Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@21:22:16 GMT

برنامه سازمان شیلات برای جایگزینی صید ترال

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۲۰۷۹

برنامه سازمان شیلات برای جایگزینی صید ترال

رئیس مؤسسه تحقیقات سازمان شیلات گفت: موضوع جایگزینی "صید ترال" با روش‌های صیادی اقتصادی و دوستدار محیط زیست در حال بررسی است. - اخبار اجتماعی -

دکتر محمود بهمنی در گفت‌وگو با خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا، درباره روش‌های جایگزین "صید ترال" اظهار کرد: با توجه به دستور رئیس‌جمهور مبنی بر توقف کامل "صید ترال" در همه استان‌های کشور, سازمان شیلات به عنوان سازمانی که مجوزهای صید را صادر می‌کند به همراه سازمان محیط زیست و سازمان بنادر و کشتیرانی به دنبال جایگزینی "صید ترال" با روش‌های اقتصادی و دوستدار محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: صید جیگینگ, صید لانگ لاین و صید تن‌ماهیان در آب‌های دور و بالای 12 مایل از جمله روش‌های جایگزین در‌ نظر‌ گرفته شده برای "صید ترال" است که البته قبل از تصمیم‌گیری برای انجام این روش‌ها باید تحقیقات کاملی درباره تعداد شناورها و امکاناتی که دارند صورت گیرد و سپس تغییر ساختاری در شناورهای صید ترال انجام شود که امکان صید به روش‌های ذکر شده را داشته باشند.

رئیس مؤسسه تحقیقات سازمان شیلات با بیان این که هنوز هیچ یک از روش‌های جایگزین ترال قطعی نشده است، ادامه داد: انتخاب روش اقتصادی و سازگار با محیط زیست نیاز به یک کار فنی و کارشناسی شده دارد که باید با حضور کارشناسانی از سازمان شیلات, سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان بنادر و کشتیرانی به عنوان نهادهای حاکمیتی و حضور نمایندگانی از ترال‌داران و صیادان که ذی‌نفعان این موضوع هستند صورت پذیرد.

بهمنی در رابطه با ادامه یافتن صید ترال پس از ممنوعیت آن با وجود تصمیم کارگروه ساماندهی "صید ترال" در فراکسیون محیط زیست گفت: از زمان ممنوعیت رسمی "صید ترال" هیچ مجوزی برای این کار توسط سازمان شیلات صادر نشده است و  فعالیت ناوگان‌های صنعتی کیش، طبس, فردوس و فانوس‌ماهیان در طی این 2 سال متوقف شده است و ادامه یافتن ترال به واسطه فعالیت غیرمجاز و خلاف قانون عده‌ای از ترال‌داران است.

به گزارش تسنیم، طبق تصمیم کارگروه ساماندهی "صید ترال" در فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، مقرر شد که صید ترال از اول آذر 1399 به مدت 2 سال، یعنی تا اول آذرماه سال 1400 ممنوع شود. در این کارگروه ویژه نمایندگانی از همه نهادهای مرتبط اعم از قوه‌‌قضائیه، سپاه پاسداران، سازمان شیلات، وزارت جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات شیلات ایران نیز حضور داشتند.

"صید ترال" به صیدی گفته می‌شود که در آن با استفاده از توری قیف شکل، آبزیان عمق دریا کف‌روبی می‌شوند؛ اعتراض به این نوع صید به این دلیل است که استفاده از تورهای بزرگ عمقی موجب صید بی‌رویه شده و ذخایر آبی را به خطر می‌اندازد. صید ترال اثرات مخرب جبران‌ناپذیری برای ذخایر دریایی و تنوع زیستی کشور دارد و همچنین اقتصاد و معیشت صیادان در شهرهای ساحلی کشور را با مشکلات جدی مواجه می‌کند.

تاکید رئیس جمهور بر توقف صید ترال و ایجاد سازمان مستقل مدیریت پسماندفعالیت ناوگان‌های صنعتی صید ترال از شهریور امسال متوقف شده است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صید ترال سازمان محیط زیست صید ترال سازمان محیط زیست سازمان شیلات محیط زیست صید ترال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۲۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری تور پرنده نگری در پارک جنگلی آبیدر سنندج

به گزارش خبرنگار مهر؛ به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک پیش از ظهر پنج شنبه برنامه تور پرنده نگری با حضور کارشناسان اداره کل و اداره محیط حفاظت زیست، اعضای خانه محیط زیست و جمعی از دوست داران طبیعت و محیط زیست در پارک جنگلی آبیدر سنندج برگزار شد.

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی محیط زیست کردستان گفت: حیات وحش و به ویژه پرندگان از ثروت‌های طبیعی و ملی کشور به شمار می‌روند و با توجه به نقش و اهمیت پرندگان در طبیعت است که می‌توان به ارزش وجودی و اهمیت واقعی پرندگان مهاجر و بومی منطقه پی برد.

امیر حشمتی با اشاره به اهمیت آموزش‌های همگانی محیط زیستی در میان اقشار مختلف جامعه افزود: هدف از اجرای این برنامه، آشنایی هرچه بیشتر عموم مردم و دوست داران محیط زیست به صورت عملی با اهمیت و ارزش زیستگاه‌های طبیعی، منابع آبی و پرندگان مهاجر و بومی ساکن در استان است.

نوید زمانی مدرس حوزه محیط زیست و تنوع زیستی دانشگاه کردستان هم در این برنامه ضمن بیان اهمیت پرندگان اظهار کرد: پرنده نگری به ما می‌آموزد که به جای اسلحه در دست گرفتن و بیجان کردن جانوران وحشی، دوربین در دست بگیریم و این مخلوقات بی نظیر خداوندی را نظاره کنیم و از دیدن رقاصی و حرکات موزون آنها در سطح آب لذت ببریم و تصاویر آنها را ثبت کنیم.

وی ادامه داد: پرندگان در طبیعت و زنجیره غذایی، کارکرد بالایی دارند و امروزه، اکثر کشورها از نقش آنها در طبیعت گردی و اکوتوریسم برای کسب درآمد و رونق اقتصادی استفاده می‌کنند

در ادامه شورش وهابی پرنده شناس و محقق محیط زیست نیز ضمن معرفی گونه‌های متنوع پرندگان بومی و مهاجر استان، لزوم حفاظت و صیانت از این زیستمندان را برای شرکت کنندگان در برنامه پرنده نگری بیان کردند.

در ادامه شرکت کنندگان با استفاده از تلسکوپ مخصوص پرنده نگری و دوربین چشمی، پرندگان مهاجر را به نظاره نشستند و پرندگانی همچون انواع سسک، بلبل خرمایی و دم سرخ، غراب، قرقری و.. را از نزدیک مشاهده کردند.

کد خبر 6081868

دیگر خبرها

  • ضرورت مشارکت آحاد جامعه در حفظ محیط زیست
  • آمادگی ایران برای جلوگیری از فجایع زیست محیطی
  • راه اندازی پویش حفاظت از محیط زیست
  • برگزاری تور پرنده نگری در پارک جنگلی آبیدر سنندج
  • ابلاغ منشور اهداف و برنامه های عملیاتی HSE سازمان بنادر و دریانوردی
  • چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های پیشرو در حفظ محیط زیست است
  • اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک در اراک
  • سلاجقه: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است
  • اجرای ۲۰ برنامه در هفته زمین پاک استان
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود