Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  پس از حاکمیت حزب بعث در عراق، میان این کشور و ایران اختلافات و درگیر‌های مرزی افزایش یافت. با انعقاد قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر بین دو کشور تاحدودی از میزان این درگیری‌ها کاسته شد.

بیشتربخوانید

واکنش امام خمینی(ره) به خبر شروع جنگ تحمیلی چه بود؟

پس از پیروزی انقلاب و به  دنبال آن گسست عمیق بین آمریکا و ایران، رهبران حزب بعث تصور کردند با استفاده از این فرصت طلایی  می‌توانند قرارداد الجزایر را فسخ و حاکمیت خود را بر منطقه جنوبی ایران ازجمله خوزستان و آب‌های اروندرود اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ازاین رو، دولت بعث عراق تهاجمی سراسری به ایران آغاز کرد. در طول نوار مرزی ایران و عراق، استان ایلام در قلب جبهۀ میانی قرار گرفته است و بیشترین طول  مرزی را (۴۲۵ کیلومتر) در غرب کشور با عراق دارد. این استان به  دلیل داشتن منابع عظیم نفت و گاز و نیز دشت‌های پهناور و حاصلخیز کشاورزی همواره موجب طمع همسایه غربی بوده است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ارتش بعث عراق طی  ۱۸ ماه، فعالیت‌ها و اقدامات گسترده‌ای را در شهر‌ها و نوار مرزی غربی ایران به ویژه استان ایلام انجام داد تا مقدمات  را فراهم کند. در نخستین گام، اداره استخبارات عراق با استفاده از ستون پنجم خود، اطلاعات لازم را برای حمله سراسری جمع آوری کرد. پس از آن به تحرکات و تجاوز‌هایی در نوار مرزی دست زد. این اقدامات، اولین جرقه‌های منازعات مرزی با هدف فراهم کردن زمینه‌های شروع جنگ گسترده علیه ایران بود. استان ایلام تنها استانی بود که هم هدف تهاجم زمینی دو سپاه عراق (سپاهی از رودخانه تلخاب تا رودخانه چنگوله و سپاه دیگر از رودخانه چنگوله تا دهانه فاو) و هم هدف تهاجم هوایی پایگاه‌های کوت و بغداد قرار گرفت.

حضور اولین شخصیت کشوری در محور پدافندی و دفاعی میمک

ساعت ۹ صبح روز ۲۱/۶/۱۳۵۹ اکبر فرجیان‌زاده فرمانده محور میمک به رزمندگان پاسدار تحت امرش اعلام کرد که برادران جمع شوید که حاج آقای خامنه‌ای آمده است. جایی که نیرو‌ها در آن استقرار داشتند بین میمک و سرنی و پایین‌تر از روستای سرنی قرار داشت. در آنجا مشاهده شد که دو دستگاه ماشین استیشن آبی رنگ و خاکستری به سمت نیرو‌ها در حال حرکت هستند.

پس از توقف، آقای خامنه‌ای از ماشین آبی رنگ پیاده شد و با نشاط خاصی با بچه‌های سپاهی روبوسی و احوالپرسی کرد. در این بازدید، اصغر ابراهیمی استاندار ایلام و آیت اله حیدری ایلامی ایشان را همراهی می‌کردند. آن زمان ایشان امام جمعه تهران و نماینده امام (ره) در شورای عالی دفاع بود و حضورشان به نیرو‌ها روحیه بسیاری داد. حضور این شخصیت کشوری باعث شد تا روز بعد، یعنی مورخه ۲۲/۶/۱۳۵۹ راس ساعت ۸ صبح، نیرو‌های مدافع به مواضع دشمن که بر روی ارتفاعات میمک استقرار داشت، حمله کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رهبر انقلاب آیت الله خامنه ای جنگ تحمیلی نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۹۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث پارکینگ با ظرفیت ۱۰ هزار خودرو در پایانه مرزی مهران

استاندار ایلام گفت: با هدف رفاه حال زوار اربعین، پارکینگی با ظرفیت ۱۰ هزار خودرو در پایانه مرزی در حال آماده‌سازی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، حسن بهرام‌نیا امروز _پنجشنبه سی‌ام فروردین_ در بازدید از پروژه ۶ خطه شهر مهران تا میدان اربعین پایانه مرزی مهران و پارکینگ جدید اربعین، اظهار کرد: در آینده نزدیک با رئیس سازمان برنامه و بودجه دیدار خواهیم شد و در این دیدار اعتبارات لازم برای پروژه ۶ خطه ۱۱ کیلومتر مسیر شهر مهران تا میدان اربعین پیگیری می‌شود.

وی افزود: امسال جانمایی مواکب در میدان اربعین براساس نظر و برنامه ستاد اربعین استان است و نقشه جامع آن به زودی تدوین خواهد شد.

استاندار ایلام خاطرنشان کرد: برای رفاه حال زوار با همکاری بخش خصوصی، پارکینگی با ظرفیت ۱۰ هزار خودرو در پایانه مرزی با ۱۵ هکتار در حال آماده‌سازی است.

بهرام‌نیا تصریح کرد: وجود این پارکینگ از ضروریات بود که امروز شاهد هستیم عملیات این پارکینگ در حال آماده‌سازی است.

وی ادامه داد: نرخ پارک روزانه خودرو براساس ستاد اربعین و با نظارت دستگاه‌های متولی است.

کد خبر 745729

دیگر خبرها

  • جز امام (ره) و رهبری کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود
  • احداث پارکینگ با ظرفیت ۱۰ هزار خودرو در پایانه مرزی مهران
  • پیگیری اعتبارات لازم برای طرح ۶ خطه شهر مهران
  • ارتش غافلگیر شده بود؟ /سند سِری ارتش درباره آغاز جنگ تحمیلی
  • فیلم | ماجرای هدیه صدام به همسر وزیر ایران چه بود؟
  • «در لباس سربازی» در قاب شبکه امید
  • روایت رهبر انقلاب از حضور در اولین مراسم ۲۹ فروردین تا برشماری ویژگی‌های ارتش | ماجرای اجرای مراسم روز ارتش مقابل بیمارستان محل بستری امام خمینی(ره)
  • استفتاء از امام خامنه‌ای؛ برخورد شیء پاک با نجس احتمالی
  • مرز مهران پر تردد‌ترین پایانه مرزی به کشور عراق
  • مرز مهران پر تردد‌ترین پایانه مرزی به کشور عراق