Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان ساتبا گفت: طی فراخوانی که برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر منتشر کردیم تاکنون برای احداث ۸۰ هزار مگاوات تقاضا به ثبت رسیده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمود کمانی، رئیس سازمان ساتبا با بیان اینکه به مفاد قراردادهای قبلی خود متعهد هستیم، در خصوص تغییر رویکرد سازمان ساتبا اظهار داشت: مسیر قبلی ساتبا در بحث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، مدل خرید تضمینی برق بود؛ به شکلی که پس از ثبت‌نام متقاضی، یک پروانه صادر می‌شد و بر اساس ظرفیت اعلامی در این پروانه، متقاضی، زمین و مجوز محیط زیست و اتصال به شبکه را دریافت می‌کرد، سپس ساتبا یک قرارداد خرید تضمینی برق 20 ساله با طرف مقابل می‌بست و پس از طی دوره احداث، وصل کنتور و اتصال به شبکه، کنتور تولید برق بر روی مدار رفته و بر اساس نرخ موجود، برق خریداری می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تولید 905 مگاوات برق تجدیدپذیر در سطح کشور، افزود: این تولید برق در دو مدل نیروگاه‌های بزرگ مگاواتی و مدل‌های انشعابی شامل بخش خانگی و کوچک است که مدل‌های انشعابی به اندازه 70 مگاوات و بقیه تولید برق تجدیدپذیر در حوزه نیروگاه‌ها است.

کمانی در خصوص مشکل اجرای مدل قبلی احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، خاطرنشان کرد: به دلیل این‌که اجرای این اقدامات در حوزه برق تجدیدپذیر به منابع بودجه‌ای وصل بوده و از طرفی بودجه، کامل تامین نمی‌شد، با مشکل مواجه شده و ما به سرمایه گذاران بدهی داریم که این امر خود مانعی برای توسعه بیشتر در این حوزه بوده است.

وی تصریح کرد: دلیل عدم توسعه در این حوزه و برنامه ما برای توسعه 10 هزار مگاواتی برق تجدیدپذیر در طول چهار سال آتی نیز به نوع مدل‌ها بازمی‌گردد نه این‌که قبلا ظرفیت نداشتیم. کشور ما از نظر پتانسیل انرژی‌های تجدیدپذیر در جایگاه خوبی قرار دارد که علاوه بر پتانسیل بسیار خوب ردر زمینه خورشیدی و بادی، ظرفیت‌های انرژی زیست توده، زمین گرمایی و برق آبی نیز در کشور را می‌توان به آن اضافه کرد.

رئیس سازمان ساتبا با اشاره به این‌که اقلیم کشور برای انرژی خورشیدی عالی بوده و برای انرژی بادی نیز منابع خوبی وجود دارد، گفت: سرمایه گذاران بسیاری برای سرمایه گذاری در بخش نیروگاه تجدیدپذیر علاقه‌مند هستند. طی فراخوانی که برای احداث ظرفیت 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر منتشر کردیم تا الان برای احداث 80 هزار مگاوات تقاضا داشتیم که عدد قابل توجهی بوده و نشان می‌دهد در بین سرمایه گذاران اشتیاق بالایی وجود دارد.

وی افزود: از طرفی پتانسیل مهندسی کشور نیز این امکان را می‌دهد که این فعل کاملا در داخل کشور اجرایی شود.

فراخوان ساتبا برای احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی

کمانی در تشریح مدل جدید این سازمان در خرید برق تجدیدپذیر، گفت: در مدل اعلامی بر مبنای ماده 12 قانون رفع موانع تولید، ما طی مدت چهار سال اصل و سود سرمایه‌گذاری را به متقاضی سرمایه گذار برمی‌گردانیم و این پول پرداخت شده معادل خرید برق تا حدود 7 سال است. یعنی با پرداخت پول از سوی ما طی چهار سال، صاحب نیروگاه متعهد می‌شود تا برق نیروگاه به طول 6.5  تا 7 سال را به ما تحویل دهد و بعد از آن، تعهدی به خرید تضمینی برق مثل مدل قبلی نداریم و صاحب نیروگاه متعهد هست تا در طول مدت 20 سال، برق را با نرخ بازار ایران تحویل بدهد.

وی افزود: این امر هم برای سرمایه‌گذار جذابیت ایجاد می‌کند که مدت برگشت سرمایه کوتاه‌تر است و هم وزارت نیرو به صورت طولانی مدت به صاحب نیروگاه متعهد نبوده و به بودجه‌های سالانه نیز متصل نیست.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران با اشاره به تعداد بالای متقاضی در این خصوص، ادامه داد: در این راستا سرمایه گذاران مورد ارزیابی و پایش قرار گرفته و سرمایه گذاران توانمند انتخاب می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نیروگاه های تجدیدپذیر ساتبا نیروگاه های تجدیدپذیر ساتبا نیروگاه تجدیدپذیر برق تجدیدپذیر سرمایه گذاران سازمان ساتبا هزار مگاوات رئیس سازمان برای احداث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۶۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت رفع ناترازی در تولید برق را پیگیری می‌کند + فیلم

رئیس جمهور از تلاش دولت برای رفع ناترازی در تولید برق خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید ابراهیم رئیسی در حاشیه افتتاح فاز توسعه نیروگاه سیکل ترکیبی سمنان، اظهار داشت: 22 هزار مگاوات ناترازی داشتیم که همکاران ما در وزارتخانه‌های نیرو و صمت تلاش کردند که بتوانیم تولید برق داشته باشیم و نیروگاه‌ها فعال شود.

وی افزود: در اقدامی جهادی هشت هزار مگاوات برق داخل مدار تولید شد و به رفع بخشی از ناترازی‌ها کمک کرد.

رئیس جمهور اضافه کرد: این نیروگاه با ظرفیت 366 مگاوات در حال انجام کار است که با انجام کار جهادی و در زمانی بسیار محدود به نتیجه رسیده که جا دارد از همه عوامل تشکر و قدردانی کنم.

.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • افتتاح نیروگاه خورشیدی ۶.۱ مگاواتی منطقه ویژه سمنان
  • شناسایی ۱۸ ظرفیت جدید سرمایه گذاری در بخش آب استان
  • دولت رفع ناترازی در تولید برق را پیگیری می‌کند + فیلم
  • بهره‌برداری از طرح تکمیل آبرسانی به شهرستان گرمسار و نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی سمنان
  • بهره‌برداری از طرح تکمیل آبرسانی به گرمسار و نیروگاه خورشیدی
  • مشکل ناترازی برق در کشور را رفع می کنیم
  • فردا؛ افتتاح طرح توسعه نیروگاه‌ برق سمنان
  • سهم ۲۵ درصدی تجدیدپذیر‌ها از ظرفیت صادراتی برق کشور
  • مصرف ۵۷۰۰ مگاواتی برق دوره پیک در مازندران پیش بینی می شود
  • افتتاح بلوک دوم گازی نیروگاه قدس سمنان