Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز با تاکید بر این که مرکز ملی بارورسازی ابرها در کشور غیرفعال بوده و عملکرد آن بسیار ضعیف و غیرعلمی است، گفت: متأسفانه بارورسازی ابرها در اولویت وزارت نیرو نیست.

به گزارش ایمنا، احمد فاخری فرد اظهار کرد: مرکز ملی بارورسازی ابرها در کشور غیرفعال بوده و عملکرد آن بسیار ضعیف و غیرعلمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بارورسازی ابرها در کشور در اولویت وزارت نیرو نبوده و با نگاهی توأم با ضعف به این امر نگاه می‌کنند درحالی‌که در این سال‌ها می‌توانستیم از این فرصت برای مهار کم آبی و خشکسالی بهره خوبی ببریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز ادامه داد: اگر ابرهای موجود در آسمان اصفهان و یزد به صورت علمی بارورسازی شوند میزان بارش‌ها دست‌کم ۲۰ درصد در این استان‌ها افزایش خواهد یافت. متأسفانه در شرایط فعلی هم بارورسازی ابرها در اولویت‌های کاری وزارت نیرو نیست.

فاخری فرد افزود: در کشور گاهی به بارورسازی به صورت فانتزی پرداخته شده و به این امر مهم، علمی توجهی نشده است. کشورهای حوزه خلیج فارس (عربی) در زمینه بارورسازی ابرها عملکرد خوب و جدی دارند به نحوی که حتی گاهی موج ابرهای بارورسازی شده آنها سبب بارش باران در آسمان بندر عباس ایران شده است.

منبع: رکنا

کد خبر 539562

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بارورسازی ابرها عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز مرکز ملی بارورسازی ابرها بارورسازی ابرها و وزارت نیرو شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بارورسازی ابرها وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۱۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب پایدار به غرب سمنان رسید | راهکارهای وزارت نیرو برای رفع تنش آبی در 3 شهرستان

به گزارش همشهری آنلاین، طبق آمارها ۹۵.۵ درصد از مساحت سمنان در شرایط خشکسالی است و ۸۰ درصد از مجموع اراضی تحت خشکسالی استان هم دچار افت شدید منابع آبی هستند؛ مساله خشکسالی و تنش آبی در این استان به قدری جدی است که سال گذشته قرارگاه تنش آب آشامیدنی با حضور فرمانداران سمنان و شاهرود تشکیل شد و امسال هم چند روزی از شروع سال نگذشته بود که «سید محمدرضا هاشمی» استاندار تشکیل ستاد تنش آبی، فرهنگسازی با اطلاع‌رسانی و آموزش جلوگیری از هدررفت آب در روستاها را ۳ گام در مدیریت کم‌آبی معرفی کرد. در سفر رئیس‌جمهوری به سمنان (پنجشنبه و جمعه، ۳۱ و ۳۱ اردیبهشت) هم مهم‌ترین مطالبه سمنانی‌ها آب عنوان شد که رئیس‌جمهوری در این زمینه قول‌هایی داد.

تکمیل زودتر پروژه

سفر رئیس‌جمهوری به سمنان علاوه بر افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های مهمی چون نیروگاه سیکل ترکیبی، احیای واحدهای راکد و همچنین جشن واگذاری ۲۰۵۸ واحد مسکونی و ۱۱۵۸ قطعه زمین طرح جوانی جمعیت خبرهای خوبی هم در حوزه آب آشامیدنی داشت؛ افتتاح طرح تکمیل آب‌رسانی به گرمسار با هدف افزایش کیفیت و پایداری آب آشامیدنی.

رئیس حوزه آبریز فلات مرکزی و شرقی با اشاره به آغاز تست و آب‌اندازی خط انتقال طرح آبرسانی به گرمسار در این باره به همشهری گفت که تکمیل طرح آبرسانی به گرمسار، آرادان و ایوانکی از مصوبه‌های دور قبلی سفر رئیس‌جمهوری به سمنان بوده است.

به گفته «علی پوراحمد»، هدف از اجرای پروژه آبرسانی به شهرستان‌های غرب استان برای تأمین آب پایدار مصارف شرب و صنعت این دو شهرستان به میزان ۲۱ میلیون متر مکعب در سال بود؛ از آنجایی که آب با عبور از خاک‌های نامناسب بی‌کیفیت می‌شد، طرح تکمیل برای جلوگیری از کاهش کیفیت آب اجرا شده است.

به گفته او، عملیات اجرایی این طرح باید در شهریور سال ۱۴۰۳ به اتمام می‌رسید، اما با حمایت دولت ۸ کیلومتری باقی مانده خط انتقال طرح در محدوده استان سمنان خاتمه یافت.

طرح تکمیل آب‌رسانی به گرمسار از مبدا بند انحرافی سیمین‌دشت به مقصد: غرب سمنان به طول خط انتقال ۷۴ کیلومتر با اعتبار هزینه شده ۳۰۲۶ میلیارد ریال اجرا شده است و با ظرفیت ۶۳۰ لیتر بر ثانیه قرار است ۲۰.۵ میلیون مترمکعب آب را تامین کند.

کمبود آب ۱۰ میلیون متر مکعبی

وزیر نیرو هم در جریان سفر رئیس‌جمهوری به سمنان و بهره‌برداری از طرح انتقال آب به شهرستان‌های گرمسار، ایوانکی و آرادان در غرب استان سمنان گفت که با انتقال آب حبله‌رود حدود ۲۱ میلیون متر مکعب آب باکیفیت مناسب برای این منطقه تأمین شد و با یک خط انتقال ۲۳ کیلومتری و لوله با قطر ۸۰۰ میلیمتر عملیات در این بخش به پایداری رسید.

«علی‌اکبر محرابیان» تاکید کرد که حل مساله آب سمنان مانند سایر نقاط کشور تعهد وزارت نیرو است و طرح‌های در حال اجرا نیز نشان می‌دهد حمایت‌ دولت و به ویژه رئیس‌جمهوری ما را به نقطه حل مساله خواهد رساند.

او با بیان اینکه مجموع مصرف سالانه سمنان ۹۰ میلیون متر مکعب است و در دوره اوج مصرف یعنی دوره گرمای تابستان حدود ۱۰ میلیون متر مکعب برای تامین آب آشامیدنی استان سمنان کمبود وجود دارد، افزود:‌ بارش‌های این استان در سال جاری نسبت به دوره بلندمدت ۲۸ درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد. ضمن این‌که مجموع بارش عادی(نرمال) استان بسیار کمتر از میانگین کشور است.

راهکارها برای تنش آبی

تنش آبی در شهرستان‌های سمنان، دامغان، شاهرود و ایوانکی جدی است که وزیر نیرو در جریان سفر به سمنان درباره تامین آب آن‌ها به جز ایوانکی که در پروژه انتقال آب گرمسار گنجانده شده است، توضیحاتی داد.

در دامغان، طرح علاج‌بخشی سد شهید شاه‌چراغی، شاهرود اجرای خط انتقال سد کالپوش و سمنان اجرای یک خط ۷۶ کیلومتری از جمله راهکارهای در حال اجراست.

کد خبر 845571 برچسب‌ها استان سمنان آبرسانی

دیگر خبرها

  • آب پایدار به غرب سمنان رسید | راهکارهای وزارت نیرو برای رفع تنش آبی در 3 شهرستان
  • تخمین سطح زیرکشت ۱۳ محصول راهبردی کشاورزی کشور با استفاده از هوش مصنوعی
  • آیا بارورسازی ابرها موجب سیل اخیر دبی شده است؟
  • سیل و طوفان امارات نتیجه بارورسازی ابرها بود؟ + عکس
  • برگزاری مرحله غیر متمرکز المپیاد علمی دانشجویی کشور، فردا
  • عملکرد ضعیف ستاره آرسنال: همه‌ش صفره!
  • توسعه مشارکت‌های مردمی در صنعت اولویت وزارت صمت است
  • عملکرد ضعیف رونالد آرائوخو مقابل پاری سن ژرمن / فیلم
  • اعلام فراخوان بیست‌وششمین همایش کتاب سال حوزه
  • اقتصاد در ورطه خاموشی / هشدار برقی به اقتصاد