Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای اخیر با وجود افزایش محدودیت‌های سعودی‌ها در پذیرش زائران خارجی، تعداد زوار خانه خدا و حتی درخواست‌ها برای تشرف به مسجدالحرام افزایش یافته است. البته هنوز محدودیت‌های کرونایی در اطراف کعبه اعمال می‌شود.

به گزارش قدس آنلاین، سفر به سرزمین وحی و دیدن شکوه و عظمت کعبه، طواف خانه خدا، سعی صفا و مروه، بالا رفتن از جبل‌النور و دیدن غار حرا یا حتی نوشیدن آب زمزم آرزویی است که هر مسلمانی در دل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین هر مسلمانی با هر اعتقادی با دیدن خانه خدا متحول می‌شود و ممکن است حتی گاهی خود را در فضای ملکوتی آن تصور کند و در ذهنش به دور خانه خدا بچرخد.

خالی شدن مسجدالحرام در ابتدای شیوع کرونا

دو سال گذشته که کرونا همه برنامه‌های و ابعاد زندگی افراد را متحول کرد، درهای خانه خدا هم بسته شد و ماه‌ها تعداد انگشت‌شماری از افراد که از متولیان مسجدالحرام بودند، مجوز تشرف به خانه خدا و طواف کعبه را داشتند. دیدن تصاویری از خالی بودن مطاف شاید یکی از غم‌انگیزترین تصاویر در ابتدای شیوع کرونا بود.

اکنون حدود دوسال از شیوع ویروس کرونا می‌گذرد و همچنان این ویروس منحوس در جهان، هزاران نفر را به مرگ می‌کشاند. اما مسلمانان با رعایت نکات بهداشتی به اماکن زیارتی مشرف شده و به زیارت و نیایش می‌پردازند؛ تا جایی که در روزهای اخیر، تعداد زائران خانه خدا افزایش چشمگیری داشته است و به جای روزانه ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر، حدود ۱۰۰ هزار نفر به زیارت مسجدالحرام مشرف می‌شوند.

 این‌ ‌امر در حالی است که در نرم‌افزار توکلنا و اعتمرنا روزانه بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای تشرف به خانه خدا از انجام عمره مفرده تا اقامه نماز جماعت درخواست خود را می‌کنند که به منظور جلوگیری از ازدحام جمعیت فقط تا سقف ۱۰۰ هزار نفر پذیرش و به آنها مجوزهای ورود به مسجدالحرام داده می‌شود.

یکی از مهم‌ترین اماکن زیارتی مسلمانان جهان، خانه خداست که هر روز جمع کثیری از مسلمانان از راه‌های دور و نزدیک به مکه مکرمه مشرف شده و به طواف خانه خدا مشغول می‌شوند.

تغییرات زیارت خانه خدا با شیوع کرونا

 البته تشرف به خانه خدا پس از شیوع کرونا با قبل از این ویروس تفاوت‌های زیادی پیدا کرده است؛ به طوری که در ابتدای بازگشایی مسجدالحرام و از سرگیری عمره مفرده، تعداد زائرانی که امکان تشرف به خانه خدا را داشتند، بسیار اندک بود و شاید حتی در ساعاتی زائران اجازه ورود به مسجدالحرام را نداشتند.

همچنین دور کعبه حصارهایی کشیده شد تا زائران به کعبه نزدیک نشوند و بوسیدن و لمس خانه خدا ممنوع اعلام شد. بر همین اساس، ضوابط خاصی در مسجدالحرام حاکم بود؛ تا جایی که حتی برخی از ورودی‌های حرم امن الهی بسته شد و در سایر ورودی‌ها هم دستگاه الکترونیکی ضدعفونی و سنجش سلامت زائران نصب شد تا از تشرف افراد مشکوک به کرونا جلوگیری شود.

یکی از مهم‌ترین اقدامات در آن دوره، الزامی شدن استفاده از ماسک و توجه به رعایت فاصله اجتماعی بود؛ تا جایی که حتی متولیان مسجدالحرام با علائمی در روی زمین، فاصله هر زائر در هنگام طواف یا حتی نماز جماعت را مشخص کرده بودند.

اقامه نمازهای جماعت ‌در مسجدالحرام بدون فاصله‌گذاری

اما اکنون دیگر با واکسیناسیون عمومی در بسیاری از کشورهای جهان، زائرانی که واکسن کرونا تزریق کرده‌اند، می‌توانند بدون مشکل به زیارت خانه خدا مشرف شده و دیگر خبری از فاصله‌گذاری اجتماعی در مسجدالحرام نیست. حتی نمازهای جماعت در مسجدالحرام در صفوف منظم و بدون فاصله برگزار می‌شود و بر اساس گزارش‌های متولیان مسجدالحرام، شیوع کرونا در این مکان مقدس گزارش نشده است.

همچنین در روزهای اخیر تعداد زائران سرزمین وحی افزوده شده است؛ به طوری که دیگر مسجدالحرام و مسجدالنبی خالی از جمعیت نیست و در هر ساعتی از شبانه‌روز زائرانی در حال عبادت و نیایش هستند.

افزایش تعداد زائران خانه خدا در روزهای اخیر

البته حضور زائران در ساعات برگزاری نمازهای جماعت، بیش‌تر از سایر اوقات است و بسیاری از مشتاقان زیارت خانه خدا با توجه به دستورالعمل جدید سعودی‌ها برای تشرف به خانه خدا، در نرم‌افزار توکلنا و اعتمرنا ثبت‌نام کرده و با داشتن مجوز وارد مسجدالحرام می‌شوند.

علاوه بر این، عربستان از سال گذشته ورود افرادی را که واکسن کرونا نزده بودند، ممنوع کرد و این قانون نه تنها برای زائران خارجی، بلکه برای زائران ساکن عربستان هم اعمال می‌شود.

در ماه‌های گذشته که سعودی‌ها با پذیرش زائران خارجی با رعایت نکات بهداشتی و شروط خاص موافقت کردند، زائرانی از کشورهای مختلف به سرزمین وحی مشرف شدند و توانستند به زیارت خانه خدا بروند، اما هنوز زائران ایرانی به دلیل نبود روابط سیاسی با عربستان به عمره مفرده مشرف نشده‌اند و حتی با توجه به نامشخص بودن وضعیت کرونا، نحوه برپایی مناسک حج تمتع ۱۴۴۳ هم معلوم نیست تا زائران تکلیف خود را برای تشرف به خانه خدا در ایام حج تمتع بدانند.

البته اکنون با شناسایی سویه جدید کرونا به ویژه در آفریقا، عربستان ورود زائران و مسافران ۱۸ کشور جهان به این کشور را ممنوع کرده است که در این بین اسامی کشورهایی همچون افغانستان، لبنان و ترکیه هم دیده می‌شود. با این وجود، هر روز بر تعداد زائران خانه خدا افزوده شده و در لحظات ملکوتی اذان، حال و هوای معنوی و متفاوتی در حرمین شریفین حاکم می‌شود.

منبع: فارس

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: زائران خانه خدا تشرف به خانه خدا زائران خانه خدا روزهای اخیر زیارت خانه خدا تعداد زائران برای تشرف شیوع کرونا هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۴۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۸۷ هزار زائر حج تمتع امسال از ۲۴ اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس ،به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مسئول ستاد حج تمتع شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران افزود:اعزام زائران خانه خدا تا ۱۸ خرداد ادامه دارد.
محمدحسین آجیلیان افزود: در عملیات حج تمتع ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر خانه خدا از ایران راهی کشور عربستان می‌شوند و این عملیات در حالی انجام می‌شود که ۵۸ هزار و ۶۲۱ زائر از طریق فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها اعزام خواهند شد.
وی با بیان اینکه ۱۸ فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران معین عملیات حج تمتع هستند، ادامه‌داد: فرودگاه‌های اهواز، ساری، یزد، کرمان، رشت، اردبیل، تبریز، زنجان، شیراز، مشهد، اصفهان، زاهدان، بندرعباس، بیرجند، ارومیه، بوشهر، گرگان و همدان به‌عنوان فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و فرودگاه‌های حضرت امام‌خمینی (ره)، قشم و چابهار به‌عنوان فرودگاه‌های غیر مالکیت شرکت فرودگاه‌ها آماده خدمت‌رسانی به زائران خانه خدا خواهند بود.
مسئول ستاد حج تمتع شرکت فرودگاه‌ها با بیان اینکه آغاز عملیات بازگشت زائران خانه خدا از اول تیر ماه خواهد بود، گفت: زائران استان‌های تهران، سمنان، قزوین، قم، لرستان، البرز، مرکزی، کرمانشاه و شهرستان کاشان از طریق فرودگاه امام‌خمینی (ره)، زائران استان کهگیلویه و بویراحمد از طریق فرودگاه شیراز، زائران استان خراسان شمالی از طریق فرودگاه مشهد، زائران استان چهار محال و بختیاری از طریق فرودگاه اصفهان و زائران استان کردستان از طریق فرودگاه همدان عازم سرزمین وحی خواهند شد.
آجیلیان گفت: با اعلام سازمان حج و زیارت، تعداد محدودی از این زائران پیش از آغاز عملیات حج تمتع در سفری ۱۰ روزه راهی مکه مکرمه و مدینه منوره خواهند شد.
وی با اشاره به آمادگی فرودگاه‌های معین حج تمتع برای برگزاری هرچه بهتر این عملیات، خاطرنشان‌کرد: زائران با هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و هواپیمایی معراج عازم عربستان می‌شوند و فرودگاه‌ها موظف هستند تا پیش از عملیات حج تمتع هرگونه نواقص و عوامل موجب ایستایی زائران را برطرف کرده و با آمادگی کامل به استقبال این عملیات بزرگ بروند. این در حالی است که نمایندگان سازمان حج و زیارت و شرکت‌های هواپیمایی حامل زائران در فرودگاه‌ها حضور خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • کدام نقطه ایران در روزهای اخیر باران بیشتری بارید؟
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • شمار قربانیان سیل در افغانستان به 66 نفر رسید
  • افزایش شمار جان‌باختگان سیل در افغانستان به بیش از ۷۰ نفر
  • تخصیص ارز مبادله‌ای به زائران حج تمتع
  • اعزام ۸۷ هزار زائر حج تمتع امسال از ۲۴ اردیبهشت
  • اعزام بیش از ۸۷ هزار زائر در عملیات حج تمتع
  • اعزام بیش از ۸۷ هزار زائر در عملیات حج تمتع ۱۴۰۳
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم