Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید بادینی نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایش «ژنرال» که در قالب برنامه‌های «کاروان هنری روایت حبیب» برای مردم ۱۰ استان کشورمان نمایش داده می‌شود، درباره تولید این نمایش گفت: از ۲ سال قبل کار تولید نمایش ژنرال را شروع کردیم و کار روی این نمایش ۴ ماه زمان برد. در این ۴ ماه تحقیقاتی درباره زندگی و شخصیت حاج قاسم سلیمانی داشتیم، من در آن زمان با چند نفر از هم‌رزمان این شهید بزرگوار صحبت کردم و ۱۰ یا ۱۱ جلد کتاب خواندم تا بتوانم ۴۰ سال از زندگی حاج قاسم را در ۳۵ دقیقه نشان دهم و روایت کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک کار دلی بود.

وی افزود: من پیش از شهادت حاج قاسم سلیمانی نیز ارادت خاصی به او داشتم اما بعد از شهادتش برای انجام کاری برای این شهید گرانقدر کشورمان مصمم‌تر شدم و با همکاری گروهی از همکارانم نمایش ژنرال را تولید کردم. تا به امروز فکر می‌کنم بیست و شش یا بیست و هفتمین دفعه‌ای است که نمایش ژنرال را در سطح کشورمان روی صحنه می‌بریم.

بادینی ادامه داد: از نظر من حاج قاسم از جنس مردم بود و هیچ وقت از چیزی ممانعت نمی‌کرد. او اعتقاد داشت استفاده از زبان تند در امر به معروف و نهی از منکر موجب می‌شود که عملکردمان نتیجه معکوس داشته باشد بنابراین حتی با دشمنش با زبان نرم صحبت می‌کرد و مشتاقانه پذیرای اتفاقات فرهنگی بود به همین دلیل هم هنرمندان زیادی درباره او اثر تولید کرده‌اند.

روایت حاج قاسم سلیمانی از حاج قاسم میرحسینی تئاتر می‌شود

این نویسنده همچنین گفت: ما اهل سیستان و بلوچستان هستیم و شهید شاخصمان حاج قاسم میرحسینی است. او معاون لشکر ۴۱ ثارالله بود و حاج قاسم سلیمانی پیش از اعزام به عراق عکس او را بوسید. من با خواندن درباره این دو قاسم واقعاً حیرت‌زده می‌شوم و صمیمیت آن دو با همدیگر واقعاً برای من جالب و جذاب بود. ما بلافاصله پس از بازگشت به زاهدان ادامه نمایش حاج قاسم میرحسینی را می‌بندیم. در آن اثر ۱۰ تا ۱۲ روایت واقعی که در طول جنگ ۸ ساله عراق علیه ایران اتفاق افتاده است، به تصویر کشیده می‌شود.

وی در پایان بیان کرد: ما هر پرده از نمایش حاج قاسم میرحسینی را با صحبتی از حاج قاسم سلیمانی آغاز می‌کنیم و در اصل صحبت‌های او درباره حاج قاسم میرحسینی را به تصویر می‌کشیم. این به آن معناست که ما حضور هر دو حاج قاسم را در نمایشمان داریم اما حضور حاج قاسم میرحسینی در آن پررنگ‌تر است زیرا شهید شاخص دفاع مقدس امسال حاج قاسم میرحسینی بود.

«کاروان هنری روایت حبیب» به مناسبت فرا رسیدن دومین سالگرد درگذشت سردار شهید قاسم سلیمانی سفرش به ۱۰ استان کشورمان را شروع کرده و هم‌اکنون در استان و شهر کرمان است.

۵۸۵۸

کد خبر 1579056

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نمایشنامه شهید سپهبد قاسم سلیمانی تئاتر حاج قاسم میرحسینی حاج قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۹۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه عکس «سفر آخر» که روایت‌گر داستان یک عکس دیده شده از شهید مرتضی آوینی است، عصر یکشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ گالری شماره یک خانه عکاسان ایران افتتاح شد.

در افتتاحیه این نمایشگاه که متشکل از ۵۴ فریم عکس در اندازه‌های مختلف است، اصغر بختیاری، احسان رجبی، مرتضی شعبانی، سیدمحمد جعفری و محمدحسین قدمی که عکس‌هایشان در اندازه‌های مختلفی روی دیوار رفته است، حضور داشتند و با شور و هیجان در حال بیان خاطرات با یکدیگر بودند و گاهی با هم از دیدن یکی از تصاویر افسوس می‌خوردند و گاهی نیز با هم لبخند می‌زدند.

«سفرِ آخر» نمایشگاه عکس‌هایی از این عکاسان است که از آغاز تشکیل گروه «روایت فتح» به همراه شهید مرتضی آوینی بوده و در کنار او و گروهش، عکاسی کرده‌اند. نمایشگاه با استفاده از روایت، به بخش‌های مختلف تقسیم شده است که داستان سفر آخر گروه به مناطق جنگی جنوب در فروردین ۱۳۷۲ از مهم‌ترین بخش‌های نمایشگاه به حساب می‌آید.

مرتضی شعبانی از دوستان نزدیک شهید آوینی، یکی از هنرمندانی است که عکس‌هایش در نمایشگاه «سفر آخر» به نمایش درآمده است. وی همچنین بانی برگزاری این نمایشگاه بوده است و عکس‌های خود و دیگر دوستان عکاس و تصویربردار را از پشت صحنه «روایت فتح» جمع آوری، انتخاب و همراه خانه عکاسان ایران برای نمایش، مدیریت کرده است.

علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود با آن شخصیت تمامی ندارد

سیداحسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران درباره برگزاری این نمایشگاه در سالگرد شهید آوینی به خبرنگار مهر گفت: نمایشگاه «سفر آخر» شامل عکس‌هایی از سفر گروه فیلمسازی شهید آوینی به مناطق جنگی جنوب کشور در فروردین ۱۳۷۲ است که منجر به شهادت مرتضی آوینی می‌شود. این نمایشگاه به فریم‌های آخری که از شهید آوینی در این سفر ثبت شده، اختصاص دارد و به شیوه جدیدی ارایه شده است.

وی همچنین توضیح داد: علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود هنرمندان با وی تمامی ندارد و این نمایشگاه نیز بهانه‌ای جدید برای پرداختن به شخصیت این شهید بزرگوار برای علاقه‌مندان به او و کسانی که به او تمسک دارند، است. سعی کردیم این نمایشگاه را به شیوه و مدلی جدید ارایه کنیم و در کنار عکس‌ها، دوربین‌هایی که در آخرین روز تصویربرداری شده، دست‌نوشته‌های شهید و …را به نمایش گذاشته‌ایم.

نمایش ۷ دقیقه از پشت صحنه‌های «روایت فتح»

باقری بیان کرد: در نمایشگاه همچنین از فیلمی ۷ دقیقه‌ای از پشت صحنه‌های «روایت فتح» که تا به حال دیده نشده یا کمتر دیده شده‌اند، بهره گرفتیم و در فضای نمایشگاه پخش می‌کنیم.

از عکس‌های جالب توجهی که در این نمایشگاه روی دیوار رفته است، عکس‌های مربوط به جوانی و نوجوانی شهید آوینی است. همچنین، عکس‌هایی از لحظه شهادت و لحظاتی پس از شهادت مرتضی آوینی و محمدسعید یزدان پرست از جمله عکس‌های ناراحت کننده و دردناک نمایشگاه است.

هر چه در مورد شهید آوینی کار شود، کم است

اصغر بختیاری در زمان حیات سیدمرتضی آوینی مدیر تولید گروه «روایت فتح» بود و بعد از شهادت او قدم در عرصه ساخت مستند گذاشت. وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره تجربه همکاری با شهید آوینی و حال و هوای نمایشگاه «سفر آخر» بیان کرد: من سال ۱۳۶۶ با آقا مرتضی آشنا شدم زمانی که در گروه روایت فتح صداوسیما بودم. وقتی جنگ تمام شد در مجموعه جدید «روایت فتح» مدیر تولید بودم و در شهرهای سوسنگرد، بستان و هویزه و خرمشهر مستند ساختیم که آخرین فیلم، «شهری در آسمان» بود و در نهایت به فکه ختم شد. نمایشگاه حاضر بسیاری از خاطرات مشترک مان را زنده کرد؛ عکس‌های مربوط به فکه را من و آقای شعبانی ثبت کردیم و بقیه عکس‌ها را آقای قدمی، رجبی و جعفری گرفتند.

وی گفت: تاکنون کارهای بسیاری شده است که همه آنها مهم و تاثیرگذار بوده‌اند اما هر چه کار در مورد شهید آوینی شود، به نظرم کم است. آقای آوینی مهندس، آرشیتکت، شاعر، فیلمساز و نویسنده بود و هم موسیقی و هم سینما را می‌شناخت و هر کسی با توجه به رویکردی که دارد، می‌تواند او را بشناسد و جای کار نیز دارد.

نمایشگاه «سفر آخر» از دوشنبه ۳ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و در روزهای پنجشنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در گالری «شماره یک خانه عکاسان ایران» واقع در حوزه هنری انقلاب اسلامی، خیابان سمیه تقاطع خیابان حافظ، میزبان علاقه‌مندان است.

کد خبر 6084921

دیگر خبرها

  • نشست هم‌اندیشی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران با معتمدین معین ایثارگر
  • فیلم/ ۲۰۰ روز جنایت رژیم صهیونیستی به روایت آمار و ارقام
  • مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان برگزار می شود
  • بهره برداری از سالن ورزشی هنرستان دخترانه نور
  • لزوم بهره گیری از ظرفیت هنر دراجرای کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان
  • لزوم استفاده از ظرفیت هنر در برگزاری کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان
  • ماجرای موشکی که جلوی چشم رهبری از آب بیرون آمد | جواب جالب طهرانی مقدم به ژنرال روسی
  • تشییع آخرین مجروح انفجار تروریستی گلزار شهدای کرمان + فیلم
  • «سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی
  • ببینید | تصاویری دیده نشده از گریه‌های سردار زاهدی هنگام سخنرانی حاج قاسم سلیمانی