Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهنام صمدی کارشناس بورس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز، گفت: متغیرهایی که در بازار بورس تاثیرگذار اما خارج از اراده بازار هستند، بسیار زیاد شده‌اند. مثل مذاکرات برجامی که هنوز تکلیف آن روشن نیست و هرچه طولانی‌تر شود، بازار اثر منفی از آن می‌گیرد. مساله دیگر ارائه بودجه به مجلس است که قرار بود ۱۵ آذر به مجلس ارائه شود و گفته شده که هفته آینده انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بودجه تاثیر خود را روی سودآوری شرکت‌ها می‌گذارد. در شرایط فعلی بازار قدری ابهام دارد اما دیگر مسائل چندان تاثیرگذار نیست.

وی تاکید کرد: شرایط بنیادین شرکت‌های بورسی در حال حاضر عالی است و می‌توان گفت بازار سرمایه در شرایط فعلی حباب منفی دارد. اما ترس از بودجه و برجام باعث شده عده‌ای دست نگه دارند و در انتظار باشند. چون در حالت عادی وقتی دلار بالا رفته، بازار سرمایه باید با صف خرید مواجه می‌شد. اما به دلیل ابهام برجام و بودجه، بازار به این وضعیت رسیده است.

این کارشناس بورس گفت: به نظرم برجام هم وارد روال فرسایشی می‌شود و بازار نسبت به آن بی‌تفاوت خواهد شد. به نظرم وزن بودجه در حال حاضر بسیار تعیین‌کننده‌تر است. نکته دیگر درباره قیمت‌گذاری خودروست که نشان می‌دهد پیش‌بینی‌پذیر شدن اقتصاد اهمیت بسیاری دارد. گاهی مسئولان اقداماتی انجام می‌دهند که بازار سرمایه را با ترس روبرو می‌کند. اگر می‌خواهیم بورس پویا داشته باشیم، باید دخالت دولت‌ها را در اقتصاد کم کنیم و به مالکیت خصوصی احترام بگذاریم.

صمدی در خصوص حباب منفی بازار سرمایه، گفت: الان با اکثر تحلیلگران که صحبت کنید می‌گویند بازار ارزنده است. البته ارزنده بودن کاملا نسبی و براساس متغیرهای کلان بازار است. البته این مساله درست است که هر کسی وارد بازار شد، به نوعی ضرر کرد. به خصوص افرادی که در تابستان ۹۹ وارد بازار شدند.

وی ادامه داد: شرایط برای جبران ضرر در بورس فراهم است اما در ابتدا باید این ابهامات رفع شود. حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان پول حقیقی‌ها تاکنون از بورس خارج شده ولی اگر ابهامات به مرور حل شود، شرایط برای سود بورس فراهم است. باید دید تکلیف بودجه چطور می‌شود تا بازار هم واکنش خود را نسبت به آن نشان دهد.  

سپیده اشرفی کد خبر: 1120930 برچسب‌ها بورس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۳۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲

آفتاب‌‌نیوز :

حسین سلاح‌ورزی، رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با ایلنا درباره آنچه سبب منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲ شد، گفت: در سال‌های گذشته بسیاری سعی داشتند بگویند تحریم‌ها تاثیری بر اقتصاد ایران ندارد با این حال بخشی از دلایلی که به منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲ انجامید برآمده از تاثیرات تحریم‌ها بود.

وی افزود: مساله دیگر آنست که از نظر دیپلماسی اقتصادی تحولات منطقه‌ای رخ داده در عراق و افغانستان به عنوان دو شریک تجاری اصلی ایران در کاهش تجارت کشور موثر بوده‌اند به ویژه که عراق به دنبال احیای دینار است و تلاش می‌کند سیستم بانکی خود را سر و سامان بدهد.

سلاح‌ورزی ادامه داد: امروز صادرکنندگانی ایرانی که سال‌ها صادرات گسترده‌ای به عراق داشته‌اند در این کشور با پدیده چندنرخی بودن ارز مواجه هستند؛ قیمت ارز در بانک‌های عراق با قیمت ارز در بازار آزاد متفاوت است و خریدار عراقی کالای ایرانی با این محدودیت مواجه است که باید ارز را از بازار آزاد تهیه کند در حالی که دلار در بازار آزاد ۱۵ درصد گران‌تر از دلار در نظام بانکی این کشور است و به همین دلیل خرید کالای ایرانی برای خریدار عراقی گران‌تر تمام می‌شود و این امر قدرت رقابت کالای ایرانی را در بازار عراق پایین می‌آورد.

رئیس پیشین اتاق ایران در ادامه از تاثیر سیاست‌های داخلی کشور بر تجارت گفت و توضیح داد: سیاستگذاری‌های داخلی نیز در کاهش صادرات غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۲ تاثیرگذار بود و مزید بر علت‌های خارجی شد.

وی تصریح کرد: سختگیری‌هایی که در انجام تعهدات برآمده از پیمان‌سپاری ارزی بر صادرکنندگان در سال ۱۴۰۲ اعمال شد سبب شد حتی بسیاری از تاجران خوش‌نام و باسابقه برای احتراز از پیامد‌های این سختگیری‌ها تجارت خود را کاهش دهند. آن‌ها مجبورند تسویه صادرات خود را با قیمتی غیر از قیمت ارز در بازار آزاد انجام دهند.

دیگر خبرها

  • راه‌ اندازی سوت‌ زنی سایبری بازار سرمایه در سال جدید
  • راه‌اندازی سوت‌زنی سایبری بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳
  • دلایل منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲
  • پیش بینی بورس در بهار ۱۴۰۳| بورس سبزپوش می‌شود؟
  • شاخص کل بورس به سطح دو میلیون و ۲۶۰ هزار واحد رسید
  • تصمیمات نادرست دولت بورس را سوزاند؟
  • وضعیت انس طلا در بازار جهانی چگونه خواهد بود؟
  • رشد مشارکت مردم با افزایش سود تولید و مالیات از سودگری
  • بیگانی : پیش بینی بازاری داغ برای فعالان بورس در تابستان 1403 / صندوقهای طلا، کالا و بعضی سهامی، برندگان سال 1402 بازار سرمایه / حضور ترامپ در انتخابات تمام بازارهای مالی ایران را تحت تاثیر قرار می دهد
  • وضعیت انس طلا در بازار جهانی چگونه خواهد بود؟/ بهترین پرتفو بورسی