Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مجموعه مستند «کار، کار انگلیسی‌هاست»، تولید موسسه‌ فرهنگی هنری اندیشه‌ شهید آوینی به ماجرای نفوذ انگلستان در ایران و مقابله‌ متفاوت علما با این جریان از نهضت تنباکو تا انقلاب اسلامی می‌پردازد.

هر قسمت از این مجموعه مستند ۱۶ قسمتی به یکی از وقایع تاریخی اشاره دارد. «لطیفه‌السادات مرتضوی»؛ نویسنده‌ فیلمنامه و یکی از پژوهشگران این مجموعه درباره‌ چرایی انتخاب چنین سوژه‌ای عنوان کرد: با مرور فرمایشات آقا و بعد از مطالعه‌ تاریخ، این نتیجه حاصل شد که نفوذ انگلستان در ایران تقریباً از زمان نهضت تنباکو بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته قبلاً هم استعمار انگلستان وجود داشت، ولی از آن زمان، بحث نفوذ خیلی جدی مطرح شد. در این شرایط، وجود روحانیت و این که چه نقشی در رهبری مردم به عهده گرفتند، موضوع مناسبی برای طرح ایده، انجام پژوهش و نگارش فیلمنامه بود و این مجموعه براساس اسناد و مدارک به این نتیجه می‌رسد که نهضت تنباکو، فرآیند وقوع بیداری اسلامی در ایران بوده است.

وی درباره‌ رویکرد محتوایی «کار، کار انگلیسی‌هاست»، گفت: ما در این مستند از طریق مرور شخصیت‌ها و عملکرد علما در آن دوران به موارد مختلفی می‌پردازیم. بحث انقلاب مشروطه و هدف انگلیسی‌ها از ایجاد تفرقه میان علما و نقش نفوذ انگلیس بعد از نهضت تنباکو و موارد مختلفی که در این فاصله‌ زمانی افتاد، از جمله مباحث این مجموعه به شمار می‌آید. در واقع انگلیس از طریق نفوذ و اختلاف بین روحانیت در ایران توانست میدان را به نفع خودش تغییر دهد چرا که انگلیس در طول مدتی که توجه‌اش به ایران جلب شد، درصدد از بین بردن رهبری واحد بود و می‌دانست که با وجود رهبری واحد در جامعه، عملی کردن نقشه‌ی نفوذ غیر ممکن می‌شود. به همین دلیل وقوع انقلاب اسلامی شرایط متفاوتی را رقم زد و این مستند براساس مطالعات تاریخی به این نتیجه می‌رسد که انقلاب اسلامی، پیروزی مشروطه‌ی مشروعه بوده است.

این نویسنده افزود: مجموعه مستند «کار، کار انگلیسی‌هاست» در ۱۶ قسمت ۳۰ دقیقه‌ای و براساس اسناد تاریخی مروری پژوهشی به مقطع حساسی از تاریخ کشورمان دارد و به نقش علما در این دوره می‌پردازد تا با بررسی این دوران به تاثیر نفوذ انگلیس در میان برخی از خواص توجه شود. ما برای هر قسمت از کتاب حدود ۷، ۸ منبع قید کردیم و البته این منابع در برخی از قسمت‌های دیگر هم مورد استفاده قرار گرفته است.

«لطیفه‌السادات مرتضوی» درباره‌ بخش‌های مختلف این مجموعه مستند توضیح داد: ما در این مجموعه از نهضت تنباکو شروع می‌کنیم که در آن رهبری میرزای شیرازی به تصویر کشیده می‌شود. سه قسمت بعدی درباره‌ی مشروطه است که در قسمت اول آن، رهبری آقایان بهبهانی و طباطبایی بررسی می‌شود. قسمت بعدی درباره‌ی رهبری شیخ فضل‌الله نوری است. قسمت سوم از بخش مشروطه هم درباره‌ی سید‌عبدالحسین لاری است. ما ضمن اشاره به نتایج مثبت عملکرد این افراد به بیان ایرادات هم می‌پردازیم تا اشکالات این رفتار‌ها را هم نشان دهیم.

انتهای پیام/ 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برنامه تلویزیونی مستند تلویزیونی مجموعه مستند نهضت تنباکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۳۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجموعه داستان دوباره همان زخم‌ها را به صورتم بزن در کرمانشاه منتشر شد

کتاب دوباره همان زخم‌ها را به صورتم بزن اثر سجاد حیدریان نویسنده کرمانشاهیصفحه آرایی آن را «هستی مرادی» و طراحی جلد آن را «فاطمه یزدانی‌فر» انجام داده، مشتمل بر ۶ داستان با نام‌های سمعک، تانک و قو، باغ مردگان، گزارش، قبرستان داستانک و دوباره همان زخم‌ها را به صورتم بزن، است.

در بین ۶ داستان کوتاه این کتاب با درونمایه و مضمون‌های مختلف از جمله اجتماعی، عاشقانه و روانشناختی، چند ویژگی مشترک وجود دارد؛ مانند ویژگی‌های شخصیتی کاراکترها. نام کتاب از داستان آخر مجموعه گرفته شده که قسمت‌هایی از تجربه واقعی زندگی خود نویسنده و قسمت‌هایی از آن ساخته ذهن نویسنده است.

کاراکتر‌های داستان‌ها با توجه به شرایطی که در آن قرار دارند و موقعیت‌هایی که پیش رویشان قرار می‌گیرد، شدیدا یاس و ناامیدی را در خود احساس می‌کنند و در تلاش هستند که شرایط و زندگی فعلی خود را حفظ کنند. این کتاب با هدف رساندن مفهوم قسمت‌های تراژدی و غمناک زندگی و زیستن و همچنین تاثیری که بر روی روح و روان و شخصیت انسان می‌گذارد با زبانی ساده از نگاه شخصی نویسنده و تجربه‌های او در طول زندگی نوشته شده است.

سجاد حیدریان متولد سال ۱۳۷۸، زاده کرمانشاه و دارای مدرک لیسانس رایانه است که اولین اثر خود را به چاپ رسانده است. چند سال سابقه حضور در تئاتر دارد. عضو انجمن سینمای جوانان، نویسندگی، کارگردانی، صدابرداری و تدوین‌گری سینما را هم در کارنامه دارد و در عین حال کارگردان ۲ فیلم مستند "لودولوژی" و فیلم کوتاه داستانی "برش پیتزا" است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • تیزر «بارگادون» منتشر شد/ مستندی درباره آداب خوشه‌چینی انگور
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • این فیلم مستند پرونده خون‌های آلوده را دوباره باز کرد
  • بررسی بحران بورس در «ناامیدی سم است»/ ساخت مجموعه مستندی درباره صنعت خودرو در ایران
  • شهد شکرستان به کام مخاطبان
  • مجموعه داستان دوباره همان زخم‌ها را به صورتم بزن در کرمانشاه منتشر شد
  • روایت مفاخر ایران زمین در مجموعه مستند «تازه نفس»
  • انتقاد تند روزنامه جوان از القای دوقطبی «آقا و دفتر آقا»/تاثیر تجربه جنگ با عراق در مواجهه نظامی با اسراییل/نسل زد؛ خوش‌شانس یا بداقبال