Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس سازمان محیط زیست کشور از تدوین دستور العمل پایش، پالایش و آلایش خاک در سازمان محیط زیست خبر داد.
به گزارش سرویس اقتصادی آریا، علی سلاجقهاظهار کرد: خاک یک گنجینه است و حدود یک چهارم از تنوع زیستی را در خود جای داده است و دوبرابر دیگر عناصر کره زمین که شامل زیست‌کره و هواکره می‌شود، در خود عامل ترسیب کربن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: خاک منشا دارو، مصالح ساختمانی و محصولات کشاورزی است و به عنوان یکی از چهار ستون امنیت حیاتی کشورها شناخته شده که شامل امنیت غذایی هم می شود.
سلاجقه با اشاره به تصویب قانون خاک تصریح کرد: قانون خاک در خردادماه 1398 با 26 ماده و 14 تبصره ابلاغ شد، البته این قانون هنوز ایراداتی دارد که در حال رفع شدن است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سالانه 2.5 میلیارد تن خاک در کشور در قالب جابجایی و انتقال در حال از دست رفتن است، اجرای قانون خاک از اهمیت بالایی برخوردار است.
معاون رئیس جمهور با بیان این که یکی از علل اصلی نابودی خاک، شور شدن آن است، گفت: در اراضی داخلی پمپاژ بالای آب سبب تخلیه سفره‌های زیرزمینی و شوری خاک شده و این در شرایطی است که دیاپیرها، گنبدهای نمکی، صفحه‌های نمکی و مارنی در کشور ما بسیار فعال هستند و شرایط به‌صورت بالقوه برای شور شدن خاک وجود دارد.
وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست برای پایش، پالایش و آلایش خاک در حال تدوین دستور العمل است و اجرای این دستورالعمل مشارکت مردم، سمن ها و نهادهای مختلف را می‌طلبد.
سلاجقه با اشاره به خسارات جهانی فرسایش خاک عنوان کرد: سالانه 28 میلیارد دلار، هزینه شور شدن خاک در دنیا است و یک میلیارد هکتار از اراضی دنیا به سمت شور شدن حرکت می‌کنند؛ در کشور ما هم روند شور شدن خاک به‌صورت درجا در حال اتفاق افتادن است یعنی همانجا که خاک تشکیل می‌شود، شور می‌شود و کارایی خود را از دست می‌دهد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان این که ارزش اقتصادی خاک در پروسه تغییر اقلیم، 5000 دلار در هکتار در سال فرض می شود، گفت: این عدد در مراتع به 700 دلار در هکتار در سال می‌رسد و درباره فیلترینگ و آلایندگی خاک این رقم به 300 دلار در هکتار در سال خواهد رسید.
وی افزود: این ارقام قابل محاسبه است و سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است که پیش از استقرار صنایع و کارخانه‌ها و تغییر کاربری، باید ارزش خاک محاسبه شود.


کدM-ch2531

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سازمان محیط زیست پایش خاک محیط زیست شور شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۲۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ منشور اهداف و برنامه های عملیاتی HSE سازمان بنادر و دریانوردی

تین نیوز

منشور اهداف و برنامه های عملیاتی و راهبردهای حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE)، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران سازمان بنادر و دریانوردی در سال ۴۰۳ تهیه و ابلاغ شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، عبدالله جعفری مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) این سازمان از ابلاغ منشور اهداف و برنامه های عملیاتی HSE خبر داد و گفت: نظام مدیریت HSE در صنایع بندری و ارائه خدمات دریایی از یک فعالیت محدود وظیفه ای به یک مقوله استراتژیک تغییر یافته است و مدیریت پایدار ریسک های عملیاتی یکی از ارکان کلیدی موفقیت در این صنعت به شمار می رود.

جعفری افزود: مقوله HSE به عنوان یک ارزش بنیادین و حتی فراتر از آن به عنوان یک حق در رأس همه فعالیت های یک سازمان نهادینه شده است و در این راستا به جهت دستیابی به بنادری ایمن (Safer Ports) در کنار ارزان و سریع بودن خدمات ارائه شده، مدیریت HSE، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران سازمان بنادر و دریانوردی، رویکرد برنامه محوری را به عنوان یک ضرورت در دستورکار خود قرار داده است.

اعلام چهار هدف محوری

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه طی سال های اخیر و به ویژه در سال گذشته، روند محسوس کاهش حوادث انسانی ناشی از کار و نیز کاهش تعداد حوادث منجر به حریق در بنادر کشور، حاکی از موفقیت لازم برای ارتقاء وضعیت HSE و افزایش ضریب ایمنی بنادر است، عنوان کرد: منشور مذکور که در حقیقت تبیین کننده نقشه راه اقدامات و فعالیت های عملیاتی ستاد، بنادر و تمامی شرکت های خصوصی فعال در بنادر در سال ۱۴۰۳ است در ۴ هدف محوری مدنظر قرار گرفت.

جعفری ادامه داد: مؤثرتر عمل کردن مدیریت HSE در فرآیندهای عملیاتی بنادر و تقویت نظارت، پایش و ارزیابی های موردنظر، همچنین 

ارتقاء ایمنی بنادر از طریق افزایش ایمنی در شرکت های خصوصی فعال در بنادر دو هدف محوری تعریف شده است.

به گفته وی ، حفظ روند موجود در خصوص کنترل و کاهش میزان حوادث ناشی از کار و صیانت از جان و سلامتی منابع انسانی و نیز بهبود سطح فرهنگ HSE و آگاهی عمومی تمامی سطوح مدیریتی و عملیاتی دو هدف محوری دیگر تبیین شده است. 

اعلام برنامه های مورد توجه

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه به منظور افزایش ایمنی در شرکت های خصوصی فعال در بنادر موارد مختلفی با جدیت پیگیری و اجرا می شود، اظهار داشت: ارتقاء ساختار ایمنی، بهداشت، محیط زیست (HSE) و پدافند غیرعامل در تمامی شرکت های خصوصی فعال در بنادر بر اساس مصوبه هیأت عامل و نیز لزوم کسب حداقل ۶۵ از ۱۰۰ امتیاز شاخص های ارزیابی ایمنی، بهداشت و محیط زیست تعیین شده در حیطه الزامات و قوانین کشور در حوزه های مرتبط به عنوان یکی از شروط تمدید پروانه های کاری و مجوزهای فعالیت شرکت ها و نیز انعقاد قراردادهای جدید در بنادر است که با جدیت پیگیری می شود.

جعفری افزود: ارتقاء دانش عمومی همه افراد شاغل در شرکت ها اعم از سطوح مدیریتی، اداری و عملیاتی) مطابق مصوبه هیأت عامل محترم و نیز ارتقاء سطح دانش تخصصی کارشناسان HSE شاغل در شرکت های خصوصی و انجام ممیزی و پایش جدی از آخرین وضعیت عملکرد تمامی شرکت های خصوصی فعال در بنادر بر اساس شاخص های ارزیابی اعلام شده در سال جاری از دیگر مسائل مورد توجه است.

وی بیان کرد: درج اهداف و برنامه های عملیاتی حوزه HSE در اهداف سالیانه هر شرکت و تخصیص بودجه اختصاصی و اعتبار مالی لازم برای اجرای اقدامات مربوطه در حوزه وظایف قانونی دیگر موردی است که با جدیت پیگیری می شود.

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE)  سازمان بنادر و دریانوردی در پایان در پایان ابراز امیدواری کرد با اهتمام تمامی همکاران متخصص بنادر و شرکت های خصوصی فعال در بنادر و همکاری و حمایت های بی دریغ تمامی آحاد ذیربط داخلی و بیرونی، گامی مؤثر و ارزشمند در صیانت از نیروی انسانی شاغل، دارایی های سازمان بنادر و دریانوردی و حفاظت از محیط زیست بنادر کشور برداریم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ضرورت مشارکت آحاد جامعه در حفظ محیط زیست
  • آمادگی ایران برای جلوگیری از فجایع زیست محیطی
  • پایش زیست محیطی مشترک واحد تولیدآلیاژ در شوط
  • ابلاغ منشور اهداف و برنامه های عملیاتی HSE سازمان بنادر و دریانوردی
  • چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های پیشرو در حفظ محیط زیست است
  • حقابه هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • حق‌آب هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • سلاجقه: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است
  • ایجاد موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی شهرستان بروجرد دستور کار محیط زیست لرستان قرار گرفت
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود