Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، ضمن بیان اهداف برنامه‌های هفته پژوهش، نحوه انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر را در بیست و دومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر، تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر محسن شریفی، دبیر جشنواره تجلیل از پژوهشگران برگزیده، در پنجاه‌ونهمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری که با هدف هماهنگی و تبین برنامه‌های هفته پژوهش برگزار شد، اهداف برگزاری هفته پژوهش را به صورت خلاصه؛ ترویج فرهنگ پژوهش وفناوری در کشور، ارتقای منزلت و جایگاه پژوهش و فناوری، معرفی توانمندی‌های پژوهشی، فناوری و نوآوری کشور، تشویق، تقویت، ایجاد انگیزه در اعضای هیأت‌علمی و پژوهشگران و فناوران کشور و فراهم‌سازی زمینه گسترش پژوهش‌های هدفمند و موثر در سطح جامعه دانست و گفت: یکی از برنامه‌ها و رخدادهای مهم هفته پژوهش و فناوری که انصافاً اثربخشی خوبی خصوصاً در جامعه علمی که پژوهشگران و اعضای هیات علمی هستند، داشته، همین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر است که امسال شاهد بیست و دومین دوره این جشنواره هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی بیان کرد: این جشنواره در دو بخش برگزار می‌شود که بخش اول در دانشگاه‌ها انجام می‌شود که معمولاً شهریور ماه هر سال در قالب آیین نامه‌ای به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، پژوهشگاه‌ها، دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی یا غیر دولتی ابلاغ می‌شود و از دانشگاه‌ها درخواست می‌کنیم تا یک نفر را که دارای شاخص‌های لازم است، معرفی کنند.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست‌ها و برنامه‌هایی که در ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری اتخاذ می‌شود، امسال درخواست معرفی سه نفر از هر دانشگاه، پژوهشگاه یا موسسه داشتیم که با توجه به شاخص‌های مندرج در آیین‌نامه، سه نفر برتر را به ما معرفی می‌کنند و بعد از ارسال اسامی افراد منتخب به دبیرخانه ستاد، ما پرونده‌های ارسالی را دریافت می‌کنیم.

وی افزود: امسال سامانه‌ای را طراحی کرده‌ایم که اطلاعات دوستان را بتوانیم از پایگاه‌های علمی مانند اسکوپوس، گوگل‌اسکالر و برای بخش‌هایی مثل علوم انسانی از آی اس سی دریافت کنیم یا از خودشان بخواهیم که این اطلاعات را بارگذاری کنند.

دکتر شریفی اظهار کرد: ما سعی کرده‌ایم که اطلاعات کسی جا نماند، بنابراین در فاز اول، مراکز خودشان افراد را انتخاب کرده و اسامی را برای ما ارسال می‌کنند و نهایتاً در چند جلسه داوری که ازتعداد ۷۰ تا ۸۰ نفر داور که از پژوهشگران سال‌های گذشته هستند، در دو مرحله پژوهشگران برتر انتخاب می‌شوند و همین اتفاق در بخش فناوری هم صورت می‌گیرد. البته بخش انتخاب و داوری در دفتر فناوری که هم اکنون تبدیل به معاونت فناوری شده، انجام می‌شود.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه در اینجا نکته مهمی که وجود دارد، اثربخشی است، ادامه داد: اینکه ما دنبال چه چیزی هستیم، مهم است، ترویج فرهنگ پژوهش، معرفی، تقدیر و توانمندی‌ها را نشان دهیم و از یک طرف نیازمندی‌ها را منعکس کنیم که جشنواره هفته پژوهش و فناوری بخشی از این هدف‌ها را پوشش می‌دهد.

دکتر شریفی، مهم‌ترین شاخص‌ها برای برگزیدن پژوهشگران برتر را مواردی مانند نقش‌آفرینی در تولید علم، نقش‌آفرینی در ارتباط بین صنعت و جامعه با انجام تحقیقات کاربردی، نقش‌آفرینی در حل مسائل جامعه یا در اشتغال و برنامه محور بودن فعایت‌ها برشمرد و افزود: در بخش فناوری هم به عنوان نمونه نقش طرح فناور در حل مسائل کشور یا نقش‌آفرینی فرد در کارآفرینی و اشتغال، تولید محصول، میزان فروش خوب و داشتن بازار هدف از شاخص هایی هستند که لحاظ خواهند شد.

وی خاطر نشان کرد: امسال بنا به دستور وزیر علوم، یک مجموعه دیگری اضافه شده که واقعاً پیشنهاد خیلی خوبی بود، بنا بر این پیشنهاد، پژوهشگرانی که همه این شاخص ها را با هم دارا نباشند، ولی اگر در یک یا دو تا از این شاخص ها درجه یک و تاپ باشند، مثلاً عضو هیات علمی که بیشترین ارجاعات را دارد یا کتابی تالیف کرده که در سطح بین‌المللی و داخلی جایگاه خاصی دارد یا در حوزه ثبت اختراعات و یا در بحث تجاری سازی موفق بوده، همچنین افرادی که در حوزه هنر توانسته اند آثار بدیعی را در داخل و خارج از کشور خلق کنند، بتوانند از این فرصت استفاده کنند و این جدول هم امسال اضافه شده است.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، وی یادآور شد: در حال حاضر در بخش پژوهشگران و فناوران در مجموع حدود ۳۷۵ پرونده در رشته‌های مختلف به دست ما رسیده که تقربیا ۱۰۰ پرونده نسبت به سال گذشته افزایش داشته است که داوران جشنواره در حال بررسی این پرونده‌ها هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر هفته پژوهش هفته پژوهش 1400 پژوهشگران و فناوران برتر پژوهش و فناوری نقش آفرینی دانشگاه ها هفته پژوهش برنامه ها شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۳۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان

ایسنا/زنجان مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان زنجان گفت: بحث تامین مالی پروژه‌های نوآورانه و مجموعه‌های دانش‌بنیان وظیفه و رسالت توسعه صندوق‌های پژوهش کشور و در رأس آن‌ها صندوق نوآوری است.

بهزاد قاسمی شامگاه روز گذشته (چهارسنبه ۵ اردیبهشت ماه) در جمع فعالان بخش آی‌تی استان زنجان که در محل جهاددانشگاهی استان زنجان برگزار شد، اظهار کرد: در مجموع صندوق نوآوری استان زنجان در سال گذشته به شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های فناوری و مراکز رشد ۲۷۰ میلیارد تومان خدمات مالی ارائه داده است که حدود ۱۰۰ میلیارد تسهیلات مستقیم بوده است. 

وی تصریح کرد: از این ۱۰۰ میلیارد ۳۳ درصد سهم شرکت‌های فعال در حوزه آی‌تی بود که امسال امیدواریم با همکاری ما بین صندوق و نظام صفی یارانه‌ای این عدد را قابل توجه کنیم.

او با اشاره به برنامه‌ها این حوزه، خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال۲۷۰ میلیارد را به ۵۰۰ میلیارد برسانیم. سه منبع داریم که بتوانیم به شرکت‌های دانش‌بنیان یا عضو پارک، خدمات مالی ارائه کنیم که صندوق نوآوری و شکوفایی در راس آن‌ها است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تقدیر از معلمان نمونه برتر استان مرکزی
  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان
  • معرفی همراه اول به عنوان کارفرمای برتر سلامت‌محور
  • اختتامیه جشنواره «پوپک» در هفته فرهنگی اصفهان
  • پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند
  • مشارکت فعال کانون‌های مساجد در رویداد ملی جوانی جمعیت
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته | تقویت همکاری‌های امنیتی ایران و پاکستان از اهداف سفر رئیسی
  • بهادری جهرمی: دولت پیگیر حقابه هیرمند بوده و خواهد بود/ توسعه و تقویت همکاری‌های امنیتی بین تهران و اسلام آباد یکی از اهداف سفر رئیسی به پاکستان / تداوم برنامه‌های حمایتی دولت از کشاورزان در سال جاری / آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته
  • انتخاب سه کارگر فارس به عنوان نخبه ملی کشور