Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@04:06:25 GMT

نظام اجاره‌داری حرفه‌ای، قیمت‌ها را می‌شکند؟

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۷۷۵۱

نظام اجاره‌داری حرفه‌ای، قیمت‌ها را می‌شکند؟

فرارو- محمود محمودزاده معاون مسکن معاون وزیر راه و شهرسازی که اخیرا تدوین آیین‌نامه نظام اجاره‌داری حرفه‌ای را از برنامه‌های این وزارتخانه در بخش ساماندهی بازار اجاره اعلام کرده، گفته است: واحد‌های مسکونی اجاره‌ای از آنجایی که با حمایت دولت احداث می‌شوند و شامل اراضی با اجاره ۹۹ ساله، تسهیلات ارزان‌قیمت و سایر مشوق‌ها هستند، واحد‌هایی محسوب می‌شوند که کاملا قابلیت قیمت‌گذاری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، معاون وزیر راه و شهرسازی درباره جزییات قانون اجاره داری حرفه‌ای نیز اظهار داشت: یکی از دغدغه‌هایی که در اجاره‌داری حرفه‌ای حل می‌شود، دوره زمان اجاره است. هم‌اکنون در کشور دوره یکساله اجاره عرفی است که این موارد همگی در ساختار آیین‌نامه جدید برای ساختمان‌های موجود، دیده شده است. بر این اساس در قانون اجاره‌داری حرفه‌ای مقرر شده تا دولت به عنوان تسهیلات‌دهنده و تامین‌کننده زمین، قیمت ثابت روی واحد‌های اجاره‌ای بگذارد و زمان اجاره را از یک سال به ۳ تا ۵ سال افزایش بدهد
وی اضافه کرد: برای آنکه واحد‌های جدید و قابل کنترلی تولید شود زمین ۹۹ ساله در اختیار سازندگان قرار می‌گیرد تا هم شرکت‌های سازنده علاقمند در حوزه اجاره‌داری و هم نهاد‌ها و سازمان‌ها از این امکان بهره‌مند شوند.
آیا بازار اجاره متحول خواهد شد؟
مهدی روانشادنیا کارشناس بازار مسکن در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه اجرای قانون اجاره‌داری حرفه‌ای می‌تواند تا حدود زیادی بازار اجاره را سروسامان دهد، گفت: قانون تولید مسکن استیجاری مصوب سال ۷۷ است، حالا اگر دولت بخواهد این قانون را اجرا کند، بخشی از آن مربوط به نظام اجاره‌داری حرفه‌ای است که می‌تواند امروز به مرحله اجرا برسد.
وی افزود: در این قانون برای ساخت مسکن استیجاری معافیت‌های مالیاتی و همچنین بخشودگی عوارض صدور پروانه ساختمانی در نظر گرفته شده است، ازسویی بر اساس این قانون تولید مسکن استیجاری بر عهده شهرداری‌ها است با توجه به نقشی که آن‌ها می‌توانند در این زمینه ایفا کنند، هر چند در این رابطه باید آن‌ها با دولت همکاری تنگاتنگی داشته باشند.
روانشادنیا اظهارداشت: در حال حاضر سهم ساخت مسکن استیجاری از میزان واحد‌های ساخته شده در کشور در طول یک سال صفر است، اما اگر قرار باشد نظام اجاره‌داری حرفه‌ای اجرایی شود، بخشی از مسکن تولید تولید شده به این موضوع اختصاص خواهد یافت، اگر چنین موضوعی محقق شود، ما می‌توانیم شاهد باشیم که با توجه به این مسئله عرضه در بازار مسکن به خصوص در حوزه اجاره با افزایش روبرو شود که این موضوع می‌تواند قیمت‌ها در این بازار را متعادل کند.
این کارشناس بازار مسکن با تاکید بر اینکه ساخت مسکن به صورت استیجاری باید در مقیاس انبوه دنبال شود، اضافه کرد: در کشور‌های اروپایی و کانادا انبوه‌سازان اقدام به ساخت مسکن استیجاری که صرفاً مختص اجاره می‌کنند، از سویی در آن‌جا به دلیل تنوع در ساختار مالکیت، مستاجران می‌توانند از آپشن‌های بسیار زیادی برای پرداخت اجاره استفاده کنند، اما در کشور ما این تنوع در ساختار مالکیت وجود ندارد، اما هرقدر که بتوان در داخل این ساختار مالکیت‌ها را متنوع کرد قدر مسلم بازار اجاره می‌توانند بهتر ساماندهی شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دولت می‌تواند در یک برنامه پنج ساله نظام اجاره داری حرفه‌ای را به طور کامل اجرا کند، ادامه داد: اگر این موضوع محقق شود در ادامه نیز می‌توان یک نظام تولید مسکن مختص اجاره‌داری حرفه‌ای پایه ریزی کرد و در سال تعداد مشخصی مسکن تولید کرد که با این کار میزان ساخت‌وساز در کشور بالا می‌رود و هم بازار اجاره می‌تواند در مسیر درستی قرار بگیرد.
روانشادنیا با بیان اینکه در این طرح مسکن به صورت طولانی مدت اجاره داده می‌شود، خاطر نشان کرد: در ساخت مسکن استیجاری باید به تقاضای بازار اهمیت داد، در حال حاضر با توجه به قدرت خرید مردم و همچنین وضعیت اقتصادی واحد‌هایی با متراژ کوچک بسیار مورد استقبال هستند، بنابراین الگوی ساخت باید به سوی ساختن خانه‌های کوچک سوق داده شود، این در حالی است که در شهری مانند تهران که تقاضا برای اجاره زیاد است، اکثر ساخت‌وساز‌ها در مناطق شمالی و مرکزی شهر با متراژ بزرگ انجام می‌شود که به هیچ عنوان به کار بخش اعظمی از جامعه نمی‌آید، بنابراین در ساخت مسکن استیجاری باید به این نکات توجه شود.
وی تصریح کرد: به مرور اگر نظام اجاره داری حرفه‌ای توسعه یابد می‌توان در ادامه واحد‌های برای اجاره به شرط تملیک تولید کرد که بسیاری از افراد از زوج‌های جوان نیز صاحب مسکن و خانه شوند، بنابراین این کار نیاز به یک برنامه‌ریزی مدون و مناسب دارد که باید دید آیا دولت در این مسیر گام بر خواهد داشت.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بازار اجاره نظام اجاره داری حرفه ای بازار مسکن کاهش قیمت مسکن مسکن استیجاری نظام اجاره داری حرفه ای ساخت مسکن استیجاری بازار اجاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۷۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن

فرماندار گلپایگان با اشاره به اینکه افزایش بی‌رویه اجاره‌بهای مسکن موجب گلایه‌مندی مردم گلپایگان شده است گفت: تا زمانی که عرضه مناسبی در حوزه مسکن نداشته باشیم گرانی ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، محمدرضا عسگریان امروز- سه‌شنبه چهارم اردیبهشت‌- در کارگروه املاک و مستغلات شهرستان اظهار کرد: افزایش بی‌رویه اجاره‌بهای مسکن موجب گلایه‌مندی مردم گلپایگان شده است.

وی افزود: تعطیلی انبوه‌سازی منجر به افزایش اجاره‌بهای مسکن شد و تا زمانی که عرضه مناسبی در حوزه مسکن نداشته باشیم، گرانی مسکن ادامه دارد.

فرماندار گلپایگان خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم با هدف کاهش اجاره‌بها، قیمت خرید و ساخت مسکن، طرح نهضت ملی را اجرا کرد که امید می‌رود همکاری و اقدامات لازم در شهرستان گلپایگان صورت گیرد.

عسگریان تصریح کرد: شهرداری‌ها برای احیای بافت فرسوده شهری ورود پیدا کردند و در این زمینه طرح‌های تشویقی برای صاحبان املاک فرسوده از جمله پرداخت تسهیلات ویژه و بخشودگی عوارض در نظر گرفته شده است، در سطح روستاها نیز بنیاد مسکن برای ساخت مسکن تسهیلات را پرداخت می‌کند.

وی بزرگترین کمک به مستأجر را رعایت انصاف از سوی مالکان دانست و اضافه کرد: سال گذشته متولی ساخت مسکن اداره راه و شهرسازی شده و یکسری قوانین نیز در مجلس شورای اسلامی در حال تصویب است.

فرماندار گلپایگان تاکید کرد: نظارت مستمر بر بازار مسکن موجب کاهش قیمت می‌شود؛ بنابراین باید با همکاری یکدیگر و با ارائه راهکار مناسب به کاهش اجاره بهای مسکن در شهرستان کمک کنیم.

ضرورت نظارت مستمر بر فعالیت معاملات مسکن شهرستان گلپایگان

سلمان جوادی، دادستان گلپایگان ضمن قدردانی از فعالیت اتحادیه مسکن شهرستان گلپایگان اضافه کرد: افزایش دریافت حق بنگاهی توسط مشاوران املاک باید توسط اتاق اصناف و اتحادیه املاک بازنگری شود، زیرا باعث انجام نشدن معامله یا معاملات بدون ثبت می‌شود.

وی با تاکید بر نظارت مستمر بر فعالیت معاملات مسکن و اجرای گشت‌های مشترک از سوی اتحادیه مسکن، ادامه داد: مبلغ نرخ قرارداد حق بنگاه باید مشخص شود تا در صورت تخلف تعزیرات توان برخورد با متصدی املاک را داشته باشد.

مشاوران املاک از سامانه خودنویس استقبال نمی‌کنند

غلامرضا امینی، رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان گلپایگان تصریح کرد: سال گذشته فعالیت سامانه خودنویس در زیر مجموعه راه و شهرسازی آغاز شده است تا مالک و مستأجر برای قرارداد خرید و فروش و اجاره بهای مسکن در این سامانه به صورت رایگان ثبت نام کنند، اما واحدهای املاک از سامانه خودنویس استقبال نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: قرار بود سال گذشته طرح تنظیم بازار اجاره بهای مسکن در مجلس مصوب شود که هنوز انجام نشده است.

رئیس اداره راه و شهرسازی گلپایگان ادامه داد: شورای مسکن استان اردیبهشت سال گذشته ۲۰ درصد اجاره بهای مسکن را مصوب و به تمام املاکی‌ها ابلاغ کرده است.

صدور ۱۴ پروانه جدید املاک در گلپایگان

احمد حمزه‌لو، رئیس اتحادیه املاک و مستغلات شهرستان گلپایگان با بیان اینکه طی پنج ماهه گذشته ۴۵ مورد بازرسی از واحدهای صنفی انجام شده است و واحدهای بدون پروانه اخطار دریافت کرده‌اند، اضافه کرد: ۳۰ مورد طرح شکایت از بنگاه‌ها ثبت شده است که ۹۰ درصد آن به صلح و سازش منجر شد.

وی از صدور ۱۴ پروانه کسب جدید، و ابطال هشت پروانه کسب در گلپایگان خبر داد و افزود: پس از شش سال، قانون اصلاح نرخ‌نامه طی فرایند قانونی و با همکاری شورای نرخ‌گذاری و انجمن حمایت از مصرف کنندگان و کمیسیون اقتصادی و نظارت اتاق اصناف انجام شد.

رئیس اتحادیه املاک و مستغلات شهرستان گلپایگان با بیان اینکه ۱۵ درصد نرخ اجاره بهای مسکن در شهرستان افزایش یافته است، گفت: نرخ اجاره بهای مسکن از دوم اردیبهشت هر سال به دلیل تورم، قیمت تعمیر و تجهیز و عقب‌ماندگی عرضه از تقاضا افزایش پیدا می‌کند.

کد خبر 747165

دیگر خبرها

  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • بساط دلالی و سوداگری از طریق سامانه خودنویس جمع آوری می‌شود
  • اختلال محسوس قیمت مسکن در تبریز و تهران؛ آپارتمان ۹۰ تا ۱۵۰ متری چند؟
  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • واکنش بازار به تغییر مقررات انتشار آگهی مسکن
  • رهاشدگی قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها و رهن مسکن
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن
  • نرخ رهن مسکن تهران؛ رهن در محله آذری با ۳۵۰ میلیون تومان
  • سال سخت خانه‌به‌دوشان