Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با شبکه «فرانس ۲۴» در واکنش به دور جدید مذاکرات «رفع تحریم‌ها» در وین تصریح کرد که همچنان احتمال رسیدن به توافق اولیه همچنان محتمل است اما «زمان کمی باقی مانده است».

احتمال توافق در مذاکرات وین وجود دارد

وی در آغاز این مصاحبه در پاسخ به سؤالی درباره احتمال توافق در مذاکرات فعلی وین گفت: «موضوع پیچیده‌ای است اما با توجه به اراده سیاسی که در بین مذاکره‌کنندگان وجود دارد، همواره احتمال توافق وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته خوبی که باید اشاره کنم این است که آن‌ها مجدداً از اول مذاکرات را آغاز نکردند. پیش‌تر 6 دور مذاکرات انجام گرفته است و دور فعلی، دور هفتم است که از اول سال در جریان است و در خصوص طیفی از موضوعات هسته‌ای از جمله مسائل فنی و رفع تحریم‌ها گفت‌وگوهایی انجام گرفته است اما می‌توانم بگویم که عناصر زیادی در آن جا وجود دارد و احتمال توافق همچنان هست».

آژانس از نزدیک مذاکرات وین را دنبال می‌کند

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان ضامن ادامه داد: «به نظر نمی‌رسد که این طور باشد که مذاکرات مجدداً از ابتدا آغاز شده باشد و تلاش‌ها در این سو بوده که بر آن چه در گذشته به دست آمده، تکیه کرده‌ و پیش رفته‌اند. ما (آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) از نزدیک مذاکرات را دنبال می‌کنیم. آژانس عضوی از برجام نیست، ما بازرس و ضامن هر آن چه که مورد توافق قرار می‌گیرد یا نمی‌گیرد هستیم بنابراین مذاکرات را بسیار از نزدیک دنبال می‌کنیم و امیدواریم که خیلی زود به توافق برسند».

تغییراتی در مقایسه با ۲۰۱۵ به وجود آمده اما طرف‌ها خواهان بازگشت به شکل اولیه برجام هستند

رافائل گروسی سپس در پاسخ سؤال مجری شبکه «فرانس ۲۴» در خصوص این که از سال ۲۰۱۵ تغییرات زیادی در برنامه هسته‌ای ایران به وجود آمده، تصریح کرد: «بله دیگر گذشته‌ها گذشته است و مواد هسته‌ای بیشتری غنی‌سازی شده است و نسل جدیدتری از سانتریفیوژها در حال چرخش هستند. تغییراتی در مقایسه با آن زمان (سال 2015) به وجود آمده است اما دو طرف از بازگشت به شکل اولیه این توافق (برجام) سخن می‌گویند و این هدف سیاسی است».

ایران خواهان اجرای کامل نه جزئی برجام است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی درباره فرضیه کاهش غنی‌سازی اورانیوم ایران در قبال رفع جزئی تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی گفت: «این چیزی نیست که من از آن‌ها (طرف ایرانی) شنیدم. آن‌ها در خصوص بازگشت به اجرای کامل برجام به ویژه در خصوص دریافت مزایای کامل این توافق بسیار قاطع هستند همانطور که در توافق اولیه ۲۰۱۵ اشاره شده بود و شامل جریان‌های مالی و دسترسی آن‌ها به بازار مالی و شماری محرک‌ها به‌ آن اشاره شده بود».

در حال حاضر غنی‌سازی 90 درصدی در ایران وجود ندارد

رافائل گروسی در ادامه در خصوص ادعاهای اخیر صهیونیست‌ها در ارتباط با غنی‌سازی اورانیوم در ایران با درصد غنای ۹۰ درصد گفت: «خیر، ما چنین اطلاعاتی نداریم. یادآوری می‌کنم که تنها نهاد حاضر در تأسیسات هسته‌ای ایران آژانس است. در حال حاضر هیچ غنی‌سازی ۹۰ درصدی در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.»

وی در این خصوص ادامه داد: «ما غنی‌سازی پنج درصد (در ایران) داریم، غنی‌سازی ۲۰ درصد داریم، غنی‌سازی ۶۰ درصد داریم که بسیار بالا است و بین 60 درصد تا 90 درصد، گام‌های اندکی فاصله وجود دارد و نگرانی‌هایی در این خصوص وجود دارد اما ما هیچ اطلاعاتی درباره غنی‌سازی اورانیوم با غلظت 90 درصد نداریم».

درباره قصد ایران برای غنی‌سازی ۶۰ درصد اورانیوم قضاوت نمی‌کنم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سپس در سؤالی درباره غنی‌سازی اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد در ایران گفت: « من بعنوان بازرس قضاوتی درباره قصد آن‌ها (از غنی‌سازی ۶۰ درصد) نمی‌کنم. طبق برجام غنی‌سازی باید در سطح ۳.۶۷ درصد باقی می‌ماند اما هم‌اکنون در سطح ۶۰ درصد است. این چیزی بود که در برجام بود اما برجام کنار گذاشته شد».

گروسی سپس در ارتباط با گزارش اخیر آژانس در خصوص غنی‌سازی در تأسیسات فردو گفت: «من امروز گزارشی را در وین منتشر کردم که در آن تأیید کردم که ایران ظرفیت تولید را در این تأسیسات خاص در فردو افزایش داده است که به آن ها اجازه می‌دهد سریع‌تر رو به جلو حرکت کنند و حجم (اورانیوم غنی‌شده) را به طرز چشمگیری افزایش دهند. این مذاکره‌کنندگان هستند که باید در این باره نظر دهند و من به عنوان بازرش باید بی‌طرف باشم».

آژانس خواهان دسترسی آزاد و بدون محدودیت به تأسیسات هسته‌ای ایران است

وی در خصوص دسترسی بازرسان به تأسیسات هسته‌ای ایران تأکید کرد: «بسیار مهم است که ایران به بازرسان ما دسترسی آزاد و بدون محدودیت بدهد. اگر دسترسی ما را محدود کنند، قطعاً به مشکل برمی‌خوریم. ما خواهان دسترسی به این سایت خاص (فردو) و دیگر مکان‌ها هستیم».

گروسی در خصوص توافقات آژانس با مقام‌های جمهوری اسلامی ایران گفت: «ما با ایران به توافق رسیدیم که فعالیت‌های خاص آژانس را حفظ کنیم که البته نمی‌خواهم این جا به جزئیات فنی بپردازم اما ایران به این توافق پایبند نبوده است. من با ایران در این خصوص گفت‌وگو کرده‌ام و به تازگی به تهران سفر کردم که البته مذاکرات «بی‌نتیجه» بود».

گفت‌وگوهای خوبی با امیرعبداللهیان در ایران داشتم

وی در خصوص سفر اخیر خود به ایران و گفت‌وگو با مقام‌های جمهوری اسلامی ایران توضیح داد: «نمی‌خواهم روی همه چیز خط بکشم باید بگویم که در سفری که به ایران داشتم، گفت‌وگوهای خوبی انجام شد. همچنان احتمال (توافق با ایران) وجود دارد. من گفت‌وگوهای خوبی با (حسین) امیرعبداللهیان وزیر خارجه (ایران) داشتم. امیدوارم بتوانیم به توافق برسیم».

ایران مرا دعوت کند، ظرف یک دقیقه به تهران می‌روم

گروسی درباره احتمال سفر مجدد خود به تهران گفت: «اگر آن‌ها مرا دعوت کنند، ظرف یک دقیقه به آن‌جا خواهم رفت».

امیدوارم با توافق با مقام‌های ایرانی، آژانس بتواند به سطح قابل قبولی از بازرسی در ایران برسد

مجری شبکه «فرانس 24» در سؤال دیگری پرسید که آیا فکر می‌کنید ایران قصد دعوت کردن شما را داشته باشد که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به این سؤال ادامه داد: «امیدوارم این طور باشد، من پیام‌های عمومی زیادی از وزیر خارجه ایران دریافت کردم مبنی بر این که این موضوعی است که با گفت‌وگو پیش می‌رود که اگر این طور باشد می‌توانم خیلی خیلی سریع به آن جا بروم و می‌توانیم به یک توافق سریع برسیم و چنین چیزی دست‌کم به ما (آژانس) دسترسی حداقلی به تأسیسات هسته‌ای ایران را می‌دهد تا بتوانیم سطح قابل قبولی از بازرسی را در ایران حفظ کنیم».

آژانس با هرگونه اقدامات خرابکارانه علیه کشورهای دیگر مخالف است

گروسی در پاسخ به سؤالی در خصوص خرابکاری صهیونیست‌ها در مجتمع کرج گفت: «آن‌ها (ایران) استدلال کرده‌اند که اقدام خرابکارانه صورت گرفته است. ما خشونت‌های خرابکارانه را محکوم می‌کنیم. سازمان‌های بین‌المللی چون آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با هرگونه حمله یک طرف ثالث به یکی از کشورهای عضو، مخالف است. بسیار ظالمانه است که آن‌ها (ایران) چنین چیزی را گفتند که آژانس بخشی از این اقدام خرابکارانه بوده است اما خوشبختانه این مسائل پشت سر گذاشته می‌شود و ما می‌توانیم به زودی و خیلی زود بنشینیم و بتوانیم به توافق برسیم که بسیار امری ضروری است».

توافق ایران و آژانس برای مذاکرات وین حائز اهمیت است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تأثیر توافق ایران و آژانس بر روند مذاکرات وین گفت: «به نظر من (توافق ایران و آژانس) بسیار ضروری و واجب است زیرا اگر شما ایده‌ای درباره حقایق موجود نداشته باشید، چطور می‌خواهید به توافق برسید؟ و این چیزی است که من به همه و از جمله به ایران می‌گویم که این به نفع شما است».

دانش آژانس از فعالیت‌های ایران همچون پرواز در بین ابرهاست

رافائل گروسی در بخش پایانی مصاحبه خود در ارتباط با میزان دانش‌ آژانس از فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: «کاملاً کور (بی اطلاع) نیستیم اما همانطور که گفتم در حال پرواز در بین ابرها هستیم و آن طور که باید خوب نیستیم (اطلاعات کافی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران نداریم)».

وی در پایان در پاسخ به این سؤال مجری فرانس 24 مبنی بر این که آیا در نهایت می‌گویید که ایران قادر به دیدن چیزی در ایران نیست، گفت: «اگر چنین چیزی رخ دهد، وظیفه من این است که بگویم آن دسترسی که نیاز دارم، ندارم».

مجری سپس سؤال کرد: «ضرب الاجل گفتن چنین چیزی چه زمانی است؟» که گروسی پاسخ داد: «به زودی».

مصاحبه گروسی با شبکه فرانس 24 در حالی صورت گرفته است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز گذشته (چهارشنبه) در گزارشی جدید مدعی شده است که ایران استفاده از آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته IR-6 در سایت فردو را آغاز کرده است.

از طرف دیگر،  آژانس حدود دو هفته پیش نیز در گزارشی اعلام کرد: «ذخایر ایران شامل حدود ۱۱۳.۸ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده به شکل ترکیب UF6 با خلوص تا ۲۰ درصد بعلاوه ۳۴.۲ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده با خلوص تا ۲۰ درصد در قالب سایر ترکیبات است»

منبع: الف

کلیدواژه: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تأسیسات هسته ای ایران غنی سازی اورانیوم پاسخ به سؤال جمهوری اسلامی احتمال توافق رافائل گروسی مذاکرات وین چنین چیزی ۶۰ درصد گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۱۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات

به گزارش خبرنگار مهر، کارشناسان اقتصادی معتقدند که صدور کالا به کشورهای همسایه در تجارت خارجی هر کشوری از جایگاه ویژه ای برخوردار است، چرا که از یک سو با کاهش فاصله جغرافیایی و هزینه‌های تجاری کاهش می‌یابد و از سوی دیگر افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی به معنای گره خوردن سایر تعاملات شامل تعاملات سیاسی و حتی امنیتی بوده و اهمیت بالایی دارد.

با توجه به اینکه کشور عراق به دلیل داشتن طولانی‌ترین مرز مشترک خشکی با جمهوری اسلامی ایران به عنوان بهترین فرصت اقتصادی کشورمان در میان کشورهای همسایه مطرح است و افزون بر این دارای قرابت نزدیک و مشترک فرهنگی، دینی و اجتماعی است و در شرایط تحریمی کشور و موقعیت راهبردی منطقه بهترین گزینه برای توسعه روابط تجارت خارجی دوجانبه است، در مطلب پیش رو در گفت و گویی با فرزاد پیلتن مشاور معاون وزیر و نماینده ویژه سازمان توسعه تجارت ایران در عراق به وضعیت روابط تجاری ایران و عراق و موانع و راهکارهای توسعه تجارت بین دو کشور پرداخته‌ایم.

جزئیات تجارت ایران و عراق در ۱۴۰۲

فرزاد پیلتن در گفت و گو با مهر اظهار کرد: صادرات ایران به جهان در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۹.۴ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۸.۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد. عراق با ۹.۲ میلیارد دلار و ۱۸.۷ درصد از سهم صادرات کشور پس از چین (۱۳.۹ میلیارد دلار) دومین مقصد کالاهای صادراتی ایران بوده است. امارات (۶.۶ میلیارد دلار)، ترکیه (۴.۲ میلیارد دلار) و هند (۲.۲ میلیارد دلار) نیز در رتبه‌های بعد از عراق قرار داشته‌اند.

وی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۲ عراق در رتبه اول مقاصد صادراتی ایران در میان کشورهای همسایه قرار داشته است. امارات، ترکیه و پاکستان نیز در رتبه‌های بعدی مقاصد صادراتی ایران در میان کشورهای همسایه بوده‌اند.

پیلتن اضافه کرد: بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد صادرات ایران به عراق در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ بدون احتساب گاز ۷ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار و با احتساب گاز ۹ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار بوده است.

وی ادامه داد: همچنین بررسی مقایسه‌ای آمارهای مذکور نشان می‌دهد صادرات ایران به عراق بدون احتساب گاز از نظر ارزش ۱۳ درصد و از نظر وزن ۱۶ درصد افزایش نشان می‌دهد صادرات ایران به عراق بدون احتساب گاز از نظر ارزش ۱۳ درصد و از نظر وزن ۱۶ درصد افزایش نشان می‌دهد. با این وجود؛ صادرات ایران به عراق با احتساب گاز طبیعی از نظر ارزشی ۱۰ درصد و از نظر وزنی ۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

مشاور معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در امور عراق در مورد علت این موضوع گفت: همانطور که مشخص است دلیل اصلی کاهش صادرات کلی به عراق، افت صادرات گاز طبیعی به این کشور طی مدت مذکور و یا عدم بروزرسانی آمار صادرات این محصول بوده است.

وی درباره میزان صادرات گاز به این کشور افزود: بر اساس آمارهای منتشر شده صادرات گاز از ایران به عراق در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار بوده است که نسبت به میزان صادرشده در سال ۱۴۰۱ (یعنی حدود ۳ میلیارد دلار) حدود ۵۰ درصد کاهش داشته است.

بی توجهی دولت‌ها به بازار عراق

پیلتن در ادامه در خصوص اصلی‌ترین موانع توسعه تجارت با عراق، اظهار کرد: موانع توسعه تجارت با عراق را می‌توان به طور کلی در دو سطح دولتی و خصوصی برشمرد.

مدیرکل سابق دفتر عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در سطح دولتی، با وجود راهبرد کلی و کلان دولت و نظام برای توسعه مناسبات اقتصادی با عراق و فراهم شدن شرایط بسیار مناسب سیاسی و امنیتی برای گسترش این مناسبات، بسیاری از دستگاه‌های دست‌اندرکار به اهمیت بازار عراق و یا برنامه ریزی و تلاش برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب توسعه روابط تجاری با این کشور و استفاده از فرصت‌های اقتصادی در این کشور اهتمام و توجه لازم را نشان نمی‌دهند.

به گفته وی، هرچند سازمان توسعه تجارت ایران، وزارت امورخارجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان نهادهای مستقیم و مرتبط با تجارت با عراق و مسؤول کمیسیون مشترک دو کشور پیگیری‌های زیادی در این خصوص می‌کنند، اما واقعیت این است که مشکلاتی در حوزه‌های گمرکی، پایانه‌های مرزی، حمل و نقل، استاندارد، بانکی، تضامین صادراتی، رسیدگی به اختلافات تجاری و… وجود دارد که مانع توسعه مبادلات تجاری دو کشور است.

نماینده ویژه تجاری ایران در امور عراق ادامه داد: همچنین برنامه‌ریزی مناسب و مطلوب و مورد انتظار در میان نهادهای ذیربط برای بهره برداری مناسب از فرصت‌های اقتصادی و تجاری عراق از جمله سرمایه گذاری در حوزه‌های پرمنفعتی مانند صنایع بانکی و بیمه‌ای، پروژه‌های زیرساختی و صنعتی و یا حتی تسهیل ورود سرمایه گذاران و گردشگران از عراق برای تولید مشترک در ایران و یا ارائه خدمات گردشگری و افزایش درآمدهای ارزی شکل نگرفته است.

عدم رعایت اصول حرفه‌ای بازاریابی

نماینده ویژه تجاری ایران در عراق اضافه کرد: در سطح بخش خصوصی نیز می‌توان به عدم برنامه‌ریزی تشکل‌های خصوصی مرتبط جهت بهره برداری از فرصت‌های توسعه روابط تجاری با عراق و همچنین عدم تلاش و برنامه‌ریزی در زمینه فرهنگ سازی و آموزش اعضای خود و یا انجام مطالعات تخصصی بازار و اطلاع رسانی و تبادل هیأت‌های تجاری و حضور فعال و حرفه‌ای در رویدادهای تجاری مانند نمایشگاه‌های عراق… از یک سو و همچنین عدم رعایت اصول حرفه‌ای بازاریابی و تجاری و اخلاق تجاری توسط بنگاه‌ها و تجار دو طرف از سوی دیگر؛ از دیگر مشکلات و موانع توسعه روابط تجاری ایران و عراق است‌.

فقدان حمل مستقیم کالا بین ایران و عراق

نماینده ویژه سازمان توسعه تجارت ایران در عراق در خصوص مشکلات سیستم حمل و نقل در تجارت با عراق اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات حمل و نقل تجارت با عراق، فقدان حمل مستقیم کالا میان دو کشور است که موجب شده کالاهای صادراتی به عراق در پایانه‌های مرزی تخلیه و مجدداً بارگیری شود.

به گفته پیلتن، این موضوع باعث افزایش هزینه‌ها و همچنین اتلاف وقت و کاهش کیفیت کالاها و خسارت به بسته بندی محصولات صادراتی کشور به عراق می‌شود.

تأثیر ممنوعیت مبادله با ارزهای خارجی در عراق بر تجارت با ایران

وی در مورد تأثیر سیاست ممنوعیت مبادله با ارزهای خارجی در عراق بر تجارت این کشور با ایران گفت: سیاست‌های ارزی دولت عراق متناسب با شرایط داخلی اقتصادی این کشور اتخاذ می‌شود و با توجه به همین شرایط هم احتمال اصلاح و تعدیل دارد. سیاست جدید ارزی دولت عراق، اگرچه شرایط را برای توسعه روابط تجاری ایران با این کشور کمی سخت‌تر کرده، اما تجارت میان دو کشور از چنان منافع متقابلی برای دو طرف برخوردار است که می‌توان گفت این سیاست‌ها تأثیر منفی چندانی بر روابط تجاری دو کشور نخواهد داشت.

نماینده ویژه سازمان توسعه تجارت ایران در عراق تاکید کرد: شاهد این مدعا، افزایش ۱۳ درصدی صادرات غیرنفتی ایران به عراق در سال ۱۴۰۲ بوده است.

تشکیل کمیته مشترک ایران و عراق برای پیگیری مشکلات شرکت‌های ایرانی

پیلتن درباره وضعیت صادرات خدمات فنی و مهندسی به عراق نیز اظهار کرد: کشور عراق یکی از مهمترین بازارهای صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران بوده است، به طوری که در سال‌های گذشته تا حدود ۵ میلیارد دلار پروژه توسط شرکت‌های ایرانی در عراق اجرا شد. در سال‌های اخیر و به دلیل مشکلات امنیتی و اقتصادی در عراق و همچنین شیوع ویروس کرونا و عدم پرداخت مطالبات و خسارات شرکت‌های ایرانی در عراق و همچنین مشکل پذیرش ضمانت نامه‌های این شرکت‌ها، روند صادرات خدمات فنی و مهندسی به عراق دچار مشکل شد ولی با تغییر شرایط و تلاش‌های صورت گرفته و شناسایی راهکارهای جدید، روند مجدد صادرات مذکور و تکمیل پروژه‌های قبلی و اجرای پروژه‌های جدید آغاز شده است‌.

وی افزود: در همین ارتباط هم کمیته مشترکی میان ایران و عراق برای پیگیری مسائل و مشکلات شرکت‌های ایرانی در عراق پیش بینی شده و کارگروهی نیز در سفارت ایران در بغداد با حضور نمایندگان شرکت‌های ایرانی در عراق جهت بررسی فرصت‌ها و پیگیری رفع موانع و مشکلات همکاری دو کشور در این حوزه تشکیل شده است.

پیش بینی افزایش ۱۵ درصدی صادرات به عراق تا پایان سال

نماینده ویژه سازمان توسعه تجارت ایران در عراق همچنین در مورد پیش بینی میزان تجارت با عراق در سال ۱۴۰، تصریح کرد: بررسی‌های به عمل آمده نشان می‌دهد ظرفیت افزایش روابط تجاری دو کشور تا دو برابر و به میزان ۲۰ میلیارد دلار طی ۵ سال و افزایش سالانه از جمله در سال ۱۴۰۳ حداقل ۱۵ درصد در حوزه صادرات و ۲۰ درصد در حوزه واردات از عراق وجود دارد.

تشکیل کارگروه سرمایه گذاری در سفارت ایران در عراق

پیلتن درباره اینکه آیا سرمایه گذاری مشترک با عراق تعریف شده یا خیر، گفت: زمینه‌ها و فرصت‌های سرمایه گذاری در عراق متنوع در دو بخش دولتی و خصوصی بوده و فرصت‌های دولتی معمولاً توسط نهادهای دولتی ذیربط یا هیأت‌های سرمایه گذاری ملی و استانی عراق منتشر می‌شود که عمدتاً شامل احیا کارخانجات دولتی و ایجاد زیرساخت‌های عمرانی، گردشگری، بهداشت و درمان، خدمات شهری و صنعتی بوده و زمینه‌های بسیار خوبی برای همکاری مشترک و بلند مدت دو کشور در حوزه‌های مختلف است.

وی تاکید کرد: علاوه بر این، فرصت‌هایی هم برای همکاری میان بخش‌های خصوصی دو کشور وجود دارد که بررسی این فرصت‌ها و قوانین و مقررات مربوط و اطلاع رسانی و پیگیری‌های مورد نیاز با تشکیل کارگروه سرمایه گذاری در سفارت ایران در عراق در دست بررسی و پیگیری قرار گرفته است.

کد خبر 6081029 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات گاز ایران به عراق
  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • اسلامی: آژانس به طور منظم از تاسیسات هسته‌ای بازدید می‌کند
  • سفر قریب الوقوع رافائل گروسی به ایران
  • هیچ رفتاری را که سبب خدشه به تعامل ما با آژانس شود نمی‌پذیریم/ مدیرکل بین برجام و پامان تفکیک قائل شود
  • سفر قریب‌الوقوع رافائل گروسی به ایران
  • گروسی به ایران می آید!
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: مدیرکل آژانس اتمی به‌زودی به ایران سفر می‌کند
  • گروسی به ایران سفر خواهد کرد
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران