Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@13:19:29 GMT

کمبود منابع آب استان اردبیل نیازمند نگاه جامع است

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۰۴۲۹

کمبود منابع آب استان اردبیل نیازمند نگاه جامع است

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری اردبیل، سید کمال الدین میرجعفریان در جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم آبی که به صورت ویدئو کنفرانس با دبیر این کارگروه ملی برگزار شد، اظهار کرد: کمبود منابع آب شرب به خصوص در روستاها و وجود تنش آبی در اکثر مناطق استان اردبیل باید در برنامه‌های این کارگروه ملی مورد توجه جدی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به ضرورت کنترل منابع آب و تخصیص حقابه و سهم استان از رودخانه‌های عبوری از مرزهای استان اشاره کرد و افزود: ضرورت دارد سهم استان اردبیل از منابع سطحی از جمله رودخانه‌ها مدنظر کارگروه قرار گیرد تا در تامین منابع آب در بخش‌های مختلف، موانع و مشکلات مرتفع شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل همچنین با تاکید بر لزوم رونق کشاورزی نوین برای برون رفت از چالش بحران آب در منطقه تصریح کرد: باید با استفاده از ظرفیت توسعه آبیاری نوین از طریق تخصیص منابع مالی و تسهیلات بانکی مناسب به کشاورزان از بحران کم آبی عبور کنیم.

وی لازمه عبور از بحران آب در کشور را همت ملی برای ترویج برنامه‌های مدیریت مصرف عنوان کرد و گفت: مدیریت مصرف در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی و شرب نیازمند عزم و همت ملی است و باید از ظرفیت‌های مختلف از جمله تخصیص عادلانه منابع آب استفاده کرد.

کاهش ۵۰ درصدی بارش‌ها در استان اردبیل

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل نیز در این جلسه با ارائه گزارش جامع از عملکرد شش ماهه اول سال‌جاری کارگروه استانی سازگاری با کم آبی اظهار کرد: تغییر اقلیم و به تبع آن بالا رفتن میانگین دما و کاهش ۵۰ درصدی بارش‌ها در استان موجب چالش در تامین منابع آب شده است.

علی حیدری اُناری با بیان اینکه در حال حاضر ۵۲ سد در حال بهره برداری با ظرفیت ۴۰۲ میلیون مترمکعب در سطح استان وجود دارد، تصریح کرد: متاسفانه به دلیل کمبود بارش‌ها و افزایش مصرف آب در بخش‌های مختلف، بیش از چهار پنجم حجم این سدها خالی است.

وی در ادامه با اشاره به اجرای ۹ برنامه مهم سازگاری با کم آبی توسط شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اظهار کرد: انسداد چاه‌های غیرمجاز و کنترل اضافه برداشت چاه‌ها، نصب کنتورهای حجمی و هوشمند، تعدیل پروانه‌ها، لاینینگ شبکه‌ها، احداث خط انتقال آب، بهسازی کانال‌های آبیاری و انجام برنامه‌های کیفی، عناوین این برنامه‌ها را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/3463/

منبع: فارس

کلیدواژه: معاون عمرانی استاندار اردبیل کمبود آب چالش آب استان اردبیل برنامه ها منابع آب کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۰۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل بزرگراه‌های استان اردبیل نیازمند ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است

علی یوسف‌زاده گفت: در حال حاضر بیش از ۷۵ درصد طرح‌های بزرگراهی استان فعال است.

معاون مهندسی و ساخت راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: با توجه به اینکه توسعه همه‌جانبه استان بدون توسعه زیر ساخت‌های آن و مهم‌تر از همه توسعه بزرگراه‌ها مقدور نیست برای تردد ایمن در راه‌های استان بر اساس پژوهش و مطالعات انجام گرفته این استان نیازمند ۸۱۴ کیلومتر بزرگراه می باشد.

به گفته او، با توجه به شکل جغرافیایی استان اردبیل در تقسیمات سیاسی کشور، طول راه‌ها در کریدور شرقی – غربی استان حدود ۹۰ کیلومتر می‌باشد که مسیر منتهی به استان گیلان با بهره‌برداری از تونل شمالی حیران و در مسیر منتهی به غرب از محدوده نیر به سمت سراب تکمیل و نواقص موجود در این کریدور مرتفع شده و اتصال استان‌های آذربایجان شرقی و غربی به استان‌های شمالی کشور برقرار است.

یوسف زاده با بیان اینکه احداث ، تکمیل و توسعه پروژه‌های بزرگراهی به عنوان پیشران پیشرفت و توسعه استان در اولویت برنامه‌های اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل قرار دارد ، افزود: بهره‌برداری از ۱۷ کیلومتر طرح بزرگراهی مسیر مهم و راهبردی اردبیل - سرچم در اواخر اسفندماه سال گذشته خدمت ماندگار دولت به مردم استان است.

او در ادامه به طرح‎‌های در دست اجرای راه‌سازی در استان اشاره کرد و گفت: احداث تونل دوم گردنه حیران به طول ۷۳۰ متر ، احداث باند دوم اردبیل – سرچم به طول ۹۰ کیلومتر ، احداث باند دوم رضی – امیرکندی و گرمی – بیله‌سوار به طول ۶۵ کیلومتر و احداث باند دوم پارس‌آباد – سربند – مشگین‌شهر به طول ۶۰ کیلومتر به عنوان طرح‌های مهم و بزرگراهی در دست اقدام استان می‌باشد.

یوسف زاده درباره بهسازی بزرگراه اردبیل - مشگین‌شهر افزود: موسسه عاشورا به عنوان مجری طرح بیش از ۷۰۰ میلیارد ریال از راه و شهرسازی مطالبه دارد که در صورت پرداخت مطالبات پیمانکار و تامین اعتبار لازم، این طرح نیز در موعد مقرر بهره‌برداری می‌شود.

معاون مهندسی و ساخت راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه جاده مشگین‌شهر- اهر به بزرگراه تبدیل می‌شود ، ادامه داد: اجرای این طرح با توجه به حادثه‌خیز بودن جاده از مطالبات و خواسته‌های اصلی مردم مشگین‌شهر بود که پس از اتمام مطالعات و تامین اعتبار اولیه به پیمانکار واگذار شد و عملیات اجرایی آن به خوبی پیش می‌رود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبه‌های حوزوی داریم
  • غربالگری ۸۰۰۰۰۰ نفر از جمعیت استان اردبیل
  • افزایش ۴ برابری برنامه‌های فرهنگی استان اردبیل
  • طرح جامع گردشگری سردابه تدوین می‌شود
  • بزرگترین مجتمع  دامداری  بخش خصوصی استان اردبیل نیازمند حمایت دولت
  • لزوم بازنگری طرح جامع مدیریت پسماند شهر‌ی در خوزستان
  • تکمیل بزرگراه‌ها نیازمند ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است
  • تکمیل بزرگراه‌های استان اردبیل نیازمند ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است
  • طرح جامع مدیریت پسماند شهر‌های استان خوزستان بازنگری شود
  • عاملی: سند نقشه جامع علوم انسانی تدوین می شود