Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-24@14:25:52 GMT

از مهاجرت پزشکان تا دردسر نسخه‌ الکترونیکی

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۲۳۷۵

از مهاجرت پزشکان تا دردسر نسخه‌ الکترونیکی

رئیس سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی گفت: اکنون در شرایط خوبی از وضعیت کرونا قرار داریم، اما این هیزم خاموش شده اگر رها شود عواقب خطرناکی برای جامعه به وجود خواهد آورد.

علیرضا صداقت در خصوص سویه جدید کرونا (امیکرون) با اشاره به اینکه کرونا تاکنون ۱۳ جهش داشته و امیکرون سیزدهمین جهش از کروناست، گفت: نگران‌کننده‌ترین بخش این سویه این است که زمان شیوع این سویه در هفت روز اول دو برابر جهش‌های دیگر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه امیکرون خواهد آمد، بلکه شاید تاکنون هم باشد و مبتلا هم خواهیم داشت، اما جای هیچ نگرانی نیست و باید همچنان دستورالعمل‌ها و زدن ماسک را رعایت کنیم، افزود: در ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا این موضوع مطرح شده و قرار بر این است با توجه به آزمایش‌های خاص و هزینه‌های سنگین تشخیص این سویه جدید، در مورد بیماران مشکوک انجام و نتایج آن در هفته‌های آینده اعلام شود.

کیت تشخیصی اُمیکرون وجود ندارد

وی افزود: هنوز هیچ کیت تشخیصی خاص امیکرون در کشور و دنیا وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه هنوز بیش از ۹ میلیون نفر از واجدان شرایط واکسینه نشده‌اند، عنوان کرد: خبر خوب اینکه پس از رصد علائم در محیط آزمایشگاهی محققان می‌توانند در ۱۰۰روز آینده واکسن مؤثر بر سویه جدید امیکرون را تأمین کنند و از این جهت نگرانی وجود ندارد. وی با اشاره به واکسن‌هراسی و واکسن‌گریزی که در جامعه وجود دارد، گفت: بسیاری از افراد واکسن‌گریز کسانی بودند که سؤال داشتند و ما نتوانستیم آن‌ها را در بحث داشتن مسئولیت اجتماعی در قبال مردم اقناع کنیم؛ این در حالی است که برخی از همین افراد به طب سنتی استناد می‌کنند در حالی که همین متخصصان طب سنتی هم به ضرورت واکسن کرونا تأکید دارند.

وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون تنها راه نجات ما از این مصیبت است، ادامه داد: واکسیناسیون دز سوم و حتی چهارم خواهد آمد و افراد واجد شرایط باید این واکسن را تا زمانی که این بیماری از بین برود، ادامه دهند.

آمار نگران‌کننده مهاجرت پزشکان

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار نگران‌کننده مهاجرت پزشکان و آسیب‌های آن اظهار کرد: مهاجرت پزشکان هزینه‌های هنگفتی به نظام سلامت کشور وارد کرده است و این یک پدیده اجتماعی تک علتی نیست و علل مختلفی دارد؛ هرچند کم بودن تعرفه‌ها اصلاً نمی‌تواند دلیل اصلی آن باشد، اما بی‌تأثیر نیست.

وی با اشاره به اینکه در مورد خدمات درمانی و تشخیصی افزایش تعرفه‌ها مصوب نمی‌شود و متأسفانه سال‌هاست ارائه‌دهنده خدمت در نظام تعرفه‌گذاری برخلاف سایر صنوف نقشی ندارد، اظهار کرد: سازمان نظام پزشکی سال‌هاست به عنوان مشاور در جلسه‌های نظام تعرفه‌گذاری دعوت می‌شود این درحالی است که بسیاری از خدمات ما تعاریف مشخص و یک ارزش و قیمت تمام شده‌ای دارند که در زیر آن قیمت تمام‌شده هم لحاظ نشده و ما به این قضیه اعتراض داریم.

وی با اشاره به اینکه در حال پیگیری از مجلس شورای اسلامی و شورای هماهنگی بیمه هستیم تا هم سهم پزشکان و هم سهم خدمات‌گیرندگان و بیماران در نظام تعرفه‌ها لحاظ شود، افزود: تعرفه‌های ما کاملاً غیرواقعی است و درواقع پزشکان از جیب خود یارانه می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از میزان مهاجرت پزشکان در استان نداریم، گفت: در بازه زمانی سال‌ ۹۸تا ۹۹ بیش از ۲هزار و۴۰۰ پزشک از کشور مهاجرت کرده‌اند و در یک‌سال اخیر ۳ هزار پزشک یعنی چهار برابر سال‌های گذشته به کشورهای دیگر مهاجرت کرده‌اند.

۳هزار پزشک بیکار در استان

وی افزود: در مشهد ۵هزار پزشک عمومی داریم که تنها ۲هزار و۲۰۰نفر پروانه طبابت گرفته‌اند و فقط ۹۰۰ نفر مطب‌داری می‌کنند و مابقی اصلاً توان مالی تأمین و اداره مطب را ندارند و به عبارتی ۳هزار پزشک بیکار داریم که به دلیل هزینه‌های آن و اینکه مطب‌داری مقرون به صرفه نیست تمایلی به مطب‌داری ندارند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار قدس در خصوص بایدها و نبایدهای واکسیناسیون افراد زیر ۱۲سال با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه هیچ واکسیناسیونی انجام نشود، عنوان کرد: هر زمان نتایج بررسی واکسیناسیون ۱۰کشوری که تزریق زیر ۱۲سال را انجام داده‌اند به ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام و بی‌خطر بودن آن تأیید شود ما هم واکسیناسیون زیر ۱۲سال را آغاز خواهیم کرد، به همین دلیل بازگشایی کامل مدارس ابتدایی فعلاً در ستاد ملی مقابله با کرونا از اول دی ممنوع است.

وی ادامه داد: در کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونای استان مصوب کردیم یکم بهمن‌ماه زمان بازگشایی مدارس باشد تا وضعیت امیکرون مشخص شود.وی در خصوص نسخه الکترونیک و مشکلات پیش روی آن با تأکید بر اینکه زیرساخت‌ها برای نسخه الکترونیکی هنوز هم مشکل دارد، عنوان کرد: وضعیت اینترنت و پهنای باند شرایط را برای پزشکان در مطب‌ها و داروخانه‌ها سخت کرده و شرایط برای عملیاتی شدن و حذف دفترچه‌ها از اول دی ماه وجود ندارد. وی در مورد پرونده‌های شهدای سلامت در دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار کرد: در این خصوص در مشهد ۳۵پرونده داریم که ۱۸مورد به تأیید رسیده و مابقی پرونده‌ها در دانشگاه علوم پزشکی در حال رسیدگی است که ان‌شاءالله به نتیجه خواهد رسید. 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سازمان نظام پزشکی رئیس سازمان نظام پزشکی خراسان آمار کرونا مقابله با کرونا مهاجرت پزشکان وجود ندارد تعرفه ها ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۲۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند، اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

به گزارش میزان، وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند.

شیوع سویه JN ۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN ۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ورزشکار زن ایرانی روی جلد مجله معروف؛ ورود به عرصه مد پس از مهاجرت! + عکس
  • مهاجرت معکوس در گرو رفع مشکل روستائیان
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • فعالیت سامانه نسخ الکترونیک بیمه سلامت پایدار شد
  • ابلاغ تعرفه‌های خدمات دارویی/ جدول افزایش قیمت نسخه‌ها
  • تعرفه‌های خدمات دارویی ابلاغ شد + میزان افزایش قیمت نسخه‌ها
  • وقتی پزشک عمومی نسخه لاغری می‌پیچد!
  • تعرفه‌های خدمات دارویی ابلاغ شد + جدول افزایش تعرفه نسخه‌ها