Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-03-28@23:16:44 GMT

کارایی حداکثری قوه‌ مجریه با نگاه دو سویه

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۱۶۳۴

کارایی حداکثری قوه‌ مجریه با نگاه دو سویه

گرانیگاه این تفاوت را می‌توان چنین توصیف کرد: بنا نیست سخنگویی و اطلاع‌رسانی در دولت سیزدهم یک‌طرفه، با صحبت یک‌جانبه و به صورت کلیشه‌ای باشد.

آنچه تکمیل‌کننده مفهوم و کارکرد سخنگویی است، ارتباط دوسویه و نمایندگی افکار عمومی در جلسات تصمیم‌ساز دولت است.

رئیس محترم جمهور هم چنین نگاهی دارند. دکتر رئیسی، سخنگویی و اطلاع‌رسانی را یکی از ابزارهای لازم به منظور پیگیری و برآوردن نیازهای مردم به شمار می‌آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چنین نگاهی به جایگاه اطلاع‌رسانی و سخنگویی، ضمن این‌که تکالیف دولت را سنگین‌تر و موسع‌تر می‌کند، فواید بسیاری را هم در پی دارد.

مهم‌ترین ثمره این رویکرد، برخورداری مجموعه دولت از یک چشم بینا و قابل اعتماد است که باعث می‌شود تصمیمات دولتی نه درون اتاق‌های بسته و به دور از مطالبات مردمی، بلکه منطبق بر خواست و نیاز واقعی مردم اتخاذ شود.

این نگاه دو سویه به جایگاه سخنگویی و اطلاع‌رسانی، الزامات و استلزاماتی هم در پی دارد. وقتی رسانه به‌عنوان عضوی از دولت و به مثابه چشم بینای آن باشد، باید سعی وافری در شناسایی و نمایاندن مسائل اصلی داشته و در تمییز مسأله اصلی از سوژه‌های فرعی و اصطلاحا ردگم‌کنی، صرفا اخلاق و حرفه‌ای‌گری را ملاک عمل قرار دهد.

با عوض شدن موضوع اصلی و فرعی، تصمیم‌سازی‌های دولتی منطبق با نیاز جامعه نخواهد بود و حوزه اجرا هم به ناکجاآباد کشیده خواهد شد.

با تمرکز بر مسائل اصلی و رعایت حدود و ثغور آن از سوی رسانه‌ها، سخنگوی دولت می‌تواند از این موقعیت بهره ببرد و همچون وکیل مدافع، مجموعه دولت را وادار به پیگیری مدام و پاسخگویی شفاف کند.
از دیگر الزامات این رویکرد نوین، واقعی بودن نگاه دولت و رسانه‌ها به یکدیگر است.

به بیان دیگر، نه دولت از رسانه‌ها انتظار دارد صرفا به عنوان روابط‌عمومی دولت عمل کنند و فقط گزارش اقدامات انجام شده دولت را مخابره کنند، نه رسانه‌ها توقع دارند دولت خارج از ظرفیت‌های موجود، اقدامات نمایشی را جایگزین اقدامات اساسی کند.

سخنگویی صرفا به معنای پل ارتباطی دولت با رسانه‌ها نیست. همان‌گونه که رسانه‌ها صرفا بازگوکننده اقدامات انجام‌شده دولت نخواهند بود.

بخش مهمی از پیشبرد امور در جامعه ناظر به شناسایی اقدامات انجام نشده است. در این قسمت، رسانه‌ها به عنوان نمایندگان بی‌قصد و غرض افکار عمومی سهم بسزا و غیرقابل تفویضی دارند.

موضوع دیگری که نباید از کنار آن به‌سادگی گذشت، تشخیص مرجع قابل‌اعتنا در موضوعات اساسی از سوی رسانه‌ها است.

با حجم انبوه اخبار واقعی و غیرواقعی که با هم در فضای مجازی تولید و پخش می‌شود، تشخیص مطالبات اصلی و گروه‌های واقعی مردم مشکل‌تر از قبل شده است.

اصحاب رسانه و اهل فن، از ابزار و دانش چنین تشخیصی برخوردارند. در چنین فضا و با این الزامات است که وظیفه دولت در بها دادن دوسویه به رسانه‌ها، تکمیل‌کننده روندی می‌شود که نتیجه آن به حداکثر رساندن کارایی قوه‌ مجریه، مبتنی بر ظرفیت‌های موجود و مطالبات عمومی خواهد بود.

علی بهادری‌ جهرمی - سخنگو و رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دولت سیزدهم قوه مجریه مطالبات عمومی علی بهادری جهرمی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۱۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنروا: اسرائیل مانع کمک‌رسانی به شمال غزه می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره، مشاور رسانه ای نهاد امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی «آنروا» هشدار داد با توجه به قطع کمک رسانی به این نهاد، شرایط آن به دشواری پیش می رود.

مشاور رسانه ای آنروا روز پنج شنبه اعلام کرد که وضعیت آنروا با توجه به تعلیق کمک های مالی برخی کشورها، بسیار دشوار است.

این مقام آنروا در گفتگو با شبکه الجزیره تاکید کرد که آنروا با این حال به کار خود ادامه می دهد و کمک ها را در پناهگاه آوارگان و اطراف آنها توزیع می کند.

به گفته مشاور رسانه ای آنروا، ارتش رژیم صهیونیستی از ورود کارکنان آنروا به شمال غزه جلوگیری می کند.

این مقام آنروا هشدا داد که شمال نوار غزه به سرعت در حال نزدیک شدن به قحطی است و ورود کاروان های کمک رسانی به شمال این باریکه صورت نمی گیرد.

این مقام آنروا تاکید کرد که هیچ جایگزینی برای گذرگاه های زمینی برای رساندن کمک به شمال نوار غزه وجود ندارد وکمک های هوایی تاثیر محدودی بر بهبود شرایط در غزه دارد.

این مقام آنروا یادآور شد که روند پیچیده بازرسی از سوی اشغالگران، مانع ورود کامیون ها از گذرگاه رفح می شود.

کد خبر 6064380

دیگر خبرها

  • ماجرای گوشت الاغ در یک هتل مشهد ناقص اطلاع رسانی شد
  • شهادت ۲۰۰ فلسطینی در حمله به بیمارستان شفا
  • آخرین اطلاع رسانی وزیر نفت درباره بنزین
  • اعدام هولناک 200 فلسطینی در بیمارستان شفا غزه
  • آنروا: اسرائیل مانع کمک‌رسانی به شمال غزه می شود
  • در روایتگری خوبی‌ها ضعف رسانه‌ای داریم/معروف گستری داشته باشیم
  • ۲ مأموریت دانشکده دین و رسانه از نگاه آیت‌الله اعرافی
  • خدمت رسانی هلال‌ احمر مازندران به حدود ۴۰۰ هزار مسافر نوروزی
  • مدیر کل حوزه استاندار خراسان رضوی منصوب شد
  • پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله علم‌الهدی جوابیه داد