Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان «خط ویژه» با اشاره به لزوم شناسایی آسیب‌های جشنواره فیلم فجر، گفت: هر دولتی که روی کار بوده با جشنواره به یک شکل برخورد کرده و این همیشه آسیب‌زا بوده است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، «مصطفی کیایی» کارگردان و فیلمنامه‌نویس با اشاره به فراز و فرود برگزاری جشنواره فیلم فجر در طول چهار دهه گذشته، گفت: جشنواره فیلم فجر تنها جشنواره مهم و رسمی ایران بعد از انقلاب بوده که در چهل سال گذشته همیشه دوام داشته و در طول این همه سال با خاطره جمعی سینمای ایران گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار ارائه شده سینمای ایران در جشنواره، همواره معرف و نمایشگر تولیدات سالانه سینمای ایران است.

او درباره آسیب‌های برگزاری جشنواره فیلم فجر، افزود: علی‌رغم ویژگی‌های خوبی که این جشنواره از آن برخوردار بوده، خط‌دهی به فیلمسازان جوان به عنوان یک ایراد مطرح شده است، به طوری که غالبا فیلمسازان تصور می‌کردند اگر قرار است مورد توجه قرار بگیرند باید براساس موفقیت جشنواره‌ای فیلم بسازند. مثلا اگر امسال فیلمی در جشنواره موفق بود سال بعد در تولیدات آثار سینمایی قطعا چند فیلم سینمایی می‌بینید که شبیه به بهترین فیلم سال قبل شده است. به نظرم این موضوع نوعی آدرس غلط دادن به فیلمسازان جوان بوده است.

نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «خط ویژه» ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که در طول این سال‌ها به جشنواره آسیب زده، اعمال‌ سلیقه‌های سیاسی در برخی دوره‌ها بوده است. متاسفانه هر چه به سال‌های اخیر این جشنواره نزدیک می‌شویم، این ورود و دخالت بیشتر شده و این از آسیب‌های یک جشنواره است چرا که جشنواره باید مستقل از نگاه‌های سیاسی باشد. ما شاهدیم هر دولتی که روی کار بوده با جشنواره به یک شکل برخورد کرده و این همیشه آسیب‌زا بوده است.

کیایی در ادامه، درباره اهمیت تقویت زیرساخت‌ها و تجهیزات سینمایی که در گام دوم سیاست‌های کلان سینمایی مورد توجه است، عنوان کرد: زمانی فیلم‌ها با دوربین 35 میلی‌متری ساخته می‌شد و دارای تجهیزات خاص خودش بود. طبیعتا تولید فیلم در آن سال‌ها، کاری سخت‌تر و دور از دسترس بود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و شرایط راحت‌تر به نظرم گرایش به فیلمسازی بیشتر شده و افراد هم راحت‌تر می‌توانند به این عرصه ورود کنند. همچنین عرصه‌های نمایشی هم تغییر کرده است. پیش از این فیلمسازان باید محتوایی تولید می‌کردند که بر پرده سینما نمایش داده می‌شد اما اکنون هر فیلمسازی، هر طور که بخواهد فیلمش را تولید می‌کند و حتی آن را در فضای مجازی منتشر می‌کند. در واقع روش در دسترس قرار گرفتن محتواهای مختلف تغییر کرده است.

نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «ضدگلوله» یادآور شد: این موضوع باعث شده تعداد تولیدات سینمایی بالا برود و شرایطی فراهم شود که هر کسی با هر توانی به سینما ورود کند و ممکن است در کنار این قضیه به سلیقه مخاطب لطمه بزند. چرا که او باعث می‌شود مخاطب با دیدن فیلم‌هایی که ارزش سینمایی ندارد تصور کند تولیدات سینمایی کشور این است و از فضای سینما فاصله بگیرد. بنابراین به تدریج در عرصه رقابت و بالا رفتن سلیقه مخاطب، ناخودآگاه فضای عمومی و بازار سینما چنین فیلم‌هایی را حذف خواهدکرد و در نهایت به ارتقای کیفیت محتوا منجر می‌شود.

چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی به دبیری مسعود نقاش‌زاده از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر جشنواره فیلم جشنواره فیلم فجر انقلاب ایران نمایشگر سینمای ایران فیلم سینمایی دوربین فضای مجازی رقابت ۲۲ بهمن انقلاب جشنواره فیلم فجر دوربین سینمای ایران نمایشگر جشنواره فیلم فجر سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۱۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی دیده شدن سینمای قهرمان محور را گرفت

دومین اکران مردمی فیلم سینمایی «آسمان غرب» به نویسندگی و کارگردانی محمد عسگری و تهیه‌کنندگی حبیب والی‌نژاد شب گذشته ۲ اردیبهشت ماه در پردیس سینمایی لوتوس مال برگزار شد.

در این اکران میلاد کی‌مرام، کریم امینی، کیوان آزاد، یوسف فروتن از بازیگران فیلم و حبیب والی‌نژاد تهیه‌کننده حضور داشتند و جشن تولد میلاد کی‌مرام با همراهی سینمادوستان برگزار شد.

پیش از نمایش فیلم، حبیب والی‌نژاد تهیه‌کننده ضمن خوشامدگویی به مخاطبان بیان کرد: امیدوارم فیلم را دوست داشته باشید و از سینمای قهرمان‌محور حمایت کنید.

سپس میلاد کی‌مرام در سخنانی اظهار کرد: سال نو را به شما تبریک می‌گویم و خوشحالم که امشب شما را اینجا می‌بینم. آرزو می‌کنم حالِ دلِ مردمِ کشورم همیشه خوب باشد و هرکس باعث آزار شما می‌شود به سزای اعمالش برسد.

وی ادامه داد: از اینکه در این شرایط سخت به سینما می‌آیید و از فیلم‌های این چنینی که اسم آن را سینمای قهرمان محور گذاشته‌ایم و بسیار کم ساخته می‌شود، حمایت می‌کنید، تشکر می‌کنم.

بازیگر نقش خلبان شیرودی در فیلم «آسمان غرب» در پایان خاطرنشان کرد: نیاز است که این فیلم‌ها توسط نسل امروز دیده شود. شاید تا یک جایی بتوان جلوی آن را گرفت، اما سعی و تلاش برای دیده نشدن به جایی نمی‌رسد. قطع به یقین بدانید که این فیلم‌ها دیده می‌شود و به امید خدا و لطف شما در تاریخ می‌ماند.

فیلم سینمایی «آسمان غرب» روایتی قهرمان‌محور از حماسه‌آفرینی شهید علی‌اکبر شیرودی، خلبان کبرای هوانیروز ارتش و گروه هم‌رزمانش را در روز‌های نخست و غافلگیرانه شروع جنگ در غرب کشور برای حفظ وطن به تصویر می‌کشد.

بازیگران این اثر عبارتند از؛ میلاد کی‌مرام، امیرحسین آرمان، نادر فلاح، آرمین رحیمیان، کریم امینی، روح الله زمانی، راهله لطفی، محمدرضا صولتی، پیام اینالوئی، یوسف فروتن، احسان عباسی، صفرمحمدی، کیوان آزاد، مهران میرزایی، احسان صاحب الزمانی، وحید عبدالمجیدی، رامین قربانی، مجتبی واشیان، پرهام غلاملو، سمیه مهری، نیوشا علیپور، امیرحسین شام بیاتی، توران یاقوتی و باحضور افتخاری تورج الوند و نسیم ادبی.

این اکشن هوایی، محصول بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی سوره با مشارکت ارتش جمهوری اسلامی ایران و پخش این فیلم برعهده موسسه بهمن سبز است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینماهای کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد/ جمع کل؛ بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان
  • قابهایی شبیه به زندگی از جنس فلسفه و شعر و عرفان
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • اکران فیلم سینمایی «مست عشق» در ۶ سینمای مشهد از فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شش فیلم داریوش مهرجویی در جشنواره مسکو‌ نمایش داده می‌شود
  • میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی دیده شدن سینمای قهرمان محور را گرفت
  • ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!