Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@00:32:26 GMT

بحران استفاده از مازوت و هزار راه نرفته

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۰۰۵۹

بحران استفاده از مازوت و هزار راه نرفته

مازوت درواقع نفت سیاه است و نبودن آن باعث مشکل می‌شود؛ سوخت کارخانه، بنزین و ماده اولیه پالایشگاه‌ها از این ماده است، ولی اگر مصرف مازوت مدیریت نشود، همین ماده پرکاربرد باعث آلودگی هوا و بروز سرطان می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مازوت یکی از موادی است که در کارخانه‌ها بسیار کاربرد دارد، ولی استفاده نادرست و بدون مدیریت باعث ایجاد آلایندگی‌های بسیار می‌شود؛ این ماده در الودگی هوا بسیار تاثیر دارد و مصرف آن در پالایشگاه‌ها باعث تولید گوگرد و حجم بسیار زیاد آلایندگی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه بیشتر کشورهای جهان که از نفت استفاده می‌کنند نحوه استفاده درست از مازوت را فراگرفته‌اند و در تلاشند حجم تولیدی آلایندگی صنایع خود را کاهش دهند؛ اتحادیه اروپا نیز هر صنعتی که طبق قوانین شیمی سبز عمل نکند را جریمه و مجبور به تغییر آن می‌کند. برای شناخت بیشتر مازوت و راه کاهش آلایندگی‌های تولیدی آن با حمیدرضا یوسفی، دکتری شیمی آلی گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

مازوت چیست؟

مازوت درواقع اولین و ابتدایی‌ترین ماده‌ای است که هنگام استخراج از چاه نفت به‌دست می‌آید و درواقع همان نفت سیاه است؛ این ماده زمانی که به پالایشگاه برده می‌شود بسیار پالایش شده و با سنسورهای بسیاری کنترل می‌شود تا حد آلایندگی آن کاهش یابد. در زمان‌های گذشته مازوت به صورت خام استفاده می‌شده و درواقع دانش و تکنولوژی استفاده بهینه از این ماده وجود نداشت. امروزه در ایران بحث‌های زیادی در رابطه با استفاده کارخانه‌ها و پالایشگاه‌ها از این ماده مطرح شده است و برای رفع آن جریمه و تحریم در نظر گرفته می‌شود.

چگونه می‌توان آلایندگی مازوت را کاهش داد؟

همانطور که ذکر شد مازوت اولین ماده‌ای است که از چاه استخراج می‌شود و در پالایشگاه به ۳۰ الی ۴۰ ماده دیگر تبدیل می‌شود؛ در گذشته اکتشاف و مصرف این ماده در پالایشگاه و کارخانه‌ها باعث تولید گوگرد و ورود حجم بسیار زیاد آلایندگی‌ها در جو زمین می‌شد که امروزه با تکنولوژی‌های به‌روز این مشکل برطرف شده و ۳۰ الی ۴۰ درصد دنیا نحوه استفاده درست از مازوت را فراگرفته‌اند. کارخانه‌های اسید سولفوریک‌سازی را در کنار پالایشگاه‌ها احداث می‌کنند تا گوگرد تولید شده توسط مازوت را به اسید سولفوریک تبدیل و به گونه‌ای آلایندگی آن را کم کنند. به طور کلی در هر مکانی که از نفت استفاده می‌شود مازوت نیز وجود دارد مانند کوره‌های آجرپزی که مازوت بسیار بالایی تولید می‌کند و با توجه به قوانین شیمی سبز از طریق اتحادیه اروپا جریمه شده‌اند.

مازوت چه کاربردی دارد؟

مازوت درواقع نفت سیاه است و نبودن آن باعث مشکل می‌شود؛ سوخت کارخانه، بنزین و ماده اولیه پالایشگاه‌ها از این ماده است، ولی اگر مصرف مازوت مدیریت نشود، همین ماده پرکاربرد باعث آلودگی هوا و بروز سرطان می‌شود. به طور کلی مازوت کاربردهای بسیاری دارد، ولی استفاده غلط از آن می‌تواند مشکل‌ساز شود که برای مدیریت آن باید به سمت شیمی سبز حرکت کنیم تا مشکلات کنونی و آلایندگی کاهش یابد.

مازوت چه تاثیری در آلودگی هوا دارد؟

مازوت از هیدروکربن‌ها تشکیل شده و هنگامی که با آب و هوا واکنش می‌دهد، ریزگردهایی وارد محیط زیست شده و آلایندگی‌های شدیدی ایجاد می‌کند که این آلایندگی‌ها بر پوست، ریه و سیستم تنفسی تاثیر می‌گذارد. مازوت از طریق واکنش با مولکول‌های دیگر و آزادسازی مولکول‌های خود، کربن مونوکسید، هیدروژن دی اکسید، FO2 و تمامی ماده‌هایی که در تابلوهای تشخیص آلودگی هوا مشاهده می‌کنید را تولید می‌کند. تمامی این ماده‌ها در مازوت وجود دارد که برخی از این‌ها در آب، برخی طی فرایندی از پساب کارخانه و برخی دیگر بر اثر باران‌های اسیدی آزاد شده و جزء مسائل مهم در مبحث آلایندگی‌ها است.

پیشنهاد شما برای رفع آلایندگی مازوت چیست؟

پیشنهاد می‌کنم دانشجویانی که قصد تحقیق پیرامون رفع آلایندگی‌های ناشی از مازوت دارند به تحقیقاتی در مورد نانو جاذب‌های آلایندگی آب و هوا بپردازند زیرا این مواد از ترکیباتی مانند روی اکسید، سلیسیم دی‌اکسید و تیتانیوم دی‌اکسید تشکیل شده و به عنوان جاذب می‌تواند آلایندگی‌های مازوت را کم کند.

افراد می‌توانند در صورت وجود بودجه و حمایت دولت از تیتانیوم دی‌اکسید، سیلیسیم، روی اکسید و حتی منیزیم اکسید استفاده و آلایندگی‌های ناشی از مازوت را کاهش دهند.

آیا با استفاده از نانو جاذب‌ها استفاده از مازوت مجاز خواهد شد؟

خیر؛ با این حال صورت مسئله نباید پاک شود و استفاده از نانو جاذب‌ها دلیل بر تولید و استفاده از مازوت نمی‌شود. یکی از راه‌های کاهش استفاده از مازوت کاهش تولید آلایندگی را در خودروها است؛ بنزین، گازوئیل و روغن داخل خودرو باعث تولید مازوت می‌شود به همین دلیل باید سوخت‌های مورد استفاده در خودرو را به یوروهای بالاتر ارتقا دهیم. در ایران بنزین یورو چهار استفاده می‌شود درصورتی که اتحادیه اروپا از یورو هشت الی ۹ استفاده می‌کند؛ این میزان مازوت باید کنترل شود. معاینه‌فنی و خودروسازی باید بیشتر بر این مسائل متمرکز شود و برای کارخانه‌ها نیز محدودیت‌های بیشتری اعمال شود تا این حجم آلایندگی کاهش یابد.

دلیل آلودگی هوای اصفهان چیست؟

آلودگی بوجود آمده در اصفهان طی یک الی دو روز اتفاق نیافتاده است بلکه به مرور پدید آمده در شهر اصفهان کارخانه‌های متعددی وجود دارد که تمامی این‌ها با اسیدها و مواد هیدروکربنی فعالیت می‌کند که سوزاندن این مواد باعث آلوده کردن آب و خاک زمین می‌شود. برای کارخانه‌ها باید محدودیت‌های بیشتری اعمال شود.

سخن آخر...

تا زمانی که جایگزینی برای مازوت و سوخت مورد نیاز پیدا نکردیم و به سمت بیودیزل نرفتیم تنها راهی که برای کاهش آلایندگی داریم اعمال محدودیت برای مصرف مازوت در کارخانه‌ها است؛ توصیه من این است که دانشجویان لیسانس، ارشد و دکترا استارتاپ‌ها و تحقیقات خود را به سمت رفع آلایندگی ببرند؛ باور کنید ایران پتانسیل اینکه در رفع آلایندگی در دنیا سرآمد شود را دارد و می‌تواند مانند کاری که قطر، امارت و کویت کرد میزان آلایندگی خود را کاهش دهد.

کد خبر 539272

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سوخت مازوت مازوت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق استفاده از مازوت پالایشگاه ها رفع آلایندگی آلایندگی ها کارخانه ها آلودگی هوا دی اکسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۰۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ارائه خدمت به زوج های نابارور برای جلوگیری از بحران سالمندی

حمید چوبینه افزود: تغییر سبک زندگی، مشکلات ژنتیکی و زندگی های مجردی از مهمترین عوامل آمار کاهش موالید به شمار می رود که برخی از آنها حتی در آمارهای ناباروری به شمار نمی روند.

وی اظهارداشت: این مسایل یکی از اصلی ترین دلایل کاهش موالید به شمار می رود و باید با فراهم کردن بسترها، شاهد افزایش نرخ باروری باشیم.

چوبینه ادامه داد: همچنین خانواده هایی را مشاهده می کنیم که در حسرت داشتن فرزند هستند اما فرزندآوری برایشان مقدور نیست و در انجمن علمی و تخصصی ناباروری تلاشمان بر این است که مشکل این گروه از خانواده ها را با به روز کردن مباحث علمی و دانش درمان ناباروی برطرف کنیم.

وی با اشاره به برگزاری بیست و سومین کنگره باروری و ناباروری ایران پنج تا هفت اردیبهشت ماه، گفت: برگزاری این کنگره با توجه به میانسالی جمعیت و آمار فرزندآوری بسیار اهمیت داشته و انجمن علمی و تخصصی ناباروری قدمت نزدیک به ۲۵ سال دارد و تلاش می کند که مشکلات در حوزه ناباروری را کاهش دهد و به همین منظور با انجمن های مختلف مانند جنین شناسی، اورولوژی و نازایی تعامل دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: دستاوردهای جدید علمی و مباحث روز دنیا با حضور محققان و پزشکان ایرنی در کنگره ناباروری مورد بحث و تعامل قرار می گیرد و این مباحث با مسولان حوزه بهداشت در میان گذاشته خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • قلیان اکسیژن پرتگاهی جدید برای جوانان/ جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • چگونه خسارات سیل را کاهش دهیم؟
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • افزایش ۲۱ درصدی استفاده از پابند الکترونیک در خوزستان
  • لزوم ارائه خدمت به زوج های نابارور برای جلوگیری از بحران سالمندی
  • آیا صندوق بین‌المللی پول می‌تواند بحران بدهی جهان را حل کند؟
  • آماده باش تیم‌های امدادی اصفهان تا روز چهارشنبه