Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه روابط کار (از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا پایان مهرماه) تشریح شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در این گزارش؛ وضعیت بازرسی کار، پرداخت مقرری بیمه بیکاری، حمایت از بنگاه‌های اقتصادی، توسعه تشکل­‌های کارگری و کارفرمایی، روابط کار و جبران خدمت، تعداد طرح­های طبقه بندی مشاغل و بخش حفاظت فنی و بهداشت کار تشریح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حمایت از بنگاه‌های اقتصادی با حفظ اشتغال موجود
این گزارش از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان مهر نشان می‌دهد که تعداد ۹۶۵ بنگاه مشکل دار با ۱۱۲ هزار و ۶۶۱ کارگر شاغل در آن‌ها شناسایی شده است، در حالی که در مدت مشابه در سال ۱۳۹۹ تعداد یک هزار و ۹۹ بنگاه مشکل دار با ۱۳۲ هزار و ۶۵۸ کارگر شناسایی شده بود که این امر نشان دهنده کاهش ۱۲ درصدی تعداد بنگاه‌های مشکل دار است.
بر اساس این گزارش، تعداد بنگاه‌های حمایت شده به منظور حفظ اشتغال موجود در سه ماهه (از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا پایان مهرماه) ۵۰۷ بنگاه با ۱۳۱ هزار و ۵۷۸ کارگر شاغل در آن‌ها و تعداد بنگاه‌های حمایت شده در شهریور نسبت به مرداد ۶۲.۵ درصد رشد داشته است.
گفتنی است در صورت عدم حمایت از این بنگاه ها، احتمال ریزش نیروی کار (کارگران شاغل) وجود داشت که این موضوع، موجب حفظ اشتغال موجود در این بنگاه‌ها شده است.

حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری

بر اساس این گزارش، معاونت روابط کار در زمینه حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری، وضعیت پرداخت مقرری بیمه بیکاری را این گونه اعلام کرده است: تعداد کل مقرری بگیران بیمه بیکاری (تجمیعی – نفر) تا پایان مهر ماه ۲۶۰ هزار و ۶۲ نفر است.


تاسیس ۴۴۸ تشکل از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم

از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم، ۴۴۸ تشکل، شامل شورا‌های اسلامی کار و کانون­‌های مربوطه، انجمن­‌های صنفی کارگری و کارفرمایی وکانون ­های مربوطه، نمایندگان کارگران و مجامع آن‌ها تاسیس شده است.

همچنین، انتخابات ۶۷۸ شامل شورا‌های اسلامی کار و کانون­‌های مربوطه، انجمن ­های صنفی کارگری و کارفرمایی و کانون­‌های مربوطه، نمایندگان کارگران و مجامع آن‌ها طی سه ماهه تجدید شد.

همچنین ۷۳۶۱ نفر - ساعت دوره‌های آموزشی برای اعضا و مسئولان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی برگزار شده است.


پیگیری اصلاح آیین نامه اجرایی تبصره (۲) ماده ۲۷ قانون کار در دولت سیزدهم

یکی از موارد مهم در بحث تنظیم روابط کار، چگونگی مدیریت کارگاه با اعمال مقررات انضباطی است. در این خصوص تبصره ۲ ماده ۲۷ قانون کار، اجازه تدوین مقرراتی در خصوص مسائل انضباطی کارگاه را می‌دهد. به همین جهت با اینکه آیین نامه اجرایی تبصره ۲ ماده ۲۷ قانون کار در تاریخ ۱۵/۱۰/۱۳۸۸ اصلاح شده است؛ ولی همچنان در این آیین نامه مقررات زائد و پیچیده‌ای در خصوص نحوه تشکیل کمیته انضباط کار و چگونگی برگزاری انتخابات نماینده کارگران و سرپرستان وجود دارد و باعث شده در برخی از کارگاه ­ها کمیته انضباط کار تشکیل نشود.

در این گزارش آمده است: با توجه به مطالعات انجام گرفته در این حوزه و شناسایی چالش و مشکلات، بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، ابعادی جدی به خود گرفت و برنامه اصلاح آیین نامه اجرایی تبصره (۲) ماده ۲۷ قانون کار و حذف مقررات زاید این آیین نامه در حال پیگیری است.

رشد ۱۲.۳ درصدی تعداد طرح­های طبقه بندی مشاغل

این گزارش، در راستای اجرای مواد (۴۸) و (۴۹) قانون کار، ۹۱ کارگاه مشمول قانون کار در ماه‌های مرداد، شهریور و مهر سال، ۱۴۰۰ نسبت به تهیه و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل اقدام کرده اند که در مقایسه با ماه­‌های اردیبهشت، خرداد و تیر ماه سال ۱۴۰۰ رشد ۱۲.۳ درصدی داشته است.


حفاظت فنی و بهداشت کار همراه با آموزش

در حوزه حفاظت فنی و بهداشت کار، سفارش تدوین ۴ مورد محتوای آموزشی، ۲ مورد دستورالعمل فنی و ۲ آیین کار در زمینه ایمنی و بهداشت کار انجام شده است.

۴ هزار و ۲۱۶ بررسی حفاظت فنی دستگاه­‌ها و تجهیزات، ارزیابی و اندازه­ گیری عوامل زیان­ آور فیزیکی و شیمیایی محیط کار ۱۲۹ کارگاه، ۱۸۰ هزار و ۲۱۸ نفر- ساعت، آموزش عمومی و تخصصی ایمنی و بهداشت کار، ۹ هزار و ۶۴۰ نفر- ساعت دوره­‌های آموزشی ویژه بازرسان کار از سوی این معاونت صورت گرفته است.

گسترش نظارت بر کارگاه‌های کشور و ایجاد بستر‌های قانونی ارتقای ایمنی و سلامت شغلی در کشور

۱۰۴ هزار و ۱۵۶ بازرسی از کارگاه‌های مشمول قانون کار انجام شد که ۲۲ هزار و ۷۹۳ مورد بازرسی ویژه از کارگاه‌های پر خطر در صنایع ساختمان، نفت، گار، پتروشیمی و معدن بوده است.

۸۰ هزار و ۹۲۰ ابلاغیه رفع نقص برای کارفرمایان کارگاه‌های دارای نقایص ایمنی یا موارد مغایر با مقررات قانون کار صادر شد.

۳ هزار و ۴۷۲ درخواست متقاضی اخذ تایید صلاحیت ایمنی امور پیمانکاری بررسی و عملکرد ۱۷ هزار و ۲۸۲ کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در سراسر کشور پایش شد.

لایحه دولت در الحاق به مقاوله‌نامه‌های شماره ۸۱ (بازرسی کار) و شماره ۱۵۵ (ایمنی و بهداشت شغلی) سازمان بین المللی کار ILO به عنوان رکن ساختار ساز در ارتقای ایمنی و بهداشت کار در کارگاه‌های کشور به تصویب مجلس محترم شورای اسلامی رسید.

نحوه بررسی مشاغل سخت و زیان آور در کارگاه‌های تعطیل با عنایت به آراء هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در یکصد و هفتاد و یکمین نشست شورای عالی حفاظت فنی مصوب شد.

آیین نامه حفاظت فنی حفر چاه‌های دستی در نشست یکصد و هفتادمین شورای عالی حفاظت فنی به تصویب رسید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت رفاه وزارت کار روابط کار حفاظت فنی و بهداشت کار کارگری و کارفرمایی ماده ۲۷ قانون کار طبقه بندی مشاغل تعداد بنگاه ایمنی و بهداشت دولت سیزدهم بیمه بیکاری کارگاه ها روابط کار آیین نامه مشکل دار تا پایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۸۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۵۵ درصدی زائرسرای استان مرکزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ عملیات اجرایی زائرسرای استان مرکزی در مشهد مقدس از سال ۹۳ شروع شده است و در صورت تامین اعتبار تا پایان سال بهره برداری خواهد شد.

سروش، مدیر بنیاد زائر امام رضا استان مرکزی گفت: در سال ۹۳ شهرداری مشهد یک قطعه زمین به مساحت ۹۴۶ مترمربع با مجوز ساخت به طور رایگان در اختیار استان‌ها از جمله استان مرکزی قرار داد.

وی ادامه داد: با کمک خیرین و شهرداری‌های سراسر استان تابحال حدود ۸ میلیارد تومان جمع آوری آوری و هزینه شده و این ساختمان در ۱۱ طبقه با زیربنای ۶ هزار و ۴۵۴ مترمربع با ظرفیت پذیرش ۲۸ سوئیت و ۶۲ اتاق و ۲۴۲ نفر و سالن چند منظوره ۲۰۰ نفره در حال ساخت است.

سروش ادامه داد: تابحال این مجموعه ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۲ طبقه هر این مجموعه برای پارکینگ ۶۴ وسیله نقلیه در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: برای تکمیل و تجهیز این مجموعه ۳۲ میلیارد اعتبار نیاز است و در صورت تامین اعتبار این مجموعه تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسد.

سروش با اشاره تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ساخت این مجتمع برای همه استان‌ها گفت: جامعه هدف این زائرسرا اقشار آسیب پذیر و محروم جامعه هستند.

همشهریان می‌توانند برای کمک به این زائر سرا کمک‌های نقدی خود را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۵۱۸۶۴۵ بانک ملی شعبه علوی واریز کنند.

دیگر خبرها

  • مصدوم شدن آتش‌نشان تهرانی در حریق کارگاه آهنگری + عکس
  • مهار آتش سوزی در یک کارگاه آهنگری در محدوده بازار
  • علت مشکل اینترنت در برخی نقاط از زبان مدیر شرکت مخابرات
  • پیشرفت ۵۵ درصدی زائرسرای استان مرکزی
  • کاهش ۳۰ درصدی تعداد شعب اخذ رأی شمیرانات در مرحله دوم انتخابات
  • فعال شدن ۴ بلوک از شهرک خودرو قم
  • بازگشت خط تولید در ۱۲۰۰ بنگاه اقتصادی با مشارکت بسیج کارگری
  • کاهش ۱۰ درصدی تعداد کشته‌های تصادفات جاده‌ای از امسال اجرایی می‌شود
  • کاهش ۵۳ درصدی تعداد بخشنامه‌ ها در حوزه تجارت خارجی در ۱۴۰۲
  • کاهش ۵۳ درصدی تعداد بخشنامه‌های گمرکی در ۱۴۰۲