Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کمیته علمی کشوری ستاد مقابله با کرونا با اشاره به نگرانی‌ها از واریانت "اُمیکرون" در سطح جهان و ایران و خطر بروز پیک‌هایی از بیماری، در عین حال از تصویب تزریق دُز بوستر (یادآور) واکسن کرونا برای سنین ۱۸ تا ۶۰ سال در جلسه امروز کمیته علمی خبر داد.

دکتر حمیدرضا جماعتی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جلسه امروز کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: یکی از پایه‌های مهم مقابله با کرونا و پیشگیری از ابتلا به آن، بحث واکسیناسیون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در کنار آن همواره بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید داشته‌ایم و نباید رعایت دستورالعمل‌ها فراموش شود و این امر بسیار مهم است.

وی به واریات جدید و جهش یافته ویروس کرونا در آفریقای جنوبی (اُمیکرون) اشاره کرد و گفت: شروع این جهش ویروس از کشورهای آفریقای جنوبی بود و اکنون متاسفانه در کشورهای اروپایی و آسیایی هم گزارش شده است. بنابراین نگرانی آن است که ممکن است نوع جدید و جهش یافته ویروس باعث بوجود آمدن پیک‌هایی در کشورهای مختلف و از جمله کشور ما شود.

جماعتی گفت: البته در کشورهای آفریقای جنوبی که شروع ویروس جدید از آنجا بوده، میزان واکسیناسیون علیه کرونا زیر ۴۰ درصد بوده است. بنابراین با توجه به نگرانی از ویروس جدید برای کشورهای مختلف و از جمله کشور ما، در جلسه امروز کمیته علمی توصیه بر این شد که افراد واکسن نزده، برای انجام واکسیناسیون تشویق شوند؛ چراکه حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افراد جامعه هنوز واکسیناسیون دز اول و دوم را انجام نداده‌اند. بنابراین لازم است حتما این افراد برای واکسیناسیون تشویق شوند یا اگر نیاز است به وسیله ستاد کرونای وزارت کشور که اجراییات را انجام می‌دهند، محدودیت‌هایی  برای واکسینه نشده‌ها در نظر گرفته شود.

وی افزود: همچنین با توجه به نگرانی از سویه جدید کرونا (اُمیکرون) در جلسه امروز کمیته علمی مقرر شد به جهت اینکه زمان را از دست ندهیم، با برنامه‌ریزی معاونت بهداشت وزارت بهداشت و مرکز پیشگیری به صورت لایه لایه برای سنین زیر ۶۰ سال و بالای ۱۸ سال دز "بوستر یا یادآوری" تزریق شود.

جماعتی در این باره ادامه داد: پیش از این ابلاغ تزریق دز "اضافه" در سنین بالای ۶۰ سال و افرادی که نقص سیستم ایمنی داشته و تحت داروهای سرکوب کننده ایمنی قرار دارند، را داشته‌ایم؛ اما در مورد دز "بوستر" که دز "یادآوری" است باید گفت که این تزریق در افرادی که دو دز تزریق را انجام داده‌اند، باعث ایجاد ایمنی کامل در برابر ویروس می‌شود و در این زمینه ابلاغی نداشتیم. بنابراین در این زمینه تصمیم‌گیری شد با توجه به اینکه واریانت جهش یافته اُمیکرون در حال انتشار است و احتمال دارد باعث بوجود آمدن موج جدید در کشور ما شود، تزریق دز بوستر برای سنین ۱۸ تا ۶۰ سال انجام شود.

وی درباره فاصله زمانی تزریق دز بوستر از دز دوم، به ایسنا گفت: بسیاری از واکسن‌هایی که در کشور مورد استفاده قرار گرفته از موارد ویروس کشته شده بوده و ایمنی با این واکسن‌ها حداقل سه تا چهار ماه در بدن کامل است و بعد از آن سطح ایمنی کاهش می‌یابد (البته ایمنی نسبی ممکن است تا مدت‌ها وجود داشته باشد). این درحالیست که برای مقابله با ویروس به ایمنی کامل نیاز داریم. بنابراین با توجه به برنامه‌ریزی لایه لایه و دستورالعمل وزارت بهداشت، تزریق دز بوستر برای افراد انجام خواهد شد.

جماعتی با بیان اینکه احتمالا از واکسن‌های داخلی برای تزریق دز بوستر استفاده خواهد شد، در پاسخ به سوال ایسنا درباره محدودیت‌هایی که برای واکسن نزده‌ها پیشنهاد شده، گفت: توصیه این است که ابتدا با تشویق و مشخص شدن اثرات واکسن، این افراد برای واکسیناسیون اقدام کنند؛ چراکه در مطالعاتی که انجام دادیم نشان داده شد که میزان پذیرش در بیمارستان‌ها و همچنین مرگ و میر واکسن زده‌ها نسبت به واکسن نزده‌ها به میزان چشمگیری کمتر بوده است. به این ترتیب بستری بیمارستانی و مرگ و میر در افراد واکسن نزده بسیار بیشتر از واکسن‌زده‌هاست.

وی افزود: همچنین آمار واکسیناسیون در کشورهای آفریقای جنوبی که این ویروس جهش یافته از آنجا شروع شده، بسیار پایین و زیر ۴۰ درصد بوده و این موضوع موید آن است که وقتی میزان واکسیناسیون در جامعه‌ای کم باشد، از آنجا که ویروس گردش می‌کند، موتاسیون یافته و نسبت به درمان نیز مقاوم می‌شود، همین موضوع باعث ‌می‌شود که جوامع دیگر نیز تحت تاثیر قرار گیرند. بنابراین توصیه این است تمامی افراد جامعه برای واکسیناسیون تشویق شوند و افرادی که واکسن نزدند به وسیله ستاد اجرایی وازرت کشور محدودیت‌هایی برایشان ایجاد شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کرونا در ایران همه باهم علیه کرونا واکسن کرونا تزریق دز بوستر آفریقای جنوبی واکسن نزده برای سنین جهش یافته ا میکرون ۶۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۳۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند

ایتنا - به گفته محققان، واکسن‌های تک‌دوز مبتنی بر ژنتیک برای آنفولانزا و کووید می‌توانند مؤثرتر و آسان‌تر از واکسن‌های فعلی ساخته شوند. این واکسن‌های جدید ویروس‌ها را با استفاده از پاسخی متفاوت به عفونت، هدف قرار می‌دهند.
این واکسن جدید به جای آموزش به سیستم ایمنی برای ایجاد آنتی بادی برای مبارزه با یک ویروس خاص، در عوض به بدن یاد می‌دهد که پروتئین‌های RNA سیگنال‌دهنده کوچکی ایجاد کند که انتشار ویروسی مضر را متوقف می‌کند. محققان استدلال می‌کنند که این رویکرد جدید می‌تواند توسعه فعلی واکسن را متحول کند.
این واکسن‌های تقویت‌کننده RNA باید در برابر همه سویه‌های یک ویروس خاص مؤثر باشند.

به گزارش ایتنا، رونگ های، محقق ویروس شناس دانشگاه کالیفرنیا گفت: «آنچه که می‌خواهم در مورد این استراتژی واکسن تأکید کنم این است که گسترده است. این استراتژِ به طور گسترده برای هر تعدادی از ویروس قابل استفاده است، در برابر هر نوع ویروس موثر است و برای طیف گسترده‌ای از مردم بی‌خطر است. این واکسن می‌تواند واکسنی جهانی باشد که دنبال آن بوده‌ایم.»

به طور سنتی، واکسن‌ها از ویروس مرده یا زنده تغییر یافته برای تحریک پاسخ ایمنی بدن استفاده می‌کنند. این پاسخ ایمنی به بدن می‌آموزد که چگونه میکروب را بشناسد و آنتی‌بادی‌هایی تولید کند که آن میکروب را هدف قرار داده و از بین ببرد. واکسن جدید از یک نسخه زنده و اصلاح‌شده ویروس استفاده می‌کند، اما متکی به پاسخ ایمنی سنتی بدن که باعث ایجاد آنتی‌بادی‌ها می‌شود، نیست. این واکسن‌ها به بدن یاد می‌دهند که با استفاده از پروتئین‌های سیگنال‌دهنده RNA هدف، در تکثیر ویروسی دخالت کند.

محقق شوئی دینگ، استاد میکروبیولوژی در دانشگاه کالیفرنیا توضیح داد که همگی این پاسخ طبیعی به عفونت را دارند، اما ویروس‌ها می‌توانند پروتئین‌هایی تولید کنند که پاسخ RNA بدن را مسدود می‌کند. واکسن جدید به بدن می‌آموزد که چگونه این دفاع ویروسی را دور بزند.

ویروس‌ها ممکن است در مناطقی که توسط واکسن‌های سنتی هدف قرار نمی‌گیرند جهش پیدا کنند. با این حال، محققین کل ژنوم آنها را با هزاران RNA کوچک هدف قرار می‌دهند که نتوانند از این موضوع فرار کنند.

به گفته محققان دانشگاه ریورساید کالیفرنیا، ایالات متحده پتنتی در مورد فناوری جدید واکسن RNA صادر کرده است. این واکسن به نوزادانی که نمی‌توانند واکسن‌های فعلی را دریافت کنند، و همچنین بیماران با ضعف سیستم ایمنی کمک خواهد کرد. دینگ گفت: «به همین دلیل است که قدم بعدی ما استفاده از همین مفهوم برای تولید واکسن آنفولانزا است تا بتوان از نوزادان محافظت کرد. اگر  موفق شویم، نوزادان دیگر مجبور نخواهند بود به آنتی‌بادی‌های مادرشان وابسته باشند.».

محققان خاطرنشان کردند که در نهایت، این استراتژی می تواند برای تعمیم واکسن برای هر تعداد ویروس استفاده شود. چندین پاتوژن شناخته شده انسانی وجود دارد. دانگ، سارس، کووید. همه آنها عملکردهای ویروسی مشابهی دارند که می‌توانند توسط این فناوری مورد هدف قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی خورانده و تزریق شد
  • واکسیناسیون ۳۰۰ هزار راس دام در استان همدان
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند