Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اینکه گفته می‌شود اُمیکرون علائم خفیفی دارد، صحیح نیست و از طرف دیگر، این سویه بیشتر در واکسن‌نزده‌ها و مبتلایان قبلی به کرونا، مشاهده شده است بنابراین مبتلایان به کرونا فکر نکنند ایمن شده‌اند و حتما باید واکسن دریافت کنند.

دکتر سید محمد علوی در نودمین جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا که امروز (۱۳ آذرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به شکل‌گیری موج جدید بیماری در جهان، اظهار کرد: در مدت دو ماه، موارد بیماری در اروپا ۹۹ درصد افزایش یافته اما مرگ و میر تنها ۲۵ درصد افزایش یافته است که این موضوع نشان می‌دهد در این کشورها که واکسیناسیون خوبی داشته‌اند، گرچه موارد بیماری افزایش یافته اما موارد مرگ آنچنان افزایشی نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی افزود: روند بیماری در کشورهای مختلف نشان می‌دهد که واکسیناسیون لازم است اما کافی نیست بنابراین باید توجه شود که کاهش ابتلا و مرگ تنها به دلیل واکسیناسیون نیست. ایمنی ناشی از ابتلای قبلی نیز باید مد نظر باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم دریافت دوز بوستر در پی کاهش آنتی‌بادی پس از چند ماه، بیان کرد: افزایش موارد بیماری و مرگ نیز تنها ناشی از ناکارآمدی واکسن نیست و کاهش ماندگاری آنتی بادی پس از شش ماه، پیدایش واریانت جدید و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این زمینه تاثیرگذار هستند.

وی با اشاره به وضعیت آبی خوزستان، تصریح کرد: نباید این شرایط موجب عادی انگاری شود زیرا می‌بینیم که کشورهای درگیر اُمیکرون به سرعت در حال افزایش هستند.

علوی گفت: اینکه گفته می‌شود اُمیکرون علائم خفیفی دارد، صحیح نیست و از طرف دیگر، این سویه بیشتر در واکسن‌نزده‌ها و مبتلایان قبلی به کرونا، مشاهده شده است بنابراین مبتلایان به کرونا فکر نکنند ایمن شده‌اند و حتما باید واکسن دریافت کنند.

وی افزود: زیر ۱۲ ساله‌ها که ۲۰ درصد جمعیت خوزستان را نیز تشکیل می‌دهند بیشتر مستعد ابتلا هستند بنابراین تا زمان تولید واکسن برای سنین پایین‌تر باید به همه این موارد توجه شود. در حال حاضر پوشش واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۷ ساله، ۷۷ درصد است اما پوشش واکسیناسیون محصلان ۸۸ درصد است که این مساله به دلیل تفاوت آماری این افراد با جمعیت دانش‌آموزی است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم اجرای دقیق کنترل هوشمند مبارزه با کرونا، بیان کرد: این طرح ما را از بازگشت بیماری صیانت می‌کند و از طرف دیگر شرایط زندگی عادی را فراهم می‌کند.

وی گفت: قبل از کاهش محدودیت‌ها باید پوشش واکسیناسیون در کل جمعیت به وضعیت مطلوب برسد؛ به این منظور، داشتن سیستم نظارت کارآمد و تشدید اجرای طرح شهید سلیمانی برای کنترل بیماری باید در دستور کار قرار بگیرد.

علوی افزود: با گذشت دو هفته پس از پایداری شرایط نزولی بیماری، بیماریابی فعال، کاهش خطر شیوع بیماری در گروه‌های آسیب‌پذیر و افزایش پوشش واکسیناسیون این گروه‌ها به بالای ۹۰ درصد، رعایت حداقل ۸۰ درصدی پروتکل‌های بهداشتی، آموزش و داشتن سواد سلامت جسمی، ادبی و رسانه‌ای مطلوب، مشارکت فعال مردم و دستگاه‌های اجرایی در نظارت و اجرای پروتکل‌ها برخی از الزامات کاهش یا خروج از محدودیت‌ها هستند.

وی در خصوص روند نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در خوزستان گفت: در هفته گذشته بازدیدهای مشترک در باغملک و مسجدسلیمان کمتر از حد انتظار بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: در هفته منتهی به ۱۱ آذرماه، ۱۱ مراسم در دشت آزادگان، سه مراسم در شادگان، دو مراسم در رامشیر و یک مراسم در رامهرمز برگزار شده است و از ۲۷ تجمع بزرگ دیگر نیز جلوگیری شده است.

وی تصریح کرد: در این مدت میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در باوی، شادگان، کارون، باغملک، هویزه، حمیدیه، خرمشهر، رامشیر، هندیجان و اندیکا ضعیف بوده است.

علوی با بیان اینکه مسئولان در برخی شهرستان‌ها بی‌تفاوت از کنار تخلفات می‌گذرند، گفت: بر اساس ارزیابی‌های میدانی، ترند رعایت پروتکل‌های بهداشتی رو به نزول است و این شیب نزولی در مناطق حاشیه‌ای شدیدتر است. در حال حاضر میزان استفاده از ماسک در مرکز شهرها ۶۵ درصد و در مناطق حاشیه‌ای ۱۵ درصد است. در مجموع، متوسط استانی استفاده از ماسک در خوزستان ۵۰ درصد است که نسبت به هفته قبل از آن ۵ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: میزان نصب تهویه در مراکز تهیه و توزیع ۷۷ درصد است و وضعیت خوبی ندارند. در این اماکن، ارائه کارت واکسن کنترل نمی‌شود و از اپلیکیشن ماسک نیز استفاده نمی‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ۲۰ درصد ادارات خوزستان تهویه ندارند. کنترل کارت واکسن و استفاده از اپلیکیشن ماسک نیز در کمتر از ۱۰ درصد ادارات رعایت می‌شود.

وی افزود: میزان نصب تهویه به ۸۷ درصد رسیده اما کنترل واکسن و استفاده از اپلیکیشن انجام نمی‌شود.

علوی بیان کرد: میزان رعایت فاصله‌گذاری به طور متوسط در خوزستان ۷۰ درصد و کنترل کارت واکسیناسیون ۵۰ درصد است. در مجموع، میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۵۰ درصد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان کروناویروس کرونا در ایران کرونای ا میکرون معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز رعایت پروتکل های بهداشتی پوشش واکسیناسیون ا میکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۹۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی آب‌های سطحی در مناطق سیل زده، عامل بروز بیماری‌های پوستی/ کودکان تن به آب نزنند

ایسنا/سیستان و بلوچستان رییس مرکز بهداشت چابهار گفت: استفاده از آب‌های سطحی و هوتک‌ها در مناطق سیل زده عامل بروز بیماری‌های پوستی می‌شود.

عبدالرسول خدمتی امروز ۷ فروردین در جلسه آبفا و مرکز بهداشت چابهار افزود: اواخر اسفند ماه سال گذشته اخباری مبنی بر بروز بیماری‌های پوستی ناشی از آب آلوده در مناطق سیل زده توسط برخی از رسانه‌ها مخابره شده که با توجه به اهمیت موضوع بلافاصله تیم‌های مشترک شرکت آب و فاضلاب استان و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی علت این عوارض پوستی به محل‌های اعلامی اعزام و نسبت به نمونه‌برداری‌ از آب و آزمایش‌ مجدد اقدام کردند.

رئیس مرکز بهداشت چابهار، ضمن بیان اینکه، کلیه اقدامات کنترلی و بهداشتی در زمان وقوع سیلاب تا رفع کامل کدورت آب، انجام می‌شود، گفت: طبق بررسی‌های بعمل آمده مشکلات پوستی مطرح شده قبل از وقوع سیل نیز در این مناطق وجود داشته اما عبور سیلاب از مسیر زمین‌های کشاورزی و هدایت این آب در محل هوتک‌ها، که همراه با سموم حیوانی و شیمیایی است عاملی بر آلودگی آب و بروز عوارض پوستی است.

خدمتی گفت: در چنین شرایطی برای جلوگیری از بروز بیماری پوستی، باید از آب‌تنی و شنا کودکان در این اماکن ممانعت شود، همچنین  بانوان نیز باید از شست‌وشو لوازم خانه و البسه در این آبگیرها نیز خودداری کنند.

وی با اشاره به بازدیدها و برگزاری جلسات مستمر، اضافه کرد: به همراه مدیر دفتر مرکز پایش و مدیر امور آب و فاضلاب چابهار بررسی‌های میدانی به طور مستمر انجام و طی بازدید اخیر نیز که در دوم فروردین ماه صورت گرفت، نتایج این بازدیدها نیز موضوع را تائید می‌کند.

وی، با اشاره به مصوبات جلسه مشترک با آبفا گفت: طی این جلسه، مقرر شد تا نسبت به استمرار اطلاع‌رسانی‌ها و آگاه‌سازی مردم در خصوص آلوده بودن آب‌های سطحی و عدم استفاده از این آب‌ها و شنا توسط دانشکده علوم پزشکی اقدام شود.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان چابهار نیز گفت: برای بهبود کیفیت آب مناطق سیل زده، علاوه بر سایت‌های کلرزنی موجود، پنج دستگاه کلرزن نصب و راه‌اندازی شد.

علی‌اکبر آقایی بیان کرد: همکاری مرکز بهداشت و آب و فاضلاب در کنترل کیفیت آب مناطق سیل زده نتایج مطلوبی را به همراه داشته و بهبود کیفیت آب و جلوگیری از شیوع بیماری‌های مرتبط با آن را می‌توان از مهم‌ترین نتایج این اقدامات برشمرد.

وی ادامه داد: در همین راستا برای حفظ سلامت ساکنین مناطق سیل زده علاوه بر سایت‌هایی کلرزنی موجود، پنج دستگاه کلرزن مایع در نقاط حساس نصب و راه‌اندازی شد و بالغ بر چهار هزار و ۶۰۰ عدد قرص کلر یک درصد نیز برای توزیع در مناطق آسیب دیده از سیل در اختیار دانشکده علوم پزشکی چابهار قرار گرفت.

وی عنوان کرد: طبق گزارش معاونت بهداشتی دانشگده، تاکنون هیچگونه اپیدمی در منطقه اتفاق نیفتاده و به منظور حفظ سلامت مردم، ادامه فعالیت و بازدیدهای مشترک تا کاهش کدورت به حد استاندارد همکاری‌های مشترک آبفا، مرکز بهداشت و دانشکده علوم پزشکی ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۹ فروردین؛ ۳۳ فوتی و ۵ ابتلای جدید
  • واکسیناسیون بیش از یک میلیون رأس دام در زنجان
  • تشخیص بیماری زوال عقل با اجسام لویی قبل از بروز علائم ممکن شد
  • راه اندازی سردخانه نگهداری واکسن در مرکز بهداشت غرب اهواز
  • واکسیناسیون ۱۵۲ هزار راس دام علیه بیماری طاعون در کرمان
  • واکسیناسیون رایگان بیش از ۴۶۰ هزار راس دام سبک و سنگین در مه ولات
  • آغاز طرح واکسیناسیون بیماری طاعون
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۷ فروردین؛ ۴ فوتی و ۱۰۰۰ ابتلای جدید
  • آلودگی آب‌های سطحی در مناطق سیل زده، عامل بروز بیماری‌های پوستی/ کودکان تن به آب نزنند
  • آلودگی آب‌های سطحی عامل بروز بیماری‌های پوستی/ کودکان تن به آب نزنند