Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز سه شنبه مورخ نهم آذرماه ۱۴۰۰، اتفاق بزرگی در مجتمع فولاد اکسین اهواز رقم خورد که در نوع خود منحصر بفرد بود و با پایان مراحل آزمایشی می‌تواند یکی از مهم‌ترین نیاز‌های استراتژیک کشور را در حوزه صنعت فولاد مرتفع کند؛ اتفاقی که ناظر بر تولید ورق‌های فولادی API ۵ LX ۸۰ PSL ۲ آنهم برای اولین بار در خاورمیانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، صنعت فولاد کشور علی رغم همه پیشرفت ها و توفیقاتی که در سال و دهه های گذشته داشته است، هنوز افق ها و چشم اندازهای کشف نشده بسیاری پیش رو دارد که منتظر دستان و اذهان توانمند جوانان این مرز و بوم است و فتح این چشم اندازها می تواند نوید بخش آینده درخشانی برای ایران اسلامی در این حوزه باشد.

درست مثل اتفاق جدیدی که در مجتمع تولیدی فولاد اکسین اهواز رخ داده و به دست متخصصان و نیرو‌های بومی، این مجتمع توانسته است برای اولین در ایران و خاورمیانه به تکنولوژی ساخت ورق‌های فولادی API ۵ LX ۸۰ PSL ۲ دست پیدا کند.

اتفاق مهم و استراتژیکی که روز سه شنبه نهم آذرماه و در حضور مدیران و متخصصان شرکت ملی گاز ایران، فولاد اکسین اهواز و نیز فولاد مبارکه اصفهان عملیات آزمایشی تولید این ورق‌ها با موفقیت انجام شد.

ورق‌هایی که در صورت دریافت تأییدیه‌های نهایی می‌تواند به انقلابی بزرگ در صنایع وابسته مثل خطوط انتقال گاز و نفت منجر شود و ضمن صرفه جویی هنگفت ارزی و مالی برای کشور همچنین توانمندی‌های داخلی را در حوزه تولید لوله‌های انتقال گاز و نفت در سطح عالی‌ترین تکنولوژی و توانمندی‌های روز دنیا رده بندی کند.

برای تحقق این اتفاق مهم، شاهد همفکری و هم افزایی میان فولاد اکسین اهواز با فولاد مبارکه اصفهان هستیم و تقسیم کار این دو مجموعه بزرگ تولیدی برای تولید API ۵ LX ۸۰ PSL ۲ به این صورت است که فولاد مبارکه ابتدا اسلب‌های مورد نیاز این محصول را با توجه به زیرساخت و نیز تکنولوژی‌هایی که در اختیار دارد می‌سازد و فولاد اکسین اهواز نیز در مرحله بعد این اسلب‌ها را با کمک زیرساخت‌های در اختیار و نیز دانش فنی متخصصان خود به ورق‌های X۸۰ تبدیل می‌کند.

با توجه به اینکه امروزه بسیاری از کشور‌های جهان برای انتقال میعانات گازی و نیز نفت به سمت استفاده از لوله‌های ساخته شده با ورق‌های API ۵ LX ۸۰ PSL ۲ رفته اند، تحقق این مهم در کشور بیانگر این است که جمهوری اسلامی ایران نیز با بومی سازی این تکنولوژی ضمن قرارگیری در سطح کشور‌های انگشت شمار تولید کننده این ورق‌ها همچنین برای بهره مندی از این ورق‌های استراتژیک از واردات بی نیاز خواهد شد.   در همین رابطه امین آسیابان- مدیرعامل فولاد اکسین خوزستان به خبرنگار «تابناک»، گفت: شرکت فولاد اکسین خوزستان، برای رفع نیاز صنعت نفت و گاز کشور راه‌اندازی شد، بنابراین رسالت اصلی آن رفع نیاز این صنعت در تولید ورق‌های فولادی خطوط لوله انتقال نفت و گاز و مخازن ذخیره و تحت فشار است.  

 آسیابان افزود: در سال‌های اخیر با همکاری فولاد مبارکه اصفهان، تولید ورق‌های API ۵LX۴۲PSL۲ تا API ۵LX۸۰PSL۲ که امروز برای اولین بار در کشور تولید آزمایشی آن انجام می‌شود را آغاز کردیم. موارد مختلف و نمونه‌های زیادی از این همکاری‌ها داشتیم که مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین آن‌ها، تولید ورق خط لوله انتقال نفت خام صادراتی از گوره به جاسک بود که فولاد مبارکه، فولاد اکسین و سه کارخانه لوله سازی در آن نقش داشتند و این بدان معناست که در تامین مواد اولیه خطوط لوله در سراسر کشور هیچ نیازی به واردات کالا نداریم.

وی افزود: این بسیار باعث خرسندی است که کشور ما توانست در این زمینه صنعتی مهم که در انحصار  ۱۰ کارخانه در جهان بود، به موفقیت دست پیدا کند. در این راستا سعی کردیم که این کار را متوقف نکنیم. محصولی که امروز تولید آزمایشی آن انجام می‌شود، تا به حال تولید نشده بود.

مدیرعامل فولاد اکسین خوزستان ادامه داد: ما این اقدام را با همکاری فولاد مبارکه در تولید و تامین اسلب مورد نیاز با موفقیت به انجام رساندیم و انشالله پس از حصول نتایج، این مرحله را به تولید لوله در سایر لوله‌سازی‌های کشور خواهیم رساند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   توضیح بیشتر در مورد اهمیت استفاده از این تکنولوژی در ساخت ورق‌های فولادی و چرایی جذابیت آن برای شرکت ملی گاز و نفت نکته اینکه ورق‌های فولادی X۸۰ علی رغم کاهش وزن همچنین به واسطه کربن کمتر و نیز منگنز بالا دارای مقاومت به مراتب بالاتری است و به همین دلیل ضمن صرفه جویی در مصرف فولاد می‌تواند عمر خطوط لوله را نیز افزایش دهد و حریم مورد نیاز برای خطوط لوله را نیز به دلیل بالارفتن مقاومت لوله‌ها کاهش دهد.

همه این موارد در نهایت سبب خواهد شد تا یکی از نیاز‌های استراتژیک کشورمان در زمینه بهره برداری عملیاتی از ورق‌های فولادی در داخل کشور و به مدد توانمندی متخصصان داخلی آن هم در بالاترین سطح از استاندارد‌های جهانی مرتفع شود.

مسئله بسیار مهمی که البته مدیران و مسئولان فولاد اکسین اهواز عقیده دارند برای نهایی شدن آن نیازمند حمایت ویژه مسئولان دولتی هستند؛ حمایتی که به دلیل تحریم نبودن صنایع فولاد و وجود امکان واردات تولیدات مشابه از کشورهایی نظیر چین بسیار شکننده است و اگر ثبت سفارش داخلی در این حوزه توسط شرکت های دولتی و خصوصی داخلی صورت نپذیرد، قطعاً این دستاورد ارزشمند با مشکلات زیادی رو به رو خواهد شد.

گفتنی است در آینده نزدیک قرار است این دستاورد داخلی برای اولین بار و پس از کسب تأییدیه های نهایی به صورت پایلوت توسط شرکت ملی گاز ایران مورد استفاده قرار بگیرد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: یوسف نوری آلودگی هوا اعتراضات اصفهان اومیکرون مذاکرات وین فولاد اکسین فولاد مبارکه ورق های فولادی X80 یوسف نوری آلودگی هوا اعتراضات اصفهان اومیکرون مذاکرات وین فولاد اکسین اهواز ورق های فولادی تولید ورق فولاد مبارکه API ۵ LX ۸۰ PSL ۲ برای اولین خطوط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۶۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟

مطالعات حاکی از آن است که در حال حاضر هفت کشور آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو، صددرصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بر اساس جدیدترین داده‌ها، اکنون هفت کشور از سراسر جهان تقریباً تمام برق مورد نیاز خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تأمین می‌کنند. آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی خود را با استفاده از انرژی‌های زمین‌گرمایی، آبی، خورشیدی یا بادی تولید می‌کنند.

داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IRENA) همچنین نشان می‌دهد که ۴۰ کشور دیگر از سراسر جهان در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ حداقل ۵۰ درصد برق مصرفی خود را از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر تولید کرده‌اند که ۱۱ مورد آن‌ها کشورهای اروپایی هستند.

تأمین برق با باد، آب و خورشید شامل باد خشکی، ساحلی و فراساحلی، فتوولتائیک خورشیدی، نیروی خورشیدی متمرکز، برق زمین‌گرمایی و برق‌آبی مواردی از این قبیل است که استفاده هرچه بیشتر از آن‌ها، انتشار گازهای گلخانه‌ای بیشتری را متوقف می‌کند.

اسکاتلند، رکوردار تولید برق تجدیدپذیر در یک سال

فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در اسکاتلند موفق شدند در سال ۲۰۲۲، معادل ۱۱۳ درصد از کل مصرف برق کشور را تولید کنند. این رقم رکوردشکن، نقطه عطفی در سفر اسکاتلند به‌سمت کربن‌صفر شدن خالص است و به وضوح پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر را در سطح جهانی نشان می‌دهد. در حالی که تولید برق اسکاتلند تحت سلطه نیروی بادی قرار داشت، محققان پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آینده بر منابع برق جهانی تسلط پیدا خواهد کرد.

تسلط انرژی خورشیدی در آینده

طی سال‌های اخیر پیشرفت قابل‌توجهی در بهبود نرخ بهره‌وری سلول‌های خورشیدی صورت گرفته است. کاهش هزینه‌های تجاری نیز موجب شده است که دانشمندان ادعا کنند انرژی خورشیدی به نقطه اوج غیرقابل بازگشتی رسیده است که تا سال ۲۰۵۰ آن را به منبع اصلی انرژی جهان تبدیل خواهد کرد. طبق این ادعا پیشرفت‌های تکنولوژیکی و اقتصادی گذار به انرژی پاک را نه‌تنها قابل دسترس، بلکه اجتناب‌ناپذیر می‌کند.

انرژی خورشیدی گسترده‌ترین منبع انرژی روی زمین و جذابیت اقتصادی آن در چرخه افزایش سرمایه‌گذاری به سرعت در حال بهبود است. بنابراین این نقطه اوج خورشیدی برگشت‌ناپذیر جهانی با توجه به مسیرهای تکنولوژیکی که توسط سیاست‌های گذشته هموار شده، بدون نیاز به هیچ‌گونه سیاست‌های اقلیمی بیشتر طی شده است و انرژی خورشیدی به تدریج بر بازارهای جهانی برق تسلط پیدا خواهد کرد.

کد خبر 745424

دیگر خبرها

  • کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟
  • برگزاری یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت فولادکشور در دانشگاه تهران
  • ثبت بالاترین میزان تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲
  • افزایش تولید برق کشور با یاری شرکت انتقال گاز
  • تولید ۱۳۴ هزار و ۶۵۶ تن انواع محصولات فولادی
  • نویدکیا جایگزین منتظر محمد را پیدا کرد!
  • مس رفسنجان با ۲ غایب به اهواز می‌رود
  • سابقه ۱۴ ساله تولید مکمل‌های غذایی و دارویی در کشور/ نتیجه دستاوردها یک نگاه استراتژیک است
  • تولید فولاد ایران از مرز ۳۲ میلیون تن عبور کرد
  • وعده مهم قهرمان سابق لیگ به هواداران خودی