Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه «گاردین»، امروز (چهارشنبه)، از تلاش‌های پنهانی ریاض برای تحت تأثیر قرار دادن تحقیقات حقوق‌بشری سازمان ملل متحد در یمن خبر داد.

بر اساس این گزارش، ریاض از راه «مشوق‌ها و تهدید»  سعی دارد تحقیقات سازمان ملل متحد درباره نقض حقوق بشر در یمن را متوقف کند.

گاردین اضافه کرد که برخی دیپلمات‌ها، سیاستمداران و فعالان این اقدامات عربستان سعودی را «کارزار فشار پنهانی» توصیف کرده‌اند و می‌گویند که سعودی‌ها با استفاده از این اقدامات سعی دارند تا برای تضمین توقف تحقیقات، مقامات را تحت تأثیر قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فشارها در حالی اعمال می‌شود که پیشتر، تلاش‌های ریاض برای متوقف کردن تحقیقات سازمان ملل به موفقیت انجامید به‌نحوی که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ماه اکتبر گذشته به تمدید تحقیقات مستقل درباره جنایت‌های جنگی عربستان سعودی رأی منفی داد.

گاردین خاطرنشان کرد که از نمونه‌های فشار پنهانی عربستان سعودی این بوده که آن‌ها پیشتر اندونزی بزرگترین کشور اسلامی از نظر جمعیتی را تهدید کرده بودند که اگر مقامات آن‌ها به طرح ماه اکتبر رأی منفی ندهد، موانعی بر سر راه ورود اندونزیایی‌ها به مکه مکرمه ایجاد خواهند کرد.

این روزنامه همچنین اشاره کرد که کشور آفریقایی توگو نیز  همزمان با روز رأی‌گیری اعلام کرده بود که سفارت جدیدی در ریاض افتتاح خواهد کرد و برای حمایت از اقداماتی که در راستای مبارزه با تروریسم انجام می‌شوند، حمایت مالی از عربستان سعودی دریافت خواهد کرد.

این گزارش در حالی منتشر شده است که «برنامه جهانی غذا» شاخه کمک غذایی سازمان ملل متحد و بزرگترین نهاد انسانی جهان در زمینه امنیت غذایی و رفع گرسنگی در اواخر مهرماه اعلام کرده بود که مردم یمن با کمبود شدید مواد غذایی مواجه شده‌اند و به خوردن برگ درختان روی آورده‌اند.

این نهاد مرتبط با سازمان ملل متحد در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر اعلام کرده بود که با توجه به جنگ و فروپاشی اقتصاد در یمن هیچ نشانه‌‌ای مبنی بر کمرنگ شدن بحران این کشور وجود ندارد و این مسئله باعث شده که گرسنگی در این کشور چند برابر شود.

«جیمز الدر» سخنگوی یونیسف پیش از  برنامه جهانی غذا با ارائه گزارشی به سازمان ملل در ژنو گفته بود: «درگیری یمن به سطح جدید و شرم آوری رسیده است. ما در حال حاضر ۱۰ هزار کودک داریم که از مارس ۲۰۱۵ کشته یا مجروح شده‌اند که معادل چهار کودک در روز است. علاوه بر اینکه خیلی از عملیات‌هایی که به کشتار یا معلولیت کودکان منجر شده، ثبت نشده است».

وی همچنین بیان کرده بود: «از هر پنج کودک، چهار نفر یا در کل، حدود ۱۱ میلیون نفر در یمن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند در حالی که حدود ۴۰۰ هزارکودک از سوء تغذیه شدید رنج می‌برند و بیش از دو میلیون کودک نیز تحصیلات خود را ترک کرده‌اند».

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرده است.

ائلاف سعودی تاکنون با تجاوز نظامی به یمن هیچ یک اهدافش را محقق نکرده است. در حالی که این اقدام با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان ملل ائتلاف سعودی سازمان ملل متحد عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۸۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفو بین‌الملل: گور‌های دسته جمعی در غزه نیازمند تحقیقات مستقل است

کشف چندین گور دسته جمعی در نوار غزه به ویژه در ۲ بیمارستان ناصر و الشفا که طی ماه‌های اخیر محل عملیات‌های ارتش رژیم صهیونیستی بوده اند، محکومیت‌های گسترده بین المللی را به همراه داشت. گرچه آمریکا و متحدانش چشم خود را به روی این مسئله بسته اند، اما نهاد‌های مستقل بین المللی به دنبال جلب توجه جهانی به این موضوع هستند. 

به گزارش الجزیره، سازمان عفو بین الملل امروز (چهارشنبه) خواستار انجام تحقیقات مستقل پیرامون کشف گور‌های دسته جمعی در غزه شد. 

اریکا گوارا روساس، یکی از مقامات ارشد عفو بین الملل در این باره گفت: ما شاهد کشف گور‌های دسته جمعی با صد‌ها پیکر فلسطینیان در غزه هستیم. کشف دلخراش این گور‌های دسته جمعی بر ضرورت اطمینان از دسترسی فوری بازرسان حقوق بشر از جمله کارشناسان پزشکی قانونی به نوار غزه به منظور اطمینان از حفظ شواهد موجود، تاکید دارد. 

وی خاطر نشان کرد: عدم دسترسی بازرسان حقوق بشر به غزه، انجام تحقیقات موثر در مورد ابعاد کامل نقض حقوق بشر و جنایات براساس قوانین بین المللی انجام شده در شش ماه گذشته در این باریکه را مختل کرده و امکان مستندسازی تنها بخش کوچکی از این تخلفات را فراهم کرده است. 

تاکنون تنها در گور‌های جمعی بیمارستان الشفا، اجساد بیش از ۳۰۰ نفر کشف شده است. 

مقامات صهیونیست می‌گویند این گور‌ها را ارتش رژیم صهیونیستی حفر نکرده، اما در راستای انجام تحقیقات برای یافتن اسرای خود، بخشی از این اجساد را نبش قبر کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • پاکستان رویکرد حقوق بشری مغرضانه آمریکا را زیر سوال برد
  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد
  • پادشاه انگلیس طرح جنجالی اخراج پناهجویان را تائید کرد
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • عفو بین‌الملل: گور‌های دسته جمعی در غزه نیازمند تحقیقات مستقل است
  • نهاد حقوق بشری: ۱۴۰ گور دسته جمعی در نوار غزه شناسایی کردیم
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ازسرگیری تلاش‌ها برای برقراری صلح در یمن
  • نسخه جدید گروهک نهضت آزادی برای اصلاح طلبان