Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-18@00:34:19 GMT

برنامه‌ریزی حج ۱۴۰۱ آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۶۲۲۰

به گزارش ایسنا، سازمان حج و زیارت برنامه‌ریزی درباره حج تمتع سال آینده را درحالی آغاز کرده که عربستان هنوز تصمیم قطعی خود درباره حج ۱۴۰۱ را اعلام عمومی نکرده است. عربستان حج را به مدت دو سال بدون حضور زائران خارجی و به شکل محدود برگزار کرد. ایران امیدوار است با دسترسی بیشتر کشورها به واکسن، در حج پیش ‌رو حضور داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان حج و زیارت به زائرانی که از حج ۱۳۹۹ به خاطر همه‌گیری کووید ۱۹ بازماندند قول داده است آن‌ها را مطابق سهمیه‌ای که عربستان تعیین می‌کند در اولین نوبت حج و در اولویت اعزام کند. این زائران سال ۹۸ برای حج ۹۹ ثبت‌نام کرده و هزینه آن را کامل پرداخته‌اند.

اکبر رضایی ـ معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ همچنین درباره واکسیناسیون این زائران با توجه به مقررات کشور میزبان، گفت: از آن‌جا که از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی‌های حج تمتع آغاز می‌شود به همین منظور متناسب با دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی درباره انجام واکسیناسیون حجاج، دستورالعملی صادر و توصیه شد افرادی که مشمول دریافت دز سوم واکسن کرونا هستند، واکسن آسترازنکا تزریق کنند.

او درباره این دستورالعمل و تصمیمی که برای واکسن زائران با توجه به مقررات جدید عربستان گرفته شده است، اظهار کرد: پیرو دستورالعمل وزارت بهداشت درباره تزریق واکسن افرادی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند، سازمان حج و زیارت نیز اعلام کرد با توجه به این‌که هنوز وضعیت حج و همچنین تاریخ مذاکرات حج ایران و عربستان مشخص نشده است، مدیران حج و زیارت استان‌ها و مدیران کاروان‌ها به افرادی که قبلا برای حج ثبت‌نام کرده‌اند و در نوبت تشرف هستند و از طرفی، مشمول فراخوان وزارت بهداشت می‌شوند، برای دُز سوم یا همان یادآور از واکسنی استفاده کنند که مورد تایید وزارت بهداشت عربستان است.

او اضافه کرد: از آنجا که سهیمه حج آینده هنوز معلوم نشده است و ما نمی‌دانیم چه تعداد از آن افراد قرار است به حج اعزام شوند، بنابراین توصیه کردیم حالا که تزریق دز سوم در کشور برای یکسری از گروه‌های سنی آغاز شده است، ‌در زمان تزریق دُز سوم واکسن کووید حتما دستورالعمل‌های اعلامی از سوی کشور میزبان را مدنظر قرار دهند.

معاون حج و عمره همچنین گفت: برای افرادی که به لحاظ زمانی هنوز امکان دریافت دُز سوم را ندارند، با هماهنگی وزارت بهداشت در آینده برنامه‌ریزی می‌کنیم.

در دستورالعملی که سازمان حج به کارگزاران و آژانس‌های زیارتی ابلاغ کرده، آمده است: از آن‌جا که برنامه‌ریزی عملیات حج تمتع ۱۴۰۱ در دستور کار سازمان حج و زیارت است و یکی از مواردی که به‌طور ویژه مدنظر است، موضوع واکسیناسیون کرونا آن هم با درنظر گرفتن قوانین کشور عربستان است و براساس قوانین فعلی، ورود اتباع کشورهای مختف برای انجام مناسک حج تمتع و یا عمره مفرده مشروط به تزریق دو دز واکسن از واکسن‌های مورد تایید وزارت بهداشت این کشور است و از آن‌جا که بسیاری از مردم کشورهای مختلف، از جمله ایران در برنامه واکسیناسیون سراسری خود از واکسن های مختلف استفاده می‌کنند، بر همین اساس دولت عربستان ورود به این کشور را برای این دسته از افراد به تزریق دُز یادآور از واکسن‌های مورد تایید وزارت بهداشت خود منوط کرده است.

نظر به این‌که از واکسن‌های مورد تایید وزارت بهداشت کشور میزبان، واکسن «آسترازنکا»، در سبد واکسیناسیون کشورمان است؛ لذا موارد زیر برای اقدام لازم و آگاهی‌بخشی شایسته به ثبت‌نام‌شدگان و متقاضیان سفر حج ابلاغ می‌شود:

افرادی که در برنامه واکسیناسیون کشوری هر دو دُز واکسن خود را از واکسن «آسترازنکا» تزریق کرده‌اند، به اقدام خاصی نیاز ندارند و مطابق دستورالعملی که در این خصوص ابلاغ خواهد شد، اقدام می‌کنند.

به افرادی که دو دُز واکسن خود را از سایر واکسن‌ها دریافت کرده‌اند و در حال حاضر جزو گروهی هستند که در فراخوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گروه‌های مشمول دریافت دُز یادآور هستند، توصیه می‌شود تا دُز یادآور را از واکسن «آسترازنکا» مطابق با شرایط اعلام‌شده از سوی وزارت بهداشت، تزریق کنند.

به منظور پیش‌بینی تأمین واکسن مورد نیاز برای افرادی که تا فروردین ۱۴۰۱ مشمول دریافت دُز یادآور نمی‌شوند با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکاتبه شده است تا این دسته از افراد بتوانند در فروردین‌ماه سال آینده دُز سوم واکسن خود را از واکسن آسترازنکا تزریق کنند.

مدیران حج و زیارت همچنین از مدیران کاروان حج خواسته‌اند از هم‌اکنون نسبت به اطلاع‌رسانی به متقاضیان حج تمتع ۱۴۰۱ اقدام کنند تا با درنظر گرفتن شرایط اعلام‌شده و در فرصت مناسب به ایمن‌سازی خود در مقابل بیماری کووید اقدام کنند.

منبع: الف

کلیدواژه: مورد تایید وزارت بهداشت سازمان حج و زیارت برنامه ریزی واکسن ها د ز یادآور دریافت د حج تمتع تزریق د د ز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۶۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل تاکید وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» چیست؟

احمد اسماعیل‌زاده، درباره اهمیت تامین نان از «آرد کامل» اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، بیماری‌های غیرواگیر عامل اصلی مرگ و میر در کشور هستند و عوامل متعددی نیز در بروز این بیماری‌ها نقش دارند که ازجمله این موارد می‌توان به تغذیه، چاقی، فشارخون، دیابت، استرس و عدم تحرک اشاره کرد.

وی با اشاره به نقش چاقی در بروز برخی بیماری‌های غیرواگیر ادامه داد: مشخص است که یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در بروز چاقی و بیماری‌های غیرواگیر، نوع تغذیه و غذای مردم است که طی شبانه‌روز مصرف می‌کنند. با استناد به بررسی‌های انجام شده در زمینه عوامل تغذیه‌ای موثر در بروز بیماری‌های غیرواگیر مشخص شد که مصرف نکردن غلات کامل و یا غلات سبوس‌دار در کشور نقش مهم‌تری نسبت به موارد تغذیه‌ای دیگر در بروز بیماری‌های غیرواگیر دارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه غذای اصلی که در ایران مصرف می‌شود، نان، برنج و بیشتر، کربوهیدرات‌های تصفیه شده و بدون سبوس است، افزود: بیشتر مردم در کشور حدود ۶۰ درصد کالری دریافتی خود را از کربوهیدرات‌ها و متاسفانه از کربوهیدرات‌های ناسالم دریافت می‌کنیم که از غلات سبوس‌دار تامین نمی‌شوند. به همین دلیل نیز سیاست وزارت بهداشت آن است که بر سبوس‌دار کردن غلات به‌ویژه نان توجه ویژه‌ای داشته باشد.

وی در این باره افزود: متوسط میزان مصرف روزانه نان هر فرد در کشور در نقاط مختلف کشور بین ۲۸۰ تا ۳۳۰ گرم است و ما اگر بتوانیم حداقل ۵۰ درصد این نان‌ها را از غلات و آرد سبوس‌دار برای مردم فراهم کنیم، هم می‌تواند در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیرواگیر موثر باشد و هم به واسطه فیبری که از طریق این غلات به بدن افراد می‌رسد در سلامت آن‌ها نقش مهمی ایفا کند.

تغذیه نامناسب و رشد روزافزون بیماری‌های غیرواگیر

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه به برخی بیماری‌های غیرواگیر متاثر از تغذیه اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی از بیماری‌های غیرواگیر همچون سرطان کولون و چاقی رشد روزافزونی دارند که یکی از دلایل بروز و افزایش آن‌ها مصرف نکردن فیبر کافی، نداشتن تحرک و دیگر عادات غذایی نامناسب است. بنابراین یکی از مهم‌ترین سیاست‌های وزارت بهداشت طی دو سال اخیر توجه به مسئله «نان کامل» یا به عبارت بهتر نان سالم بوده است. یعنی هدف این است که آردی که در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد از نوع سبوس‌دار باشد.

تدوین استانداردهای نان سالم

اسماعیل‌زاده در این باره ادامه داد: برای آردهای مصرفی در کشور تا کنون بین ۱۷ تا ۲۲ درصد سبوس‌گیری انجام می‌شود؛ یعنی آردی با درجه استخراج ۷۸ تا ۸۲ درصد در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد، اما نان سالم که استاندارد آن طی سال گذشته توسط اداره استاندارد نوشته شد، نانی است که سبوس‌گیری در آن بین ۲ تا ۶ درصد باشد و سبوس آنچنان زیادی از آن گرفته نشود؛ این میزان نیز برای از بین بردن آلودگی‌های محیطی روی پوسته و آلودگی با فلزات سنگین است. این سبوس‌ها علاوه بر داشتن فیبر کافی، ویتامین‌ها و املاح کافی را نیز تامین می‌کنند.

وی افزود: خوشبختانه کمبود ویتامین‌هایی که در آرد سبوس‌دار وجود دارند در کشور ما احساس نمی‌شود و تمرکز اصلی وزارت بهداشت در مسئله آرد کامل بر فیبر و منیزیم است که نقش بسیار مهم‌تری در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیرواگیر دارد و می‌تواند از مقاومت بدن افراد به انسولین جلوگیری کند و به این ترتیب ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش دهد.

مصوبه مجلس درباره ایجاد کارخانه‌های تولید «آرد کامل»

اسماعیل‌زاده ادامه داد: این سیاست وزارت بهداشت که در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی پیگیری می‌شود و ما نیز در دفتر بهبود تغذیه جامعه اقدامات مناسبی برای آن انجام می‌دهیم، با پای کار آمدن مجلس قدرت بیشتری گرفته و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در سال گذشته مصوب کرده است که تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی تا پایان سال در محدوده تحت پوشش خودشان حداقل یک کارخانه ایجاد کنند که «آرد کامل» تولید می‌کند و تا پایان سال ۱۴۰۳ نیز این تعداد به سه کارخانه در محدوده هر دانشگاه علوم پزشکی افزایش یابد. از طرفی نیز هماهنگی‌های بین بخشی توسط دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حال اجرا است که هم وزارت صنعت و هم اتحادیه‌ها در این خصوص مشارکت کنند که بتوانند نان سالم و کامل را در اختیار مردم قرار دهند.

و اما اقدامات استان‌ها برای تولید «آرد کامل»

وی درباره اقدامات انجام شده در این زمینه اظهار کرد: برخی از استان‌ها همچون استان‌های مرکزی، فارس، خراسان رضوی، اصفهان و البرز اقدامات مناسبی در این زمینه داشته‌اند و در هر کدام از آن‌ها تعدادی از نانوایی‌ها نان کامل ارائه می‌دهند؛ به طور مثال در استان مرکزی ۱۰۰ نانوایی نان کامل تولید می‌کنند. از طریق فرمانداری‌ و دانشگاه‌های علوم پزشکی پیگیری می‌شود که این روال به طور کامل در کشور جریان یابد.

«آرد کامل» چیست؟

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه گفت: برخی سوال‌های علمی وجود دارد که آیا این آرد کامل فیبرکافی، ویتامین کافی و... دارد؟ آیا به دلیل اینکه این آرد موجب جذب کمتر املاح می‌شود، مصرف «روی» را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟ ماندگاری این نان‌ها چقدراست؟ و....

برای پاسخ به این موضوع در دفتر بهبود تغذیه، دانشگاه‌ علوم پزشکی اراک را که مسئله نان کامل در آن اجرا می‌شود مامور کرده‌ایم که در قالب یک پروژه این مسائل را بررسی کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: در واقع درخواست ما این بوده در استان مرکزی که یک کارخانه تولید آرد کامل داریم، از محل تولید، آرد نمونه‌گیری کنند که املاح و ویتامین‌های آن‌ چقدر است؟ بررسی کنند که نانوا با چه فرایندی از آن آرد، نان درست می‌کند؟ و... در نهایت از مردمی که این نان‌ها را خریداری می‌کنند درباره بو، طعم، نحوه نگهداری و ماندگاری این نان‌ها پرس و جو کنند و سپس در آن منطقه‌ای که تعداد این نانوایی‌ها زیاد است، بررسی کنند، در این منطقه که افراد بیشتر از نان سبوس‌دار استفاده می‌کنند، میزان چاقی، دیابت، بیماری‌های غیرواگیر در قیاس با منطقه‌ای از آن شهر که نان سبوس‌دار ارائه نمی‌شود چه تفاوتی دارد؟ این پروپوزال توسط تیمی از دانشگاه علوم پزشکی اراک تعیین شده که بدون مستند اقدامی انجام نشود و ما بر اساس شواهد عینی که در کشور وجود دارد این اقدامات را انجام خواهیم داد.

غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در گذر ۲۰ سالگی

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک و فواید این کار اظهار کرد: از سال ۱۳۸۴ طرح غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در حال اجرایی است. در سال جاری با توجه به اینکه ۲۰ سال از اجرای این برنامه می‌گذرد با دستگاه‌هایی که در این کار نقش دارند یک بازنگری خواهیم کرد که روند غنی‌سازی با آهن و اسیدفولیک با همین روند ادامه داشته باشد یا به بازنگری و تغییر نیاز دارد؟ این موارد را با کمیته علمی تشکیل شده تا پایان سال بازنگری خواهیم کرد.

اجرای آزمایشی غنی‌سازی آرد با ویتامین «دی» در ۲ استان

اسماعیل‌زاده همچنین گفت: یکی از اقداماتی که طی سال جاری در همکاری دفتر بهبود تغذیه با سازمان غذا و دارو آغاز خواهد شد نیز غنی‌سازی آرد با ویتامین دی است که با توجه به شیوع کمبود ویتامین دی در کشور بسیار اهمیت دارد که به‌صورت پایلوت در دو استان خراسان جنوبی و یزد انجام خواهد شد که آیا این اقدام می‌تواند کمبود ویتامین دی را جبران کند یا خیر؟ اگر این کار موثر باشد در سال‌های پیش رو این برنامه نیز در کشور اجرا خواهد شد.

غنی‌سازی مواد غذایی چقدر در جبران کمبود ریزمغذی‌ها اثرگذار است؟

اسماعیل‌زاده همچنین در پاسخ به این پرسش که غنی‌سازی نان و مواد غذایی تا چه حد می‌تواند در جبران کمبود ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها تاثیرگذار باشد؟ گفت: برای کمبود ریزمغذی‌ها در بدن افراد دو رویکرد وجود دارد که یکی از آن‌ها مکمل‌یاری است. به‌طور مثال کسی که کمبود آهن دارد مکمل آهن دریافت می‌کند؛ اما مکمل‌یاری راهکار طولانی‌مدت برای جبران کمبود ریزمغذی‌ها نیست و طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت نیز مکمل‌یاری یک راهکار کوتاه‌مدت است و در جامعه‌ای که شیوع کمبود ریزمغذی وجود دارد، دولت باید به دنبال غنی‌سازی مواد غذایی باشد که بتواند از طریق آن مواد غذایی ویتامین‌ها و املاح را به مردم برساند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در این باره گفت: در برخی کشورها غنی‌سازی ماست، لبنیات و روغن با ویتامین دی انجام می‌شود اما به دلیل اینکه میزان مصرف لبنیات در کشور ما خیلی بالا نیست و همچنین اگر مردم را برای مصرف ویتامین دی به مصرف روغن تشویق کنیم نیز ممکن است بر میزان دریافت کالری آن‌ها تاثیرگذار باشد؛ بنابراین با توجه به اینکه قوت قالب مردم نان است، کمیته علمی دفتر بهبود تغذیه، «نان» را برای غنی‌سازی با ویتامین دی انتخاب کرده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سالتحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴
  • زمان پرواز عملیات حج تمتع سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • آغاز مهارت افزایی دانشجویان داروسازی با همکاری صنایع سلامت محور
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • از سرگیری پرواز‌های خطوط هوایی قطر به ایران
  • ۲۷ میلیون نفر دیگر وارد برنامه سلامت خانواده می شوند
  • تاکید وزارت بهداشت بر سبوس دار کردن «نان»
  • چرا وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» تاکید دارد؟
  • دلیل تاکید وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» چیست؟