Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-19@14:56:41 GMT

تزریق مازوت به ریه‌های مردم

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۱۴۰۴۲

تزریق مازوت به ریه‌های مردم

آفتاب‌‌نیوز :

فریدون عباسی به‌تازگی گفته: «مردم را از مصرف سوخت مازوت در نیروگاه‌ها و صنایع نترسانیم، اگر مازوت مصرف نکنیم ۲۵ درصد کشور در خاموشی فرو می‌رود، اگر گرما می‌خواهیم و خواستار زنده ماندن هستیم، باید آلودگی را نیز تحمل کنیم»؛ جمله‌ای که این‌طور از آن برمی‌آید، ایرانی‌ها بین آلودگی هوا یا خاموشی‌ها یکی را باید انتخاب کنند؛ انتخابی بین بد و بدتر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توصیه به سوزاندن مازوت توسط نیروگاه‌ها و حتی صنایع، از زبان یکی از چهره‌های سیاسی که در رزومه خود دارای سابقه سال‌ها مدیریت اجرایی است و مدت‌هاست که بر صندلی بهارستان تکیه زده، به‌قدری با تعجب کاربران فضای مجازی همراه شده که خیلی‌ها دست به مقایسه ایران با سایر کشور‌ها در زمینه امنیت انرژی و سلامت محیط‌زیست زده‌اند و می‌گویند: «تهران به دلیل سوخت مازوت نفس ندارد و ادامه این روند می‌تواند نه‌فقط انسان‌ها که محیط‌زیست را هم بیمار کند»، «ایران دارنده دومین منابع گاز دنیاست، اما هر سال در فصل سرما از نبود گاز، مازوت به ریه‌های ساکنان شهر‌های بزرگ وارد می‌کند»، «اینکه مردم را بترسانی از خاموشی و در ازای این کار سم خالص وارد ریه‌هایشان کنی، در هیچ جای دنیا رسم نیست». واکنش‌ها به این جمله کوتاه، اما تلخ همچنان ادامه دارد.

نکته تلخ ماجرا اینجاست که چنین اظهارنظر غیر کارشناسی شده می‌تواند مصرف این ماده سمی را از حالت غیرقانونی به رسمی تبدیل کند. این در حالی است که در گذشته حداقل این موضوع قانونی نبود و سوزاندن آن توسط صنایع موقتی به نظر می‌رسید. اواسط آبان همین امسال، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران گفت: «صنایع پایتخت طی فصل پاییز حق استفاده از سوخت مازوت را ندارند و در این زمینه فرمانداران باید نظارت جدی را داشته باشند.»، اما حالا ظاهراً کار از نظارت گذشته و همه برای خفه کردن تهران و سایر کلان‌شهر‌ها دست‌به‌دست هم داده‌اند. این در حالی است که همین چند هفته پیش، معاون استاندار آذربایجان شرقی درباره دلیل تشدید آلودگی هوای تبریز گفت: «باوجوداینکه قانون استفاده از سوخت مازوت را به‌خصوص هنگام آلودگی منع کرده، اما امسال از ۱۵ شهریور نیروگاه تبریز به دلیل تصمیمات ابلاغی از مرکز، مجبور به استفاده از مازوت به‌جای گاز شده است.» درصورتی‌که صحبت این نماینده مجلس باعث قانونی شدن استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها و صنایع شود، این یعنی در داخل کشور غافل از اینکه در نزدیکی این مراکز نفس‌های مردم به شماره افتاده، مازوت به‌صورت رسمی و قانونی می‌سوزد تا بحران آلودگی هوا هیچ‌گاه فرصت بهتر شدن نداشته باشد. بر اساس گزارش‌های موجود، نیروگاه حرارتی شازند با ۶.۵میلیون لیتر مازوتی که می‌سوزاند، نزدیک به ۴۵۰ تن انواع آلاینده‌ها را وارد محیط می‌کند که خطرناک‌ترین نوع آلاینده‌ها دو آلاینده دی‌اکسید گوگرد و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است که اثرات مخربی بر سلامت شهروندان دارد. از سوی دیگر گفته می‌شود که ذرات دو و نیم میکرون ازجمله خطرناک‌ترین نوع آلاینده‌ها محسوب می‌شوند به‌طوری‌که به‌طور مستقیم وارد نایژک در ریه شده و موجب ضایعات حاد تنفسی و مشکلات قلبی می‌شود. از طرفی بر اساس مطالعات صورت گرفته دی‌اکسید گوگرد موجب مشکلات استخوانی، عروقی و بیماری‌های ریوی می‌شود و نیروگاه حرارتی شازند در زمان مازوت سوزی خود ۴۵۰ تن از این آلاینده‌ها را وارد ریه شهروندان می‌کند که بسیار خطرناک است.

حالا، اما در شرایطی که دنیا به‌ویژه کشور ما با پاندمی کرونا مواجه است و اکثر افراد به التهابات ریوی دچار می‌شوند، مازوت سوزی نیروگاه بر اساس مطالعات جهانی می‌تواند تا ۱۰ درصد میزان مرگ‌ومیر را بالابرده و شدت بیماری را افزایش می‌دهد؛ آلودگی هوا در شرایط کرونا موضوع مهمی است و در کنار اقداماتی که برای پیشگیری از این ویروس انجام می‌شود، باید مدیریت شود تا پیامد‌های ناشی از آن کاهش پیدا کند. نگاهی به مقالات چاپ‌شده درباره مازوت، نشان می‌دهد که این ماده یکی از منابع سوختی است که اتفاقاً دوستی خوبی با طبیعت هم ندارد. مصرف این سوخت به‌قدری در دیگر کشور‌ها خطرناک تلقی می‌شود که مصر در سال ۱۹۹۵ استفاده از مازوت و سایر فرآورده‌های نفتی سنگین در مناطق مسکونی را ممنوع اعلام کرد. این کشور حتی در سال ۲۰۱۸ برنامه حذف کامل مازوت را در دستور کار خود قرار داد. به گفته تحلیلگران بین‌المللی، مازوت نقش مهمی در آلودگی هوا ایفا می‌کند. آن‌طور که در مقالات به این موضوع اشاره‌شده، اثرات زیست‌محیطی مازوت به دلیل اجزای تشکیل‌دهنده آن است. چراکه مازوت مخلوطی از هیدروکربن‌های سنگین مختلف مانند آسفالتین‌ها، رزین‌های نفتی، پارافین‌ها، هیدروکربن‌های غیراشباع، حلقوی و چند حلقه‌ای است. علاوه بر این گفته می‌شود که مازوت به دلیل دارا بودن سایر عناصر سمی تأثیرات مخربی بر طبیعت دارد. یک محقق خاورمیانه‌ای در مقاله‌ای به اثرات مخرب مازوت اشاره‌کرده و می‌نویسد: «مصرف مازوت بسیار خطرناک است، چراکه سوزاندن این ماده باعث آزاد شدن گاز‌های سمی اسیدسولفوریک و اسید‌های نیتروژن‌دار می‌شود.» مقالات بی‌شماری در زمینه مازوت می‌توان یافت که همگی نشان از این دارد که اتفاقاً نه‌فقط مردم که دولت‌ها و صنایع کشور‌ها را از سوزاندن این ماده باید ترساند.

منبع: روزنامه همدلی

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت آلودگی هوا آلاینده ها سوخت مازوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۴۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور برای دومین بار عازم سمنان می‌شود/ دستاوردهای سفر رئیسی به سمنان چه خواهد بود؟

دوشنبه بود که سید محمدرضا هاشمی استاندار سمنان در نشست خبری خود با خبرنگاران از سفر رئیس جمهور کشورمان به استان سمنان خبر داد و در ادامه این را هم گفت که در این سفر پروژه‌های اقتصادی، جشن احیای واحد‌های اقتصادی، جشن جوانی جمعیت در نهضت ملی مسکن و جلسه شورای عالی استان در دستور کار رئیس‌جمهور قرار دارد. بیش از ۱۰۶ درصد اعتبارات طرح‌های دور اول سفر رئیس‌جمهور به استان سمنان جذب شده است که بیشترین جذب اعتبار در سفر‌های دور اول رئیس‌جمهور بوده است.  دور اول سفر هیات دولت به استان سمنان ۱۴۵ مصوبه داشت که بالغ بر ۳۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار به طرح‌های عمرانی اختصاص یافت. از ۱۳۷ طرح دور اول سفر، ۲۶ مصوبه کاملا اجرا شده، ۸۶ مصوبه در حال اجراست و ۲۵ مصوبه در دست پیگیری است.

هاشمی با تاکید بر اینکه ۵۵۵ پروژه نیمه تمام در سطح استان وجود دارد که اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان برای اتمام این پروژه‌ها نیاز است، گفت: در دور دوم سفر آیت الله رئیسی به استان سمنان پروژه‌هایی با درصد پیشرفت بالا را با اعتبار ۹۲۴۶ میلیارد تومان پیشنهاد کردیم که ۷۱۶۰ میلیارد تومان در مصوبات اولیه گنجانده که بخش اعظم این پروژه‌ها به بهره‌برداری رسید.  رئیس‌جمهور در آخرین دیدار شورای اداری استان ۲۴ دستور ویژه به ۹ وزارتخانه صادر کرد که به حمدالله پیگیری و محقق شده است.

وی ادامه داد: ۲ عامل موجب شد که سفر آیت الله رئیسی به استان سمنان به تاخیر بیفتد یکی انتخابات مجلس شورای اسلامی و دیگری ماه مبارک رمضان و ان شاء الله در پنجشنبه هفته جاری سفر آیت الله رئیسی به استان سمنان برگزار خواهد شد.

استاندار سمنان با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور در این سفر ۲ دیدار مردمی خواهند داشت، گفت: یکی از این دیدار‌ها در مرکز استان انجام می‌شود و در مرحله دوم سفر نیز دیدار مردمی دیگری در شهرستان شاهرود و میامی انجام خواهد شد.

وی افزود: در این سفر همچنین پروژه‌های اقتصادی، جشن احیای واحد‌های اقتصادی، جشن جوانی جمعیت در نهضت ملی مسکن و جلسه شورای عالی استان نیز در دستور کار برنامه‌های آیت الله رئیسی قرار دارد.

افتتح سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گرمسار در سفر رئیس جمهور به سمنان

همانطور که استاندار سمنان نیز گفت در این سفر قرار است اتفاقات مبارکی برای مردم این استان رقم بخورد که در این گزارش به آنها اشاره خواهیم کرد.

 سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گرمسار به عنوان بزرگترین سیلوی شرق کشور در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در حال ساخت است و هم‌اکنون پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۳ درصد دارد و حالا صحبت از حضور رئیس جمهور در این پروژه در حال تکمیل است.

حمیدی معاون هماهنگی امور  عمرانی  سمنان درباره افتاح این سیلو گفته است: ما در آستانه سفر ریاست جمهور هتستیم این سیلو در دولت قبل با اعتبار بانک توسعه اسلامی آغاز شد و الان به پیشرفت بالای نود درصد رسیده است؛ در سفر اول ۱۶ میلیارد توامان اعتبار به این پروژه اختصاص یافت و این اعتبار تامین هم شد و اکنون در آستانه افتتاح قرار دارد و نیاز است که با دستور رئیس جمهور این پروژه به بهره برداری برسد ذخیره گندم این پروژه صد هزار تن گندم است که به عنوان پشتیبان شهر تهران مورد بهره برداری قرار میگرید تا در مواقع اضطراری به ویژه پرافند غیر عامل مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

عبدالرحیم تحصیلی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان پیشتر درباره آن گفته بود: بهره‌برداری از سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گرمسار نقش مهمی در رفع بخش بزرگی از مشکلات منطقه‌ای و کشور دارد و نیاز‌های ضروری ذخیره‌سازی گندم به عنوان محصول راهبردی کشور را محقق می‌کند. این سیلو دارای چهار خوشه و کندو‌های ۹ عددی به هم چسبیده است و در مجموع ۳۶ کندو به ارتفاع حدود ۴۵ متر و قطر ۱۱ متر دارد. گرمسار غربی‌ترین شهرستان استان سمنان، پنج هزار و ۱۸۲ کیلومتر مربع وسعت و بیش از ۷۰ هزار نفر جمعیت دارد.

 افتتاح فاز اول تقاطع غیر همسطح در استان سمنان

در سفر رئیس جمهور یکی دیگر از مطالبات اصلی مردم سمنان نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت که آن پروژه  افتتاح فاز اول تقاطع غیر همسطح در استان سمنان است.

علی رضوانی سرپرست فرمانداری شهرستان آرادان در این زمینه گفته است: اصلاح پل یکی از مطالبات جدی مردم این منطقه بوده است. در راستای مطالبات مردم آغاز این پروژه با اعتبار ۴۷ میلیارد تومن از سوی وزارت راه و شهرسازی  شروع شده است. در ایم عید نوروز این محور تصادفات زیادی داشته است که اگر این پروژه به بهره برداری برسد بخش اعظمی از مشکلات این منطقه حل خواهد شد.

احیای کارخانه‌ای که ۱۲ سال تعطیل بود

احیای کارخانه تعطیل شده کاشی و سرامیک ایرانی بخش دیگری از اقداماتی است که در این سفر مورد توجه قرار خواهد گرفت.

محمدرضا ثابتی در این باره گفته است: بیش از ۱۲ سال این واحد راکد مانده بود و تبطیل شده بود به محل دپو زباله، اما امروز به چرخه تولید بازگشت است و حدود ۱۱۰ نیروی کار در این محل مشغول به کار شدند. حدود ۲۰۱ واحد از این دست در استان سمنان احیا شدند. این واحد‌ها از مجموع ۴۴۰ واحدی هستند که قابلیت احیا را دارند. شاهد افزایش دو برابری جذب سرمایه خارج در دولت آقای رئیسی هشتیم.

گفتنی است که  این کارخانه با ۳۰۰ تا ۴۰۰ نیروی انسانی مشغول به کار خواهد شد.

بازدید از نیروگاه سیکل ترکیبی سمنان 

رئیس جمهور کشورمان در سفر به سمنان از نیروگاه سیکل ترکیبی سمنان نیز بازدید خواهد داشت.  

داود غلامی مدیر نیروگاه سیکل ترکیبی قدس سمنان در این باره گفته است:  رئیس جمهور در سفر خود به استان سمنان از این نیروگاه بازدید میکنند که دلیلش هم احداث دو واحد گازی نیروگاه سمنان است. این نیروگاه از سال ۸۸ ساخته شد وتمامی تجهیزات و بستر‌ها آماده بود برای نصب چهار واحد گازی دو واحد بخار که در آن زمان به دلایل مختلف مشترکات این چهار واحد کگازی انجام شد، اما فقط دو واحد گازی نصب شد. از سال ۹۹ تصمیم گرفتیم با سرمایه گذاری حدود ۱۵۰ میلیارد تومانی ظرفیت دو واحد خود را افزایش دهیم. هر واحد ۲ مگابات افزایش ظرفیت داشتند و در نهایت ظرفیت نیروگاه به دو واحد ۱۸۳ مگابات جمعا ۳۶۶ مگابات رسید و در سال ۱۴۰۰ تصمیم بر توسعه این نیروگاه گرفتیم و دو واحد گازی دیگر به نیروگاه سمنان اضافه شد. در حال حاضر نیروگاه سمنان بهره برداری انجام شده و آماده افتتاح این دو واحد هستیم. پروژه‌هایی که در دست اقدام داریم بسیار بزرگ هستند.

وی ادامه داد:  اگر سیکل ترکیبی این نیروگاه کامل شود این نیروگاه بالغ بر هزار و صد مگابات بر ساعت برق تولید خواهد کرد که تقریبا بزرگترین نیروگاه در منطقه شرقی کشور خواهد بود. پروژ افزایش ظرفیت نیز داریم و این نوید را به مردم کشورمان میدهیم که ۳۰ مگابایت دیگر تا قبل از خرداد واحد مدار خواهد شد.
در سطح کشور ۴۸ پروژه در سال ۱۴۰۱ تعریف شد ب نام «پیشرانان پیشرفت ایران» که یکی از آنها پروژه نیروگاه سمنان است که واحد اول خود را در مردادماه ۱۴۰۱ به بهره برداری رسانده ایم  یک امتیاژ ویژه که این نیروگاه دارد برق نیروگاه ما از پایدار‌ترین برق‌ها در کشور است.

شرکت فروسیلیس ایران واقع در شهرک صنعتی سمنان

دیگر برنامه رئیس جمهور بازدید از شرکت فروسیلیس ایران است که  طاهر شاه حسینی قائم مقام مدیر عامل این کارخانه به ما گفت: این شرکت قرار است با حضور ریاست جمهور افتتاح شود و تولید کننده شرکت فروسیلیس ایران محسوب میشود؛ طرح اصلی این شرکت این است که بزرگترین تولید کننده این محصول در ایران باشد. فروسیلیس یک محصول کلیدی در صنایع فولاد و همچنین در صنایع چدن و فولاد است. ظرفیت فعلی این شرکت حداد ۴۰ هزار تن است که قابلیت توسعه تا ۵۰ هزار تن با شرایط فعلی را نیز دارد و تعداد افرد هم حدود ۳۵۰ هزار نفر است که با تکیل ظرفیت به ۴۰۰ نفر میشود. حدود ۴ هزار نفر هم نیروی مستقیم داریم.

شرکت فروسیلیس ایران واقع در شهرک صنعتی سمنان روزانه ۸۵ تن و سالانه ۲۵ هزار تن فرو آلیاژ تولید می‌کند که ماده اولیه صنایع فولاد کشور محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • سپاه در میدان برای امید آفرینی و رفع مشکلات مردم
  • رئیسی در سمنان: تمام همت دولت تحقق وعده‌ها در استان است/تذکر مهم به بانک‌ها 
  • رئیسی در سمنان: تمام همت دولت تحقق وعده‌ها در استان است/تذکر رئیس جمهور به بانک‌ها 
  • مشکل ناترازی برق در کشور را رفع می کنیم
  • بیشترین مطالبه مردم استان سمنانی از دولت «آب و رفع تنش آبی» است
  • افزایش تولید برق کشور با یاری شرکت انتقال گاز
  • کنترل کیفیت آب شرب با استاندارد‌های ملی و بین المللی در مازندران
  • رئیس‌جمهور برای دومین بار عازم سمنان می‌شود/ دستاوردهای سفر رئیسی به سمنان چه خواهد بود؟
  • رئیس جمهور برای دومین بار عازم سمنان می‌شود/ دستاوردهای سفر رئیسی به سمنان چه خواهد بود؟
  • سهم ۲۵ درصدی تجدیدپذیر‌ها از ظرفیت صادراتی برق کشور