Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس پلاس؛ روایت روز: گفت‌وگوهای رفع تحریمی از دو روز قبل آغاز شد. تیم ایرانی با ترکیبی از متخصصان اقتصادی و سیاسی در این مذاکرات حاضر شدند و از سوی مقابل کشورهای 1+4 نیز دور میز دیپلماسی حاضر هستند.

در این دور از مذاکرات مواضع اصولی تیم مذاکره کننده کشورمان به این نحو به طرف مقابل اعلام شده است:

هیأت ایرانی تأکید کرد که تا زمانی که وضعیت تحریم‌ها روشن نشود، امکان تصمیم‌گیری در خصوص موضوعات دیگر وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تأکید شد تا زمانی که فهرست قرمز تحریمی در میان باشد، چراغ سبز بازگشت آمریکا به توافق روشن نخواهد شد.

بنا به اظهارات علی باقری دیپلمات ارشد کشورمان در خصوص اسناد حاصل از ۶ دور مذاکره پیشین، این اسناد صرفا یک پیش‌نویس هستند و هرچند ایران تمام آن‌ها را کنار نمی‌گذارد، اما پیش‌نویس اساسا قابل تغییر و قابل مذاکره است، از این رو هیأت اعزامی جمهوری اسلامی ایران قصد دارد نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص متون پیشین ارائه کرده و پیش‌نویس‌های تازه‌ای نیز روی میز بگذارد.

موضع پیشین جمهوری اسلامی بار دیگر تکرار شد و بر این اساس تا زمانی که همه‌چیز مورد توافق قرار نگیرد، هیچ‌چیز مورد توافق نخواهد بود.

تیم مذاکره کننده ایرانی همچنین اعلام کرده است رئیس‌جمهور پیشین آمریکا یک توافق کامل و نهایی را بر هم زده و انتظار این است که رئیس‌جمهور کنونی آمریکا دست‌کم به اندازه سلف خود جسارت به خرج داده و اجرای تعهدات این کشور را بپذیرد.

موضع تیم ایرانی در خصوص بازگشت آمریکا به توافق نیز اینگونه بوده است که تنها لغو کامل تحریم‌ها و توقف فشار حداکثری با تمام لوازم آن است که می‌تواند به بازگشت آمریکا به توافق منتهی شود. تیم ایرانی اعلام کرده مذاکرات باید وضعیت لغو تحریم‌ها را به صورت «کافی، دقیق و روشن» مشخص نماید و تا زمانی که تحریم ها لغو نشده، اقدامات جبرانی ایران ادامه خواهد یافت.

تیم مذاکره کننده ایرانی پایبندی کشورمان به تعهدات خود را اعلام کرده و تبیین کرده ایران همواره با دقت و وسواس پایبندی خود به تعهداتش را به صورت عملی نشان داده است و اکنون نیز برای دستیابی به یک «توافق منصفانه که حقوق مشروع ملت ایران را تأمین نماید» آمادگی و عزم کامل دارد. اما اگر آمریکا بخواهد با ایران وارد بازی تحریمی شود، جمهوری اسلامی ایران نیز به نحو مناسب به این بازی پاسخ خواهد داد.

در این دور از مذاکرات همه طرف‌ها به حق ایران برای پافشاری بر رفع تحریم‌ها اذعان کردند و مقرر شد که نشست کارگروه رفع تحریم آغازگر مباحث باشد.

مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای ۴+۱  در حالی در وین دنبال می شود که برخی طرف های مذاکره در کنار آمریکا تلاش تلاش می کنند تا بر روی روند مذاکرات اثرگذاری منفی داشته باشند.

پس از تلاش های مقامات آمریکایی و اظهارنظرهای تحریک آمیز رابرت مالی نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور ایران و همچنین بیانیه خصمانه و انگلستان و رژیم صهیونیستی پیرامون مذاکرات هسته ای، حالا مساله فضاسازی برای ایجاد اخلال در مذاکرات وارد مرحله جدیدی شده است.

این در حالی است که منابع آگاه نزدیک به تیم مذاکره کننده ضمن رد این خبر تاکید کرده اند که این اظهارات کاملا بدون پشتوانه بوده و هنوز راهی طولانی برای حل و فصل موضوعات باقی مانده است.

روز گذشته نیز انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرده بود که مذاکرات فعلی در وین در امتداد ۶ دور مذاکرات پیشین قرار داد؛ این خبر نیز به سرعت از سوی عضو ارشد تیم مذاکره کنند ایران رد و تاکید شد که در مذاکرات پیشین تنها یک پیش نویس پر ابهام و بدون توافق تهیه شده است.

به نظر می رسد خبرسازی دیپلمات ها و رسانه های غربی با هدف ایجاد جو روانی در داخل ایران طراحی شده تا پازل اصلی پروژه مقصرسازی در صورت هرگونه عدم توافق احتمالی، به عهده طرف ایرانی گذاشته شود.

برخی معتقدند که این شیوه برای افزایش فشار به تیم ایرانی برای عقب نشینی از خواسته اصلی خود یعنی لغو تحریم های ظالمانه، طراحی شده تا تیم مجبور شود تحت فشار در بازه زمانی کوتاه به خواسته های برخی طرف های اروپایی با همراهی آمریکا تن دهد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا مذاکرات ایران تحریم ها تیم مذاکره کننده تا زمانی تیم ایرانی تحریم ها پیش نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۴۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استوری جدید گروسی با تگ ایران

  رافائل گروسی که به نیویورک سفر کرده، در جمع خبرنگاران توضیح داد: بازرسان ما در ایران روز گذشته از سوی دولت این کشور مطلع شدند که تمام مراکز هسته‌ای که ما هر روز بازرسی می‌کنیم، بنا به دلایل امنیتی تعطیل است. این مراکز امروز برای ادامه بازرسی‌ها باز شدند اما من تصمیم گرفتم بازرسان ما تا زمانی که اوضاع آرام نشود، بازنگردند؛ بنابراین ما کار خود را از فردا از سر می‌گیریم. وی با بیان این‌که تنش‌های اخیر تاثیری بر فعالیت‌های آژانس نداشته، افزود: ما در ایران هستیم و به کارمان ادامه می‌دهیم. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره تحولات جدید در برنامه هسته‌ای ایران، برخی ادعاهای سیاسی را تکرار کرد و گفت: ایران از ذخایر اورانیوم غنی‌شده در سطح بسیار بالایی برخوردار است اما این به‌ خودی‌ خود به این معنا نیست که ایران دارای سلاح اتمی است. وی افزود: تا جایی که به آژانس مربوط است (البته باید هنگام اظهارنظرهای عمومی محتاط باشیم) ما هیچ‌گونه اطلاعات یا نشانه‌ای مبنی بر این‌که ایران از برنامه ساخت سلاح اتمی برخوردار است، نداریم. در عین حال ما به طرف ایرانی گفته‌ایم که این سطح از ذخایر مواد اتمی که به لحاظ فنی نزدیک به ساخت سلاح هسته‌ای است، در سطح جهانی پرسش‌برانگیز است و به همین خاطر از آنها خواسته‌ایم که به‌طور کامل با ما همکاری کنند. 
گروسی ابراز امیدواری کرد ظرف چند هفته آینده راهی تهران شود و اوضاع را روی ریل قرار دهد. گفتنی است ایران دو سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهدات‌شان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت تا توازن در اجرای این توافق را برقرار کند. جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده که تدابیر صورت‌گرفته برگشت‌پذیر بوده و هر زمان که سایر طرف‌ها به‌طور کامل به تعهدات ‌خود عمل کنند، ایران نیز متقابلا رفتار خواهد کرد. ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به‌عنوان کشوری مسئولیت‌پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مسأله در ۱۶ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد تایید قرار گرفت اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، تحریم‌هایی که به واسطه برجام رفع شده بود، با تصمیم یکجانبه وی برای خروج از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷(۸ می ‌۲۰۱۸) بازگردانده شد. جمهوری اسلامی ایران سال ۲۰۱۸ سازوکار حل اختلاف را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در سطح وزیران امور خارجه اعضای باقیمانده در این توافق فعال کرد. در نتیجه این نشست، طرف‌های عضو برجام با صدور بیانیه‌ای، ۱۱ تعهد را برای جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از اقدام یکجانبه آمریکا مطرح کردند اما اجرای نامتوازن این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، شورای‌ عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف‌کردن گام‌به‌گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰روزه به دیپلماسی اتخاذ کند. ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمام تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد که برای تحقق این وعده تلاش کنند اما با توجه به این‌که کشورهای اروپایی به وعده‌های‌شان عمل نکرده‌اند، ایران نیز در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۵+۱ محکوم کرد اما همچنان سیاست‌های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است. در واقع، تجربه نشان داده که کاخ سفید با وجود ادعای دیپلماسی، اراده لازم را برای تصمیم‌گیری در زمینه بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست‌خورده دولت ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا علیه ایران ندارد. مذاکرات برای ازسرگیری اجرای برجام در هشت دور با حضور نمایندگان گروه ۴+۱، اتحادیه اروپا و ایران در وین برگزار شد. هیات آمریکایی نیز به‌صورت غیرمستقیم در گفت‌‌وگوها حاضر بود اما نتیجه مذاکرات به‌دلیل عواملی همچون تناقض در رفتار، تعلل در تصمیم‌گیری، زیاده‌خواهی و طرح درخواست‌های جدید از سوی آمریکا معطل ماند. ایران به‌عنوان کشوری مسئولیت‌پذیر همواره اعلام کرده که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریم‌ها را به نحوی تضمین‌شده رفع کند و موضوعی به‌عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند، آمادگی دارد.

دیگر خبرها

  • ایران یکی از بزرگ‌ترین حملاتی را که جهان به چشم دیده، علیه اسرائیل انجام داد
  • حماس: آمریکا مذاکرات را به بن‌بست کشانده است
  • قطر: مذاکرات آتش‌بس غزه در مرحله حساسی است
  • مذاکره باشگاه تراکتور با بردیف برای هدایت دوباره تیم تبریزی
  • مقام حماس: آمریکا مذاکرات آتش‌بس را به بن‌بست می‌کشاند
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • ۲۹ فرودین، روز تنبیه آمریکا
  • برخی اسم هر نوع مذاکره‌ای را دیپلماسی التماسی گذاشته‌اند
  • منابع مصری: حماس نرمش نشان می‌دهد، اما اسرائیل وقت‌کشی می‌کند
  • دیپلمات آمریکایی ادعاها درباره نقش ایران را در منطقه تکرار کرد