Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود شالویی سرپرست معاونت امور هنری معتقد است؛ برگزاری جشنواره‌های نمایشی آیینی- سنّتی کشور، می‌تواند و باید که صرفاً به نمایش و مرور نمونه‌ها و دستاوردها، بسنده نداشته و فرصتی مغتنم برای آغاز پژوهش‌ها، تبادل تجربیّات و بهره‌گیری‌های بسیار از نگاه‌ها، برداشت‌ها و ارائه‌های جدید از این امکانِ پرظرفیت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛  محمود شالویی، سرپرست معاونت امور هنری به بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی پیام داد که متن آن بدین شرح است:

هر کسی کو دور ماند از اصل خویش        باز جوید روزگار وصل خویش

آیین‌ها و باورهای جمعی کهن هر جامعه‌ای، نمادهای تجمیعِ خصایص نیک و روحانی آحاد آن جامعه، در زندگی فردی و زیست اجتماعی موردنظر ادیان آسمانی- از جمله دین مبین اسلام- در حوزه‌ی حیات مردمی است و با نگاهی از سر تامّل، آنچه دریافت می‌شود آنست که ساحت‌های ارزشمند ذکر و تذکّر و تفکّر و خلوت منزّه آدمی، نتیجه‌ی آیین مداری اوست.

در این راستا، حقیقت غیرقابل‌ انکار، این‌که آیین‌های حاضر در متن فرهنگ عامه، چراغ روشنی است افروخته از دیرباز ناپیدا تا امروز، برای یادآوری باورهای اصیل پاک و نجات‌بخش آدمی از خطا و تبهکاری؛ هرچند زندگی فردی مدرن و واگرایی‌های بشری امروز از مولّفه‌های حقیقی  حیات اجتماعی، او را از توجّه به این ارزش‌ها و نقش بی‌بدیل این میراث گرانقدر، به میزان وسیعی باز داشته باشد.

اما به‌رغم این واقعیت ناپسند، اقوام متنوّع و یکپارچه‌ی ایرانی، به اتّکاء توانمندی، زیبایی، وسعت و عمق گنجینه‌ی آیینی خود، در گذرانِ تاریخ و در فرصت‌ها، درنگ‌ها، مناسبت‌ها و بهانه‌های کوچک و بزرگ زندگی فردی و اجتماعی خویش، همواره بر گِردِ این مجموعه‌ی ارزشمند، فراهم آمده و روشنای راهگشایِ آن را به نسل‌های متمادی رسانیده‌اند، به‌ویژه آن بخش‌هایی از این گنج زمان دیده را که در آیینه‌ی دین و نگاه یکتاپرستانه‌ی این ملّت قویم، انطباق بیشتری از خود نشان داده‌اند .

از این منظر، اهتمام بر بازشناسی شایسته و توجّه به عمق و ابعادِ پیدا و پنهان این آیین‌ها و سنّت‌ها، گام نخست و بسیار تعیین‌کننده‌ای در حفظ و تعالی این میراث کم‌نظیر است و طبیعی است که برای درک و تداومِ درست این جریان زلال و حیاتی و حتی پیش‌برد مفید آن،  بایستی به بازشناسی، باز تعریفی و ارائه‌ی کامل‌تر و بهتر این بضاعت ارجمند- که بیشترین جلوه و جلال خود را در هنرهای نمایشی این سرزمین می‌یابد- به شکلی اصولی‌تر و عمیق‌تر پرداخت.

بر این پایه، برگزاری جشنواره‌های نمایشی آیینی- سنّتی کشور، می‌تواند و باید که صرفاً به نمایش و مرور نمونه‌ها و دستاوردها، بسنده نداشته و فرصتی مغتنم برای آغاز پژوهش‌ها، تبادل تجربیّات و بهره‌گیری‌های بسیار از نگاه‌ها، برداشت‌ها و ارائه‌های جدید از این امکانِ پرظرفیت باشد.

در این فرصت، تلاش‌ها و هم‌رسانی‌ها و هم‌فکری‌های مشفقانه و خستگی‌ناپذیر اهالی این رویکرد هنری و نیز دست‌اندرکاران برگزاری رخدادهای موفّق این گونه‌ی هویّتی و بارآور را ارج گذارده و تعالی توفیقات‌شان را از درگاه خداوند متعال امید می‌برم.

بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی از 14 تا 21 آذر ماه به دبیری داود فتحعلی‌بیگی در حال برگزاری است.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر دین فردی و اجتماعی دین دین مبین اسلام زیبایی فردی و اجتماعی فرهنگ و هنر ی آیینی ی آیین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۳۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین تکریم و معارفه سرپرست بیمارستان شهید جلیل یاسوج

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد، آئین تکریم و معارفه سرپرست بیمارستان شهید جلیل یاسوج با حضور ریاست دانشگاه علوم پزشکی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مدیران دانشگاهی و استانی برگزار شد.

شهامت معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست اظهار کرد:
تغذیه محوری‌ترین مساله در بحث سرطان است؛ باید بر تولید محصولات غذایی نظارت بیشتر صورت گیرد و مواد غذایی که به عنوان ضد سرطان و آنتی اکسیدان مطرح است، خود عامل سرطان است.

شهامت تصریح کرد: در این زمینه کارگروهی در محور سلامت استان باید تشکیل شود و البته کمبود این کارگروه در استان احساس می‌شود. در بحث مطالبات بیمه‌ای باید اقدامات مطلوب و مناسبی شکل بگیرد و مشکلات و موانع در این زمینه برطرف شود.

علیزاده سرپرست جدید بیمارستان شهید جلیل یاسوج در این مراسم گفت: نیروهای توانمند و پای کاری در بیمارستان داریم و باید به نحو مطلوب و با نگاه تخصصی از این ظرفیت‌ها بهره برد. وی با اشاره به اینکه در گذشته شاهد اعزام بالای بیماران به استان‌های همجوار بودیم، افزود: در حال حاضر به واسطه تجهیزات در بسیاری از موارد بی نیاز از اعزام بیماران شدیم.

خبرنگار: سعیده صداقت نژاد

انتهای خبر/

کد خبر: 1228185 برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی

دیگر خبرها

  • حوزه هنری با نمایش «آلاء» به جشنواره مونودرام کارتاژ تونس می‌رود
  • جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از چهارمحال و بختیاری به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • «انعکاس شیطان» آماده نمایش شد/ حضور «پیام خصوصی» در کانادا
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند
  • درخشش هنرمندعکاس سیستان وبلوچستان درجشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست
  • هنرمند سیستان و بلوچستانی جایزه جشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست را از آن خود کرد
  • نمایش اثرهنری جشنواره قصص قرآنی در مشهد
  • برگزاری آیین تکریم و معارفه سرپرست بیمارستان شهید جلیل یاسوج
  • برگزاری مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای در تبریز