Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخابات ریاست جمهوری لیبی قرار است به زودی برگزار شود، اما بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که این انتخابات احتمالا بحران موجود در این کشور را پایان نمی‌دهد.

خبرگزاری میزان – انتخابات ریاست جمهوری لیبی قرار است روز ۲۴ دسامبر (۳ دی) برگزار شود؛ در آستانه برگزاری انتخابات لیبی، گمانه زنی‌های متفاوتی درباره چشم انداز سیاسی این کشور مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «واشنگتن پست»، در میان ۹۸ نفری که برای نامزدی در انتخابات ثبت نام کرده‌اند، ۲ نفر از جنجالی ترین شخصیت‌ها در تاریخ اخیر لیبی حضور دارند؛ سیف‌الاسلام قذافی، که از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی به اتهام جنایت علیه بشریت تحت تعقیب است و خلیفه حفتر، به عنوان یک جنگ سالار مستقر در شرق لیبی که یک سال پایتخت این کشور را محاصره کرد.

«عبدالحمید دبیبه»، نخست وزیر موقت لیبی، که پیش از این متعهد شده بود در رقابت‌های انتخاباتی ماه دسامبر شرکت نکند، نیز برای نامزدی ثبت نام کرده است.

بسیاری از لیبیایی‌ها بیم دارند که انتخابات این کشور بار دیگر احساسات و نارضایتی‌ها را برانگیزد و لیبی را دوباره وارد جنگ داخلی کند.

در حالی که لیبی، کشوری غنی از نظر منابع و دارای بزرگترین ذخایر نفت در آفریقاست، اما یک دهه ناآرامی این کشور را فقیر و آن را به میدان نبرد نیابتی برای قدرت‌های خارجی از جمله ترکیه و امارات تبدیل کرده است.

«عماد السیاح»، رئیس کمیسیون عالی انتخابات ملی لیبی می‌گوید که صندوق رأی کلید تعیین «آینده مسیر سیاسی لیبی» است.

 وی گفته که کشورش «یا به مسیر واگذاری مسالمت آمیز قدرت ادامه خواهد داد و یا به میدان صفر خواهد رفت، جایی که جنگ رخ خواهد داد.»

با این وجود بسیاری از مردم لیبی درباره بروز بدترین رویداد‌ها نگران هستند.

به گزارش «عرب نیوز»، کارشناسان هشدار داده‎اند که وضعیت سیاسی در لیبی، چه انتخابات برنامه ریزی شده در اواخر ماه جاری برگزار شود یا نه، ناپایدار خواهد ماند و به شکست‌های حقوقی، سیاسی و امنیتی اشاره کرده‎اند که ثبات را در آینده نزدیک به خطر می‌اندازد.

«ولفرام لاچر»، دستیار ارشد مؤسسه امور بین‌الملل آلمان، هشدار می‌دهد که وضعیت سیاسی حتی بدتر از وضعیت پیش از انتخابات سال ۲۰۱۴ است که در نهایت شاهد درگیری بین طرابلس و احزاب مستقر در بنغازی بود.

«لاچر»، می‌گوید «وضعیت کنونی بسیار مشکل سازتر از سال ۲۰۱۴ است؛ به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.»

بیشتر بخوانید: واکنش‎ها به نامزدی «قذافی» و «حفتر» برای انتخابات لیبی آرایش انتخاباتی لیبی؛ «سیف الاسلام قذافی» به قدرت بازمی‎گردد؟

مقام‎های لیبی در حال حاضر بر سر مبنای قانونی که نامزد‌های خاصی مانند عبدالحمید دبیبه می‌توانند بر اساس آن نامزد شوند، درگیر اختلاف هستند؛ برخی از نامزد‌های انتخاباتی لیبی استدلال کرده‎اند که دبیبه باید از نامزدی برای ریاست جمهوری منع شود، زیرا او قوانینی که مقام‎ها را ملزم به استعفا دستکم سه ماه پیش از برگزاری انتخابات می‌کند، رعایت نکرده است.

اما این مسائل فنی ظاهراً قانونی - که ماهیت آن‌ها اداری به نظر می‌رسد- نقش مهمی در تصمیم گیری در مورد نتیجه رای گیری و همچنین واقعیت سیاسی داخل لیبی در روز‌های پس از انتخابات دارند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که شبه‌نظامیان و جناح‌های مسلح می‌توانند در صورت عدم موفقیت در انتخابات، از پذیرش آن خودداری کنند و از مسائل قانونی، مانند اجازه نامزدی به نامزد‌های خاص، به عنوان زمینه‌ای برای مشروعیت‌زدایی از کل روند انتخابات در این کشور استفاده کنند؛ مشخص نیست اگر نامزد‌های بازنده این کار را انجام دهند، چه اتفاقی می‌افتد.

انتهای پیام/

برچسب ها: تحولات بین الملل لیبی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: لیبی تحولات بین الملل لیبی ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۰۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی با سفیر ایران در سارایوو

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ابوذر ابراهیمی ترکمان سفیر کشورمان در بوسنی و هرزگوین با دنیس بچیرویچ عضو و رئیس شورای ریاست جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد.
ابوذر ابراهیمی ترکمان سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین با دنیس بچیروویچ عضو مسلمان و رئیس دوره‌ای شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین روز سه شنبه ۴ اردیبهشت در محل ساختمان ریاست جمهوری دیدار و گفتگو کرد.
در ابتدا بچیروویچ ضمن ابراز خشنودی از این دیدار به سفیر کشورمان خوش آمد گفت و آرزو کرد در مدت ماموریت وی روابط دوکشور بیش از پیش توسعه یابد.
وی گفت: کمک‌های جمهوری اسلامی ایران در دوران جنگ به مردم بوسنی و هرزگوین همواره در خاطره مردم این کشور به نیکی ماندگار است. سپس ضمن ارائه توضیحاتی در باره نسل کشی در سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵ خواستار حمایت کشور‌های اسلامی از قطعنامه محکومیت نسل کشی که در مجمع عمومی سازمان ملل در معرض رای گیری قرار خواهد گرفت، شد.
ابوذر ابراهیمی ترکمان نیز گفت: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران حمایت از حاکمیت ملی و همزیستی مسالمت آمیز در بوسنی و هرزگوین است و خواستار توسعه همه جانبه روابط دو کشور شد. در پایان سفیر کشورمان چند کتاب ترجمه شده به زبان بوسنیایی از جمله دیوان حافظ و الهی نامه عطار نیشابوری را به رییس جمهور بوسنی و هرزگوین هدیه کرد.
دنیس بچیروویچ نیز کتاب خود را به سفیرمان هدیه داد. او در ابتدای کتاب نوشت: تقدیم به سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران ابوذر ابراهیمی ترکمان به نشانه توجه و احترام.

دیگر خبرها

  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • استقبال رسمی رئیس جمهور سریلانکا از آیت‌الله رئیسی
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • دیدار رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی با سفیر ایران در سارایوو
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • کرملین: دست درازی آمریکا به دارایی های روسیه بی‌پاسخ نمی‌ماند
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید
  • حضور پُر شور در دور دوم انتخابات سبب تشکیل «مجلس کارآمد» می‌شود