Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمتر از ۲ ماه تا برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر باقی مانده است و در تمامی سال‌های برگزاری جشنواره، مدیران فرهنگی و اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره به دنبال این بوده اند که فیلم‌های شاخص جزو فیلم‌های حاضر در جشنواره باشند.

خبرگزاری میزان - کمتر از ۲ ماه تا برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر باقی مانده است و در تمامی سال‌های برگزاری جشنواره، مدیران فرهنگی و اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره به دنبال این بوده اند که فیلم‌های شاخص جزو فیلم‌های حاضر در جشنواره باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از محوری‌ترین بخش‌های جشنواره، معرفی اعضای هیات انتخاب است. این بخش که نقش مهمی در جشنواره فجر دارد، آغازگر مرحله جدی و حساس هر دوره است. آنچه که مسلم است مهم‌ترین ملاک‌های سیاست گذاران جشنواره برای معرفی هیات انتخاب، باید حضور افراد متخصص، ترکیبی از آدم‌های اندیشه ورز و علمی، بهره مندی از سینماگر زن و اهالی پیشکسوت و باتجربه سینما باشد.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از جشنواره فیلم فجر اینجا کلیک کنید

قطعاً هر فیلمی که در جشنواره فجر به عنوان ویترین سینمای ایران حاضر شود می‌تواند نتیجه سال آینده سینما را رقم بزند و از این رو هوشمندی اعضای هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر برای راهیابی آثار به این جشنواره بسیار مهم و تأثیرگذار است.

هر سال با اعلام ترکیب هیات انتخاب یا داوران جشنواره فیلم فجر شاهد برخی انتقادات از سوی اهالی سینما هستیم و معتقدند که هیات انتخاب باید بدور از نگاه سلیقه‌ای و باند بازی فیلم‌ها را انتخاب کنند. واضح است که متولیان امر برای انتخاب این افراد همه سلایق را مدنظر قرار دادند و اعضای هیأت انتخاب هم همگی از اهالی سینما هستند و نسبت به سینما آگاهی کافی دارند و براساس تخصص و دانش سینمایی و با آگاهی کامل، فیلم‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

امسال بهروز افخمی (نویسنده و کارگردان)، اسماعیل بنی اردلان (مدرس)، پوران درخشنده (نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده)، حسین زندباف (کارگردان، تهیه‌کننده و تدوینگر)، مجید شاه حسینی (پژوهشگر و مدرس)، اسفندیار شهیدی (فیلمبردار و کارگردان) و محمدحسین نیرومند (مدیر فرهنگی و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) به عنوان اعضای هیأت انتخاب آثار چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر معرفی شدند.

با نگاهی به کارنامه فعالیت این اعضا میتوان به این نتیجه رسید که تخصص، اصلی‌ترین شاخص انتخاب است و حضور مدیر، مدرس سینما و ترکیب دانشگاهی و سینمایی، فراگیری سلیقه‌ای از طیف‌های مختلف را در میان اعضا نشان می‌دهد.

بهروز افخمی جزو کارگردان پرسابقه سینمای ایران و جشنواره فیلم فجر است. او تجربه داوری جشنواره‌های مختلف را در سابقه هنری خود دارد و از منتقدان سرسخت داور‌های دوره‌های گذشته فجر است. حالا خود در این مسند حاضر شده تا فیلم‌های فجر را انتخاب کند؛ کسی که علاوه بر کارگردانی، تدوین و بازیگری و نویسندگی را هم می‌شناسد.
پوران درخشنده را بیشتر با آثار اجتماعی و فیلم «هیس دختر‌ها فریاد نمی‌زنند» می‌شناسند. جزو اولین زنان فیلمساز سینمای بعد از انقلاب است که بیشتر دغدغه اجتماعی و فرهنگی دارد. حضور سینماگر زن و آن هم پوران در خشنده نقطه قوتی در میان اعضای هیات انتخاب را رقم زده است.

اسماعیل بنی اردلان دانشیار دانشگاه هنر با تخصص فلسفه هنر و به صورت خاص فلسفه سینما است. ریاست دانشگاه سینما و تئاتر، معاون پژوهشی دانشگاه هنر و ریاست دانشکده علوم نظری و مطالعات عالی هنر از جمله سوابق اجرایی ایشان است.

حسین زندباف از تدوینگران با سابقه سینما و نلویزیون ایران است. هنرمندی که توانسته با حضور در چند دوره جشنواره فیلم فجر ۵ سیمرغ بلورین را دریافت کند. او علاوه بر تدوین، کارگردانی و تهیه کنندگی را نیز در سابقه کاری خود دارد که نشان از تجربه او در سینماست.

مجید شاه‌حسینی، به مدت چند سال مدیر بنیاد سینمایی فارابی بود و دبیری جشنواره را برعهده داشت و این انتخاب‌ها بیانگیر آن است که تجربه حرف اول را می‌زند. از ایشان کتاب‌های بسیاری با موضوع سینما در مجلات مختلف به چاپ رسیده است.

اسفندیار شهیدی از فیلم برداران شاخص سینما و تلویزیون ایران است و از مهم‌ترین آثار این هنرمند می‌توان به فعالیت در سریال‌های «خانه‌ای در تاریکی»، «لبه تاریکی» و «حمله‌دار» اشاره کرد. اسفندیار شهیدی دوره‌ی پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون گذراند و در تولید اثر مهمی حضور داشته است.

محمد حسین نیرومند یکی دیگر از اعضای هیات انتخاب امسال است که از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. حضور در جشنواره‌های مختلف هنری و سه دوره جشنواره فیلم فجر به عنوان داور، تاثیر مثبتی بر ارزیابی فیلم‌ها خواهد داشت.

در مجموع ترکیب جسورانه‌ای برای هیأت انتخاب چهلمین جشنواره فیلم فجر انتخاب شده که از وجه تجربه گرایی و صاحب سبک بودن این سینماگران قابل تامل است و به نظر می‌رسد می‌توان امیدوار بود که تخصص سینمایی در انتخاب‌های این هیأت، غالب بر سلیقه شخصی شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سینما جشنواره فیلم فجر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار سینما جشنواره فیلم فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر هیات انتخاب هیأت انتخاب فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۶۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران

تا پیش از شیوع کرونا و تغییرات مدیریتی در سینما، چند سالی بود که جشنواره فیلم فجر نه فقط در بهمن‌ماه بلکه در اردیبهشت‌ با ساختار و شمایلی متفاوت برگزار می‌شد و میزبان سینماگران و فیلم‌هایی از کشورهای دیگر بود.

به گزارش ایسنا، جشنواره جهانی فجر با وجود برخی انتقادهایی که در داخل کشور نسبت به آن مطرح می‌شد، جایگاهی پیدا کرده بود که در همان چند دوره‌ی برگزاری چهره‌های بنامی از سینمای دنیا را به ایران کشاند از جمله پل ژوزف شریدر که درست در همین روز چهارم اردیبهشت‌ماه در نشستی خبری در پردیس سینمایی چارسو مقابل خبرنگاران ایرانی نشست.

نقش متفاوت لیلا حاتمی در یک فیلم آمریکایی

شریدر -فیلمنامه‌نویس و کارگردان مشهور امریکایی - که فیلمنامه‌های «راننده تاکسی» و «گاو خشمگین» ساخته مارتین اسکورسیزی را نوشته و در روزهای گذشته فیلم جدیدش با نام «اوه، کانادا» به بخش مسابقه اصلی جشنواره کن راه یافته است، اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به جشنواره جهانی فجر در تهران آمد و پس از برگزاری یک کارگاه فیلمنامه نویسی، در یک نشست خبری پاسخگوی سوال‌ اهالی رسانه شد.

او در آن نشست با اشاره به اینکه «در دنیا چند فستیوال هستند که می‌توان جشنواره جهانی فجر را با آن‌ها مقایسه کرد مثل جشنواره تورنتو ولی از ابعاد این جشنواره و تعداد فیلم‌های حاضر در آن شگفت‌زده شدم» درباره آشنایی‌ خود با سینمای ایران گفته بود: «درباره جایگاه سینمای ایران که تردیدی نیست چون جایگاه ویژه‌ای دارد. در ۱۵ سال گذشته (تا سال ۱۳۹۸) سه نهضت ملی سینمای ایران، رومانی و آرژانتین شکل گرفته و همیشه این انتظار می‌رود که در هر جشنواره‌ای از سینمای ایران فیلمی حضور داشته باشد. برای بیشتر ما در غرب، سینمای ایران با کیارستمی شروع شد ولی بعد به فرهادی رسیدیم و حالا هم فیلم‌های دیگری هستند. یکی از دوستان من گادفری چیشایر (منتقد آمریکایی) است که فیلم‌های ایرانی زیادی دیده و کتابی درباره سینمای ایران می‌نویسد و به من فیلم‌های ایرانی پیشنهاد می‌دهد.»

شریدر که سال گذشته در جشنواره فیلم ونیز با دریافت جایزه یک عمر دستاورد هنری تقدر شد، درباره آینده سینما با وجود شبکه‌های مختلف و کمپانی‌هایی مثل نتفلیکس بیان کرده بود: «من فکر می‌کنم در این صد سال هرچه آموختیم خیلی به کارمان نیاید چون همه چیز تغییر کرده، مدت زمان فیلم‌ها عوض شده و اینکه کجا فیلم ببینیم و چگونگی پخش و عرضه، همگی تغییر کرده است. قبلاً فکر می‌کردم در یک مقطع گذار هستیم ولی الان فکر می‌کنم در یک مقطع گذار دائم هستیم. الان دیگر بازار هدف، آمریکایی‌ها نیستند بلکه برای چینی‌ها می‌سازیم.»

وی همچنین با اشاره به رشد روزافزون تکنولوژی گفته بود: «در حالی‌که فیلم‌ها منحصر به کلاس خاصی از فیلم‌سازان بودند، تکنولوژی این مرزها را شکسته و هر کسی می‌تواند فیلم بسازد. پس خبر خوب برای آینده سینما این است که هر کسی می‌تواند فیلم بسازد ولی خبر بد این است که دیگر نمی‌شود امرار معاش کرد.»

شریدر در بخشی دیگر از آن نشست درباره اینکه به نظر می‌رسد شناختش از سینمای ایران بیشتر با فیلمسازانی باشد که به نوعی سیاسی شناخته شده‌اند، بیان کرده بود: «تا جایی که من می‌دانم دو نوع سینما در ایران وجود دارد؛ یکی برای مجامع عمومی است و یکی هم داخلی و من بیشتر فیلم‌هایی را دیده‌ام که بیرون نمایش داشته‌اند، اما فیلم‌هایی را که درباره جنگ بوده چون خارج از کشور چندان نمایشی نداشته مسلماً ندیده‌ام. شما مثل فیلیپین دو سینمای داخلی و خارجی دارید و به همین دلیل دو جشنواره فجر هم دارید. با این حال من هیچ‌کدام از کارگردان‌ها مثل کیارستمی، فرهادی و پناهی را سیاسی نمی‌دانم ولی می‌دانم فیلم‌های سیاسی جذابی می‌شود اینجا ساخت.

این فیلمساز امریکایی در آن مقطع در واکنش به تحریم‌های رییس جمهور وقت ایالات متحده (دونالد ترامپ) علیه ایران و آسیب‌های آن به هنرمندان و سینما با ابراز تأسف از تحریم‌ها اظهار کرده بود: «الان دورانی است که نمی‌شود به امریکایی بودن افتخار کرد، در حالی که من همیشه و حتی زمان جنگ ویتنام به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم. در حال حاضر آنچه پیش آمده به بهانه تغییر رژیم ایران و در واقع برای دستیابی به نفت و منابع طبیعی شما است و این چیزی است که در ۱۰۰ سال گذشته وجود داشته و تأثیر یک هنرمند در مقایسه با ماشین پروپاگاندا خیلی اندک است. به همین دلیل به نظرم این وضعیت بسیار عذاب‌آور است.»

 

دیگر خبرها

  • اکران مردمی فیلم سینمایی آپاراتچی در برخوار
  • اینفوگرافیک/ حاشیه جلسه امروز هیأت دولت
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیات مدیره مشخص شد
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • درویش و تمامی اعضای هیات مدیره پرسپولیس ماندنی شدند+فیلم
  • مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران؛ امشب
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • چالش ورزش ایران برای المپیک/ محدودیت در اعزام اعضای کادر فنی
  • جزییات برگزاری جشنواره اقوام تشریح شد/ نمایش انسجام ملی در سینما
  • تقدیر رسمی از سازنده فیلم بدون حجاب