افرادی به دارو مشخص می‌شود.این در حالی است که مردم، داروخانه‌ها و سکوها همچنان معطل ابلاغ آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو توسط وزارت بهداشت هستند.

حراج برخط لوازم خانگی اموال تملیکی در 6 استان آغاز شد

حسن خالقی، مدیر سامانه حراج خرده‌فروشی الکترونیکی سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی از آغاز حراج خرده فروشی برخط اموال تملیکی در 6 استان کهگیلویه و بویر احمد، تهران، قم، شیراز، کرمان و اصفهان خبر داد.

شهریه مدارس غیردولتی متناسب با امکانات تعیین می‌شود

احمد محمودزاده، رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت: شهریه هر مدرسه متناسب با امکانات و عملکرد مدرسه و با درنظر گرفتن شهریه سال گذشته متفاوت است و به محض تکمیل بارگذاری اطلاعات از سوی مدارس، سقف شهریه تعیین می‌شود.

موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد

علی اصغر زبردست، عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: موج هیجانی و صعودی قیمت ارز با توجه به تنش‌های سیاسی و منطقه‌ای محدود و گذرا بود و تقریبا بلافاصله فروکش کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مزایده ۷ هزار چای تن خارجی بلاتکلیف
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • ۱۶ میلیارد تومان حراج خرده فروشی سازمان اموال تملیکی استان تهران ثبت شد
  • انتقاد شورای اروپایی و سازمان ملل از قانون ضد مهاجرتی انگلیس
  • تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • مهمترین اخبار سوم اردیبهشت/فروش نخی سیگار،ممنوع
  • چرا در زمان خودتان لوکوموتیوی واگذار نکردید/ با کدام عملکردتان برای راه آهن نسخه می پیچید؟
  • حراج برخط لوازم خانگی اموال تملیکی در ۶ استان آغاز شد
  • پلاک‌گذاری تاکسی‌های برقی در انتظار نامه شورای عالی ترافیک