Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-24@02:48:11 GMT

افزایش میزان بارش تا آخر بهمن ماه

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۷۱۱۲

افزایش میزان بارش تا آخر بهمن ماه

وضعیت بارش‌های کشور از ابتدای آذرماه تا آخر بهمن ماه امسال طبق پیش‌بینی موسسه تحقیقات آب بیانگر آن است که تنها در حوضه‌های آبریز شمال غرب، جنوب شرق و شمال شرق (حوضه سرخس) بیشتر از متوسط بلندمدت خواهد بود.

به گزارش ایرنا، سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۰ تا آخر شهریور ۱۴۰۱) بنا بر اعلام قبلی مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی یکی از خشک‌ترین سال‌های ۵۰ ساله اخیر خواهد بود، گرچه سال آبی گذشته (ابتدای مهر۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰) هم سالی خشک بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وضعیت بارشی کشور تاکنون نشان می‌دهد بارش‌های انجام شده نسبت به ۲ سال پیش چندان وضعیت مطلوبی ندارد، چنان که گزارش قبلی موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو بیانگر آن بود که از مجموع ۶ حوضه آبریز اصلی کشور، بالاترین بارش متعلق به حوضه آبریز اصلی دریای خزر بود و از مجموع حدود ۳۰ حوضه آبریز درجه دو و ۱۳ حوضه یک قطره بارندگی نداشته‌اند.

گرچه وضعیت بارشی کشور در فصل پاییز آنچنان که باید و شاید مطلوب نبود این امیدواری وجود داشت که در فصل زمستان بارش‌ها جبران عقب ماندگی فصل پاییز را داشته باشد، اما براساس گزارش تازه موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، وضعیت بارش پیش‌بینی شده برای سه ماهه ابتدای آذر تا انتهای بهمن ماه، نشان می‌دهد که در این دوره وضعیت بارش‌ها درحوضه‌های آبریز شمال غرب، جنوب شرق و شمال شرق (حوضه سرخس) بیشتر از متوسط بلندمدت خواهد بود و برای سایر حوضه‌های آبریز درجه ۲ کشور، کمتر از متوسط بلندمدت پیش‌بینی شده است.

وضعیت بارش ماه آذر ۱۴۰۰ در بیشتر حوضه‌های آبریز واقع در مرکز، جنوب و شرق کشور کمتر از متوسط بلندمدت و در سایرحوضه‌های آبریز بیشتر از متوسط بلندمدت پیش بینی می‌شود.

پیش‌بینی انجام شده برای حوضه آبریز اصلی مرزی شرق بیانگر آن است که این حوضه تنها حوضه‌ای است که کاهش بارش ۵۳ درصدی را دارد و میزان بارش آن به ۴ میلیمتر خواهد رسید درحالی که متوسط دوره بلندمدت آن ۹ میلیمتر بوده است.

همچنین در آذرماه امسال ۸ حوضه آبریز درجه دو کشور شامل رودخانه‌های بین سفیدرود و هراز، قره سو و گرگان، هامون و جازموریان، پترگان و خواف، هامون، هیرمند، بندرعباس، سدیج، کل، مهران و مسیل‌های جنوبی، مند، کاریان و خنج هم با کاهش بارش روبرو هستند.

میزان بارش پیش‌بینی شده برای حوضه آبریز دریای خزر در آذرماه ۴۴ میلیمتر است درحالی که در دوره بلندمدت این حوضه ۴۵ میلیمتر بارش داشته که کاهش ۲ درصدی را نشان می‌دهد.

گرچه حوضه آبریز اصلی دریای خزر در آذرماه کاهش بارش کمی نسبت به دوره بلندمدت دارد درعین حال حوضه آبریز اصلی دریاچه ارومیه بارشی ۴۴ میلیمتری را تجربه می‌کند که نسبت به دوره متوسط بلندمدت که ۳۹ میلیمتر بارش را خواهد داشت با رشد ۱۲ درصدی همراه خواهد بود.

بارش پیش‌بینی شده برای حوضه آبریز اصلی فلات مرکزی در آذرماه ۱۵ میلیمتر است که نسبت به متوسط بلندمدت با بارش ۲۱ میلیمتری کاهش ۲۶ درصدی را خواهد داشت.

حوضه آبریز اصلی قره قوم تنها حوضه آبریزی که رشد بارش ۶۰ درصدی در آذرماه دارد

وضعیت بارش پیش‌بینی شده برای حوضه آبریز اصلی قره قوم در آذرماه ۳۳ میلیمتر است درحالی که این حوضه در دوره بلندمدت متوسط بارش ۲۰ میلیمتری داشته که رشد ۶۰درصدی بارش برای این حوضه آبریز را نوید داده است.

میزان بارش پیش‌بینی شده در آذرماه برای حوضه آبریز اصلی خلیج فارس و دریای عمان ۵۴ میلیمتر است که نسبت به متوسط بلندمدت با بارش ۶۳ میلیمتری کاهش ۱۴ درصدی خواهد داشت.

کشور ایران دارای ۶ حوضه آبریز اصلی، ۳۰ حوضه آبریز درجه دو و ۹ محدوده مدیریت حوضه آبریز است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بارش باران و برف پیش بینی آب و هوا بارش پیش بینی شده برای حوضه آبریز اصلی شده برای حوضه آبریز متوسط بلندمدت حوضه های آبریز دوره بلندمدت میزان بارش وضعیت بارش آبریز درجه تا آخر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۷۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند چشم‌انداز بلندمدت در حوزه گردشگری قم طراحی شود

سرپرست معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم با بیان اینکه باید سند چشم‌انداز بلند مدت در حوزه گردشگری قم طراحی شود گفت: استان ظرفیت خوبی در حوزه گردشگری دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام سیداسماعیل حسینی مقدم امروز در نشست هم‌اندیشی و صمیمی با فعالین حوزه زیارت و گردشگری گفت: هتل‌داران و فعالین این حوزه به عنوان بازوی توانمند مدیریت استان در موضوع جذب گردشگر هستند.

وی با اشاره به اهمیت حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران افزود: این 2 مکان مقدس سهم چشم‌گیر و مهمی در مسائل جذب گردشگران داخلی و خارجی در قم دارند.

حسینی عنوان کرد: مسئله افزایش گردشگر و توسعه زیرساخت‌های این حوزه همواره مورد تاکید استاندار قم بوده و ما باید با همکاری سرمایه‌گذار‌های فعال در حوزه گردشگر برنامه‌های متنوعی را طراحی کنیم.

سرپرست معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم با بیان اینکه این استان ظرفیت خوبی در حوزه گردشگری دارد، گفت: در راستای افزایش گردشگر باید یک سند چشم‌انداز موثر و بلند مدت طراحی شده تا سهم قم در مسائل جذب گردشگر تا سه برابر افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/

  

دیگر خبرها

  • رتبه ۲۸ استان یزد در میزان بارندگی در کشور
  • سند چشم‌انداز بلندمدت در حوزه گردشگری قم طراحی شود
  • افزایش ۱۰ درصدی بارندگی در استان همدان
  • افزایش ۱۰ درصدی بارش‌های همدان نسبت به بلندمدت
  • افزایش دمای هوای آذربایجان‌غربی
  • حوضه آبریز «مرزی شرق» از کم بارشی سالیانه خارج شد
  • پربارش‌ترین استان‌ها در هفته جاری
  • اعلام پربارش‌ترین استان‌ها در هفته جاری
  • حوضه آبریز «مرزی شرق» از کم بارشی سالانه خارج شد
  • گلستان، مازندران و یزد پر بارش ترین استان ها در هفته جاری