Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-03-29@09:31:36 GMT

چرا بیمه موتور اجباری شد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۸۵۰۵

چرا بیمه موتور اجباری شد؟

بیمه موتورسیکلت: برای جبران خسارت مالی و جانی تصادفات

هر روز در سطح شهر، موتورسوارانی را می بینیم که بدون داشتن کلاه‌ایمنی و بدون رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از لابلای خودروهای متوقف شده پشت چراغ قرمز عبور کرده و به مسیر خود ادامه می‌دهند‌. اکثر این موتورسواران گواهینامه رانندگی ندارند و در نتیجه نمی‌توان انتظار داشت که برای دریافت بیمه بدنه یا بیمه موتور نیز اقدام کرده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ‌این ‌ترتیب، حادثه همواره در کمین راکبان موتورسیکلت و البته سایر افراد خواهد بود.

موتور‌سواری در عین جذابیت و هیجان، بی‌خطر نبوده و در صورت عدم رعایت قوانین می‌تواند عواقب زیادی داشته باشد.منظور از عدم رعایت قوانین، نداشتن گواهینامه رانندگی، استفاده نکردن از کلاه ایمنی و در نهایت عدم دریافت بیمه شخص ثالث است. با توجه به ریسک بسیار بالای بروز حادثه در حین موتورسواری، خرید بیمه موتور می‌تواند راهکاری هوشمندانه برای جبران خسارات ناشی از تصادفات باشد. در همین راستا، پلیس راهنمایی و رانندگی علاوه‌بر دریافت گواهینامه، دریافت بیمه موتور را نیز اجباری کرده است. از طرفی، مالکان موتورسیکلت که برای دریافت بیمه شخص ثالث اقدام می‌کنند، باید گواهینامه موتور ارائه دهند. بنابراین این دو قانون در کنار یکدیگر باعث شده تا راکبان موتورسیکلت ترغیب به دریافت گواهینامه و بیمه شخص ثالث و در نتیجه رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی شوند که خود عامل مهمی در کاهش تصادفات و خسارات مالی و جانی خواهد بود.

انواع پوشش‌های بیمه شخص ثالث موتور

در بیمه شخص ثالث موتور، بیمه‌گزار به‌عنوان شخص اول، شرکت بیمه‌گر به‌عنوان شخص ثانی و در نتیجه فرد زیان‌دیده در حادثه، شخص ثالث نامیده می‌شود که می‌تواند عابر پیاده یا راننده موتورسیکلتی دیگر باشد. با توجه به ماهیت بیمه شخص ثالث موتور، این نوع بیمه به‌صورت‌کلی خسارات مالی و جانی وارده را پوشش خواهد داد. پوشش‌های بیمه شخص ثالث موتورسیکلت به شرح زیر هستند.

جبران خسارات مالی وارده به شخص ثالث در حادثه: بیمه‌گر موظف به پرداخت خسارات مالی وارده به شخص ثالث در حادثه خواهد بود. جبران خسارات جانی وارده به شخص ثالث در حادثه: خسارت جانی در یک حادثه رانندگی می‌تواند شامل هزینه‌های درمان، هزینه‌های از کار افتادگی موقت و دائم، نقص عضو و یا فوت باشد که در این مورد شرکت بیمه‌گر خسارات جانی وارده به شخص ثالث را مطابق با بیمه‌نامه دریافت شده توسط بیمه‌گزار و میزان پوشش بیمه شخص ثالث، پرداخت خواهد کرد.

آسیب های بدنی و حتی فوت شخص ثالث تحت  پوشش بیمه موتورسیکلت مقصر است.

جبران خسارات جانی وارده به راننده موتورسیکلت مقصر در حادثه: بیمه موتور موظف به پرداخت خسارات مالی و جانی وارده به شخص ثالث در حادثه است اما شرکت‌های بیمه‌گزار با توجه به نوع پوشش بیمه شخص ثالث دریافت شده توسط شخص بیمه‌گزار می‌توانند خسارات جانی وارده به راننده مقصر در حادثه را نیز پرداخت کنند. به علاوه پوشش‌های بیمه‌ای مذکور باید به مزایای بیمه موتورسیکلت به شرح زیر اشاره کرد: اگر مقصر تصادف با موتورسیکلت،  حساب بانکی پرو پیمان داشته باشد، شاید ملالی از نداشتن بیمه‌نامه تجربه نکند. چون شخص بدون بیمه باید همه هزینه‌ها را خودش پرداخت کند. مدام باید ترس از پلیس داشته باشیم؛ پلیس به محض شناسایی موتورسیکلت بدون بیمه‌نامه آن را به پارکینگ منتقل خواهد کرد. در این صورت، موتورسوار باید همه زندگی خود را تعطیل کرده و به دنبال ترخیص موتور از پارکینگ بدود. تازه تا بیمه شخص ثالث را هم نخرد،موتورش را رفع توقیف نمی‌کنند. موتور بدون بیمه‌نامه شخص ثالث  خرید و فروش نمی‌شود.

با توجه به نوع پوشش‌های بیمه شخص ثالث بیمه موتور و مزایای آن که در بالا اشاره شد، توصیه ما داشتن بیمه موتورسیکلت به همه دارندگان این وسیله نقلیه است.

موارد عدم پوشش بیمه شخص ثالث موتور

بیمه‌گزاران علاوه‌بر اینکه باید با موارد تحت پوشش بیمه موتور آشنا شوند، لازم است از مواردی که تحت پوشش بیمه موتور قرار نمی‌گیرند نیز اطلاع داشته باشند. در ادامه به معرفی این موارد می‌پردازیم.

خسارات وارده به دلیل حمل بار با موتورسیکلت خسارات وارده به موتورسیکلت راننده مقصر در حادثه خسارات وارده ناشی از جرایم و محکومیت قضایی و اجرایی خسارات وارده ناشی از تشعشعات هسته‌ای و اشعه رادیواکتیو نحوه محاسبه و عوامل تأثیرگذار در نرخ بیمه شخص ثالث موتور

برای تعیین نرخ بیمه شخص ثالث موتورسیکلت، عوامل مختلفی در نظر گرفته می‌شوند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

الف) نوع موتورسیکلت: موتورسیکلت‌ها به صورت کلی در سه دسته برقی، سه چرخ و دو چرخ تقسیم‌بندی می‌شوند. نرخ بیمه شخص ثالث هر کدام از این نوع موتورسیکلت‌ها متفاوت از دیگری است. به‌عنوان مثال نرخ بیمه موتورسیکلت‌های سه چرخ از موتورسیکلت‌های دو چرخ بیشتر است.

نوع موتورسیکلت در تعیین نرخ حق بیمه آن تاثیرگذاراست.

ب) سال تولید موتورسیکلت : مهم ترین عامل در تعیین نرخ بیمه شخص ثالث موتورسیکلت، سال تولید آن است.هرچه موتور سیکلت جدیدتر باشد،ریسک آن کمتر خواهد بود و نرخ بیمه موتورسیکلت نیز پایین می آید.

ج) تعداد سیلندر موتورسیکلت : موتورسیکلت های از نظر تعداد سیلندر در دسته های یک سیلندر، دو سیلندر ، سه سیلندر و بیشتر جای می گیرند.با بالاتر رفتن تعداد سیلندر موتورسیکلت، قدرت آن نیز بالاتر رفته و میزان ریسک و نرخ بیمه شخص ثالث نیز افزایش خواهد یافت.

از دیگر عوامل تأثیرگذار روی نرخ بیمه شخص ثالث موتورسیکلت می‌توان به نوع و تعداد پوشش‌های انتخابی، تخفیف عدم خسارت بیمه در طول یک سال و جریمه دیرکرد بیمه موتور اشاره کرد.

با توجه به ضرورت قانونی این بیمه‌نامه، همه راکبان می‌توانند برای تمدید یا خرید بیمه موتورسیکلت به لینک زیر مراجعه نمایند:

https://bimeh.com/thirdpartyMotor

مدت زمان اعتبار بیمه شخص ثالث موتور

بر خلاف بیمه شخص ثالث خودرو که می‌توان آن را با اعتبار کوتاه مدت یک ماهه، دو ماهه، سه ماهه و غیره دریافت کرد، مدت زمان اعتبار بیمه نامه شخص ثالث موتورسیکلت تنها یک ساله خواهد بود. بنابراین بیمه‌گزاران امکان خرید بیمه موتورسیکلت به صورت کوتاه‌مدت را نخواهند داشت.

عواقب عدم دریافت بیمه شخص ثالث موتور

شاید از نظر بسیاری از راکبان موتورسیکلت، اجباری شدن قانون دریافت بیمه موتور اندکی سختگیرانه باشد. اما تصور کنید که چه تعداد از راکبان موتورسیکلت در طول روز دچار حادثه رانندگی می‌شوند و بدون داشتن بیمه شخص ثالث باید کلیه خسارات مالی و جانی وارده به شخص ثالث را پرداخت کنند. در چنین شرایطی دریافت بیمه موتور می‌تواند عامل مهمی در کاهش هزینه‌ها باشد. علاوه‌بر‌این، با توجه به اینکه دریافت بیمه شخص ثالث و گواهینامه موتور امری اجباری است، بنابراین به‌عنوان یک مالک موتورسیکلت همواره باید نگران این باشید که پلیس راهنمایی رانندگی به دلیل نداشتن بیمه نامه و گواهینامه، موتور شما را توقیف و به پارکینگ منتقل کند. از طرفی موتورهایی که توسط پلیس راهنمایی و رانندگی توقیف می‌شوند تا زمانی‌که برای دریافت بیمه نامه شخص ثالث اقدام نکنند، موتور آن‌ها رفع توقیف نخواهد شد. عامل مهم دیگر در خرید بیمه موتورسیکلت، عدم اجازه معامله یا به عبارتی عدم امکان خرید و فروش موتورسیکلت‌هایی است که فاقد بیمه شخص ثالث هستند. بنابراین با توجه به موارد ذکر شده می‌توان نتیجه گرفت که دریافت بیمه شخص ثالث موتور، در کاهش هزینه‌های مالی و جانی بیشترین تأثیر را خواهد داشت.

چرا استعلام و خرید آنلاین بیمه شخص ثالث موتور

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث خودرو و موتور از بیمه دات کام

با توجه به اینکه مالکان وسایل نقلیه موتوری مهم‌ترین عامل در عدم دریافت عدم بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه را نداشتن وقت کافی برای مراجعه حضوری و دریافت بیمه اعلام می‌کنند، بنابراین در این شرایط بهترین راهکار استفاده از خدمات کارگزاری آنلاین بیمه دات کام خواهد بود. این مجموعه شرایطی را فراهم کرده تا بتوانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به صورت کاملاً آنلاین برای استعلام بیمه، مقایسه خدمات شرکت‌های مختلف بیمه‌گر و خرید انواع بیمه اقدام کنید. از طرفی امکان دریافت مشاوره تخصصی به صورت رایگان نیز وجود داشته و در نهایت بیمه‌نامه به صورت رایگان به درب منزل بیمه‌گذار ارسال خواهد شد. بنابراین دیگر بهانه‌ای برای عدم دریافت بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه وجود نخواهد داشت، پس در اولین فرصت برای خرید آنلاین بیمه موتورسیکلت از سایت بیمه دات کام ( https://bimeh.com/)  و از تحمیل هزینه‌های هنگفت در آینده جلوگیری کنید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا اومیکرون مذاکرات وین مازوت فرامرز صدیقی کوهرنگ خرید بیمه موتورسیکلت بیمه دات کام خرید آنلاین بیمه تخفیف بیمه شخص ثالث بیمه بیمه موتور سیکلت رپرتاژ آگهی آلودگی هوا اومیکرون مذاکرات وین مازوت فرامرز صدیقی کوهرنگ بیمه شخص ثالث موتورسیکلت نرخ بیمه شخص ثالث موتور دریافت بیمه شخص ثالث خسارات جانی وارده راهنمایی و رانندگی بیمه موتورسیکلت خسارات مالی و جانی راکبان موتورسیکلت خرید بیمه موتور بیمه شخص ثالث موتورسیکلت ها پوشش های بیمه خسارات وارده جبران خسارات رعایت قوانین آنلاین بیمه عدم دریافت بیمه گزار پوشش بیمه بیمه نامه هزینه ها بیمه گر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۸۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال چند ماه می‌توانیم بیمه بیکاری دریافت کنیم؟

مقرری بیمه بیکاری افراد واجد شرایط از روز اول بیکاری قابل پرداخت است و مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جز سوابق پرداخت حق‌بیمه محسوب می‌شود.

به گزارش شرق، سازمان ارتباطات و نظارت مردمی سازمان تامین اجتماعی در راستای برقراری بیمه بیکاری افراد تحت پوشش در صورت برخورداری از شرایط لازم، به برخی از سوالات مطرح شده از سوی جامعه هدف پاسخ داده است.

«بیمه بیکاری» یکی از حمایت‌های سازمان تامین اجتماعی نسبت به بیمه‌شدگان بیکار است که هدف از آن این است که با پرداخت مقرری مربوطه، بخشی از زیان‌های وارده به کارگران که ناشی از بیکاری غیرارادی و ناخواسته آنان است، جبران شود. بیمه‌شده بیکار از نظر قانون بیمه بیکاری کسی است که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده به کار باشد.

مطابق ماده یک قانون بیمه بیکاری، افرادی می‌توانند از مزایای قانون بیمه بیکاری برخوردار شوند که مشمول قانون تامین اجتماعی و قانون کار باشند و در زمره بازنشستگان، از کارافتادگان کلی، صاحبان حرف و مشاغل آزاد، بیمه‌شدگان اختیاری نبوده و از اتباع خارجی نیز نباشند. علاوه بر این با توجه به ماده «۶» قانون مزبور، بیمه‌شدگان بیکار باید حداقل ۶ ماه سابقه اشتغال و پرداخت حق بیمه را دارا باشند و حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ بیکاری، مراتب بیکاری خود را به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کنند.

البته افرادی که به علت بروز حوادث قهریه و غیرمترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ، آتش سوزی و... بیکار می‌شوند از شرط ۶ ماه سابقه مورد نیاز موضوع ماده اخیرالذکر معاف هستند.

مطابق ماده هفت قانون بیمه بیکاری نیز مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری با توجه به میزان سابقه پرداخت حق بیمه و وضعیت تجرد، تاهل یا تکفل بیمه شده تعیین می‌شود. بر این اساس جمع مدت پرداخت مقرری برای مجردین حداقل ۶ ماه و حداکثر ۳۶ ماه و برای متاهلین یا متکفلین حداقل ۱۲ ماه و حداکثر ۵۰ ماه است.

مقرری بیمه بیکاری افراد واجد شرایط از روز اول بیکاری قابل پرداخت است و مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جز سوابق پرداخت حق‌بیمه محسوب می‌شود.

در صورتی که فرد دریافت‌کننده مقرری بیمه بیکاری مجددا اشتغال به کار یابد، بدون عذر موجه از شرکت در دوره‌های کارآموزی یا سوادآموزی خودداری کند، از قبول شغل تخصصی خود یا شغل مشابه پیشنهادی خودداری کند، مشمول استفاده از مستمری بازنشستگی یا از کارافتادگی کلی شود، با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار اولیه برگردد، فوت کند یا از حداکثر مدت استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری استفاده کند، مقرری بیمه بیکاری او قطع خواهد شد. همچنین درصورتیکه پس از پرداخت مقرری بیمه بیکاری مشخص شود که بیکاری بیمه شده، ناشی از میل و اراده او بوده، موظف به استرداد وجوه دریافتی به سازمان تامین اجتماعی خواهد بود و در مواردی که بیمه شده با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار قبلی خود بازمی‌گردند نیز مکلف به بازپرداخت مقرری بیمه بیکاری دریافتی به سازمان تامین اجتماعی هستند.

در ادامه سازمان ارتباطات و نظارت مردمی سازمان تامین اجتماعی به برخی از سوالات احتمالی مطرح شده از سوی مردم پاسخ داده است:

معلمان مدارس غیرانتفاعی در چه صورتی مشمول بیمه بیکاری هستند؟

افراد شاغل در کار‌های مدت معین که کارگاه محل اشتغال آنان صرفاً در دوره خاص دایر است مانند مدارس غیرانتفاعی، مهد کودک‌های آموزش و پرورش و...، چنانچه در اثنای دوره فعالیت کارگاه بیکار شوند، با حفظ سایر شرایط قانونی محق به دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند بود.

پس از پایان مدت مرخصی زایمان به بیمه‌شده بیمه بیکاری تعلق می‌گیرد؟

درصورتی که بیکاری خارج از میل و اراده بیمه شده باشد، با احراز سایر شرایط و ضوابط قانونی امکان بهره‌مندی از مقرری بیمه بیکاری وجود دارد.

جدول تعیین مدت زمان دریافت بیمه بیکاری

دیگر خبرها

  • برخورد تیبا با موتورسیکلت در آرادان با ۷ مصدوم؛ موتور شش نفر مسافر داشت!
  • برخورد تیبا با موتورسیکلت در آرادان/ موتور ۶ راکب داشت
  • اعلام نحوه دریافت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳
  • ثبت قراردادهای اجاره در سامانه خودنویس اجباری است
  • ثبت قراردادهای اجاره ملک در سامانه خودنویس اجباری شد
  • امسال چند ماه می‌توانیم بیمه بیکاری دریافت کنیم؟
  • نحوه دریافت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳ اعلام شد (+ جدول)
  • نحوه دریافت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳ اعلام شد + جدول
  • خسارات وارده قطع ۳ هزار اصله نهال در الیمالات نور، جبران شود
  • خسارات وارده قطع سه هزار اصله نهال جبران شود