Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، صادق ضیاییان رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: گستره فعالیت سامانه بارشی امروز (۱۱ آذر) شمال غرب، غرب، جنوب غرب استان‌های ساحلی خزر، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز، غرب استان‌های اصفهان و فارس، بوشهر و بخش‌هایی از خراسان شمالی را فراخواهد گرفت که سبب بارش باران و وزش باد شدید موقت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در استان‌های جنوبی رعد و برق و در برخی نقاط شمال غرب و ارتقاعات استان‌های واقع در البرز مرکزی و زاگرس مرکزی بارش به صورت برف پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: شدت بارش‌ها در استان‌های ساحلی دریای خزر، آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی، اردبیل، غرب کردستان و کرمانشاه، لرستان، جنوب همدان، غرب چهار محال و بختیاری، شمال شرق خوزستان، بخش‌هایی از مرکزی، تهران، البرز و شمال قزوین خواهد بود.

ضیاییان گفت: روز جمعه (۱۲ آذر) بارش در نوار غربی کاهش یافته و گستره فعالیت سامانه نیمه شرقی کشور را دربر خواهد گرفت. در این روز در سواحل مرکزی و شرقی خزر، شمال شرق و دامنه‌های جنوبی البرز واقع در سمنان و شرق تهران بارش باران و در ارتفاعات برف پیش‌بینی می‌شود و در نواحی مرکزی، شرقی و جنوبی کشور بارش پراکنده و وزش باد شدید موقتی انتظار می‌رود.

او توضیح داد: پنج‌شنبه (۱۱ آذر) دریای خزر و شمال خلیج فارس، جمعه (۱۲ آذر) خلیج فارس، دریای خزر و شنبه (۱۳ آذر) خلیج فارس مواج خواهد بود و پنج‌شنبه (۱۱ آذر) در استان‌های کردستان، زنجان، همدان، قزوین، مرکزی، خوزستان و جمعه (۱۲ آذر) در سیستان و بلوچستان و شرق سمنان وزش باد شدید و گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: شنبه (۱۳ آذر) در خراسان رضوی و خراسان شمالی بارش پراکنده رخ داده و به تدریج سامانه بارشی از کشور خارج می‌شود و در سایر مناطق کشور جوی آرام و پایدار پیش‌بینی می‌شود.

او بیان کرد: یکشنبه (۱۴ آذر) در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل، (۱۵ آذر) در غالب مناطق کشور جوی پایدار پیش‌بینی می‌شود. گفتنی است طی روزهای پنج‌شنبه (۱۱ آذر) و جمعه (۱۲ آذر) کاهش ۸ تا ۱۲ درجه‌ای دما برای نیمه شمالی کشور پیش بینی می‌شود.

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، امروز (۱۱ آذر) با فعالیت سامانه بارشی به تدریج از غلظت آلاینده‌های جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت کاسته می‌شود.

ضیاییان درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۱۲ آذر) به تدریج کاهش ابر همراه با مه رقیق با حداقل دمای ۱ و حداکثر دمای ۹ درجه سانتیگراد و طی شنبه (۱۳ آذر) صاف در صبح مه‌آلود و غبار محلی و به تدریج ابری با حداقل دمای ۳- و حداکثر دمای ۱۱ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

او در پایان گفت: طی امروز و فردا (۱۱و ۱۲ آذر) بندرعباس با دمای ۳۰ و ۳۱ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و اردبیل با دمای ۶ و ۹ درجه سانتی‌گراد سردترین مراکز استان‌ کشور هستند.
 

کد خبر 640745 برچسب‌ها برف آب و هوا - ایران سازمان هواشناسي باران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: برف آب و هوا ایران سازمان هواشناسي باران پیش بینی می شود ۱۱ آذر ۱۲ آذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۲۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا خرداد + وضعیت بارش‌ها در کشور و ۴ استان کم‌ بارش

جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا خردادماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی هفتگی بارش کشور بارش هفته اول (سوم تا نهم اردیبهشت) در شمال غرب، البرز غربی، امتداد کوه‌های زاگرس و نوار شمال شرق کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق نرمال تا بیش از آن است، بارش انباشته با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد در نیمه شرقی سواحل خزر، البرز میانی، استان کرمان و استان‌ها در شرق زاگرس میانی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌متر پیش بینی شده است.

بارش هفته دوم در شمال شرق و استان‌های دو سوی البرز شرقی نرمال و در سایر مناطق بیش از نرمال است، بارش انباشته در امتداد زاگرس و شمال غرب با احتمال ۵۰ تا ۷۵ درصد بین ۲۰ تا ۵۰ میلی‌متر خواهد بود.

بارش هفته سوم کشور بیش از نرمال است و با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد مقدار انباشته برای بخش‌هایی از زاگرس میانی، البرز میانی و مناطق مرکزی استان کرمان بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد شده است.

انتظار می‌رود بارش هفته‌های چهارم تا ششم در محدوده نرمال باشد، در هفته ششم با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد بارش انباشته در مناطقی از شمال غرب و بخش‌هایی از شرق زاگرس جنوبی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد می‌شود.

بر اساس جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی هفتگی دمای هوای کشور میانگین دمای هوای هفته اول (سوم تا نهم اردیبهشت) در سواحل خزر، غرب البرز، شمال غرب و زاگرس میانی یک تا پنج درجه بیش از نرمال است و بیشترین افزایش (سه تا پنج درجه) برای شمال غرب پیش بینی شده است.

دمای هوا در سایر مناطق کشور از یک تا هشت درجه کمتر از نرمال خواهد بود که بیشترین کاهش (سه تا هشت درجه) در مرکز و جنوب شرق کشور رخ می‌دهد، دمای هوای هفته دوم در شمال غرب، دو سوی البرز و نوار شمال شرق یک تا سه درجه بیش از نرمال و برای سایر مناطق یک تا پنج درجه کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است و بیشترین کاهش (سه تا پنج درجه) در جنوب شرق کشور رخ می‌دهد.

در هفته‌های سوم و چهارم دمای هوا در شمال غرب و سواحل خزر بین یک تا سه درجه بیشتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال خواهد بود، دمای هوا در هفته پنجم در مناطق کوهپایه‌ای داخلی، مرکز و شرق کشور نرمال و در سایر مناطق بین یک تا سه درجه بیش از نرمال خواهد بود و دمای هوای کشور در هفته ششم یک تا دو درجه بیش از نرمال برآورد می‌شود.

افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور اظهار کرد: کشور از ابتدای بهار تا دوم اردیبهشت به‌طور متوسط ۴۳ میلی‌متر بارش دریافت کرد و با توجه به اینکه میانگین بلندمدت بارش طی این بازه زمانی ۳۷ میلیمتر است، بارندگی در سال جاری نسبت به وضعیت نرمال بیشتر بوده و ۱۶ درصد فراتر از میانگین بلندمدت ثبت شده است.

وی افزود: از ابتدای سال آبی (ابتدای مهر ۱۴۰۱) تا دوم اردیبهشت به‌طور متوسط ۱۶۷ میلیمتر بارندگی در کشور ثبت شده که مقدار نرمال به طور میانگین ۱۹۸ میلیمتر است، بنابراین حدود ۱۶ درصد بارندگی کشور نسبت به میانگین بلند مدت کاهش یافته است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به کم‌بارش‌ترین استان‌ها گفت: استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند، بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کرده است.

وظیفه ادامه داد: مرکز تا جنوب و جنوب شرق کشور نیز کم‌بارشی قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند، فارس ۳۰ درصد، هرمزگان با ۲۸ درصد و کرمان ۲۵ درصد بارش کمتر از نرمال داشته‌اند.

وی با اشاره به وضعیت دمای کشور طی یک هفته گذشته اظهار کرد: از نظر دما شرایط مناسبی داشته‌ایم، البته در روزهای اخیر شمال غرب کشور سردتر از وضعیت نرمال و نیمه شرقی و جنوبی دما زیر نرمال بوده است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور افزود: میانگین کشوری دما ۱.۵ تا دو درجه خنک‌تر از شرایط نرمال بوده است، البته استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل بین چهار تا پنج درجه سلسیوس دما بیش از حد نرمال، اما هوا در استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و یزد حدود چهار تا هفت درجه سلسیوس سردتر از میانگین بلندمدت و میانگین کشوری ۱.۸- درجه ثبت شده است.

وظیفه اضافه کرد: از ابتدای فروردین تا دوم اردیبهشت عرض‌های شمالی کشور با بی‌هنجاری (آنومالی) دمایی ۰.۵ تا ۲.۵ درجه سلسیوس مواجه بودند، شرایط دمایی در استان‌های تهران، قزوین، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، غرب و شمال غرب نرمال و بیش از نرمال بوده است و در عرض‌های جنوبی شرایط نرمال دمایی را تجربه کردیم.

وی تاکید کرد: به‌طور کلی طی اردیبهشت میزان بارندگی به‌طور نسبی نسبت به فروردین حدود ۵۰ درصد در بازه بلندمدت کمتر است و توقع داریم میزان بارش در اردیبهشت نرمال با گرایش به بیش از نرمال باشد، اما در استان‌هایی مانند قزوین و تهران بارش‌ها به گونه‌ای نیست که کمبود بارش سال آبی جاری (هفت ماه اخیر) را جبران کند، بنابراین استان‌هایی مانند تهران، قزوین، سمنان، خراسان رضوی با تابستانی مواجه می‌شوند که هوا یک تا دو درجه سلسیوس بالاتر از حد نرمال خواهد بود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: از سوی دیگر به‌طور نسبی با کم‌آبی شدیدی مواجه می‌شویم، چراکه این استان‌ها در حال گذراندن چهارمین سال پی در پی خشکسالی هستند، وقتی آورده آب‌های سطحی کاهش می‌یابد، فشار بر منابع آب زیرزمینی به‌ویژه در استان‌هایی مانند تهران و خراسان رضوی برای تأمین آب شرب افزایش می‌یابد، در این شرایط همکاری مردم برای مدیریت مصرف آب از اهمیت زیادی برخوردار است.

کد خبر 747192

دیگر خبرها

  • رگبار باران، رعد و برق و وزش باد در نیمه شرقی کشور / بارش‌ها در کدام مناطق ادامه دارد؟
  • تا یکشنبه آینده کدام مناطق ایران باران می بارد؟
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۵ و ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران
  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا خرداد + وضعیت بارش‌ها در کشور و ۴ استان کم‌ بارش
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت / هراز مسدود شد
  • بارش ها در بیشتر مناطق کشور شدت می یابد
  • بارش‌ شدید باران در تهران و ۱۰ استان دیگر | هوا تا این روز سردتر خواهد شد
  • بارش‌های فراوان اردیبهشت در راه است / احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟
  • بارندگی در کشور ادامه دارد / از پنجشنبه هوا گرم‌تر می‌شود
  • بارش‌های فراوان اردیبهشت در راه است | احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟