Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی باقری کنی، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران به تازگی مقاله‌ای در وبگاه فایننشال تایمز منتشر کرده است که در این بخش منتشر می‌کنیم:

مذاکرات باید اهداف واقعی را دنبال کند

این هفته ایران و ۵ قدرت جهانی برای به اصطلاح «مذاکرات هسته‌ای» در وین گرد هم می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین اصطلاح که برای اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک استفاده می‌شود، مملو از اشتباه است.

کشور‌های غربی به ویژه آمریکا، به طور خستگی‌ناپذیری تلاش می‌کنند تا «مذاکرات» را صرفاً فرآیندی برای محدود کردن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و قانونی ایران نشان دهند. این برنامه در معاهدات بین‌المللی گنجانده شده و توسط سازمان‌های ناظر، مورد نظارت قرار می‌گیرد. هرچند از دیدگاه ایران، «مذاکرات» باید اهداف واقعی را دنبال کند که همه طرفین مذاکره آن را رعایت می‌کنند.

بدون رفع تحریم‌ها، غنی‌سازی بدون محدودیت ادامه دارد

در همین راستا ما دو هدف داریم: هدف اول، رفع کامل، تضمین شده و قابل راستی‌آزمایی تحریم‌هایی است که علیه مردم ایران اعمال شده است. بدون رفع تحریم‌ها، فرآیند [غنی‌سازی] بدون محدودیت ادامه خواهد داشت. «مذاکرات» بدون راه‌حل محکم به سود هیچ‌کس نیست.

دوم، تسهیل حقوق قانونی ملت ایران برای بهره‌مندی از دانش صلح‌آمیز هسته‌ای، به ویژه فناوری بسیار مهم غنی‌سازی برای مقاصد صنعتی، طبق مفاد معهده بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است.

تلاش‌های قبلی برای اعتمادسازی بین طرف‌های قرارداد منجر به شکست شده است چراکه غرب هر توافقی را صرفاً به عنوان پلتفرمی برای اعمال فشار‌های بیشتر بر ایران می‌بیند.

تجربه به ما می‌گوید که غرب به دنبال اجرای یک توافق نیست

این نقطه اصلی اختلاف است که ما را مجبور کرده است ۶ سال پس از توافق اولیه دوباره برسر میز مذاکره بنشینیم. ما گفت‌وگو‌های جدید را در شرایطی آغاز خواهیم کرد که تحت تأثیر سرنوشت ناگوار برجام هستیم؛ که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا به طور یکجانبه تصمیم گرفت توافق را رها کند. این خیانتی به اعتماد ایران و ایرانیان بود.

تجربه به ما می‌گوید که غرب به دنبال اجرای یک توافق نیست. در عوض، به دنبال آن است که با اعلام [مذاکرات جدید] و عدم اجرای آن به صورت مخفیانه و به روش‌های مختلف، نظرات عمومی مردم را بفهمد. طبق تجربه ما، این اقدم توسط کار‌هایی برای «ربایش» برجام دنبال می‌شود تا ایران را مجبور به دادن امتیازات بیشتر در زمینه‌های غیر مرتبط با موضوع هسته‌ای کند. در نتیجه، مردم ایران نه به فرآیند [مذاکرات] اعتماد دارند و نه به نتیجه آن.

ساده لوحانه است که این مشکلات را صرفاً به دولت ترامپ و «کمپین فشار حداکثری» او نسبت دهیم. تلاش‌های مستمر آمریکا برای محروم کردن ایران از هرگونه منافع اقتصادی برای کاهش فعالیت‌های هسته‌ای‌اش دلیل جدیدی است که بسیاری از مدافعان ایرانی که زمانی خواهان توافق بودند، اکنون نظر خود را تغییر داده‌اند: آن‌ها دیگر نه به منافع ملموس و نه به نیت پشت مذاکرات اعتماد ندارند. دونالد ترامپ فقط دستکش‌های مخملی را از دست چدنی دولت قبلی آمریکا برداشت.

اشتباهات گذشته نباید تکرار شود / معامله یک معامله است و شکستن آن عواقبی دارد

از نظر ما اشتباهات گذشته نباید تکرار شود. همه ما به ترتیب در طول ۶ سال گذشته آموخته‌ایم که به چه چیزی و به چه کسی می‌توان اعتماد کرد. برای حصول اطمینان از توافق پیش رو، غرب باید بهایی را به خاطر شکست در اجرای نقش خود در توافق بپردازد. مانند هر تجارت دیگری، معامله یک معامله است و شکستن آن عواقبی دارد.

ایران به این روند متعهد است و ما به تعهدات خود پایبند خواهیم بود. از دیدگاه ما، اصل «توافق متقابل» نمی‌تواند مبنای مناسبی برای مذاکرات باشد، زیرا این دولت آمریکا بود که به‌طور یک‌جانبه از توافق خارج شد؛ بنابراین آمریکا باید نشان دهد که این بار جدی است و صلاحیت لازم را برای انجام تعهدات خود دارد.

در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری ایران، رأی‌دهندگان تصمیم گرفتند اعتماد خود را بر روی چهارچوب فکری سرمایه‌گذاری کنند که از تعامل واقع‌بینانه‌تر با غرب حمایت می‌کند. اکنون، اَعمال بیش از کلمات صِرف، اهمیت دارند. باید مکانیزم شفاف و مشخصی برای اطمینان از رفع تحریم‌ها به ما پیشنهاد شود. [در غیر این صورت] به چه دلیل قابل تصور دیگری باید بخواهیم درمورد پیشرفت‌های فناوری ایران و برنامه هسته‌ای مصالحه کنیم؟

ایران تسلیم تهدید نظامی، تحریم اقتصادی یا فشار حداکثری نشد

ایران در دوران ترامپ تسلیم تهدید نظامی، تحریم اقتصادی یا «فشار حداکثری» نشد و در دوران بایدن نیز چنین نخواهد کرد. ما برای تأمین حقوق و منافع ملت خود آماده گفت‌وگوی عادلانه و دقیق بر اساس اصول «ضمانت» و «راستی‌آزمایی» هستیم. این [توافق] باید تعیین غرامت برای نقض توافق را در اولویت قرار دهد، که شامل حذف همه تحریم‌های پس از برجام است.

در مقابل، ایران آماده است تا به طور داوطلبانه به تعهدات هسته‌ای خود مطابق با توافق عمل کند. ما همچنان آماده هستیم تا به هر فشاری واکنش متناسب نشان دهیم و هر حُسن نیتی را جبران کنیم.

ما انتخاب خود را کرده‌ایم. اکنون خواهیم فهمید که آیا غرب اراده‌ای برای وارد شدن به مذاکرات واقعی دارد یا خیر.

پایان پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مذاکرات هسته ای مذاکرات وین توافق هسته ای علی باقری کنی تحریم های آمریکا تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۶۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراکز هسته ای کشور در امنیت کامل هستند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سردار احمد حق طلب با اشاره به اینکه اخیراً رژیم صهیونیستی در یک اقدام جنایتکارانه با حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه همه قوانین و مقررات بین المللی را زیر پا گذاشت، در واکنش به تهدید رژیم صهیونیستی برای حمله به مراکز هسته ای کشورمان گفت: تجدید نظر در دکترین و سیاست های هسته ای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل و قابل تصور است. 

فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته ای کشور: هرچند بر اساس دستورالعمل‌ها و استانداردهای جهانی و قوانین و مقررات آژانس بین المللی هسته ای همه کشورها از حمله به تاسیسات هسته‌ای ، پرهیز داده شده‌اند؛ در عین حال جمهوری اسلامی ایران همواره و از همان ابتدا آمادگی مقابله با این تهدیدات را داشته است.

دیگر خبرها

  • ادعای یک نشریه انگلیسی : بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  • بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است!
  • ببینید | مراکز هسته‌ای کشور در امنیت کامل هستند
  • مراکز هسته‌ای کشور در امنیت کامل است
  • مراکز هسته ای کشور در امنیت کامل هستند
  • حماس: آمریکا مذاکرات را به بن‌بست کشانده است
  • قطر: مذاکرات آتش‌بس غزه در مرحله حساسی است
  • مقام حماس: آمریکا مذاکرات آتش‌بس را به بن‌بست می‌کشاند
  • تابع قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها هستیم
  • تابع قانون اقدام راهبردی در لغو تحریم‌ها هستیم