Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش جمعیت شهر‌ها و به تبع آن رشد و گسترش فیزیکی آن‌ها موجب شده بسیاری از صنایع و فعالیت‌های قدیمی که زمانی خارج از محدوده شهر قرار داشتند، در درون محدوده شهر‌ها قرار گیرند و به دلیل داشتن ویژگی‌های خاص به عنوان کاربری‌های غیرشهری و ناسازگار با سکونت شناخته شوند و ادامه فعالیت آن‌ها متوقف شود یا به بیرون از شهر منتقل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه، عرصه‌های رها شده و بلااستفاده‌ای در شهر‌ها شکل گرفته که به لحاظ عملکردی، از کارآیی لازم برخوردار نیستند.

یکی از انواع عرصه‌های رهاشده و ناکارآمد شهری، اماکن، پایگاه‌ها و تاسیسات نظامی است که سطح قابل توجهی از محدوده شهر‌ها را به خود اختصاص داده است. همچنین رشد سریع و پراکنده رویی شهرها، موجب از بین رفتن زمین‌های حاصلخیز و ارزشمند پیرامون، افزایش هزینه تامین خدمات و زیرساخت‌ها و نگهداری آنها، افزایش مصرف انرژی و ردپای اکولوژیک، کاهش کارایی استفاده از زمین و تسریع فرسودگی در درون محدوده شهر شده است.

یکی از این عرصه های رها شده، پادگان ۰۶ در شهر تهران است که بازآفرینی آن در دستورکار قرار گرفته است. بدین منظور با کاوه حاجی علی اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران، گفتگو کردیم تا درباره روند بازآفرینی پادگان ۰۶ و برنامه‌های پیش رو در جهت استفاده از این ظرفیت شهری را جویا شویم.

بازآفرینی پادگان رها شده در قالب پارک عمومی

کاوه حاجی علی اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران، در گفتگو  با  باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مصوبات مربوطه برای طرح بازآفرینی پادگان ۰۶ تهران بیان کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه تاریخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۲، براساس بند ۲ صورتجلسه ۵۸۲ کمیسیون ماده ۵ شهر تهران در تاریخ ۱۳۹۷/۰۸/۲۱ و توافق صورت گرفته میان شهرداری تهران و ارتش جمهوری اسلامی ایران (۱۳۹۸/۰۵/۲۰)، کلیات توافق حاصله و طرح پیشنهادی را در اجرای ماده ۳ «قانون فروش و انتقال پادگان‌ها و سایر اماکن نیرو‌های مسلح به خارج از حریم شهرها» با توجه به «تامین سطح یکپارچه برای پارک عمومی به مساحت حدود ۳۵ هکتار، حفظ حداکثری ارزش‌های ارزش‌های طبیعی و میراثی پادگان و تعدیل قابل توجه تراکم پیشنهادی»، مورد تصویب قرار داده است.

ممنوعیت ساخت بنای جدید در این اراضی

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با بیان ممنوعیت ساخت بنای جدید در این عرصه شهری بیان کرد: بر اساس این مصوبه مقرر شده است که عرصه اراضی سهم عمومی تحت پهنه «G۱۱۱، پارک عمومی» و به عنوان اساس طرح جامع بدون امکان تغییر کاربری آتی در کمیسیون ماده ۵ تثبیت گردد. همچنین شهرداری مجاز به احداث بنای جدید در اراضی مربوط به شهر (پارک عمومی) نخواهد بود و بنا‌های موجود در عرصه پارک عمومی با رعایت ملاحظات میراثی، جهت فعالیت‌های متناسب فرهنگی و تفریحی و گردشگری و تجهیز پارک عمومی قابل استفاده خواهند بود.

وی افزود:طرح «منظر شهری و احیاء بنا‌های واجد ارزش» پارک عمومی توسط شهرداری تهیه و با تایید نماینده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تصویب کمیسیون ماده ۵ برسد.

بوستان فرهنگ و هنر، چشم‌انداز پیشنهادی سازمان نوسازی شهر تهران

حاجی علی اکبری درباره چشم‌انداز پیشنهادی سازمان نوسازی شهر تهران برای طرح پادگان ۰۶ اظهار کرد: بوستان فرهنگ و هنر، یک فضای عمومی پویا، سرزنده و پیاده مدار و نخستین باغ خلاق فرهنگی شاداب، باهویت و ایمن شهر تهران است. این عرصه کانون نوین هنر و فرهنگ و مرکز تفریح، تندرستی و گذران اوغات فراغت شهر است که دارای تولیدات فرهنگی و دانش بنیان است که شبانه روز به روی عموم شهروندان تهرانی گشوده است.

بیشتر بخوانید: 

ساخت و ساز در پهنه های گسل در پایتخت محدود شده است

انتظارات از طرح بازآفرینی عرصه پادگان ۰۶

حاجی علی اکبری درباره انتظارات از طرح بازآفرینی عرصه پادگان ۰۶ بیان کرد:  انتظار می‌رود این طرح با رعایت اسناد، مقررات، طرح‌ها، احکام بالادست و در چارچوب ایده بازتوسعه محدوده، سازمان فضایی مبتنی بر قابلیت‌های مجموعه، و شرایط همجواری‌ها را ارائه دهد. همچنین یکپارچگی ساختاری و کارکردی با عناصر مهم واقع در قلمرو‌های اثرگذاری شهری از اهداف این طرح خواهد بود.

وی درباره سایر انتظارات از این طرح، بیان کرد: ارائه  اسناد و نقشه‌های مورد نیاز جهت طرح و تصویب درکمیسیون ماده پنج ، ارائه نقشه‌های اجرایی برای فضا‌های عمومی و باز مجموعه (کفسازی، مبلمان شهری، نورپردازی، پوشش گیاهی و تأسیسات و تجهیزات مورد نیاز) و ارائه برنامه احیا ابنیه واقع در مجموعه همراه با ملاحظات فنی و سرمایه‌گذاری برای اجرا و بهره‌برداری از انتظارات بازآفرینی این طرح خواهد بود.

توقف طرح بازآفرینی عرصه پادگان با عقب نشینی ارتش 

حاجی علی اکبری اظهار کرد: در اواخر سال ۱۳۹۸ توافقات اولیه میان شهرداری و ارتش صورت گرفت. بر اساس توافقات اولیه قرار بر این شد تا در ابتدای سال ۱۳۹۹ طراحی عرصه ۳۵ هکتاری برای اختصاص به عرصه‌ای عمومی و بخش ۱۵ هکتاری اختصاص یافته به ارتش آغاز گردد و با وجود ارائه طرح اولیه از سوی سازمان نوسازی شهر تهران، ارتش از این تفاهم عقب‌نشینی کرده و طرح بازآفرینی عرصه پادگان ۰۶ متوقف شد.

بیشتر بخوانید: 

کارخانه سیمان شهر ری؛ هویت شهری که این روزها در بلاتکلیفی است

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پادگان ۰۶ پارک عمومی سازمان نوسازی شهر حاجی علی اکبری شهرداری تهران محدوده شهر پارک عمومی پادگان ۰۶ شهر تهران شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۰۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران از ورود ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس نو تا پایان سال خبر داد.

مهدی علیزاده با تأکید بر اینکه بیش از ده سال است که ناوگان اتوبوسرانی نوسازی نشده است و این وقفه زیاد سبب شده که تولیدکنندگان داخلی اتوبوس تقریباً خط تولید را نیمه‌تعطیل یا تعطیل کنند، افزود: «در سال‌جاری بیش از۵۰ درصد بودجه شهرداری تهران به حوزه حمل ونقل اختصاص داده شد و براساس برنامه چهارم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۴ باید ۷۵۰۰ اتوبوس فعال داشته باشیم، اما اتفاقی که در سال گذشته رخ داد این بود که قرارداد خرید ۲۵۰۰ اتوبوس با تولید کنندگان داخلی منعقد شد که از این تعداد ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس دیزلی و ۵۰۰ دستگاه برقی خواهد بود که بنا است تا پایان سال تحویل شهرداری تهران شود.»

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه سال گذشته شهرداری تهران قرار دادی با یکی از شرکت‌های چینی برای خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس ۱۲ متری برقی منعقد شد، گفت: «مجموعاً اتوبوس‌های نو تولید داخل و وارداتی به ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس می‌رسد و در حال مذاکره هستیم که خدمات پس از فروش اتوبوس‌های چینی را به شرکت‌های تولید داخلی داشته باشیم و به محض توافق و بعد از اولین پرداخت، بنا است که ظرف مدت ۵ الی ۶ ماه، ۲۵۰۰ اتوبوس را تحویل دهند و براساس برنامه ریزی‌ها تا پایان سال این اتوبوس‌ها وارد می‌شود که ۵ هزار اتوبوس فعال و نوسازی شده وارد چرخه شود.»

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در مورد ورود اتوبوس‌های نو به ناوگان حمل ونقل عمومی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۰۰ اتوبوس نوسازی شد، گفت: از ابتدای این دوره مدیریت شهری تاکنون ۹۰۰ دستگاه اتوبوس نو از طریق خرید‌های شهرداری تهران و تعهدات وزارت کشور وارد چرخه حمل ونقل عمومی تهران شد و این روند ادامه خواهد داشت بگونه‌ای که در آینده‌ای نزدیک آنقدر اتوبوس خواهیم داشت که دچار کمبود راننده خواهیم شد.

وی در مورد وضعیت اورهال اتوبوس‌های شرکت واحد با بیان اینکه براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته در سالجاری ۵۰۰ دستگاه اتوبوس ۱۸ متری بازسازی خواهد شد افزود: در کنار نوسازی و اورهال اتوبوسها، ورود مینی بوس به چرخه فعالیت را نیز خواهیم داشت چراکه نسبت به مهندسی خطوط اتوبوس اقدام کردیم به این علت که برخی از خطوط اتوبوسرانی مسافر کمی دارند و فعالیت اتوبوسهای۱۲ متری در این خطوط به صرفه نیست به همین علت در این خطوط کم مسافر از مینی بوس استفاده می‌کنیم و اتوبوس‌ها به خطوط پرمسافر تزریق می‌شوند.

علیزاده در مورد کمبود حقوق رانندگان اتوبوس بخش خصوصی با تاکید بر اینکه ۱۷ شرکت بخش خصوصی با شرکت واحد قرارداد دارند، گفت: بخشی از اتوبوس‌های شهر تهران ملکی شهرداری تهران هستند و بخش دیگر نتعلق به بخش خصوصی است که شرکت واحد دخل وتصرفی در حقوق رانندگان بخش خصوصی ندارد و تنها به صورت ماهانه براساس خدمات و پیمایش یارانه پرداخت خواهد شد.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در مورد چرایی تغییر جایگاه زنان و مردان در اتوبوس‌های بی. آر. تی با بیان اینکه از سال گذشته برنامه ریزی برای خطوط تندور آغاز شد و ما شکایت‌های زیادی وهم تصافات جرحی در مورد این خصوص داشتیم گفت: در خطوط تندور با وجود کمک و همکاری پلیس راهور نتوانستیم نسبت به ساماندهی موتورسیکلت‌ها اقدام کنیم و این ترمز‌های ناگهانی اتوبوس‌ها و تعداد بالای مسافران زن در اتوبوس‌های تندرو موجب بروز تصادفات می‌شود.

علیزاده با بیان اینکه آسیب پذیری بانوان بیشتر است و در تصادفات دچار جرح می‌شوند گفت: دقت داشته باشید که تعداد مسافران زن در خطوط تندرو در ساعات پیک بیشتر از آقایان است و نیاز به فضای بیشتری داشتند و قسمت انتهایی اتوبوس نیز فضای بیشتری به نسبت فضای جلو دارند و این تغییر مکان موجب رضایت نسبی مسافران شده است.

دیگر خبرها

  • چهارم اردیبهشت ؛ روزی به نام رادیو
  • ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار
  • تاکید فرماندهان سپاه تهران و نیروی زمینی ارتش بر تعامل در عرصه‌های مختلف
  • مدارس متروکه گلستان به اقامتگاه بوم‌گردی تبدیل می شوند
  • مسن‌ترین مشمول سربازی به پادگان رفت (فیلم)
  • ببینید | مسن‌ترین مشمول سربازی به پادگان رفت
  • مسن‌ترین مشمول سربازی به پادگان رفت + فیلم
  • جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس
  • آخرین جزئیات از فرایند برقی‌سازی خودروها و موتورسیکلت‌ها