Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، طی هفته های اخیر، موج پنجم شیوع بیماری کووید ۱۹ نظیر دیگر مناطق کشور در آذربایجان غربی هم به اتمام رسید و آمار و ارقام ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا در این استان، در حال رسیدن به روزهای پیش از این موج و اوایل تیرماه امسال است.

در حال حاضر تعداد مبتلایان به کمتر از ۳۰۰ نفر در روز رسیده، بستری شدگان هرچند همچنان سه رقمی است ولی چند روزی است که به نزدیکی های ۱۰۰ نفر کاهش یافته و فوتی ها هم همچنان تک رقمی و اکثرا کمتر از پنج نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آمار نشان می دهد که واکسیناسیون قابل توجه بیش از چهارمیلیون و ۲۰۰ هزار دُزی و رعایت پروتکل های بهداشتی در زمان اوج پنجم کرونا موثر بوده و روند کاهشی شده است.

اقدامات قابل توجه صورت گرفته در خصوص واکسیناسیون طی ماه ها و هفته های اخیر نظیر دیگر مناطق کشور در آذربایجان غربی نیز بسیار قابل توجه بوده و طی چهارماه اخیر نزدیک به سه میلیون و ۸۰۰ هزار دز واکسن در این استان تزریق شده که بخش عمده آن مربوط به دز دوم بوده است.

۷۰ درصد مردم آذربایجان‌غربی ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند

 رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در خصوص دریافت واکسن کرونا، گفت: ۷۰ درصد افراد بالای ۱۸ سال در استان ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند که این رقم روز به روز با توجه به همراهی مردم، رو به افزایش است.

محمدامین ولیزاده افزود: همچنین پوشش دُز اول این واکسن در آذربایجان غربی به بیش از ۸۵.۲ درصد رسیده که امیدواریم این رقم نیز روز به روز افزایش یابد.

وی اضافه کرد: طبق آخرین آمار، پوشش دُز اول واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۸ سال نیز در آذربایجان غربی ۸۰ درصد و پوشش دُز دوم برای این گروه سنی  ۵۲.۴ درصد است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با اشاره به تزریق دُز سوم واکسن به بیش از ۳۰ هزار نفر در استان ادامه داد: پوشش دُز سوم، پایین است و از افراد واجد شرایط دریافت این دُز تقاضا داریم تا هر چه سریعتر برای دریافت واکسن مراجعه کنند.

ولیزاده علت پایین بودن پوشش دُز سوم واکسیناسیون کرونا را اطمینان افراد از ایجاد ایمنی ۲ دُز دریافتی اعلام کرد و گفت: دُز اول واکسن تاثیر چندانی در پیشگیری از بیماری نداشته بلکه دُز دوم و در صورت لزوم دُز سوم باعث پیشگیری از ابتلا به نوع شدید بیماری می شود.

وی تاکید کرد: حتی در صورت دریافت هر دو دُز و یا هر سه دُز نباید اطمینان حاصل کنیم که دیگر مبتلا به این بیماری نخواهیم شد بلکه در صورت دریافت دُز دوم و در صورت نیاز دُز سوم شدت ابتلا به این بیماری کاهش خواهد یافت.

وی افراد واجد شرایط دریافت دُز سوم را طبق پروتکل‌های وزارت بهداشت، افراد بالای ۶۰ سال، افرادی که دارای بیماری های نقص سیستم ایمنی هستند و کارکنان بهداشت و درمان اعلام کرد.

البته همه صاحب نظران بر این عقیده هستند که درکنار واکسیناسیون، رعایت پروتکل های بهداشتی نیز بسیار مهم است و باید مورد توجه همه مسوولان و مردم قرار گیرد؛ همین مطلب را معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی مطرح و البته از کاهش رعایت این شیوه نامه ها نیز انتقاد کرده است.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آذربایجان‌غربی به ۴۰ درصد کاهش یافته است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی گفت: رعایت پروتکل های بهداشتی در استان به ۴۰ درصد کاهش یافته که این رقم، بسیار کم و نیازمند اهتمام برای افزایش است.

علی مصطفوی افزود: همه دستگاه ها با همراهی مردم باید توجه ویژه داشته باشند تا میزان رعایت پروتکل ها افزایش یابد که در این صورت می توان برای کاهش شیوع کرونا امیدوار بود.

وی با اشاره به بازگشایی مدارس در آذربایجان غربی نظیر دیگر مناطق کشور، بیان کرد: باید موضوع رعایت موارد بهداشتی و پروتکل ها در مدارس به صورت جدی پیگیری شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی با ابراز خرسندی از تغییر رنگ شهرهای آذربایجان غربی از نارنجی به زرد و از قرمز به نارنجی طی هفته اخیر اضافه کرد: رسانه ها باید در راستای تنویر افکار عمومی برای رعایت بیش از پیش پروتکل های بهداشتی و انجام واکسیناسیون تلاش بیشتری داشته باشند.

مصطفوی میزان واکسیناسیون دُز اول و دُز دوم در آذربایجان غربی را بالاتر از متوسط کشوری عنوان کرد و ادامه داد: در خصوص ارائه آمار واکسیناسیون باید وحدت رویه وجود داشته باشد.

نهادهای مسوول در جلوگیری از ورود سویه جدید به آذربایجان غربی تلاش کنند

وی با ابراز نگرانی از شیوع سویه جدید کرونا در برخی کشورهای آفریقایی و اروپایی گفت: نهادهای مسوول نظیر ادارات کل فرودگاه ها و راهداری و حمل و نقل جاده ای با همراهی دانشگاه علوم پزشکی جدیت بیشتری در کنترل ورودی مسافران به کشور از طریق مبادی استانی داشته باشند تا این سویه وارد استان نشود.

وی تاکید کرد: عادی انگاری در کنار بی توجهی به واکسیناسیون از عمده عوامل بروز دوباره پیک کرونا در برخی کشورهای اروپایی بوده که باید در این خصوص مردم و مسوولان در آذربایجان غربی، توجه ویژه داشته باشند تا ما نیز نظیر کشورهای اروپایی دچار پیک جدید نباشیم.

البته موضوع امیدوارکننده ای که این روزها موجب خرسندی مردم نیز شده است، به صفر رسیدن شهرهای قرمز و البته افزایش شهرهای زرد است؛ امری که آذربایجان غربی نیز از آن بی نصیب نمانده است.

آذربایجان‌غربی زردتر شد/ اشنویه و پیرانشهر تنها شهرهای نارنجی کرونایی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی در این باره نیز به خبرنگار ایرنا گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت در حال حاضر، ۲ شهرستان استان در وضعیت نارنجی و ۱۵ شهرستان در وضع زرد کرونایی قرار دارد.

مصطفوی افزود: طبق آخرین بررسی ها، شهرستان های اشنویه و پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی از وضع قرمز خارج شده و وضعیت نارنجی کرونایی دارند.

وی اضافه کرد: همچنین طبق آخرین برآورد صورت گرفته، شهرستان های ارومیه، خوی، سلماس، چایپاره، شوط، پلدشت، چالدران و ماکو در شمال آذربایجان غربی و نقده، تکاب، بوکان، میاندوآب، مهاباد، سردشت و شاهین دژ در جنوب استان وضعیت زرد کرونایی دارند.

وی بیان کرد: ارومیه طی ماه های اخیر همواره در وضع نارنجی و قرمز کرونایی بوده و پس از ماه ها به وضعیت زرد رسیده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی با اعلام هشدار جدی نسبت به ضرورت رعایت دستورالعمل های بهداشتی اظهار کرد: استفاده از ماسک و پرهیز از تجمع به ویژه اجتناب از سفرهای غیرضروری به همراه رعایت فاصله اجتماعی در همه استان از جمله مهمترین اقداماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

البته برخی متخصصان و صاحب نظران، نظیر مردم فکر نمی کنند و بر این باور هستند که برای جلوگیری از شیوع موج ششم، علاوه بر تلاش برای واکسیناسیون حداکثری و نزدیک به ۸۰ درصدی، باید رعایت پروتکل ها هم به بیشترین میزان افزایش یابد.

زمینه جهش واکسیناسیون با همراهی گروه های مرجع و مردم در آذربایجان غربی فراهم شود

جانشین قرارگاه دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی در این باره با اشاره به اینکه باید زمینه رشد جهشی واکسیناسیون را در استان فراهم کنیم، گفت: در کنار رعایت پروتکل های بهداشتی باید واکسن گروه های هدف با بیشترین میزان ممکن تزریق شود تا از بروز پیک جدید جلوگیری کنیم.

ایرج محبی افزود: الزامی بودن واکسیناسیون یکی از راه های رشد روزافزون تزریق واکسن در جامعه است و باید از ارائه خدمات به افرادی که واکسن نمی زنند، جلوگیری شود زیرا این افراد، ایمنی جامعه را مقابل کرونا به خطر می اندازند.

وی تاکید کرد: همچنین می توان از ظرفیت گروه های مرجع برای متقاعد کردن افراد مختلف در راستای تزریق واکسن استفاده کرد.

حال با توجه به امیدواری ایجاد شده بین مردم و همچنین استقبال شهروندان از واکسیناسیون، یک همت جمعی دیگر برای رعایت پروتکل های بهداشتی به ویژه در فصل سرما لازم است تا زمینه جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا و افزایش آمارها فراهم شود.

برچسب‌ها کرونا دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی کووید-19 ارومیه واکسیناسیون وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی کرونا دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی کووید 19 ارومیه واکسیناسیون وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی رعایت پروتکل های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی رعایت پروتکل ها معاون سیاسی داشته باشند پوشش د ز د ز سوم د ز اول د ز دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۷۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با ورود این ۲ واکسن مهم به برنامه واکسیناسیون، از عفونت‌های مختلف تنفسی و گوارشی در نوزادان جلوگیری می‌شود.

پنوموکوک یکی از مهم‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا در انسان است که عامل اصلی بیماری پنومونی (سینه پهلو) شناخته می‌شود، روتاویروس نیز یک ویروس بسیار مسری است که موجب اسهال در کودکان می‌شود.

دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: واکسن روتاویروس در سنین دو، چهار و۶ ماهگی و همچنین واکسن پُنوموکوک در سنین دو، چهار و ۱۲ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

بیشتر بخوانید؛ اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در هرمزگان

باکتری پنوموکوک می‌تواند عفونت‌های دیگری مانند سینوزیت، اوتیت (عفونت گوش میانی)، باکتریمی، سپسیس، مننژیت، استئومیلیت، آرتریت سپتیک، اندوکاردیت، پریتونیت، پریکاردیت، سلولیت و آبسه‌های مغزی را نیز ایجاد کند.

دیگر خبرها

  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • روند کاهشی نرخ تورم ماهانه در استان یزد
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • اجرای نوبت اول واکسیناسیون فلج اطفال با ۵۸۴ هزار دز
  • واکسیناسیون ۳۰۰ هزار راس دام در استان همدان
  • بررسی روند توسعه سامانه جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در چایپاره